Bildirim
PLAZMA VE LCD TV LERİN ÖMRÜ NE KADAR?
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü,
1 Mobil

Giriş
-
Bu yazdığın soruyu dün eve TV monte etmeye gelen ARÇELİK servisine sordum..Kendime GRUNDIG 81 ekran bir LED TV aldım.. GR 32 -130 FHD 100 HZ S LED TV. Bunların ekran ömürleri ne kadar test rakamları varmı dedim ?...Şu cevabı verdi.. GÜNLÜK 18 SAAT KULLANIM HESABI İLE 5 YILA TEKABÜL EDİYOR...Ekranları değişilebiliyor.." Hesap işte 365 X 18 X 5 = ? saat..Saygılarımla.. Plazma, led, likit diye bir soru sormadım...Bunların dedim..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taşkafa -- 24 Kasım 2011; 19:39:01 > -
Arkadaşlar ,
Lcd (normal ve led aydınlatmalı) ve plazma tvlerin ömrünü panellerinin arıza yaptığı yere kadardır ve bu ömrü öncelikle ikiye ayırmak gerekir
1. Garanti süresinde paneli arızalanan tvler
Bu durumda genelde panel değiştirilmez ve tv yenisi ile değiştirilir. Panel değişimi öncelikle kolay değildir ve değişim için geçecek zaman, işçilik maliyeti ve sağlıklı değişimi her servis yapamayacağı gibi risklerden dolayı pek uğraşılmak istenen bir durum değildir.
2. Garanti süresi bitince arızalanan tvler
Size panel için verilen ve üstüne eklenecek servis işçiliği fiyatı o günkü yeni tvye yakın veya daha fazladır. Bugün için 1500-2000 lira arası fiyat istiyorlar. Bu sebeple siz panel değişimi yaptırmak yerine yeni tv alırsınız.
Forumda panel arızası ile garanti süresi içinde veya birkaç yıl sonra karşılaşan birçok arkadaşımız var. Bu sebeple plazma tv 100.000 saat , lcd 50.000 saat gibi bilgilere inanmayın. İnsan ömrü için de ortalama 70-80 yıldır deniyor ve böyle kabul ediliyor ama bebekken ölenler veya 20 yaşını görmeden ölenler yine oluyor , olabilir. Bu kadar uzun süreler sonra tvlerden ses gelmesi ve ekrana bir görüntü çıkması ile ilk günkü kontrast ve renk kalitesinde görüntü almak farklı konudur.
Tvlerin kullanma kılavuzunda yazan 8-10 yıl gibi ömürler Sanayi Bakanalığının ve Tüketici Kanununun üreticilere karşı bir yaptırımını ifade eder. Üretici firma veya resmi ithalatçısının kullanma kılavuzuna yazdıkları bu kullanım ömrü süresinde yedek parça bulundurma zorunluğunu vardır.
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X