Şimdi Ara

PlayStation 5 satışları, PS 6'nın geliştirme maliyetlerini karşılamıyor (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
57
Cevap
0
Favori
2.324
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • FEARTR kullanıcısına yanıt

    Sonuna kadar katılıyorum.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu haberleri kim yapıyor anlamıyorum. Bir hafta PS5 satış rekorları diyorsunuz, diğer yandan zararda diyorsunuz. Her hafta başka bir yönde haber geliyor. Her önüne gelen sitedi kaynak olarak kabul etmeyin. Yada clickbailt'midir nedir. Öyle haber yapıyorsunuz.

  • 3 sene geçmiş hala mağazalarda fiziksel olarak PS5 yok. Önceden PS4-Pro zamanı dört kere alıp satmışmışım var. Bir aile düşünün gidip mağazaya bakıyor bulamıyor ve alamıyor. Koca 3 sene geçmiş hala stok sıkıntısı yaşamıyorsa bu kadar satması da gayet doğal.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hohohoho, Japonlar argeye karşı)))

  • Ps4 ömrünü doldurmuştu ama ps4 pro, ps5, ps5 pro ,ps slim falan sony ortalığı çok karıştırdı. Zaten 50 milyon satmış ama 100 milyon satmama sebebi tamamen sony yönetimi yüzünden. Xperia gibi batırmazlar umarım.

  • Oyunlarınızı PC ye getirmeye devam edin siz. Sonrada konsol satışı bekleyin. Tükenmeye mahkumsunuz bundan sonra.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ConCarnage kullanıcısına yanıt

    +1 Donanım olarak özel bir yönü yok. Hatta AMD, konsollardaki donanımı Çin'de Desktop Kit olarak satıyor  Windows yüklenip normal PC gibi kullanılıyor:


    eurogamer.net
    AMD 4800S Desktop Kit review: playing PC games on the Xbox Series X CPU
    https://www.eurogamer.net/digitalfoundry-2023-amd-4800s-desktop-kit-review-play-pc-games-on-the-xbox-series-x-cpu



    Series X APU'sunun birebir aynısı. Ram'i de aynı 16 GB GDDR6.


    Sadece APU'daki GPU devre dışı bırakılmış. Digital Foundry, bu desktop kit'e RX 6700 takarak konsollarla kıyaslama yapıyor:


    https://www.youtube.com/watch?t=595&v=krs4NyUK3ps&feature=youtu.be


    Tabi PS5'in depolama konusunda farkları var. SSD'deki verileri açan dekoderler SX'ten daha hızlı. Ayrıca, bu verileri yönlendiren ayrı bir I/O işlemcisi kullanıyor. Ancak onun dışında farkı yok.


    PS3 ve öncesindeki gibi, IBM ve Toshiba'yla ortaklık kurarak CPU tasarlama, özel bir Ram ve veriyolu kullanma gibi işlere girmiyorlar. AMD'ye bir APU tasarlatıp geçiyorlar  PC'den ayrıldıkları tek nokta, SSD'deki verileri açan özel dekoderler. Onu da, CPU'daki kesintileri telafi için yapıyorlar zaten.


    Başlıktaki haberi, "PS5 platformundaki oyun ve hizmet kârımız yeterli seviyeye ulaşmadı" şeklinde okumak lazım. Bu da gayet normal. Ellerindeki en iyi iki stüdyodan biri olan ND, PS5'e oyun çıkarmıyorken, Santa Monica sadece cross-gen oyun çıkardı. Ayrıca, next-gen'e özel büyük bir multiplatform oyun hala çıkmadı. Cod markası MS'in eline geçti vs.


    GTA 6 gelince yeterli kâra ulaşırlar  Ayrıca PS5 Pro sayesinde konsolları daha cazip hale getirip PC'ye geçişleri de önleyecekler. Sony'nin bir sıkıntı yaşayacağını sanmıyorum.


    Edit: 1-2 düzenleme




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 6 Ocak 2024; 23:39:37 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Oyun mu varda satsin. Ps4 oyunlarini oynamaktan gina geldi. Yeni cikanlarda eskilerin remaster surumleri. Onceki nesilde her yil 1-2 tane AAA olurdu bu nesilde 4 yilda oyle 2 oyun (gow, horizon) cikti. Bir tuhaflik var bu nesilde.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • CWaRRioR kullanıcısına yanıt
    En güzel yorum.

  • Doğal seleksiyon, güçlü olan ayakta kalır sony.

  • Ps3 kendisi o kadar garip bir tasarımla gelmesine rağmen 60 milyon sattı ama 120 milyon satan ps4'e yol açtı, ps4 o kadar satılmasına rağmen yılda bir oyun çıkan ps5'e yol açtı, geliştirme maliyeti ne olabilir ki önceki neslin satışına bağlı olsun, tam anlayamadım, ps5 artık satmasa ps6 gelmeyecek mi?

