Şimdi Ara

PLAZMA - LCD İKİLEMİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
1.580
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar yardımcı olun lütfen

Bir aydır tv bakıyorum, plazmaların eski teknoloji olduğunu düşünüyordum ve hiçbir şekilde plazma aklımda yoktu fakat burada yapılan yorumlardan olsa gerek plazmayı incelemeye aldım ve teknik özelliklerinin (tepkime süresi-100-600 hz. vs. ) daha iyi olduğunu gördüm. Buda hiç önemli değil özellik olması yani fakat esas önemli olan SD yayın, yani hafta bir DVD izlediğimi düşünürsek bilgisayar bağlamadığımı PC'ye PS 3 vs. gibi oyunlarla hiç işim olmadığını düşündüğümde en çok ihtiyacımın SD yayın izlemek ve hafta bir iki sefer DVD izlemek ben plazmalara çok soğuktum ama burada okudğum yorumlarda sd yayında çok iyi olduğu LCD den yapılan yorumlarda ittifak edilen bir husus. Şu hususu açık olarak belirteyim ben daha önce hiç plazma izlemedim fakat LCD izledim. Plazma ile LCD arasında SD yayında gerçekten bahsedildiği gibi dağlar kadar fark mı var? Arkadaşlar eğer öyleyse ne diye millet deli gibi LCD alıyor? Benim için 200 W elektrik harcamış 300 W harcamış çok mühim değil, herkes bunu mu düşünüpte LCD alıyor. Eğer böyleyse tamam diyeceğim adam tasarrufunu düşünüyor fakat alırkende zaten fazla ödüyor ne kadar sürede bu elektrik işi dengeler bilemem ama arada öyle aman aman bir yakıt sarfiyatı olacağını düşünmüyorum ben yinede. Sorumu yineliyorum neden LCD ler satış rekorları kırıyor tüm teknoloji mağazalarında LCD ler peynir ekmek gibi satılıyor, ama koskocaman mağazalarda Plazma bulmak bile güç sadece numunelik bir iki model oluyor isterseniz sipariş veririz diyorlar. Hem bu kadar görüntü kalitesi olacak hemde neden satılmayacak hiç anlamıyorum acaba bu bir geçiş sürecimi? Siyah beyazdan renkliye geçer gibi bir geçiş süreci mi?

Son olarak SD yayında plazma ile LCD arasında nasıl bir fark var gerçekten bunu çok merak ediyorum çok büyük bir fark yoksa bende LCD alıp kurtulacağım yok gerçekten TV izlemek bir işkence olacaksa plazma alayım gitsin diyorum.

Lütfen yardımcı olun değerli bilgi ve yorumlarınıza inanın çok ihtiyacım var.

Saygılarımla...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alp___ -- 9 Ekim 2009; 15:19:41 >

• SD yayın için plazma tv alman mantıklı.LCD olayını bende anlamış değilim çünkü özellikle Pioneer ve Pansonic plazma tv ler bence LCD tvlerden çok daha üstün görüntü kalitesi olarak.Pioneer 5080xa plazma tv sahibiyim kendi tv im deki SD yayın kalitesi ile 46 inch sony w serisi ile kıyaslama imkanım oldu lcd de SD yayın iğrençti pioneer plazma ya göre.Eğer 50 inch civarı bir tv alıcaksan lcd yi hiç düşünme derim.Tabi ki tüm bunların yanında kullandığın bağlantı kablolarının kalitesi de mutlaka farkediyor.Enerji tüketimi hiç sorun olmaz benim tv kağıt üzerinde 360 watt tüketim den bahsediyor.Günde ortalama 10 saat civarı çalışıyor faturama yansıması 5-6 tl civarı oldu (neticede 72 ekran tüplü tv gitti 127 ekran plazma tv geldi )

