Şimdi Ara

Poğaça Olmasa İnsanlar Sabahları Aç Kalır (Poğaça Terörü)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
329
Cevap
4
Favori
72.863
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
282 oy
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yaklaşık 700 kişilik bir yerde çalışıyorum. Çoğunun elinde poğaça poşeti. Sabah pastaneler full çekiyor. Poğaça kültürü almış başını gidiyor.

Hatta buna evli insanlar bile dahil. Adamın eşi çalışmıyor ama sabah evden çıkarken kahvaltı yapamıyor. Çünkü eşi kalkıp zahmet edip kahvaltı hazırlamıyor. Çalışan eş olsa anlarım. Sabah işe gidiyorlar derim. Ama eşin çalışmıyorsa sana kahvaltı hazırlamak zorunda diye düşünüyorum. Eşini yedirip yolcu edersin. Poğaça nedir?

Asıl önemli konu ise bu poğaçalar en adi margarin yağı ile yapılıyor olması. Siz hiç tereyağı ile poğaça yapan pastane biliyor musunuz? Bilen varsa söylesin.

Üretim yapmayan pastanelerde mevcut. Sabah hijyen olmayan bir arabada poğaça üreticisi getirir poğaçaları verir pastaneye. Arabanın camı açıktır genelde. Şoför ile poğaçaların bulunuğu o ara ise kapalı değildir. Tozlar uçuşur poğaçaların üzerine konar. Belki kıllar bile.

O kadar insanı uyarmama rağmen bağımlı olduğu popaçadan vazgeçmiyorlar. Ciddi anlamda bağımlılık yapmış durumda. Sigara gibi mesela. Adam sabah popaça yemediği zaman krize giriyor.

Üstelik bir adet poğaça fiyatı en az 1,25 lira :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

İsterim, fakat bir ölümsüz dost isterim.

• Herkesin kendi iradesi ve düşüncesi var. Sadece sen düşünmüyorsun bunları çoğu kişi bunun bilincinde. Dünyaya bir kez geliniyor yok sağlıksız yok kötü diye bütün hayatını tatsız tuzsuz geçirirsin senin sağlıklı vücudunun yok olması bir trafik kazasına bakar. Yarın ölecekmiş gibi yaşamak en iyisi çünkü kimse yarın ne olacağını bilmiyor.
    Ben sabah kahvaltısını gereksiz buluyorum. Ama insanlar biraz erken kalkıp evde kahvaltı yapabilir. 7:30 da kalkacağına 7 de kalk evde kahvaltı yap. Zor bir şey değil. Ama insanımız üşengeç. Poğaçaya para vermeyi sever :)

Ya da ekmek arası bir şey alıp iş yerinde çayla yiyebilir. Evde ekmek arası hazırlamak ne kadar zaman alabilir? En fazla 5 dakika.
    bu yorumu inşallah ciddi yazmadınız hocam. Ben böyle cahilce bir düşünce görmedim. O zaman yarın ölecekmiş gibi yaşayalım, uyuşturucu kullanalım, kahvaltıda alkol alalım gün boyu mutlu yaşamış oluruz.

Heralde düşünmeden böyle cahilce bir yorum attınız. Sorun zaten ölmek değil, sorun sürünmek. 15 sene hergün poğaca yiyen adamın ülseri mide kanserine dönüşür, midesini alırlar bir daha bir ömür düzgün yemek yiyemez, veya kalp hastası olup yarım yamalak yaşar. Keşke pat diye kazada ölecek kadar şanslı olsak.

