Şimdi Ara

PlayStation kullanıcıları boykot hazırlığında: Katılım çığ gibi büyüyor! (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
85
Cevap
1
Favori
5.041
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
28 oy
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kimse kusura bakmasın ama hem dijital satın alınan oyunlara tamamen sahip olamıyorsunuz denilsin hem de diskli üretime son verilsin öyle bir dünya yok.

Dijital satın alıyorsam o oyun tamamen benim olmalı benim olmayacaksa ve sistem onu bir sabah kütüphanemden kaldırdığında bir daha erişemeyeceksem korsan olarak o oyuna sahip olduğumda kimse beni suçlayamaz çünkü beni buna iten sen ve senin politikaların oldu.

Alıntı

metni:
    Sosyal medya üzerinden organize edilen protesto, oyuncuları 23-30 Ağustos tarihleri ​​arasında konsollarını fişten çekmeye çağırıyor.

PlayStation kullanıcıları boykot hazırlığında: Katılım çığ gibi büyüyor!

PlayStation kullanıcıları boykot hazırlığında: Katılım çığ gibi büyüyor!

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Aklı olan boykota katılır. Adamlar hesap silmeden falan bahsediyorlar. Ne güzel iş ya! Hem fiziksel olarak hiçbir şeye sahip olma, hem de konsolu satma.

Nasıl olur yahu! Aradan epi topu 2 sene geçmiş, bir yanlışın olmasın?

Bu arada evet dijital arşiv tamamen yalan, mülkiyet hakkın yok. Hesap ban yese bütün arşiv gitti. Hesaba 3 sene girmesen arşiv çöp oldu. Sony'nin canı sıkıldı, diğer şirketlerle lisans sorunu yaşadı diyelim arşivden bazı oyunlarını silse bitti gitti. Zaten herifler tekel ve iyice oyuncu düşmanı leş bir şirket haline de geldiler. Fiziksel kopyayı da böyle böyle bitirmeye çalışıyorlar, mülkiyet istemiyorlar.

Bu boykotun her oyuncu tarafından desteklenmesi, daha fazla des çıkarılması lazım. "Banane ya ben zaten hep dijital alıyorum" chomarlığından insanların sıyrılması lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kartal Göz -- 28 Temmuz 2026; 1:29:34 >

O e-devlet işleri zor be usta. Entegrasyonu nasıl yapacaksın ki? Şu olabilir ama bütün devletler veya ağır topların çoğu yasal dayatma yapar Sony'ye ve genel olarak konsol firmalarına ve dijital satış platformlarına, işte o zaman Sony ve diğer firmalar kendi içlerinde veya hepsi ortak bir sistemde ortak bir dijital miras sistemi kurar dünyanın her yerinde geçecek şekilde. İşte o zaman böyle olabilir. Yoksa e-devlet filan hikaye. Her ülkeye onu tek tek entegre etmesi zor. En iyi yol Avrupa Komisyonu ve ABD'nin Sony ve diğerlerine dayatmalar yapması ve bu konuda dijital mülkiyet ve devileri için bu devletlerin yasalar çıkarması lazım. O zaman böyle külfete girmeden bütün yükü bu şirketlere bırakıp ortak ve işleyen bir yapı kurmaları sağlanabilir.

Hocam yanlışlık yok menager oyunları dışında spor oyunları 2 yada 3 yıl storda kalıyor araştırdım mesela f1 22 de yok fifa 22-23'te yok açıklamalarıda sponsorluklar, transferler ve lisanslar oluyor iyide ben zaten f1 2020'yi eski 90 ve 2000"lerdeki araçlar var diye oynuyordum üstelik parasını verip aldım oyunu, oyunu kilitliyecek arşivden kaldıracaksan para verip alanlara bi zahmet sor yada karşılık ver!

İnsanların sürücüsüz kullanmasının sebebi çok fazla oyun alacaklarından belki de, belki de sürekli taşınıp duyacaklarındsn ve evlerinde kaybolup gitme, çalınma veya zarar görme ihtimaline karşı dijitalin pratikliğinden faydalanmak ve aynı zamanda daha ucuza konsol almak istemelerinden kaynaklanıyor. Ama bunu tercih edenler oyunların mülkiyetinin gerçekten kendilerinde olduğunu varsayıyor. O yüzden sürücüsüz ve dolayısıyla daha ucuz olan konsolları tercih ettiler. Sony bu kararları bu neslin başında hatta nesil çıkmadan önce verseydi Sony'ye karşı olan bilinç farklı olurdu, milletin sürücülü versiyonu tercih etme oranları değişirdi, hatta diskli versiyonu talep edilirdi ve yine tepki gösterilirdi Çünkü mesele mülkiyet hakkı meselesi.