• MERHABA ,

BENCE DOĞRU BİR KARAR VERMİŞSİN ,PLAZMA TV'LERİ İNCELEYEREK.ÇÜNKÜ SD YAYINDA GÖRÜNTÜ KALİTESİ LCD 'YE ORANLA DAHA İYİ VE HAREKETLİ KARELERDE GÖRÜNTÜYÜ EKRANA VERME SÜRESİ DAHA DÜŞÜK .ÖZELLİKLE FUTBOL MAÇLARINDAN VE AKSİYON FİLMLERİNDE HOŞLANIYORSAN TERCİH EDEBİLİRSİN.ÖZELLİKLE DE PLAZMA KONUSUNDA PANASONİC MODELLERİNE BAKABİLİRSİN...
  • PANASONİC 42V10 VE 42G10 BİRAZ EKONOMİK 42S10 BU MODELLERİ İNCELE
  • PLAZMA ALACAKSANIZ BÜYÜK EKRANINI ALMANIZI TAFSİYE EDERİM . PLAZMA DEDİĞİNİZ ZAMAN İLK AKLA GELEN PANASONİC OLUYOR VE PANASONİCTE DE 50V10 ÖNERİRİRM AYRICA SAMSUNG YENİ PLAZMALRINIDI İNCELEMNİZİ TAFİSYE EDERİM ÖZELLİKLE 50B650, 50B550, VE 50B530 MODELLERİNİ İNCELEYİN DERİM. FİYAT KONUSUNDADA YİNE SAMSUNG FİYATLARI UYGUN.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi obgz -- 9 Ekim 2009; 20:51:24 >
  • Plazma var plazma var,gidip de üfürükten bir panel alırsan başın ağrır,tabiki high end seviye bir ürün alabilmen için de paraya kıyman lazım.

1-2 istisnai marka ve model hariç plazmalardan uzak dur derim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: faho

Plazma var plazma var,gidip de üfürükten bir panel alırsan başın ağrır,tabiki high end seviye bir ürün alabilmen için de paraya kıyman lazım.

1-2 istisnai marka ve model hariç plazmalardan uzak dur derim.

bu durum lcd ler için de geçerli
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    LED tv ömrü vs LCD vs PLAZMA
    8 yıl önce açıldı
    Samsung 64d8000 Plazma
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Toshiba'nın SD yayını HD'ye yükselten modellerinden alın. Hem ucuz, hem de SD yayında HD keyfi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dedektif

Toshiba'nın SD yayını HD'ye yükselten modellerinden alın. Hem ucuz, hem de SD yayında HD keyfi.

Teknolojimi geri geldi yada Tosh mu olayı aştı
  • quote:

Orijinalden alıntı: albani

quote:

Toshiba'nın SD yayını HD'ye yükselten modellerinden alın. Hem ucuz, hem de SD yayında HD keyfi.

üstadım daha tv yi görmeden yorum yapıyorum ama SD yayını HD yayına çevirmenin söz konusu olacağına inanmıyorum.Fakat upscale ile bir nebzede olsa düzelme mümkün olur diye düşünüyorum.Tabi ki son söz sende, senin düşüncelerin nedir bu yönde.

• Arkadaşlar öncelikle değerli fikir ve yorumlarınız için teşekkür ederim. İnternet sitelerinde plazmaları biraz inceledim Full HD olan plazmalarda ciddi bir fiyat artışı var. Birde dikkatimi çeken genellikle 50" gibi büyük boyutlar dikkatimi çekti, 42"lerden küçüğüne pek rastlamadım ara modellere pek rastlamadım 42" full hd de genellikle panasonic modellerinde var ve özellik olarakta gayet iyi duruyorlar. Yanlışım varsa düzeltin 42" ve hatta biraz daha gidelim 46-47" büyüklüğündeki tvlerden daha büyük tv alınacaksa bu kesinlikle plazma olmalı kanaatine vardım. Plazmalar anladığım kadarıyla büyük ekranlarda daha iyi sonuç veriyor. LCD durum böyle değill galiba 50" in üzerinde LCD bulmak zor bulsanda fiyat konusunda da ciddi artışlar söz konusu. Bugün yine baktım bilen bilmeyen herkes LCD diyor başka birşey demiyor ya gerçekten anlamakta güçlük çekiyorum fikri olanda olmayanda bu hususta ittifak etmişler hayret doğrusu. Bu hususta hiçbir fikri olmayan insan bile "he ya lcd süpermişşş" diyor.