Sizin teoriye göre zaten ölücez, spor yapmayalım çok kasmayalım, duşta almayalım o zaman ne gerek var bir kez geliyoruz dünyaya hergün 20 dk duşa vakit niye ayırayım ben? sadafasda teziniz o kadar saçma ki daha yazamayacağım
    Hiç anlamamışımdır, yakın ya da uzak, neden kahvaltı yapmaz insanlar. Yanık yağla ve kalitesiz malzemeyle yapılan unlu mamüllerle ömür geçiyor. Bir hocam derdi, karbonhidrattan dolayı sinirli ve kafası çalışmaz bir toplum olduk, protein lazım diye. Zengini fakiri herkes poğaçacı olmuş. Hepsi yorgun, argın ve enerjisiz. Sonra bu enerjiyi nereden buluyorsunuz diyorlar. Evde yemek en iyisi, her öğün için. Temel mantığım evde yapamayacağım yemeği dışarıda yemektir.
  • Millet sabah işe koştur koştur giderken kahvaltı yapamıyor,bu yağsız tatsız poğaçaları yiyor.Sonra göbek alıyor başını gidiyor

Bir şeyi eleştirirken çözümü de söylemek gerek değil mi. Zorunluluktan dolayı o poğaça gibi görünen şeyi yiyor insanlar.
    Zor bir yolda yürümek mecburiyetinde olan insanlar, yolda yürümeye başlamadan önce gönüllerinde ve zihinlerinde yürümek ve yol almak zorundadırlar. Evvela, bu yolu ben nasıl aşarım, korkusundan kurtularak yola çıktıklarında görürler ki, yol zor da olsa bir müddet sonra aşılmış yürünmüş ve hedeflenen yere gidilmiştir. İşte o zaman, insanların yüreklerinde, aslında yolun zannedildiği kadar zahmetli olmadığına ve bütün sıkıntılı yolların aşılabileceğine dair bir iman doğar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Atmaca.

Hocam peki sabahleyin bu insanlar poğaça yerine ne yiyebilirler ?

Bir şeyi eleştirirken çözümü de söylemek gerek değil mi. Zorunluluktan dolayı o poğaça gibi görünen şeyi yiyor insanlar.
    Ben sabah kahvaltısını gereksiz buluyorum. Ama insanlar biraz erken kalkıp evde kahvaltı yapabilir. 7:30 da kalkacağına 7 de kalk evde kahvaltı yap. Zor bir şey değil. Ama insanımız üşengeç. Poğaçaya para vermeyi sever :)

Ya da ekmek arası bir şey alıp iş yerinde çayla yiyebilir. Evde ekmek arası hazırlamak ne kadar zaman alabilir? En fazla 5 dakika.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YOURMOVE -- 25 Ağustos 2019; 10:46:45 >
  • Ekmek arası neyinize yetmiyor. Ekmen arasına dolapta ne varsa koyun sarın sitrçe tamam. Elin gevuru yapınca sandeviç oluyor biz yapınca ayıp oluyor.

yulaf ezmesi muz yesinler

Gigabyte B450M S2H | AMD Ryzen 5 5600G | XPG 8GB*2 3000MHZ DDR4 GAMMIX D10 | Sapphire Radeon RX5500 XT PULSE OC 4GB | SanDisk 500GB Ultra 3D SSD | Western Digital 1TB Blue 7200RPM | SilverStone Strider Essential 600W | Zalman N3 Mid Tower | Samsung Odssey G3 24" | Microsoft Wired Desktop 600 | Gigabyte Aorus M2
  • Herkesin kendi iradesi ve düşüncesi var. Sadece sen düşünmüyorsun bunları çoğu kişi bunun bilincinde. Dünyaya bir kez geliniyor yok sağlıksız yok kötü diye bütün hayatını tatsız tuzsuz geçirirsin senin sağlıklı vücudunun yok olması bir trafik kazasına bakar. Yarın ölecekmiş gibi yaşamak en iyisi çünkü kimse yarın ne olacağını bilmiyor.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • kangaetemo kullanıcısına yanıt
    Kayra herkes sen değil

• Poğaça yemeyeli yıllar oldu, rezil iğrenç bir şey yağlı yağlı. Kimse midesini ve sağlığını düşünmüyor. Ben sabahları bazen bir avuç kuru dut, dört beş dilim kuru elma bir bardak da su içip çıkıyorum öğlene kadar ne acıkıyorum ne susuyorum.

