Şimdi Ara

PLAYSTATION 4 PRO | ANA KONU (1735. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
34.822
Cevap
287
Favori
1.311.042
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
62 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 17331734173517361737
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ornek olarak vermek gerekirse, Suan bir ps3 super slim almak isterseniz (2011 de cikti 2014 e kadar tekno marketlerde vardi)  2011-2014 arasi bir kisinin aldigi konsolu (suan 2021 yilindayiz ) muhtemelen 3. Yada 4.el olarak almis olacaginiz gibi, bir de ekonomiden dolayi fazladan 400-500 tl vermis olacaksiniz. 


    Aynisi ise ps4 pro da gecerli. En guncel cihaz 2019 kasim civari satiliyordu. 2019 dan bu yana 2.el bir cihaz alsaniz bunu 3 sene sonra satmak isteseniz diyelim 


    1. ps4 slim/pro uvey evlat muamelesi gordu Bu yuzden dediginiz gibi ileride satma olayi ps5 yuzunden sorun cikartabilir.
    2. ps4 pro sorunlu kronik bir cihaz, isinmadan dolayi surekli overheating olma olasiligi cok yuksek. Havadar acik bir yerde tutsaniz bile cok gurultulu rahatsiz edici sesleri alacaksiniz. 

    En az sene de 1 defa pad degisimi, macun ve heatsink temizligi yapmaniz lazim. Cihazi her acmanizda  bir  risk demek.Tanidiginiz yok yada kendiniz yapmadiniz diyelim, Bunlari yaptirirken de TR de degisik cakallik yapan insanlara denk gelmeniz cok yuksek ( konsolun ic aksanini baska eski faydali kompenentlerle degistirenler gibi mesela daha cok kullanilmis Blu-rayle degistirmeleri, bir de ustune en az 500- 1k ucret isterler ki , yedek parcasi da uretilmiyor artik cinden minden kimbilir kac paraya gelir) 


    3.Birakin 2.eli sifir pro alsaniz bile sorun cikarma olasiligi cok yuksek. Zamaninda sifir pro alanlar devamli garantilerden degisitirip durdular. 


    4.Series S de oyun yok ki derken , eger japon rpg leri Persona5 royal , dragon quest, final fanstasy 7 remake gibi oyunlar icin kullandiysaniz hakli olabilirsiniz ama bu oyunlar da bir kac seneye  PC ye gelecek ki Sony bile getiriyor. PS in  tek olayi Japon rpg oyunlarinin ilk kalesi oluyor genelde sonradan PC ve xbox a geliyor. 


    5.Ps4 pro vadesi gecmis bir konsol. series S gibi fiyati iyi yeni bir nesil konsolu kullanmak mantikli bir olay degil.


    6 . suan ps4 pro alsaniz oynamayamacaginiz oyun yok ama mantikli bir fiyat cercevesinde. ekonomi mantikli olmadigi icin gunu gecmis, hayatinin 2 senesi gecmis urune o denli para vermek de mantikli degil. 


    7.Gecen hafta mesela HDD bozuldu arada daha bugun AC liberation oynarken sistem goctu. Bu  sistem gocme olayi Star wars fallen order i  yuklemem ile basladi ki  Anthem, starwars ve mass effect andromeda nin HDD bozma " bricked " haberleri forumlarda cok aciliyor  suan elimde ki pro bozulsa yaptiracagimi sanmiyorum. Maliyete bile degmez.Tek uzuecegim nokta Save dosyalarim icin olur. Onlari da Extra HDD iye kopyalama yapiyorum. Oyle cakal sony ye ps plus icin para kaptirma derdi de yok. Kumandalar haric ölu fiyatina satarim cunku konsol hic onemli degil, onemli olan oyunlar. Bugun bazi ps4 oyunlarini kutulu bulamiyorsunuz, dijital olan oyunu ise ekonomi den dolayi her gecen gun pahali ya aliyorsunuz . Mesela 2018 de 64 tl ye aldigim batman arkham collection (icinde 3 oyun var ) su anki indirimli fiyati 180 tl mi ne . Ps5 te de DS4 kullanarak ps4 oyunlari gayet calisiyor 