Bugün teknosada LG nin bir plazmasını gördüm (tek plazmaydı mağazadaki) çözünürlük Full HD değildi 42" ve örnek videoyu inceledim diğer tv lerle kıyas ettim. Öncelikle gösterilen vide HD bir video tabiki tüm tvler istisnasız çok harika gösteriyordu tek tek baktığınızda ama plazma çözünürlüktenmidir nedir pixeller çok daha belli oluyordu fakat ayrıntılar ve siyahın tonu mükemmeldi. Ama çözönürlük hoşuma gitmedi ve birde dikkatimi çeken olay o örnek videoda samsungun 40B650 tv si harika bir görüntü sunuyordu daha öncede gittiğimde gözüme çarpmıştı parlaklığı canlılğı netliği bugünde yine dikkatimi çekti gerçekten sürekli HD izleyecek olsam inanın bir sn düşünmeden bu tv alırdım. Yine forumda okudum bir arkadaş hiremco x3 ile samsung B650 tv si ile SD yayında çok iyi netice aldığını yazmıştı. Anlaşılan o ki LCD tv alsam bile birde HDMI çıkışlı kaliteli birde uydu cihazı ve kaliteli birde kablo almam gerekecek.

Birde tv de reklamda gördüm bu Toshibanın SD yi HD'ye yükseltme olayını mağazada bakayım dedim gezdim bir mağazada Toshilba buldum 37"ti galiba hiç alakası yoktu biraz sallama gibi geldi. Hem teknik olarak bu iş mümkün mü? Yani SD yayında gelen sinyal belli çözünürlük belli bunun çözünürlüğünü nasıl artıyor tv de panele yansıtıyor, eğer böyle birşey yapmış ise Toshiba devrim demektir ki böyle küçük reklamlar ile bunu duyurması saçma olurdu bir Allahın kuluda gidip başka tv almazdı herhalde. Neyse bende bu durumu incelemeye aldım bakalım gerçekten bahsedilen modeller bu HD olayını sağlıyor mu anlayacağız, fakat ben araştırmadan bu işi bilen arkadaşların teknik olarak bu işin olacağını olmayacağını belirten açıklamalarınıda bekliyorum gerçekten böyle bir durum söz konusu olabilir mi? olamaz mı? Teşekkür ederim. Yorumlarınıza devam etmenizi bekliyorum.

• pioneer 428xd kullanıyorum d-smart bile mükemmel görüntü alıyorum.. plazma kararımdan çok memnunum.. 2. plazmayı da alacağım ama maalesef pioneer bitti panasonic alacaz artık.. ha ayrıca bizim bu deli gibi lcd alan halkımızın çoğu ne pc bağlar ne ps3 pynar ne de blu-ray nedir bilir ama gider lcd alır.. bilinçli olmak lazım biraz buralara takılıp alt yapı oluşturmadan tv alınmaz..
  • quote:

Orijinalden alıntı: jack_sparrow_82

quote:

Orijinalden alıntı: albani

quote:

üstadım daha tv yi görmeden yorum yapıyorum ama SD yayını HD yayına çevirmenin söz konusu olacağına inanmıyorum.Fakat upscale ile bir nebzede olsa düzelme mümkün olur diye düşünüyorum.Tabi ki son söz sende, senin düşüncelerin nedir bu yönde.

Hocam,benimkide zaten iş muhabbet olsun babından,yoksa böyle "slogan" laflara karnım tok benim

Ama herifler "slogan atmasa" mal satılmayacak dolayısıyla panel işinde,"slogan" şart,diğer işler
    faso-fiso!!! etkileyici "sloganlar" bulman şart bu alemde mal satabilmek için üreticiler açısından!!

