Şimdi Ara

Polis Akademisini Bitirdikten Sonra Ne Oluyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
30
Cevap
0
Favori
32.492
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar ben şu anda anadolu lisesindeyim komiser olmak istiyorum lise bitirdikten polis akademisine giriliyo buradan komiser olabilirmiyim ve ya başka bir yerden

• Yapay Zekanın Yanıtı

Polis Akademisini Bitirdikten Sonra Ne Oluyor?

Polis Akademisi'nden mezun olduktan sonra, polislik mesleğine ilk adımınızı atmış olursunuz. Temel eğitim programını tamamladıktan sonra, genellikle aşağıdaki pozisyonlardan birine atanırsınız:

• Devriye Görevlisi: Topluluğu devriye gezer, suçlara yanıt verir ve trafik düzenlemelerini uygularsınız.
    • Dedektif: Suçları araştırır, tanıklarla görüşür ve kanıt toplar.
    • Okul Görevlisi: Okullarda devriye gezer, öğrencileri korur ve toplulukla etkileşime geçersiniz.
    • Trafik Görevlisi: Trafik düzenlemelerini uygular, kazaları araştırır ve sürücüleri yönlendirirsiniz.

Polis akademisinden mezun olan kişiler, kamu düzenini sağlamak ve topluluklarını korumakla görevlidir. Polis akademisini bitirdikten sonra, sürekli eğitim ve gelişim yoluyla kariyerinizde ilerleme fırsatlarına sahip olursunuz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Komiser yardımcısı olarak işe başlarsın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TRangulity

Komiser yardımcısı olarak işe başlarsın.
    sağolasın
  • quote:

Orijinalden alıntı: solbek11

sağolasın

Alıntıları Göster
    mezun olabilirsen sıkıyorlar ölüp gidiyorsun...
  • quote:

sağolasın

Alıntıları Göster
    Ha giricem diyincede almıyorlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: SAS

ne istiyorlar
  • quote:

aynen eğer pomem'den olursan direkt komiser yardımcısı olabilirsin. üstelik eğitim süreside 6 ay sürüyor. PMYO gibi 2 sene değil. ama tabi onunda kendine göre şartları var. neyse arkadaşında dediği gibi komiser yardımcılığı ile başlıyorsunuz. ama rütbe sınavları pmyo'da 6 senede bir fakat pomem mezunlarına daha az o yüzdne komiser olman eğer sınavlara iyi çalışıp başarabilirsen olailirsin. Başarılar
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

ne istiyorlar

Alıntıları Göster
    bildiğim kadarıyla lise fen bölümü okuman lazım ve bayaaaa bi iyi puan alman lazım 460 470 puan gibi idi galiba
  • quote:

Orijinalden alıntı: l1b_598

bildiğim kadarıyla lise fen bölümü okuman lazım ve bayaaaa bi iyi puan alman lazım 460 470 puan gibi idi galiba

Alıntıları Göster
    375 ham puan yazıyor sitesinde
  • quote:

375 ham puan yazıyor sitesinde

Alıntıları Göster
    500 puan alsan dahi mülakatlardan çakarsın özellikle göz. 0 olması lazım gözün. Renk körü olmaman lazım.
  • quote:

500 puan alsan dahi mülakatlardan çakarsın özellikle göz. 0 olması lazım gözün. Renk körü olmaman lazım.

Alıntıları Göster
    gözlerimden sorun yok geçen yıl polis koleji sınavlarına girdim sorularını yapamadım önemli olan komiser yardımcısı olmak
  • quote:

gözlerimden sorun yok geçen yıl polis koleji sınavlarına girdim sorularını yapamadım önemli olan komiser yardımcısı olmak

Alıntıları Göster
    375 ıse havada karada yapılır zaten pmyo puanı 310
  • quote:

Orijinalden alıntı: a boring life

quote:

aynen eğer pomem'den olursan direkt komiser yardımcısı olabilirsin. üstelik eğitim süreside 6 ay sürüyor. PMYO gibi 2 sene değil. ama tabi onunda kendine göre şartları var. neyse arkadaşında dediği gibi komiser yardımcılığı ile başlıyorsunuz. ama rütbe sınavları pmyo'da 6 senede bir fakat pomem mezunlarına daha az o yüzdne komiser olman eğer sınavlara iyi çalışıp başarabilirsen olailirsin. Başarılar

POMEM den çıkınca, polis memuru olarak çıkıyon, amir olarak değil, yanlşı bilgilendirmiyelim. Emniyet de üst görevlere akademileleri atıyorlar, pomemden çıkıp, emniyet amirliğin ötesine gidebilen çok az. Komiser olma şansın zaten %10 POMEM bitirince, sınava girenlerin %10 u komiser olabiliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Caipirinha -- 22 Eylül 2011; 23:51:28 >

• quote:

Alıntıları Göster
    Normal polislere göre 2 kere doğu görevi var unutma.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Muse00

280 değilmiydi?
  • quote:

quote:

280 değilmiydi?

eğer katılan az olursa az para alıyorlar ya o zaman 200 e bıle dusuyorlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: Caipirinha

quote:

quote:

POMEM den çıkınca, polis memuru olarak çıkıyon, amir olarak değil, yanlşı bilgilendirmiyelim. Emniyet de üst görevlere akademileleri atıyorlar, pomemden çıkıp, emniyet amirliğin ötesine gidebilen çok az. Komiser olma şansın zaten %10 POMEM bitirince, sınava girenlerin %10 u komiser olabiliyor.

Alıntıları Göster
    ben iki sene once girmiştm.suanki sisteme gore 400e yakın bişidr.mulakat,yazılı sınav ve spor la ilgli elemeler yapılıo.mulakati gecersen spora onu gecersen yazılı sınava giriosun.hayrlısı olsn.

• quote:

quote:

280 değilmiydi?

Evet hocam 280. Ham puan 300 ama o bu sene ve hemen hemen her sene 280'e düşüyüor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi a boring life -- 22 Eylül 2011; 23:54:36 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: BURAKMANN

Normal polislere göre 2 kere doğu görevi var unutma.

O polis memuru olup 6 yıllık hizmeti tamamlayıp komiser yardımcıları olanlar için geçerli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TRangulity -- 22 Eylül 2011; 23:55:04 >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Caipirinha

quote:

quote:

POMEM den çıkınca, polis memuru olarak çıkıyon, amir olarak değil, yanlı bilgilendirmiyelim.

Kesinlikle hayır. Komiser yardımcılığı ile başlanıyor.

Nasıl kesinlikle hayır kardeşim, bilip bilmeden konuşmayın. PMYO ile POMEM arasında çıktıktan sonra bir fark yok. Amir yetiştiren yer akademidir. PMYO ve POMEM çıkışlı olup amir sınavında başarılı olup amir olabilirsin anca (%10 u başarılı olabiliyor). Akademi gibi direk amir olarak çıkamazsın.

EM; Polis Eğitim Merkezi Müdürlükleri, Emniyet Genel Müdürlüğüne bağlı 6 aylık eğitimle polis memuru yetiştiren eğitim kurumlarıdır. Bu merkeze sadece 4 yıllık üniversite mezunları belirli aşamaları geçtikten sonra kabul edilmektedir. POMEM'lere her sene alımlar yapılarak emniyet teşkilatının polis memuru ihtiyacı karşılanmaktadır. POMEM sınavlarına başvurabilmenin en büyük şartı 4 yıllık üniversite mezunu olmaktır. Sonrasında KPSS sınavından istenilen puanı almak.
    PMYO ve POMEM mezunları arasında hiçbir fark yoktur. Her iki okulunda mezunları polis memuru olarak göreve başlarlar. Özlük hakları bakımından her iki okul mezunuda eşittir. Sadece kadro derecelerinde farklılık gözlemlenir.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.