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cityzens -- 23 Ekim 2021; 5:19:11 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bahsettiğim jrpg değil bu tarz oyunları zaten sevmiyorum.Bahsettiğim exculasiveler mesela xbox'ın passine baktım ordaki oyunları toplasan bir last of us etmez,zaten passle de işim yok,oynamak istediğim oyunların hiçbiri passde yok.Bomboş bir sistem yapmış adamlar birde bunu övüyolar.Exculasive kanadı tamamen çöp ve türkiyeye destekleri yok gibi birşey.imkanım olsa direk ps5 alırım ama hem konsolun kendisi çok pahalı hemde oyunları.Yeni çıkış yapacak bir oyun kafadan 600tl oluyor.Bu oyunlar 2. elde de başa bela kime satacam ben bu oyunu oynadıktan sonra ki zamanında ps4 slim modelini kullanıyodum onda bile takas ve alım satımlarda çok zorlandım ki o zamanlar fiyatlar bu kadar yüksek değildi onda bile gitmedi,ps5 oyunları hiç gitmez,takas makas olayıda türkiyede doğru düzgün işlemiyor,daha adam kardeşlik sisteminden bir haber.Zaten ps4 kanadında da oynamak isteğim sadece 2 oyun vardı birde işte ilerde çıkacak olan forbiden West ile ragnaroku katacak olursak 4 oyun ediyor ondan sonrada artık destek yavaştan son bulur.Hal böyle oluncada 4 oyun içinde konsol alınmaz gibi duruyor hele West ile ragnarok çok pahalı olacak muhtemelen ps5'de en az 600tl kesin hatta 700'ü bile görebilir.ps4'e de en az 400tl'nin altında gelmez bunlar.işte durum böyle oluncada el mahkum xbox'a yönelmek durumunda kalıyorum.Orda da hesap satışı falan takılıcam işte 20-30tl'ye.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DJ Ten -- 23 Ekim 2021; 11:56:46 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • 3 yıl aradan sonra ssd ile taçlandırdık, bu kadar zaman geçmediğime pişman oldum :)


    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Iyi aksamlar. Bende ps4 pro ve kamera var. Kizim just dance oynamak istiyor. Move kolu almak istiyorum. Tam anlayamadim. Hangi move kolu ps4 de oluyor ? Genelde üzerinde ps3 yaziyor ve bu kafa karistirici.
    Ikinci problemim ps 4 de Move icin kameraya ihtiyacim var mi ?
    Simdiden tesekkurler.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • ilidian kullanıcısına yanıt

    Just Dance oynamak için sadece kamera yeterli aslında, ekstra olarak move'a gerek yok.

  • F@ruk F kullanıcısına yanıt
    Güle güle kullanın inşallah. Bende düşünüyorum fiyatlar düşerse belki

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

  • Oyun konsol ekonomi ve ekipman notlari


    Elimdeki 2,5 senelik siyah ps4 pro nun kumandasinin ici acılıp, bant islemiyle o sacma sapan sarj yiyen bar isigi kapatildi.

    Yine ayni islemi 3 ay once aldigim eurasia garantili beyaz kumandaya yaptim, onun da isigi kapatildi.

    Boylelikle 2,5 senelik kumanda da 6 saat civari sarji gidiyor. Eger kendi kendine kapatmaya kadar oynarsam bu sure 6,5 7 saat.

    Beyaz kumanda da ise full sarjdan bitime en az 9 saat, kapatmaya kadar devam edersem de 10,5 saat civari.