++
    Ben 90 lardan beri panelin içindeyim,90 ların sonları/2000 lerib başlarında Koreli/Japonlar bir sürü İngilizce tanımlar
    koydukları zaman,USA sitelerinde bunlar;hem eğlence hemde ciddi muhabbet konuları oluşuyordu,İngiliz ve Amerikalılar
    yaw bu demek deyip birbirlerine soruyorlardı;malum Amerikalı ve İngilizler;"caponlar" kadar iyi ingilizce bilmezler

Herifler taa o zaman bile işi slogan ve çarpıcı özellikler ile piyasaya çıkmışlardı paneller için,çok vurucu tanımlar şarttı

++

Pio G8 ler(1024x768/1366x7689 1.Gen KURO lar,SD lerde çok çok iyidirözellikle 1024x768pixel olanlar!
    Hem KURO+mükemmel SD

Ancak G9 larda FULLHD ye çıkıldığı için hemen düştü SD ler!!! işte burada LCD/PDP arasındaki fark oldukça azalmıştır!
    Adam gibi doğru set edilen bir LCD dende başarılı SD artık alınıyor! Natural/soft/mat karışımı bir setting oldukça güzel
    SD verir ama Vividçi iseniz bu zor yada aşırı sature/bir renk-ton lada çoğu insan memnun bu arada!(zevk ve renk meselesi)

++
    PDP lerde pixel değeri yükselince SD kalitesi belirli bir seviyede düşer,teorik ve pratik olarakta örneğin bugün en başarılı SD yayını bir
    eski nesil 852x480pixel PDP lerden alırsınız

Günümüzde ise SD ler şayet bir "kriter" oluyorsa bazıları için,işleri biraz zordur,1080 paneller ile!!
    Kaldıki bu arada görüntüyü panele ileten cihaz/sistem v.s gibi kaynaklarında Video işleme kaliteleri çok yüksek olacaktır!
    İş sadece panel ile bitmeyip,örneğin Receiver(SD/HDTV için)da bir o kadar önemlidir!!
    Genelde çoğu insan Receiver olayını atlayıp direk panele kabahat buluyor buda yalnış tabiki!

++

Pio bu arada bildiğiniz üzere üretim grubundaki Display üretimini kapatmıştır!(Monitör&TV)
    Dolayısıyla sağda-solda belki tek tük kalmış bir 5090 hala bulabilme şansınız olabilir teşhir veya sıfır!

Diğer alınası PDP ise Pany dir;Samy ve LGE geride kalıyor,ama Samy ler F/P olarak güzel seviyede,aynı şekilde LGE lerde;
    ancak bu ikiside Pany nin teknik olarak gerisindedir,zaten Samy ve LGE nin PDP de iddiası yok,sadece bandları çalıştığı için
    belli sayıda bir üretime gidiyorlar onların asıl sahaları TFT-LCD TV lerdir!

Pany ise hala toparlanıpta TR ye gelemedi,yada her kim bunların Distçolacaksa o firma,hala tık yok Pany cehpesinden

++
    PDP de tavsiyem 50" ve üstüdür ama min. 50" olmalıdır FULLHD panellerde!
    Ancak bu durumda SD lerde sıkıntı az/çok olabilir!

Bu arada hiç bir panel(PDP/LCD) "mükemmel" değildir!!! bütün panellerde artılar vede eksileri vardır!
    İsterseniz USA vers.Pio ELITE PRO-155 alın,buda size artıları vede eksileri ile gelecektir!!!
    Şimdi bundan kalkıp SD izleyipte sonrada ülen bu nasıl ELITE TV diyebilmek bir gerçektir