Orijinalden alıntı: Guest-1F943E7C5

Poğaça yemeyeli yıllar oldu, rezil iğrenç bir şey yağlı yağlı. Kimse midesini ve sağlığını düşünmüyor. Ben sabahları bazen bir avuç kuru dut, dört beş dilim kuru elma bir bardak da su içip çıkıyorum öğlene kadar ne acıkıyorum ne susuyorum.
    Bünyeden bünyeye göre değişir hocam bu durum
    Zor bir yolda yürümek mecburiyetinde olan insanlar, yolda yürümeye başlamadan önce gönüllerinde ve zihinlerinde yürümek ve yol almak zorundadırlar. Evvela, bu yolu ben nasıl aşarım, korkusundan kurtularak yola çıktıklarında görürler ki, yol zor da olsa bir müddet sonra aşılmış yürünmüş ve hedeflenen yere gidilmiştir. İşte o zaman, insanların yüreklerinde, aslında yolun zannedildiği kadar zahmetli olmadığına ve bütün sıkıntılı yolların aşılabileceğine dair bir iman doğar.
  • PeTeRPaNN kullanıcısına yanıt
    sence kayra'nin bir hesabi 13 yil banlanmadan kalabilir mi?

Gigabyte B450M S2H | AMD Ryzen 5 5600G | XPG 8GB*2 3000MHZ DDR4 GAMMIX D10 | Sapphire Radeon RX5500 XT PULSE OC 4GB | SanDisk 500GB Ultra 3D SSD | Western Digital 1TB Blue 7200RPM | SilverStone Strider Essential 600W | Zalman N3 Mid Tower | Samsung Odssey G3 24" | Microsoft Wired Desktop 600 | Gigabyte Aorus M2
  • kangaetemo kullanıcısına yanıt
    Haklısın baba affet bilemedim

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-A773460ED

Herkesin kendi iradesi ve düşüncesi var. Sadece sen düşünmüyorsun bunları çoğu kişi bunun bilincinde. Dünyaya bir kez geliniyor yok sağlıksız yok kötü diye bütün hayatını tatsız tuzsuz geçirirsin senin sağlıklı vücudunun yok olması bir trafik kazasına bakar. Yarın ölecekmiş gibi yaşamak en iyisi çünkü kimse yarın ne olacağını bilmiyor.
    Sen sağlıksız beslemenin sonucunu hastane köşelerinde geçirebilirsin. Varsın ben trafik kazasında gideyim.

• Bu margarinli poğaçanın en temel özelliği bütün gün mideyi kaynatması ve mideden ağıza acı su getirmesidir.

• Hiç anlamamışımdır, yakın ya da uzak, neden kahvaltı yapmaz insanlar. Yanık yağla ve kalitesiz malzemeyle yapılan unlu mamüllerle ömür geçiyor. Bir hocam derdi, karbonhidrattan dolayı sinirli ve kafası çalışmaz bir toplum olduk, protein lazım diye. Zengini fakiri herkes poğaçacı olmuş. Hepsi yorgun, argın ve enerjisiz. Sonra bu enerjiyi nereden buluyorsunuz diyorlar. Evde yemek en iyisi, her öğün için. Temel mantığım evde yapamayacağım yemeği dışarıda yemektir.

• ben de okula giderken sabahları sırf kaşarlı poğoça almak için evden 15 dakika erken çıkıyordum.
    o kadar güzel bir şey ki..
    yaklaşık 3 sene oldu yemeyeli ama tadını hala unutamıyorum,yarın sabah 6 da kalkıp gidip poğoça alayım bari

Intel 4460/Sapphire R9 380X/Gskill 8GB RipjawsX/Msi H-81M Pro-Vd/WD 1TB Caviar Blue/Zalman R1/Pionner/Logitech G300/Logitech G103/Logitech F310/Sony Xperia X
  • Hiç yapmadığım şeyi yaptım 3 gün önce ..sabah 2 ppğaça .öğlen bir simit. akşamda yola çıktık akrabalarla. arabada poğaça vardı bitane daha yedim .gece gideceğimiz yere ulaştık .arabadaki poğaçalardan bitane daha yedim ...spor yaparım , göbek yok .6tane baklavam dışarda. bir baktım baklavalar yavaştan kapanmış göbek çıkmaya başlamış ...1 günde yağ bağlamaya başladım .lanet olsun ne poğaçası .

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.