    Şarj durumu cok onemli, ozellikle 4.5.sene den sonra dualshock3 ve dualshock 4 lerin sarj etmedigini okuyorum gordum.Ne kadar sarj durumunu kısaltirsak o pilin de islevi o kadar uzun gider. Hem o isigin ise yaramamasi hem de 4.5. seneden sonra da o orjinal pilin bulunmamasi yada fahis fiyata satilması, ( yan sanayi pillere hic girmiyorum bile 1,5 2 saat gidiyor) yine TR de bu ekonomi de belirsiz seylerin oldugu donemde cok zor. O yuzden Xbox kumandalarini daha anlamli buluyorum. degistirebilir batarya bir oyuncu icin olmazsa olmaz. Bugun baktıgınızda Xbox360 kumandalari mekanik aksani bozulmayanlarin hala calistigini goruyoruz.Aynı durum ps3 de bir o kadar degil. Sırf kumanda satmak icin boyle sahte japon kafaligi yapiyor sony. sahte dememin sebebi artik amerikan olmasi.



    Islerini yapmasi gereken insanlar gorevini yapmayip bizi fakirlestirdigi icin simdiden garanti olsun diye yine eurasia garantili 3.kumandayi aldim. (onun icini acmadim bu sefer orjinal kalsin diye). Analog coverlarimi taktim, analoglarin yıpranma yada ezilme ihtimaline karsi.

    Bu yildan sonra artik Dualshock4 lerin bulunacagini sanmiyorum.Yanlis anlamayin, elbet bulunur tabi ama bu fiyatlara degil.


    Normalde bu 2022 yilini 2014 yilina benzetirdim. 2014 te PS3 tekno marketlerde azalmaya baslamisti ve (hatta dualshock4 u aldigim yerde eski siparislerime baktim 2016 yilinda dualshock3 u 196 tl ye almisim. Nereden nereye.) ilk once konsol sonra aksesuarlar bitmisti PS3 zamaninda.

    Sony oyunlara indirim yapiyor black friday de ama hic te aksesuarlara yapmiyor. 2 yil daha dualshock4 lerin satilacagini dusunuyorum ama 1150-1250 tl gibi rakamlar olur. hatta dualsenselerin 1700 tl civari oldugu gunlerde gelir. Umarim hakli cikmam.


    Kumandalar full sarji doldurulup dolabin ustune kapali bir kutuya kaldirildi. 6 ay sonra tekrar acip sarj edecegim. Manuel'inde yilda en az 1 kere sarj edilmesi gerektigi yaziyor. Ek olarak sarj kablosu aldim 3 metrelik bu da garanti olsun diye bozulma ihtimaline karsi.


    PS4 oyunlarina gelirsek, japon ve bazi kilit oyunlar alindi. Hatta simdiden bazi oyunlari bulmak cok zor. (Knack,knack2 infamous first light, gravity rush remastered , tearaway gibi ) hem TR de olmamasi onlari kutulu almamda beni ikna edemedi. o yuzden ps store dan bazilarini almak durumunda kaldim. Keske o aptal far cry fifa lar yerine bu guzelim oyunlar olsaydi.

    ilerleyen donemde oyunlarin hem de ucuk fiyatlara satilacagini goz onunde bulunduralim. En acisida ne biliyor musunuz? bu oyunlari yapan adamlarin artik bu tarz farkli ve sanatsal oyunlarin artik yapmayacagini bilmek.

    cunku sony japon studyoyu kapatti. ve bu gelistiricelerde dagıldi. Bunlari biliyorken, bu adamlarin son oyunlarini ve guzel oyunlarini oynayabilmek parayla olcusen bir konu degil, tamamen sans ile alakalı bir durum. Ne Sony nin ne de digerlerinin fani neden olmamam gerektigini gosteren bir uzucu olay daha.