Kısaca 1 Koyundan 2/3 Post çıkmaz

++

• Dostlar Merhaba,
    Alp Kardeşim bende nacizane fikrimi bildiklerimi senin için paylaşmaya çalışayım.Belki karar vermende yardımcı olurum.Birkere SD yayın ve DVD film izlemek istiyorsan Plazma dan şaşma..2. ise duyduklarına değil gördüklerine inan ama doğru yerde doğru ürünleri kıyaslama şansın olmalı.Bugün lcd diyenlere neden lcd plazma diyenlere neden plazma diye sorduğunda çok da aydınlatıcı sözler sarfetmezler satış temsilcileri ise sadece elindeki ürünü tavsiye ederler en iyi ürün stokda bulunan üründür.Lafı çok uztmadan bir kaç soru ve cevap verip bunları düşünmeni isticem.1. KULLANMIŞ OLDUĞUMUZ TÜPLÜ TV LER NEDEN LCD DEN DAHA NET GÖSTERİYOR?Mağazalarda SD yayınlarda lcd ye baktığında dağılmalar ve kaymalar olduğunu görüyosun ama tüplü tv lerde olmuyor.LCD İLE PLAZMAYADA AYNI ŞEKİLDE BAKTIĞINDA PLAZMADA DAĞILMA ÇOK ÇOK AZ AMA LCD MALESEF YİNE FAZLA.Ama kime gitsen DEVİR LCD DEVRİ DİYOR.E TABİKİ ÖLE DİCEK.BUGÜN PANASONIC DİSTRİBÜTÖRÜ İFLAS ETMİŞ PİYASADA PANASONİC YOK E REKLAMDA YOK ELDE ÜRÜNDE SANA KİM NİYE PLAZMA DESİN.SONY ZATEN PLAZMA ÜRETMİYOR E RREKLAMINIDA YAPMIYOR-PHILIPS ONDADA ARTIK PLAZMA YOK ORDADA REKLAM YOK-GERİYE LG VE SAMSUNG KALIYOR BUNLARINDA TÜRKİYE DİSTRİBÜTÖRLERİ 1 ER MODEL GETİRİYOR KALKIPTA 15 MODEL LCD VARKEN PLAZMANIN REKLEMI YAPILMIYOR.SATIŞCILARIN ELİNDEDE ÜRÜN YOK HERKES LCD DİYOR MALUM EKMEK PARASI.BURDA FİRMA İSMİ VERMEK DOĞRU OLMAZ AMA SENİN İÇİN VERİCEM İSTANBUL BİLİŞİM VAR MECİDİYEKÖYDE ORDA PLAZMALARIN ALASI VAR LCD DE VAR LED TV DE HEPSİNİ HEM BLURAY DE HEMDE NORMAL YAYINDA KIYASLAYABİLİRSİN VE NE MODELLER VARMIŞ DİCEKSİN PİYASA GÖRDÜĞÜN ÜRÜNLERİN ARTIK OLMADIĞINI AVRUPADA ÜRETİMİ BİTMİŞ BİZİMKİLERİN ELİNDE KALMIŞ ÜRÜNLER OLDUĞUNU GÖRECEKSİN.İŞTE EN YENİ MODELLERİ EN DOĞRU ŞEKİLDE KIYASLAYIP KENDİ GÖZLERİNLE GÖRECEKSİN.KİMSEYE SORMANA GEREK YOK KENDİN CEVABINI VERECEKSİN.BİR TAVSİYE DAHA CEBİT FUARI BİTMEDEN UĞRA İSTERSEN PARAN YETERSEDE PANASONIC V10 SERİSİNİ AL ZATEN BÜTÜN TV LER İÇİNDE BEN BURDAYIM DİYOR.ŞİMDİLİK BUKADAR GERİSİ SANA KALMIŞ İNŞALLAH HERŞEY GÖNLÜNCE OLUR.

