Şimdi Ara

Polen filtresini söksek.....

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
4.665
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Polen filtreleri, yaz aylarında tozdan, çerden çöpten sıklıkla tıkanıyor. Klima performansına etki ettiği için geçenlerde servisinde söktürdüm. Tabi bunun etkisiyle, daha fazla hava giriyor içeri. 40-41 derece sıcaklarda bile buz gibi yapıyor içeriyi.

Ancak geçen konuştuğum bir arkadaş, bu filtreyi sökmenin sakıncalı olduğunu, fan motorunu yakabileceğini söyledi. İçeriye toz almasını anlarım da, motoru neden yakar? Hakikaten sakıncası var mı filtreyi sökmenin?

Gerçi söz konusu Koç olunca polen filtresini bile çalmış olabilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • doğru söylemiş arkadaşınız , çar çöp yaprak börtü böcek fan motoruna dolacaktır ve dönüşünü engelleyecek kadar dolduğunda yanabilir motor . polen filtresi muhakkak kullanılmalı pahalı birşey değil zaten

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hunter06 -- 2 Ağustos 2012; 15:31:43 >
  • Valla stabilize yolda gitmiyoruz, ki içeri toz toprak dolsun. Yolumun üzeri hep asfalt. Onun tozu da fazla birşey değil. Çerçöplük bir durum, fazla olacağını sanmam. Klimayı 3. üncü kademe yerine 1. inci kademede çalıştırmayı tercih ederim. Hazır LPG ye geçirmişlerken, daha fazla eğilmenin anlamı yok. Varsın toz girsin içeri.

Ben motoru yakmaktan korkarım, şehir efsanesi değilse böyle kullanmak işime gelir.

Tek zaratin iceri toz gidmesi olur. Sen az toz var desen de 2 gunde bir torpidonun ustu tiz kaplanir. O tozlari nefes alirken icine cekmis olursun.

Filtre ile klima performansi cok az duser. 3 yerine 1 de calistirnak demek ya filtren pislkten tikanmistur ya da ters takilmistir. Ters takildiginda icinden hava zor grcer ve fan hizini artirsan da az hava gelir..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • "Evaporator" denen parça zamanla toz, toprak, kuş tüyü, yaprak vs.. ile dolar, klima randumanın düşer.
    Ayrıca polen filtresi çok pahalı bir parça değil, kendin de rahatlıkla temizleyebilir yada değiştirebilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erciiment -- 2 Ağustos 2012; 16:51:59 >
    Ve bu filtre bunlarin kabinin icine girmesini engelliyor.

Orijinalden alıntı: SilverBlue

Acikcasi sizin kendi arabaniz kendiniz bilirsiniz ne yapacaginizi ama soyle dusunun,
    bu polen filtresi denen meret tikandigina gore bunu tikayan ciddi miktarda toz toprak var bulundugunuz ortamda.
    Ve bu filtre bunlarin kabinin icine girmesini engelliyor.

Doğru söylüyorsunuz da, polen filtresini söktüğümde, içinden çer çöp çıkmıyor.

Hatta bunu duyduktan sonra, basınçlı hava tutup temizletip taktım. Çıkan toz, mm nin 100 de biri kadar küçük parçacıklı, duman gibi bir tozdu. Çok pahalı değil ama 10.000 de falan tıkanıyor. 60-70 TL ye değişiyor. O duman gibi toz kabine dağılsa ne olur?!...

Ancak soğutması çok farklı oluyor çıktığında.

Neyse, yukardaki mantıklı cevaplara göre, motoru yakmamak için kullanacağız mecburen.

quote:

Orijinalden alıntı:berk984
    Polen filtresi opsiyon olan araclar var. Yani arac filtresiz geliyir. Takma yeri var istenirse servisten alinip takiliyor. Yani bir zarati olmaz fana falan

Tek zaratin iceri toz gidmesi olur. Sen az toz var desen de 2 gunde bir torpidonun ustu tiz kaplanir. O tozlari nefes alirken icine cekmis olursun.