Ayrıca Sony açısından mesele diskli sürümlerin el değiştirmesi ve dolayısıyla satışların düşmesiyse çok saçma nede? Çünkü son haberlerde açıklandı ki dijital kopyalarını toplamdaki satış oranı %80 imiş ve geri kalanı fiziksel kopyaymış. Yani her 10 satıştan 8'i dijital, 2'si fizksel kopya. Oran olarak o hiçbir şekilde devredilemeyen dijital oyunların satış adedi ezici bir şekilde daha fazla. Yani Sony'nin burada endişesi yersiz eğer satış adedini düşünüyorsa. Bir de maliyet mevzusu var. Sony dijital oyun satışlarından özellikle de 1. parti oyunlarsa kılçıksız kazanıyor ama fizikselde bunu fisk masrafı basımı, kutusu, ambalajı, stoklanması, taşınması, mağaza payı, bandrol derken maliyet şiştiği için dijital satıştaki kadar kâr elde edemiyor, yine ediyor ama öyle dijitaldeki gibi süper agresisif değil, çünkü diğerinde bu şekilde yüksek maliyetler yok. Yani burada zaten satış oranı dijitale göre hem çok düşükken hem kâr oranı yine maliyetler sebebiyle düşük kalıyorken bu satışlarda kişiler bunları alıp satarak oynasa nr oynamasa ne. Karın düşükse zararın da düşüktür o da kârdan zarar zaten. Yani diskli satışların oranı çok yüksek olsa buradaki kâr oranı da çok yüksek olsa o zaman bu takas sistemi Sony'nin canını çok yakıyor, kârları öldürüyor derdik ama böyle bir şey de yok ki. Azdan az, çoktan çok gider. Sony'nin derdi bu değil, adamlar dijitaldeki kaymak kârı %80'den %100'deki satış oranlarından elde etmek istiyor. %20'lik satışlardaki daha düşük kâr bile gözlerini doyurmuyor. Kaldı ki eskiden fiziksel kutulu satışlar çol daha fazlaydı, buna rağmen oyuncu sayısı günümüzdeki kadar da yüksek değildi ama Sony yine de diskli satışa bu kadar karşı olan dayatmacı bir firma olmamıştı.

Bence tepki herkes tarafından verilmeli. Syrıca 6 günlük boykot Sony'ye koymaz. Sony'ye koyacak olan oyun, konsol ve servis satışlarının süresiz olarak sinden kesintiye uğraması lazım. Yoksa umursamazlar. Hele ki 1 haftalık oynamama orucu yaptırım olarak hiçbir gücü olmaz.

• koleksiyon için şart internetten oyunu indirmek zorunda olmamak için şart...

• burada asıl mesele dijitalden para verip aldığımız oyunun silinmesi, erişimin kesilmesi. Tabii ki koleksiyoncular fiziksel olarak istemekte haklı ama bence asıl mesele bu

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

facts

Firmaların rakipleri yok ya da pasif.
    Hal böyle olunca istedikleri gibi at koşturuyorlar.

İsterim, fakat bir ölümsüz dost isterim.
  • maligezgin kullanıcısına yanıt
    En iyisi bu sanki, oyunun parasını zaten ödemişsin 1 hafta açsan ne açmasan ne. Yoksa cola alıp sokağa dökmek gibi bir eylem oluyor. Yine de büyük çapta organize olunursa satın alımların düşüşü dikkate değer olabilir, herkes aynı değil sonuçta

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Bu dikbaşlılığın sarı ineği çevrimiçi oyun oynamanın parayla satmalarıydı. Sesi o zaman çıkartacaktınız, bu saatten sonra istediği gibi at koşturur. Çünkü adam tekel.

• konsol kral ya diyen saflar hala anlamamıştır olayı pc master race, torrent olduğu sürece oyunsuz kalmayız

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.