• Sayın albani anlatmak istediğinizi gayet iyi anladım özellikle "1 Koyundan 2/3 Post çıkmaz" sözünüz olayı zaten anlatıyor net olarak. Şimdi hangisi alırsak alalım bazı noktalarda eksiklikler olacak kimi noktalarda plazmaların artıları varken kimi noktalarda LCD lerin artıları bulunmaktadır bunu anladım en azından yani mükemmel olanı kimse bulamamış bizde bulamayacağız galiba. Sizde belirtmişsiniz plazma alıyorsanız 50" veya üzerinde demişsiniz benimde tespitim plazmanın büyük ekranlarda daha iyi sonuç verdiğiydi. Fakat birşeyi ben yanlış düşünüyormuşum ki bu hususta beni aydınlattığınız için teşekkür ediyorum, bu husus şudur; ben Full HD tv lerin gerek SD olsun gerek HD yayınlar olsun mutlaka iyi olacağıydı fakat sizin yazınızı okuduktan sonra düşüncelerim değişti, sd yayınların çözünürlüğü belli sonuçta Full HD de daha çok yayılacağı için galiba görüntüde bu oranda bozulacak umarım yanlış anlamamışımdır. Fakat büyük ekranlarda da dikkat ettim Full HD olmadıktan sonra pixeller çok belli oluyor örneğin 1024*768 bir büyük ekran plazmada ciddi şekilde belli olacaktır oyüzdende 1920*1080 olanın tercih edilmesi gerekecek ki buda sizinde bahsettiğiniz gibi SD yayında sıkıntı olabilecektir. Benim şahsi düşüncem alacak mutlaka Full HD olması gerektiği yönündedir yanlıştır doğrudur fakat kafamda bu husus yerleşmiş artık.

Fakat ben kafamdaki bir çok soruya yanıt almış durumdayım. Hangisi tercih etmem gerektiği meselesine gelince mutlaka bunları gözümle görmem lazım plazma ile lcd arasında sizin dediğiniz gibi Full HD olduğunu kabul edersek her ikisinin çok büyük bir fark olmayacaksa bu durumda LCD ağırlık kazanacaktır. İyi bir uydu alıcısı ve kaliteli bir HDMI kablo ile anlaşılan oki iyi bir sonuç alınabilir. Ayrıca zaman ayırıp yorumlarını esirgemeyen arkadaşlara teşekkür ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: alp___

Sayın albani anlatmak istediğinizi gayet iyi anladım özellikle "1 Koyundan 2/3 Post çıkmaz" sözünüz olayı zaten anlatıyor net olarak. Şimdi hangisi alırsak alalım bazı noktalarda eksiklikler olacak kimi noktalarda plazmaların artıları varken kimi noktalarda LCD lerin artıları bulunmaktadır bunu anladım en azından yani mükemmel olanı kimse bulamamış bizde bulamayacağız galiba. Sizde belirtmişsiniz plazma alıyorsanız 50" veya üzerinde demişsiniz benimde tespitim plazmanın büyük ekranlarda daha iyi sonuç verdiğiydi. Fakat birşeyi ben yanlış düşünüyormuşum ki bu hususta beni aydınlattığınız için teşekkür ediyorum, bu husus şudur; ben Full HD tv lerin gerek SD olsun gerek HD yayınlar olsun mutlaka iyi olacağıydı fakat sizin yazınızı okuduktan sonra düşüncelerim değişti, sd yayınların çözünürlüğü belli sonuçta Full HD de daha çok yayılacağı için galiba görüntüde bu oranda bozulacak umarım yanlış anlamamışımdır. Fakat büyük ekranlarda da dikkat ettim Full HD olmadıktan sonra pixeller çok belli oluyor örneğin 1024*768 bir büyük ekran plazmada ciddi şekilde belli olacaktır oyüzdende 1920*1080 olanın tercih edilmesi gerekecek ki buda sizinde bahsettiğiniz gibi SD yayında sıkıntı olabilecektir. Benim şahsi düşüncem alacak mutlaka Full HD olması gerektiği yönündedir yanlıştır doğrudur fakat kafamda bu husus yerleşmiş artık.

Fakat ben kafamdaki bir çok soruya yanıt almış durumdayım. Hangisi tercih etmem gerektiği meselesine gelince mutlaka bunları gözümle görmem lazım plazma ile lcd arasında sizin dediğiniz gibi Full HD olduğunu kabul edersek her ikisinin çok büyük bir fark olmayacaksa bu durumda LCD ağırlık kazanacaktır. İyi bir uydu alıcısı ve kaliteli bir HDMI kablo ile anlaşılan oki iyi bir sonuç alınabilir. Ayrıca zaman ayırıp yorumlarını esirgemeyen arkadaşlara teşekkür ederim.