Filtre ile klima performansi cok az duser. 3 yerine 1 de calistirnak demek ya filtren pislkten tikanmistur ya da ters takilmistir. Ters takildiginda icinden hava zor grcer ve fan hizini artirsan da az hava gelir..

Kialarda opsiyon değil, hepsinde standart olarak var.

• arkdaşların dediği gibi içeriye ne var ne yok girer
    orta kalite yan sanayi birseyleri kendiniz degistirseniz kaca malolur acaba?
  • Yanlış yapmışsın..Yanlıştan ne kadar çabuk dönersen o kazancın olur. Çözüm çıkarıp atmak değil polen filtresini periyodik bakım zamanı beklemeden 6 ayda bir değiştirmek.Tozlu pisli uzun yola gidip geldiysen istediğn zaman sök değiştir...Çünkü o filtre sadece polenleri değil kılima çalışırken dışarıdan çektiği bütün tozu, pisi, yaprakları, böcekleri sinekleri bile tutuyor..Onun görevi kılimaya temiz süzülmüş hava göndermek.Kılima soğutup arabaya basıyor.Filtre değişimi çok basit ancak AKCİĞERLERİNİ DEĞİŞTİRME ŞANSIN YOK..Saygılarımla..

NAMUSA HÜRMET EDEN NESLİNE ŞEREF VERİR....
  • ben de sizin gibi düşünüp sökmüştüm, fakat en kısık derecede bile rahatsız edici derecede soğuk oluşmaya başladı ayrıca klima devreye girip çıktığında buzluktan çıkan o duman gibi donmuş nem çıkması ürkütücü görünüyor, arkadaşlarınıza klima görsün gözünüz diye baştan hava atıyorsunuzda sonra milletin totosu donunca bu bozuk abi bu kadar soğutma olurmu hiç git göster diyenlere bıkıyorsunuz, ayrıca kabinin içi zamanla isminizi yazacak kadar toz tutmaya başlıyor, ikide bir arabanın içini temizliyorsunuz, zararı vs olmaz, belirli bir noktadan sonra ne fanda ne de başka aparatlarda hava akışından dolayı toz birikemiyor zaten, zararı olsa motor su soğutma vantilatörleri bir süre sonra çalışmazdı onlar bütün toza kire maruz....

saygılar...

Daha bu gün söktüm era'nınkini.. Sökmek gayet kolay.. Tersten su tutum, çamur aktı resmen.. Kurutup geri taktım, gayet güzel üflüyor..

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: taşkafa

Yanlış yapmışsın..Yanlıştan ne kadar çabuk dönersen o kazancın olur. Çözüm çıkarıp atmak değil polen filtresini periyodik bakım zamanı beklemeden 6 ayda bir değiştirmek.Tozlu pisli uzun yola gidip geldiysen istediğn zaman sök değiştir...Çünkü o filtre sadece polenleri değil kılima çalışırken dışarıdan çektiği bütün tozu, pisi, yaprakları, böcekleri sinekleri bile tutuyor..Onun görevi kılimaya temiz süzülmüş hava göndermek.Kılima soğutup arabaya basıyor.Filtre değişimi çok basit ancak AKCİĞERLERİNİ DEĞİŞTİRME ŞANSIN YOK..Saygılarımla..

plantamax...

• Valla, arkadaşların ucuz demeleri bana dokundu. Çünkü subaru imprezada 190 TL bayıldım klima filtresine...

Orijinalden alıntı: S.Yalçın

Sanmıyorum zararı dokunacağını. Ford Connectlerde polen filtresi bulunmuyor mesela. İlk bakımda taktırmak isterseniz kendiniz taktırıyorsunuz.

Gerçi söz konusu Koç olunca polen filtresini bile çalmış olabilir.

connectte bulunmamasına çok şaşırdım. zira 96 klimasız astralarda bile polen filtresi bulunuyor.
    konica hexanon 50 mm f:1.7
    vivitar 35 mm f:2.8
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.