    Konsola sahibim diye PS konsolu benim icin hicbir anlam ifade etmiyor. TR de oyun bulunabilirligi ve topluluk daha cok oldugundan dolayi PS konsolunu kullaniyorum. Benim icin daha cok oyunun kendisi onemli (Concrete genie yada Gravity rush oyunlari gibi)


    (Fan oldugum tek konu, o da Manchester city takimidir. cok severim.maclarini tekrar tekrar izlerim.Hicbir macini kacirmam. ustune Sky sports, BT sports gibi kanallarda futbola yon veren jamy, garry gibi yorumculari izler, TR deki gibi Futbolu stream olarak degil native olarak tadina bakmak isterim. o denli bir fanim. Hatta ingiliz arkadasima Fifa hediye ettim, o da bana city formasi. o yuzden konsol fanligi cok anlamsiz bir sey benim icin.PS kullanmam bir fan boy degilde, daha cok o platformu daha iyiye getirmesi icin sony ye elestirisel bakmami saglar)


    PS4 pro konsoluna gelirsek, Su zamanda online oyun oynamak icin ucret vermek bana sacma gelmeye baslamasti, bu yuzden ocak ayindan beri online oynamiyordum. Gecen hafta plus im bitmeye yakin biraz siege oynadim. ve bitti bende yenilemedim. ( onun yerine s sport uyeligimi yenilemem bana online oyunlardan yada sony nin verecegi cop oyunlardan daha '' eglenceli'' geldi.) Elestirisel baktigimdan dolayi, neden cloud save leri bedava degilde ucretli bir sekilde uyguluyorlar? cunku persona da 90 saat gomuyorum ve HDD bozulursa cloud a savelerimi atamadigim icin o 90 saat cop olabilir. sımdi bu durumda hem sony ye hem persona ya karsi irrite bir durum olusur.Halbuki persona 5 royal harika bir oyun hem Persona 5 i dijital hem de royali kutulu sahibi biri olarak gecen sene 100 kusur saat bu sene de royal versiyonunu 90 saat gomdum.

    Rakibi Xbox bu save olayini bedava yapiyor. Ama sony musterilerini aptal yerine koyup plus almaya zorluyor. Simdi diyebilirsiniz ki Usb stick ile savelerini alabilirsin. evet, ama bunu her yaptigimda makinenin usb girislerine giris-cıkıs yaptigimdan mekanik ariza olma olasiligi yuksek.Bunu yilda 500 kere yapsak , omrunu hırpalamis oluyoruz. halbu ki xbox da 500 kere yapmiyoruz. Ve usbye zarar gelmeyi bırak olasi faulty sectorler bile olmamis oluyor. cok mu ince dusunuyorsun? evet. cunku 90 saatte bir cok sey yapılabilir bu hayatta.




    Pro yu Versiyon 9 da bıraktim. hicbir sekilde update etmeyecegim. malum yollarin gelmesini bekleyip, oyunlari modlu, fps orani daha yuksek bir sekilde( RDR2 pro da orjinal olarak 30 fps calisirken, malum yollarla 45-48 fps arasi calisiyor mesela)

    onun disinda PC ye gececegim. fiyatlar el yaksa da artik 30 fps bir oyun oynamak istemiyorum. isterse ps3 deki gibi 575p de Red dead redemtion oynayayim ama 60 fps olmali. Konsollarda her oyun 60 fps calismiyor. ki donanimi el vermesine ragmen. Yapimcilarin gunluk keyfine kalmis artik. hep bir konsol oyuncusu oldugum icin, bence konsol oyunculu ayrı bir janra. Ozellikle bazi oyunlari kutulu bir sekilde aldiginizda onu konsola takip bir kac saatligine 30 fps de olsa sizi eglendiriyor.


    Fiziksel birseylerin olmasi da o donemleri anımsatir. ve tipki kresde cizdigimiz resimlerin 20 yil sonra yine aynı gun orada durmasi gibi bazen sadece bakip o anlari dusunursunuz. Video oyunlarinda ise bu durum daha da ilgi cekici cunku resimden daha fazlasini sunuyor. Kutunun icini acıp konsola taktiginizda o zaman ki oynadiginiz oyunlari tekrar tekrar oynadiginizda sanki o zamandaymissiniz gibi his verir. İste bu olay dijital olan hicbir content de yok , aynisi film muzik icin de gecerli .


    ileride PC den sonra Ps5 pro-slim alıp zaten var olan dijital oyunlarimin yani sira, kutulu oyunlari oynamayabilme sansim da var. hersey guzel bu acidan.


