Şimdi Ara

Playstation 6'dan sürpriz haber: 'Ertelemek daha pahalı'

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
1.931
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
8 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Playstation 6'dan sürpriz haber: 'Ertelemek daha pahalı'
    Son dönemde RAM ve SSD gibi temel bileşenlerde görülen sert fiyat artışları nedeniyle yeni nesil konsolların gecikebileceğine dair iddialar paylaşılmıştı. Öyle ki bu gelişmelerin ışığında, Sony’nin PlayStation 6’nın lansman tarihini erteleyeceğinden söz edilmişti. 

Ancak ortaya çıkan yeni bilgiler, PlayStation 6 için büyük bir ertelemenin beklenmediğini gösteriyor.

2027'da tanıtılabilir

Sektör kaynaklarına göre Sony, konsolun geliştirme ve üretim planlarını çoktan belirlediği için lansman takvimini kökten değiştirmeyi düşünmüyor. Özellikle yarı iletken üretim anlaşmaları, olası bir gecikmenin maliyetini ciddi biçimde artırıyor. İddialara göre Sony, yeni nesil konsolda kullanılacak çip için TSMC ile 3nm üretim kapasitesini 2027'nin ikinci çeyreği için şimdiden ayırmış durumda.

Bu üretim slotundan vazgeçilmesi halinde şirketin yalnızca gecikme yaşamayacağı, aynı zamanda öncelikli üretim sırasını da kaybedebileceği belirtiliyor. Bu nedenle RAM fiyatlarındaki artışa rağmen lansmanı ertelemek ekonomik açıdan daha büyük risk oluşturabilir. Konsolda kullanılacağı söylenen Orion APU üzerinde yıllardır süren geliştirme çalışmalarının da milyonlarca dolarlık yatırım gerektirdiğini söyleyelim.

RAM fiyatları tek başına belirleyici değil

Son aylarda özellikle yeni nesil belleklerde görülen fiyat artışı, konsol üreticileri için önemli bir maliyet baskısı oluşturuyor. Ancak bu durum Sony için yeni bir senaryo değil. Hatırlanacağı üzere PlayStation 5, pandemi döneminde ve yükselen GDDR6 fiyatlarına rağmen planlanan takvimde piyasaya sürülmüştü. Sony o dönemde yüksek lojistik maliyetlerini bile göze alarak lansmanı ertelememişti.

Ayrıca Bkz.PlayStation 6 fiyatları yükselmesin diye PlayStation 5 sahipleri fedakârlık yapacak

Yine de raporlar tamamen sabit bir tarihe işaret etmiyor. Planlanan 2027 sonu lansmanının, üretim ve stok hazırlığı sürecine bağlı olarak 2028 başına kayabileceği belirtiliyor. Bu senaryoda üretim yine 2027'de başlayacak ancak Sony, bellek fiyatlarının daha uygun bir seviyeye gelmesini beklemek için nihai montaj sürecini biraz geciktirebilecek.

Kaynak:https://wccftech.com/playstation-6-not-delayed-ram-would-cost-more/

• tamamen Xbox hamlesine göre verilmiş bir karar gibi duruyor.

dün Xbox tarafı yeni nesil konsolunun kod ismini belirtti. "Project Helix"

x (formerly twitter)
    Xbox (@Xbox) on X
    https://x.com/Xbox/status/2029646886408515623

Xbox tarafı muhtemelen bu sene içerisinde donanımı netleştirir ve geliştirici kitini sene sonuna kadar geliştiricilere parti parti verilir.

yeni nesil konsolların çıkışı en iyi ihtimal Kasım 2027 holiday sezonu gibi duruyor şimdilik. PS5 PRO hamlesini yapmış sony için biraz erken ama zaten bende 2028 holiday sezonu diyordum en erken.

ardı ardına konsol haberleri geldiğine göre de artık GTA'da ertelenmez.   belli, bunlar bu sene mevcut konsollara GTA'yı çaktıktan 1 sene sonra yeni nesil konsollara gazı kaçmadan getirme derdine girdiler.