İyi akşamlar.
    Arkadaşım uzun araştırma ve istanbuldaki Tv showromlarını uzun zaman arşınlamış biri olarak sana şunu söyleyebilirim
    Mağazalardaki gördüğün görüntüler hiç bir zaman ölçü ve kriter değildir.
    Neden dersen onlar çoğunlukla HD yayın veya Bluray görüntüler gösteriyorlar
    Çok nadirde olsa SD yayını gösteren yerler var hemde çoklu dağıtıcıyla o görüntülerde hiç iç açıcı değil.
    Mağazalardaki SD yayın görüntüleri seni hiç bir zaman tatmin etmez.
    Eğer SD yayın senin için önemliyse Plazmadan yana tercih kullanmanı tavsiye ederim.
    Ben on beş gün önce pio 5090 plazma aldım,Oldukça menmunum.Bulabilirsen hiç kaçırma
    Bu cihaz Full HD olmasına rağmen çok güzel SD veriyor.Yanlız ayarlarını iyi yaparsan.
    Kolay gelsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: dimixxx

Dostlar Merhaba,
    Alp Kardeşim bende nacizane fikrimi bildiklerimi senin için paylaşmaya çalışayım.Belki karar vermende yardımcı olurum.Birkere SD yayın ve DVD film izlemek istiyorsan Plazma dan şaşma..2. ise duyduklarına değil gördüklerine inan ama doğru yerde doğru ürünleri kıyaslama şansın olmalı.Bugün lcd diyenlere neden lcd plazma diyenlere neden plazma diye sorduğunda çok da aydınlatıcı sözler sarfetmezler satış temsilcileri ise sadece elindeki ürünü tavsiye ederler en iyi ürün stokda bulunan üründür.Lafı çok uztmadan bir kaç soru ve cevap verip bunları düşünmeni isticem.1. KULLANMIŞ OLDUĞUMUZ TÜPLÜ TV LER NEDEN LCD DEN DAHA NET GÖSTERİYOR?Mağazalarda SD yayınlarda lcd ye baktığında dağılmalar ve kaymalar olduğunu görüyosun ama tüplü tv lerde olmuyor.LCD İLE PLAZMAYADA AYNI ŞEKİLDE BAKTIĞINDA PLAZMADA DAĞILMA ÇOK ÇOK AZ AMA LCD MALESEF YİNE FAZLA.Ama kime gitsen DEVİR LCD DEVRİ DİYOR.E TABİKİ ÖLE DİCEK.BUGÜN PANASONIC DİSTRİBÜTÖRÜ İFLAS ETMİŞ PİYASADA PANASONİC YOK E REKLAMDA YOK ELDE ÜRÜNDE SANA KİM NİYE PLAZMA DESİN.SONY ZATEN PLAZMA ÜRETMİYOR E RREKLAMINIDA YAPMIYOR-PHILIPS ONDADA ARTIK PLAZMA YOK ORDADA REKLAM YOK-GERİYE LG VE SAMSUNG KALIYOR BUNLARINDA TÜRKİYE DİSTRİBÜTÖRLERİ 1 ER MODEL GETİRİYOR KALKIPTA 15 MODEL LCD VARKEN PLAZMANIN REKLEMI YAPILMIYOR.SATIŞCILARIN ELİNDEDE ÜRÜN YOK HERKES LCD DİYOR MALUM EKMEK PARASI.BURDA FİRMA İSMİ VERMEK DOĞRU OLMAZ AMA SENİN İÇİN VERİCEM İSTANBUL BİLİŞİM VAR MECİDİYEKÖYDE ORDA PLAZMALARIN ALASI VAR LCD DE VAR LED TV DE HEPSİNİ HEM BLURAY DE HEMDE NORMAL YAYINDA KIYASLAYABİLİRSİN VE NE MODELLER VARMIŞ DİCEKSİN PİYASA GÖRDÜĞÜN ÜRÜNLERİN ARTIK OLMADIĞINI AVRUPADA ÜRETİMİ BİTMİŞ BİZİMKİLERİN ELİNDE KALMIŞ ÜRÜNLER OLDUĞUNU GÖRECEKSİN.İŞTE EN YENİ MODELLERİ EN DOĞRU ŞEKİLDE KIYASLAYIP KENDİ GÖZLERİNLE GÖRECEKSİN.KİMSEYE SORMANA GEREK YOK KENDİN CEVABINI VERECEKSİN.BİR TAVSİYE DAHA CEBİT FUARI BİTMEDEN UĞRA İSTERSEN PARAN YETERSEDE PANASONIC V10 SERİSİNİ AL ZATEN BÜTÜN TV LER İÇİNDE BEN BURDAYIM DİYOR.ŞİMDİLİK BUKADAR GERİSİ SANA KALMIŞ İNŞALLAH HERŞEY GÖNLÜNCE OLUR.

