Şimdi Ara

plc işi yapan firma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.377
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • bu mesajı plc başlığının altına da gönderdim ama 4 gündür cevap gelmedi o yüzden buraya tekrar yazıyorum
    arkadaşlar ben elektrik-elektronik son sınıf öğrencisiyim ve plc konusuyla ilgilenmek istiyorum bitince.bu dönem çok az dersim var sizden şu konuda yardım istiycem. eğer bildiğiniz bi şirket varsa bu otomasyon işiyle ilgilenen ankara'da, böle fabrikalar için filan projeler yapan, boş zamanlarımda gidip orada çalışmak istiyorum(ücretsiz, staj gibi) deneyim kazanmak için. bana yardımcı olabilecek kimse varmı. kitaplardan çalışıyorum ama uygulama olmadan çok bi faydası olmaz. o yüzden istiyorum bu çalışma işini.

• kardesım aynı dusuncedeyım bende bende ızmırde arıyorum unıden mezun olcam elektrıkten sadece plcden anlıyorum dısında kalan bılgılerı sarmıyo benı plc ögrenıp pekıstırmem lazım ızmır ıcınde bılen varsa işyerlerini banada sölesın lutfen
  • Bir çok firma ücretsiz staj bile olsa sizi potansiyel rakip olarak görüp yardım ederken çekinik davranacaktır.Yada işleri başlarından aşkınsa başkasına birşey anlatacak vakti olmadığı için yardımdan kaçınacaktır.
    PLC zor değildir kendiniz öğrenmeye bakın halen ünideyken oranın laboraturalarını kullanın kendi kendinize proje geliştirin.Hatta hocalarınızda sizi zorlayacak projeler isteyin ve mümkünse grup olarak çalışın ünideki araştırmalar ilerisi için çok faydalı.
  • ya sse haklısın ama benim artık son dönemim öle çok fazla proje filan alamam hocalardan zaten bizim okulda ne plc bilen var ne piyasayla ilgili bi iş bilen. sadece akademik çalışıyolar kafayı akademiyle bozmuşlar(bilkent üni.). şu anda ben onlara anlatırım plc yi gitsem. ben de kitap filan var çalışıyorum zaten endüstriden de bi hocamız sağolsun bana yardımcı oldu bi plc verdi bi de lab. ama kendi kendime bu işi halledebilirmiyim yeterince bilmiyorum. sse eğer bildiğin projeler varsa sölermisin bana ben onlar üzerinde çalışıyım.
    87akın dediğin gibi benide elektroniğin diğer branşları hiç sarmıyor o yüzden ilgileniyorum
  • Bilkente yüzde kaçı geçince giriliyor :) sıradan değilsiniz orayı kazanıp son döneme kadar gelmişsen elbetteki yaparsın.
    PLC i ile işim olmuyor ama piyasada genelde makine kontorülde kullanılır mesela sende kendi kendine saç bükme makinesi tasarla :) önemli olan programlama mantığı, step motor kontrolü yap mesela farklı sensörleri oku ordan çıkan neticeye göre kafanda senaryolar üret.Temelde nasıl iş yapcağını bilirsen senden birşey istediklerinde o parçalar bir araya gelir ve işi yaparsın.Bu kadar korkma :)
  • aslında tam benim çalışmak istediğim konuya değinmişsin. step motorlarla çok basit bi cnc makine yapmak istiyorum ama şu anda bi arkadaşımla bu sitede gördüğüm mobil istifleme robotunu yapıyoruz bitirme projesi olarak. arada onu da yapmaya çalışcam ki bana okulu bitirince deneyim olsun. yardımların için sağol
  • moeller diye bi firma biliyorum ama araştır sen yine de arkadasım
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • arkadaşlar bende son sınıf elektronik müh. yim. kaynak döküman varsa paslaşalım.
  • Plc dersinden okulda bu sene ba ile geçtim konuyla alakası yok ama başlığı görünce yazayım dedim

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • PLC candır bende aa ile geçtim konuyu görünce yazmak istedim

yalnız öyle bir yerde çalışmadan öğrenilecek bir şey değil en ucuz plc 250 tl'den başlar oda sadece cpu modulü ve bir kaç giriş çıkış olur sensörler motorlar vs gerçekten pahalıdır ancak ya okulda laboratuar olacak yada bir iş yerinde öğrenilecek
  • Arkadaşlar merhaba

Uzun yıllar plc kullanarak projeler yapmış bir mühendis okarak şunu söyleyeyim evde çalışarak plc konusunda çok fazla ileri gitme olanağı yok. Çünkü evde ancak giriş çıkış yapmakla kalırsınız. Ama plc demek sadece giriş Çıkıştan ibaret değil. Önemli olan plc ile kontrol edebileceğiniz cihazlar. Örneğin bir servo sürücü kontrolü yada ac motor sürücü kontrolünü evde yapamazsınız. Yapsanız bile ancak motor döner sizde ona bakar durursunuz. Bu işler proje yaparak geliştirilir. Zaten bir iki proje yapınca plcnin temel fonksiyonlarını öğrenirsiniz. Geriye algoritma geliştirme becerisi kalır buda zamanla olacak bir tecrübedir. Ben Siemens, Delta ve Omron ile projeler yaptım. Turkiyede çok fazla rağbet görmeyen ama çok iyi iş gören plcler var. Size tafsiyem uygulamaya yönelik stajlar yapmanız. Tabi biranda işi size verip yap demelerini beklemeyin. Ama yapılanları izlemek bile size çok şey katacaktır. Sadece plc bilmek önemli yetmez. Bu işi yapacaksanız pnömatik, hidrolik ve motor sürücüler konusunda da bilgi sahibi olmanız gerekiyor. Ayrıca diğer bir konuda haberleşme. Plcler tarafından kullanılan endüstriyel haberleşme tiplerini de öğrenmek gerekiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turgaydemir -- 5 Haziran 2015; 20:30:28 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.