ama xbox tarafının eli oyun anlamında boş. bu kafada kime konsolu satacaklar bilmiyorum. Sony bile exc. oyunları PC'ye getirmeyi sonlandıracak diyorlar. microsoft'un oyun anlamında boş olan konsolunu kim neden tercih eder? zaten Microsoft oyunları her türlü PC'ye de gelecek. Microsoft'un gamepass sevdasından vazgeçmesi elzem. Resident Evil Requiem'den örnek vereyim. Çıktıktan sonra rekor üstüne rekor kırdı oyun satış anlamında. Neden? Millet sinematik tarafı güçlü, prodüksiyonlu AAA oyuna aç. Sony'den sonra bu kalitede AAA oyun yapacak firma kalmadı. Oyunda biraz cilalı, teknik olarak sorunsuz olunca millet koşarak alıyor. Microsoft'un acilen yüksek bütçeli AAA işine dönmesi lazım. Gamepass çöplüğü ile olmayacak bu iş. Oyuncular olarak bir kaç firmanın sektörü ileri taşımasını bekliyoruz. (rockstar, sony stüdyoları, fromsoftware)

• tamamen Xbox hamlesine göre verilmiş bir karar gibi duruyor.

dün Xbox tarafı yeni nesil konsolunun kod ismini belirtti. "Project Helix"

Playstation 6'dan sürpriz haber: 'Ertelemek daha pahalı'
    Playstation 6'dan sürpriz haber: 'Ertelemek daha pahalı'x (formerly twitter)
    Xbox (@Xbox) on X
    https://x.com/Xbox/status/2029646886408515623

Xbox tarafı muhtemelen bu sene içerisinde donanımı netleştirir ve geliştirici kitini sene sonuna kadar geliştiricilere parti parti verilir.

yeni nesil konsolların çıkışı en iyi ihtimal Kasım 2027 holiday sezonu gibi duruyor şimdilik. PS5 PRO hamlesini yapmış sony için biraz erken ama zaten bende 2028 holiday sezonu diyordum en erken.

ardı ardına konsol haberleri geldiğine göre de artık GTA'da ertelenmez. Playstation 6'dan sürpriz haber: 'Ertelemek daha pahalı'  belli, bunlar bu sene mevcut konsollara GTA'yı çaktıktan 1 sene sonra yeni nesil konsollara gazı kaçmadan getirme derdine girdiler.

ama xbox tarafının eli oyun anlamında boş. bu kafada kime konsolu satacaklar bilmiyorum. Sony bile exc. oyunları PC'ye getirmeyi sonlandıracak diyorlar. microsoft'un oyun anlamında boş olan konsolunu kim neden tercih eder? zaten Microsoft oyunları her türlü PC'ye de gelecek. Microsoft'un gamepass sevdasından vazgeçmesi elzem. Resident Evil Requiem'den örnek vereyim. Çıktıktan sonra rekor üstüne rekor kırdı oyun satış anlamında. Neden? Millet sinematik tarafı güçlü, prodüksiyonlu AAA oyuna aç. Sony'den sonra bu kalitede AAA oyun yapacak firma kalmadı. Oyunda biraz cilalı, teknik olarak sorunsuz olunca millet koşarak alıyor. Microsoft'un acilen yüksek bütçeli AAA işine dönmesi lazım. Gamepass çöplüğü ile olmayacak bu iş. Oyuncular olarak bir kaç firmanın sektörü ileri taşımasını bekliyoruz. (rockstar, sony stüdyoları, fromsoftware)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gaara34 -- 7 Mart 2026; 11:3:58 >

Soul of the lost, withdrawn from its vessel. Let strength be granted, so the world might be mended... so the world might be mended.

• İnsanlar konsollara heyecan duymayı bıraktı gibi. Kısa içerikler dikkatimizi öldürdü, adam gibi exclusiveler çıkmadı, hem yerelde hem lokalde fiyatlar ateş pahası, savaş vs saçma sapan işler.