Sayın dimixxx öncelikle vakit ayırdığın ve bildiklerini paylaştığın için teşekkür ederim. Bende hep düşünmüşümdür herkesin ittifak ettiği bir husus var oda plazmanın SD yayın kalitesinin LCD den iyi olduğu ve son günlerde TV alanlar yani LCD alan insanların bir çoğunun ne bilgisayarla alakası var ne PS3 ile hatta va hatta bazılarının DVD player bile yok (etrafımda tanıdıım insanlar var) gel görki LCD tv alıyorlar sırf SD yayın izlemek için plazmadan kimsenin anldığı bile yok satıcı hangisi iyi derse millet onu alıyor zaten böyle formlar ve sizin gibi bilgili arkadaşlar olmasa inanın bizde o şekilde satıcı neye yönlendirirse onu alıp çıkarız. Bu formu bu yüzden çok seviyorum hangi konuda olursa olsun çok bilgi arkadaşlar bilgilerini esirgemeden yardımcı oluyorlar. Konumuza tekrar dönecek olursak SD yayın ağırlıklı düşündüğüm için plazma mantıklı geliyor fakat dediğiniz gibi ne satıcısı kalmış ne alıcısı, ama bu demek kötü demek değil tabiki bir karar vermem gerekecek, ben bir yandan LCD ile plazma arasıda gidip gelirken bir yandan da LCD ve Plazma modellerini inceliyorum, galiba plazma almayı düşünürsem bu muhtemelen panasonic olacak galiba fakat sizin bahsettiğiniz model VIERA TX-P42V10 PLAZMA TV Full HD Tv nette 4000-4500 arasında değişiyor 42" bir TV için biraz pahalı geldi bana normalde ben Plazmaların LCD den daha uygun olmasını beklerken daha pahalı olarak kaşıma çıkmasıda beni şaşırttı. Diğer yandan da LCD de Samsung B650 B750 serileri dikkatimiçekiyor (her iki modelde hemen hemen aynı özelliklere sahip zannedersem B750 nin bir tek 200 hz olması gibi bir fark söz konusu) şimdilik bunlar üzerinde duruyorum. Geçtiğimiz günlerde Sony yetkili satıcısına gittim W serisi 40"5710'a baktım pek tatmin edici gelmedi bana fakat herkes çok övüyor şöyle iyi böyle iyi fakat bana öyle gelmedi satıcının dediğine göre PS3 performansı çok iyimiş benimde işim olmaz bununla. Maalesef istanbulda değilim istanbulda olsam dediğiniz yere gider bakardım yine maalesef lcd tvleri bulundğum yerde inceleyebiliyorumda özellikle panasonic plazmaları nerede bulurda gözle görürüm bilemiyorum yada gözünü kapatıp sitenin birinden siparişi vereceksin olacak bitecek.

Saygılarımla...

• plazma, el-si- di den herzaman sd yayınlarda mükemmeldir 2 yıldır samsung q91 plazma kullanıyorum teledünya hd yayınlarla çok iyi görüntü alıyorum zaten çogu insan sd yayın izliyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaptan69 -- 11 Ekim 2009; 10:18:03 >
  • sd yayın için full hd olmayan plazmalar (pio-panny) işini görür.lcd'lerde sd yayında samsung çok başarılıdır.samsung lcd'lerede bakabilirsin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.