bir haftadır araştırıyorum. öncelikli tercihim plazmadan yana ama güzel lcd veya led tavsiye edebilecek biri varsa hayır demem. şu modelleri inceledim:
panasonic 50G20E : izledim görüntü sd iyi sayılır iddialı bir panele benziyor 3300 liraya buldum. samsung 50A756 : izleyemedim. satıcı çok iyi bir plazma olduğunu söyledi ama inanamadım. 3000 liraya veriyor. biraz pahalı gibi geldi bana? pioneer 4280xa : gayet başarılı hd ready. ama sd de izlediklerimin içinde en iyisi. 2000 lira (ilginçtir hala kapalı kutu var) ama boyut küçük biraz
bi tanede led baktım:
sony 46HX700 : sd yayınlar normal lcd lere göre ddaha iyi gibi. 3600 lira buda.
gözüm nelerde kaldı:
pioneer 6090 : televizyon budur! ama adam onbin lira istedi. toshiba 55SV685: büyük ekran zevki güzel fiyatı fena deği 5600 lira ama iyi inceleyemedim. iyi bişeyse hanımı ikna etmeye çelışırım. samsung 46C7000 3D : cihaz sd yayınları bile oldukça iyi gösteriyor. üç boyut hissi mükemmel. ama 5300 lira. hanımın üçüncü boyutu görüp ikna olması lazım.
evet üstadlar. saydığım modeller arasında tavsiye edebileceğiniz bir model var mı? yoksa şunu da diyebilirsiniz bunların hepsi tırt. sen şunu al diye. yardımlarınızı bekliyorum. tv siz kaldım. bu arada eğer referans olacaksa digiturk plus izliyorum, ps3 oynuyorum ve mkv filmler izliyorum. hd ready plazmamda problem çıkana kadar hiçbir sıkıntım olmadı görüntü yönünden.
yazacağınız cevaplar için şimdiden teşekkürler.
Kardeş sana öncelikle bir sorum var
-Beni TF/DH den tanıyormusun
-o bahsettiğin Pio 4280 bizim İzmirde ki Gökay da olanmıdır???nerede buldun bunu(kaçırma) ama "sıfır" değildir!!bunun için kafan takılırsa bana eMail den ulaş OK+
-sana 6090 ı 9,5 kağıda alırım,sen yeterki karar ver ve boşuna başka adreslerde dolaşma o zaman!
-Tosh SV yi ise ben kullanıyorum(ilgili başlığına bakacaksın bunun için!)
-Samy/Sony için şimdilik bir şey yazmıyorum,bunlar daha dün geldi çünkü!
-Sen önce PDP mi yoksa LCD mi alacaksın buna karar vereceksin,sonra ebat ve tabiki en önemlisi "bütçe" bu işlerde biraz yükseğe çıkmak niyetin varsa en belirleyici unsur bütçedir
Ayrıca bunların bazılarına "tırt" diyecek adamı ben yatırp odunla döverim yaw SV/Pio yu bile bir kenara koyacak olsak hiç birisi tırt filan değil kardeşim!
Ancak DTPlus harbi "tırt"(heleki SD leri;HD ler hemen hepsinde iyidir!)
Bu arada merak ettim senin elindeki PDP nedir ve neden geri alınıyor!
Selamlar++
albani üstad teşekkürler. öncelikle kusura bakmayın dışarı çıkmam gerekti yeni cevaplayabiliyorum yazınızı. sizi özellikle dh den oldukça iyi tanıyorum. sizin ve tf da sadays üstadın yazılarınızı mümkün olduğunca okumaya çalışırım. ilk plazmamı da sizlerin görüşleri doğrultusunda aldım ve arızalanana kadar memnuniyetle kullandım. sayenizde bu işle ilgili oldukça fazla bilgiye sahip oldum. kaldı ki artık panel tv alacak arkadaşlara sizin yazılarınız doğrultusunda tavsiye bile verebiliyorum.
pio 4280 izmir mavişehirde miele mağazasında. gökay dı sanırım. ama kapalı kutu var dedi. 2000 iyi fiyat ama ekran küçük işte.
6090 keşke alabilsem ama o paraları tv ye yatırırsam hanım beni boşar :)
tosh sv de sanki akıcılıkta problem var gibiydi görüntü kesik kesik ilerliyordu sanki ya da bana öyle geldi.
aslında pany 50G20 bana çok uygun görünüyor gibi almayı çok istiyorum ama pişman eder mi beni acep? işin aslı çok fazla güvenemiyorum panasonice geçen sezon çıkardığı ürünlerden sonra...
bir de plazmadan lcd ye geçmek nasıl olur? ben plazmada sd izlemeye alışmışım. lcd çok kötü gelir mi acaba çok ikilemdeyim yani... sony hx 700 le bu yüzden ilgileniyorum.
ilginize çok teşekkürler.
pardon son soruyu görmemişim. plazma LG 42PC1R . 2006 yılının ödüllü televizyonu. ilk yıl beni hiç üzmedi. gayet memnundum fakat bir yıl sonunda modül hatası verdi. yeşil noktacıklar oluştu. değişim yapmadılar mahkemelik olduk. bir yıldır mahkemesi temyizi derken dava yeni bitti. kısmetse yarın parayı alıcam.
Tahmin etmiştim Gökay daki panel olduğunu,bence ebatı boşver ve o paneli kap!!benimde selamımı söylersin ona,2 kağıt öyle bir panel için hiç önemli değil(benim için tabiki!)
Kardeş SV695 benim kullandığım panel,bu senin bahsettiğin olayı bana bir kaç kişi daha bahsetti ama sanırım ya o panellerde sorun var yada bir başka şey var,Tosh lar en iyi Motionhandling yapan paneldirde!!sen 3.kişi oldun bunu söyleyen ama bir kullanıcı olarak bana bügüne kadar yaklaşık 35/40 kişi hiç böyle bir şeyden kesinlikle bahsetmedi!!ilginç değilmi! Ben USA/UK den de üye olduğum Sitelerden izliyorum ama kimseden yine duymadım,çok ilginç doğrusu!
Sadece bir yerde panelin zayıflığı var ama sizin bahsettiğiniz olayda görüntü DVDPlayer gibi bir kaynaktan verildiği için kesinlikle bu sorun orada olmaz!
++ 6090 durumu ortada ve rakam herkese hitap etmiyor!
++ Pany G2x ise bence senin için bir PDP ci olarak daha doğru tercih olacaktır!!
tekrar selamlar. albani hocam 4280 xa hem küçük oluşu hem de digicom ürünü olduğundan benim için pek uygun değil.
şimdi bütün bunların ışığında bugün panasonic 50g20 almak için yollara düştüm. problem şu ki koskoca izmirde kapalı kutu 50g20 bulamadım. bir bilen varsa söylesin neredeyse oradan gidip alayım. kapalı kutu 50g20 bulamayınca başka yönlere kaydım biraz. tosh. 46sv685 buldum teşhir 2900 lira tosh. 55sv635 buldum teşhir 3000 lira (fiyat çok iyi görünüyor ama 635 ler nasıldır bilmiyorum.) sharp 46le700 buldum kapalı kutu 3900 lira (nasıl bir tv dir bilmiyorum ama arka led aydınlatmalı local dimming falan var) sony 52w5500 buldum teşhir 3300 lira kapalı kutu 4000 lira
eğer panasonic 50g20 bulamazsam bunlardan birini tercih edeyimmi? edersem hangisi daha iyi olur sizce? ilginize şimdiden teşekkürler.