    Bu saatten sonra sony den var olan oyunlara ucretsiz Fps yada Resolution boost gibi kullanıcı dostu seyler bekliyorum.


    Ps4 pro yu ise malum yollara cevirdikten sonra PC ye kadar kullanirim. (Bozulursa da satmam, hatta ps5 veya pc de dualshock4 de kullanabilirim) onun disinda istersem orjinale cevirir yada tv programlari ile kullanmaya devam ederim. ( malum yollarda tv Apklari yukleyebiliyorsunuz) bir cok insan malum yollarin daha cok kotu oldugunu dusunur ama bence daha cok opsiyonel sunar.

    Mesela oyunlarin daha iyi calismasini, sony nin resmi olarak yapamadigi bazi tv uygulamalarinin yuklenmesi gibi yada tum ps2 oyunlarini oynamak gibi. herseyden onemlisi oyunu hicbir zaman kaybetmiyorsunuz.Tamam kutulu oyunlarda oyle ama kutulu oyunlarda Bluray okuyucu ariza yapabilir her ne kadar bir bluray diskin 100 yil omru olsa da bluray i takip o oyunu oynayabilmesi senden 2 kusak birinin yine senden bahsederek onu kullanmasi, onun dogumundan once olan seyleri ilk gun ki gibi gormesi cok guzel, cok nostaljik bir duygu.İste bu yuzden fiziksel.


    Bugun sony nin unuttugu Mag oyunun tekrar diriltilmesi saglaniyorsa iste bu malum faydali birsey oldugunu gosterir




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cityzens -- 26 Kasım 2021; 16:6:17 >




  • arkadaşlar bende de bir pro var güçlendirme modu açık mı oynamalıyım kapalı mı oynamalıyım anlayamadım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Marvel Spider Man ramastared Ps 4 de açılıyor mu

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Hayır.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 9.03 versiyonu gelmis. Update etmedim. umarim yeni JB gelismeleri yakin zamanda 9.00 icin gelir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: F@ruk

    3 yıl aradan sonra ssd ile taçlandırdık, bu kadar zaman geçmediğime pişman oldum :)

    Çok büyük fark oldu mu hocam? Gerçekten değiyor mu malum ssd fiyatları aldı yürüdü.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Cityzens


    Oyun konsol ekonomi ve ekipman notlari


    Elimdeki 2,5 senelik siyah ps4 pro nun kumandasinin ici acılıp, bant islemiyle o sacma sapan sarj yiyen bar isigi kapatildi.

    Yine ayni islemi 3 ay once aldigim eurasia garantili beyaz kumandaya yaptim, onun da isigi kapatildi.

    Boylelikle 2,5 senelik kumanda da 6 saat civari sarji gidiyor. Eger kendi kendine kapatmaya kadar oynarsam bu sure 6,5 7 saat.

    Beyaz kumanda da ise full sarjdan bitime en az 9 saat, kapatmaya kadar devam edersem de 10,5 saat civari.


    Şarj durumu cok onemli, ozellikle 4.5.sene den sonra dualshock3 ve dualshock 4 lerin sarj etmedigini okuyorum gordum.Ne kadar sarj durumunu kısaltirsak o pilin de islevi o kadar uzun gider. Hem o isigin ise yaramamasi hem de 4.5. seneden sonra da o orjinal pilin bulunmamasi yada fahis fiyata satilması, ( yan sanayi pillere hic girmiyorum bile 1,5 2 saat gidiyor) yine TR de bu ekonomi de belirsiz seylerin oldugu donemde cok zor. O yuzden Xbox kumandalarini daha anlamli buluyorum. degistirebilir batarya bir oyuncu icin olmazsa olmaz. Bugun baktıgınızda Xbox360 kumandalari mekanik aksani bozulmayanlarin hala calistigini goruyoruz.Aynı durum ps3 de bir o kadar degil. Sırf kumanda satmak icin boyle sahte japon kafaligi yapiyor sony. sahte dememin sebebi artik amerikan olmasi.



