Şimdi Ara

PlayStation 5 Geliştiricilere Gönderilmeye Başlandı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
0
Favori
2.096
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

• Bugün ortaya çıkan yeni bir söylenti, konsol oyuncularını hayli heyecanlandırdı. Bir video oyun editörü, PlayStation 5’in oyun geliştiricilerine gönderilmeye başlandığını iddia etti.

Sekizinci nesil oyun konsolları arasında yer alan PlayStation 4, 20 Şubat 2013 tarihinde ilk olarak Kuzey Amerika’da piyasaya sürülmüş, ardından dünyanın çeşitli ülkelerinde teker teker piyasaya çıkmaya başlamıştı. Çıktığı yıla göre üst seviye sayılabilecek donanım özellikleriyle oldukça beğenilen PlayStation 4, bugüne kadar 75 milyondan fazla satılmıştı.

PlayStation 4’ün çıkışının üzerinden beş yıl gibi bir süre geçmişken, Sony’nin bir sonraki konsolu için çalışmalara başladığı bir süredir konuşuluyordu. Fakat bugün oldukça ilginç bir iddia dillendirildi. Uzun süredir video oyunlarına dair haberler yapan Marcus Sellars, kişisel Twitter hesabı üzerinden PlayStation 5’in geliştirici sürümünün stüdyolara gönderilmeye başlandığını söyledi.

Oyun stüdyolarına gönderilen konsol versiyonunun, son kullanıcıya ulaşan konsollardan bir hayli farklı olduğu belirtildi. Oyun stüdyolarının daha başarılı oyunlar geliştirebilmeleri için donanım özelliklerine direkt olarak ulaşabildikleri ve “dev kit” ismi verilen bu özel konsolların, son kullanıcıya ulaşacak olan konsollardan bir iki yıl kadar önce oyun stüdyolarına gönderilmeye başlandığı da söylenenler arasında yer aldı.

Kaynak:https://www.tamindir.com/haber/playstation-5-gelistiricilere-gonderilmeye-baslandi_36288/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Source -- 8 Mart 2018; 14:10:48 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Pek katılmıyorum bu yoruma, itiraf edeyim ben hayatım boyunca konsolara sıcak bakmayan birisiydim, tam pc ciyimdir. Artık anladım ki madencilik ve dolar ile parça fiyatlarına el sürülmeyecek hale geldi bir de son intel virüs muhabbeti tuz biber oldu, daha 2 sene oldu toplayalı sistemi gerçekten tiksindim. Ps 4 de benim gibi antialasing ve 30-60 farketmez sabit fps takıntısı olarak ps pro tam kıvamında. Pc leri de bence PRO ile kendine çektirdi diye düşünüyorum. Sony aslında ömrünü uzattı konsolun. Kesinlikle 2020 den önce gelmez yeni konsol ama dua edin e3 de yeni bir ip tanıtılsa ama sanmıyorum keşke god of war ek bir paket gelse 2020 ye kadar haha bu nesilde tek god of war la olmaz 😁
  • 2019-2020 de çıkacaktır. Bu senenin EXC oyunlarını bitirip, 2019'da TLOU2 ve Death Stranding den sonra PS5'i bekleyebiliriz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LordMurat55 -- 8 Mart 2018; 14:38:3 >
  • Bu kadar erken gelmez buyuk ihtimalle 2021de sony her yil kendi yaptigi ps konferansinda tanitir cihazi 2021 kasim da piyasaya surer ve geriye uyumlu bir cihaz gelecektir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2020 de gelir. İnşallah ps4 ps3 oyunlarınıda çalıştırır

• 2 TB SSD ve başlangıç fiyatı 500?

Kesinlikle fake

• ps5e oyunlar ortalama 3 yılda geliştirildiğini düşünürsek bu yıl gönderim yapılması normal ps5de en erken 2020 de çıkar benim tahminim 2021

• Arkadas fake dedigimizin de bi’ adabi var, 4k 120fps nedir

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hic inandirici gelmedi bana. Bu jenerasyonun net galibi ve peynir ekmek gibi Ps4 satarken Sony'nin aklindan zoru mu var ki boyle bir hamle yapsin?

2021'den once gelmez PS5.

• Zaren normal tarihinde cikicak garipsencek bir durum yokki en gec 2021 noelinde cikar

• En az 2TB ile gelmeli, 500gb konsolumda yer kalmıyor. Özellikle o Gran Turismo yok mu güncelleme almaktan 90gb oldu

• gelse ne değişecek ki ? 10k mı oynatacak gözünde bir sınırı var pro zaten yeterince tatmin etmiyor mu?

• Candır

• Bence 2020 Kasım dan önce gelmez öyle olacak olsa Bu ara 4k konsolları yapmazlardı.Ps exclUsive oyunların bombardımanına daha yeni başlıyor.Sadece God Of War bile tek başına en az 4-5milyon adet konsol sattırır.Last of us Deat Strandign falan da.Bunların üzerine zaten mevcut ps sahiplerinin de bo uyonları alacağı düşünülürse Sonynin daha bu nesilden edeceği çok kar var.Zaten Ps plus satışı da kar ettiriyor yüksek oranda.Acele edeceklerini sanmam.

Xbox cephesi en güçlü konsol diye çıkardı Xbox x i Özel oyun geliştirmeye gaz vermeyi hedefliyorlar Gamepass kurdular aynı şekilde gold üyelik satıyorlar.Yeni bir konsol çıkarmak Önümüzdeki 10 yıllık kar miktarını düşürmek olur.Yeni konsola uğraş bir anda eski konsolların modasını geçir kayıp ederler.Zamanı gelince nasıl olsa yeni nesilden para kazanacaklar önce bu neslin suyu tam sıkılmalı.

• Gelse de alsak

• Sony cephesinde 2020'den önce yeni konsol görmemiz imkansız.

• ulan be bu nesilde bitiyor.

para bitti para gelmesin bir 2-3 sene daha,yağdırın exc'leri onlar bize yetiyor ne ps5'i ya?

• Şahsen 2021 e kalacağını düşünmüyorum. Ps4 Kasım 2013 gibi çıktı. Genelde 6-7 yıl gidiyor konsollar. Benim tahminim 2020 Eylül-Ekim-Kasım ayı çıkışını yapar.

• Pro gereksizdi,en son ne koparirsam kârdır diye düşündüler.ps 6 senede bir çıkıyor,sadece ps4 7 seneyi buldu,2019 bilemedin 20 gelir gibi

• LordMurat55 kullanıcısına yanıt
    Aynen kardeşim 2018 sonbaharında çıkıcakmış hatta.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Haberi bir kenara bırakırsak:

Çok da ulaşılmaz değil. Örneğin iphone x'de kullanılan 64gb eMMC bellek ve 3gb lpddr4 ram'in maliyeti 33$.

Önümüzdeki senelerde üretim maliyetlerindeki düşmesiyle çok da ulaşılmaz gelmiyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.