  • Sanki bana zaman makinesi yapiyor.Remi artir - islemciyi artir ekran kartını bi tik ustu yap al sana ps6.Neyi gelistirecen sanki.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Her sene cep telefonları yeni seri diye çıkarken bu oyun konsolları neden 4-5 sene sürüyor fiziksel olarak satışa çıkması? Onu cidden anlayamıyorum koskoca şirket bir oyun konsolu tasarlayıp işlemciyi ekran kartını 1-2 nesil daha yenisini takıp ssd yi hızlandırıp yeni bir tasarımla süremiyor mu piyasaya? Nedir bu kadar zor olan oyun konsollarında bilen birisi cevaplayabilir mi? PS6 çıkana kadar sanırsam pc dünyası 1nm çiplere geçecek intel, amd ve nvida.


    Not: 500 bin dolar veya 1 milyon dolar para ödüllü tasarım yarışması yap 6 süren sonucunda kazanana da ver bu parayı al sana PS6 tasarımı çıkar ortaya hatta 6 aya da gerek yok 3 ayda sıfırdan tasarlanabilir bence. Sonuçta sıfırdan amerikayı keşfetmeyecekler PS5 in revize edilmiş tasarımı olacak upgrade geliştirme yapılacak sadece.

    Not 2: Tabi telefon gibi her sene konsol çıksın demiyorum saçma olur tabiki de lakin örnek vermek amaçlı söyledim. PS5 in donanım gücü çok geride kaldı PS5 tanıtalı 5 sene oldu nerdeyse donanımı bal gibide eskidi şuanda. Ha oyun çıktı çıkmadı muhabbetine girmiyorum donanım bazlı konuşuyorum oyun tarafını uzmanları ayrıca konuşur sebeplerini.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WatchAndLearnn -- 6 Ocak 2024; 19:45:48 >




  • Yeni Killzone yok
    Yeni Uncharted yok
    Yeni Planetside yok
    Yeni TLOU yok
    Yeni Infamous yok
    Yeni Resistance / Days Gone yok
    Yeni Shadow of the Colossus / The Last Guardian yok
    Yeni The Order 1886 tarzı oyunlar yok
    Yeni Metal Gear yok

    Başka atladıklarım da olabilir. Sony'nin önceki nesilde domine ettiği pazarda elde ettiği o kadar kârı ne yaptığı büyük merak konusu. Şuan ki nesilde de rakibini neredeyse ikiye katlamış olmasına rağmen hala exc. oyunlarına gereken önemi vermiyor.GTA VI ile birlikte, oyunun en az ilk bir sene konsollara özel olacak olması da düşünüldüğünde satışlarında ciddi artış beklediği için olabilir.

  • Baba siz bu haberleri kime yazdırıyorsunuz? Yazan cümlelerin %90'ı yalan yanlış.


    PS5 2023 Kasım ayında tüm Playstation konsollarının en çok sattığı Kasım ayını geçirdi ve rekor kırdı. Tatil döneminde peynir ekmek gibi satıldı. Satışlar beklentileri karşılayamadı diye işkembeden sallama cümleler var.


    7 senede piyasada kalan PS4 ile 3 senelik PS5 satışları karşılaştırılıp "PS5 halen PS4'ün gerisinde" yazıyor analize gel.

  • Frostmourne Hungers kullanıcısına yanıt

    Exclusive bir FPS çıkmaması enteresan. 10 yıldır FPS yapmadılar. MS tarafında iyi kötü bir STALKER 2 gelecekken karşılık vermeleri gerekir.


    Yarış oyununda da sadece GT ile gidiyorlar. Eski Motorstorm ve Driveclub gibi alternatifler olmalı. NFS vasat oyunlarla devam ettiği için büyük bir açık var. Konsol dedin mi arcade - split screen yarış oyunları olacak bir kere. 120 Hz ve PS VR 2 desteğiyle ne oyunlar yapılırdı.


    TLOU ve Naughty Dog konusu başlı başına rezalete dönüştü. Remaster, PS4 grafikli remake, diziden para kazanma çabaları. Dizideki Ellie'nin tipi... 


    Sony E3'ten ayrıldığından beri hiçbir şeyin tadı kalmadı. O olay milat oldu diyebiliriz 


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • WatchAndLearnn kullanıcısına yanıt

    Bizi batıracak mısın? PS5'i zor aldık.  

  • WatchAndLearnn kullanıcısına yanıt
    Yazılımlar her zaman donanımların arkasından geliyor. Her sene yeni konsol çıkarırsan geliştiriciler optimizasyon yapmaktan kafayı yitirir. Oyuncular da ellerindeki ürünler demode olacağı için bunu hoş karşılamaz. O yüzden konsolda döngüler 5 ila 7 yılda bir yeni neslin piyasaya sürülmesi şeklindedir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yc#1 -- 7 Ocak 2024; 10:54:31 >
  • Ne ağladın be sony

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • PS4 olmasa PS5 de oynayacak oyun yok yok neredeyse. E daha ney. He ama şu tetik tuşlarından sebep bile alınır o ayrı adam gibi destek verse

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.