Doomer poster gibi olmak istemiyorum ama gerçekten, insan geçmişte bu kadar sorun yoktu da şimdi mi her şey sorun oldu demeden edemiyor. Hani bizim zamanımız çok güzeldi? Babalarımız evden okula gitme hikayelerini BF1 atmosferi gibiydi derlerdi, biz artık atmosferi geçtim direkt içine girdik. Playstation 6'dan sürpriz haber: 'Ertelemek daha pahalı' Sonumuz hayır olsun...Playstation 6'dan sürpriz haber: 'Ertelemek daha pahalı' 

• 2028'e kalması Sony için fena zarar yazar GTA 6 2028 de pc ye çıkmış olur o vakit çıkacak ps6 kendini atmosfere fırlatacak GTA 6 satışını kaçırmış olur insanlar pc de ultra grafikte GTA oynadıktan sonra ne yapsın ps6 yı özel oyunların satacağı en fazla 5 ,10 milyon hiç biri GTA rakamları gibi konsol sattıramaz tren kaçmış olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi amdfx -- 6 Mart 2026; 22:35:24 >

aldıkları para ile yazlık villa falan alırlardı. Marmara bölgesi çevresinde yazlık öğretmenler siteleri doludur o dönemlerden kalma. Ev, araba almak daha kolaydı.

Eğitim rekabeti düşüktü, lise mezunu memur olup çok iyi maaş alabiliyordu. Şimdi doktora yapmış arkadaşım işsiz, işi olan da AI beni işsiz bırakacak mı diye düşünüyor.

Ha bence bizden sonraki nesilleri daha rezil bir gelecek bekliyor o açıdan da nisbeten iyi durumdayız. Çok zor da olsa ev alabilme ihtimaline sahip bir nesildik milenniallar olarak.

Gelecekte su kıtlığı, iş kıtlığı, gıda kıtlığı, evsizlik gibi daha büyük sıkıntılar olacak diye düşünüyorum. Duş alırken belki de geleceğe göre ne kadar lükse sahip olduğumuzun farkında değiliz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vain -- 6 Mart 2026; 22:40:52 >

• 1.5 seneye çıkar

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • amdfx A kullanıcısına yanıt

Niye zarar etsin? Öyle bir yazmışsın ki sanki millet konsolu bir tek GTA için alıyor. Şu ana kadar GTA olmadığı halde Sony'nin PS5 konsol satışı PS4 satışlarını geçmiş durumda. Üstelik bu nesil en boş, en berbat nesildi ona rağmen geçmiş. Ayrıca PS5 ile PS6 GTA sürümleri farklı olacağından PS6 sürümü yine epey iyi görünecektir ana PC eninde sonunda her türlü en iyi görseli sunacaktır, bu şaşmaz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Simülasyon içinde simülasyon resmen

• xbox harekete geçince tutuşmuşlar

Zaten büyük ihtimalle oyunun PS6 sürümü ile PC sürünü eşzamanlı çıkar, isteyen istediğinden oynar daha erken oynamak isteyen de PS5 neslini almalı zaten.

basarız parası neyse, tatava yapmasınlar Playstation 6'dan sürpriz haber: 'Ertelemek daha pahalı' 

PSN / XBOX / STEAM / YTUBE : ShinQda

LG Oled G1 - LG Soundbar GX - Playstation 5 Pro with Logitec / Razer / SteelSeries
  • temizinden 2 yıl beklenecek

• CrimsonFPS kullanıcısına yanıt
    Wolverine v2 var istersen göndereyim sana

PSN / XBOX / STEAM / YTUBE : ShinQda

LG Oled G1 - LG Soundbar GX - Playstation 5 Pro with Logitec / Razer / SteelSeries
  • İlk çıktığında aldım PS 5 i GoW Ragnarok, TLOU ve Astro dışında aklıma oyun gelmiyor. GTA ile de finali yapacaklar herhalde. Exclusive oyunlar olmadıktan sonra ps 6 nın bir önemi yok. Pro çıktı hiç heve olmadı gidip alayım almayacağım da.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi phoenix_88 -- 9 Mart 2026; 19:29:34 >

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CrimsonFPS -- 9 Mart 2026; 19:55:8 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.