    Islerini yapmasi gereken insanlar gorevini yapmayip bizi fakirlestirdigi icin simdiden garanti olsun diye yine eurasia garantili 3.kumandayi aldim. (onun icini acmadim bu sefer orjinal kalsin diye). Analog coverlarimi taktim, analoglarin yıpranma yada ezilme ihtimaline karsi.

    Bu yildan sonra artik Dualshock4 lerin bulunacagini sanmiyorum.Yanlis anlamayin, elbet bulunur tabi ama bu fiyatlara degil.


    Normalde bu 2022 yilini 2014 yilina benzetirdim. 2014 te PS3 tekno marketlerde azalmaya baslamisti ve (hatta dualshock4 u aldigim yerde eski siparislerime baktim 2016 yilinda dualshock3 u 196 tl ye almisim. Nereden nereye.) ilk once konsol sonra aksesuarlar bitmisti PS3 zamaninda.

    Sony oyunlara indirim yapiyor black friday de ama hic te aksesuarlara yapmiyor. 2 yil daha dualshock4 lerin satilacagini dusunuyorum ama 1150-1250 tl gibi rakamlar olur. hatta dualsenselerin 1700 tl civari oldugu gunlerde gelir. Umarim hakli cikmam.


    Kumandalar full sarji doldurulup dolabin ustune kapali bir kutuya kaldirildi. 6 ay sonra tekrar acip sarj edecegim. Manuel'inde yilda en az 1 kere sarj edilmesi gerektigi yaziyor. Ek olarak sarj kablosu aldim 3 metrelik bu da garanti olsun diye bozulma ihtimaline karsi.


    PS4 oyunlarina gelirsek, japon ve bazi kilit oyunlar alindi. Hatta simdiden bazi oyunlari bulmak cok zor. (Knack,knack2 infamous first light, gravity rush remastered , tearaway gibi ) hem TR de olmamasi onlari kutulu almamda beni ikna edemedi. o yuzden ps store dan bazilarini almak durumunda kaldim. Keske o aptal far cry fifa lar yerine bu guzelim oyunlar olsaydi.

    ilerleyen donemde oyunlarin hem de ucuk fiyatlara satilacagini goz onunde bulunduralim. En acisida ne biliyor musunuz? bu oyunlari yapan adamlarin artik bu tarz farkli ve sanatsal oyunlarin artik yapmayacagini bilmek.

    cunku sony japon studyoyu kapatti. ve bu gelistiricelerde dagıldi. Bunlari biliyorken, bu adamlarin son oyunlarini ve guzel oyunlarini oynayabilmek parayla olcusen bir konu degil, tamamen sans ile alakalı bir durum. Ne Sony nin ne de digerlerinin fani neden olmamam gerektigini gosteren bir uzucu olay daha.


    Konsola sahibim diye PS konsolu benim icin hicbir anlam ifade etmiyor. TR de oyun bulunabilirligi ve topluluk daha cok oldugundan dolayi PS konsolunu kullaniyorum. Benim icin daha cok oyunun kendisi onemli (Concrete genie yada Gravity rush oyunlari gibi)


    (Fan oldugum tek konu, o da Manchester city takimidir. cok severim.maclarini tekrar tekrar izlerim.Hicbir macini kacirmam. ustune Sky sports, BT sports gibi kanallarda futbola yon veren jamy, garry gibi yorumculari izler, TR deki gibi Futbolu stream olarak degil native olarak tadina bakmak isterim. o denli bir fanim. Hatta ingiliz arkadasima Fifa hediye ettim, o da bana city formasi. o yuzden konsol fanligi cok anlamsiz bir sey benim icin.PS kullanmam bir fan boy degilde, daha cok o platformu daha iyiye getirmesi icin sony ye elestirisel bakmami saglar)


    PS4 pro konsoluna gelirsek, Su zamanda online oyun oynamak icin ucret vermek bana sacma gelmeye baslamasti, bu yuzden ocak ayindan beri online oynamiyordum. Gecen hafta plus im bitmeye yakin biraz siege oynadim. ve bitti bende yenilemedim. ( onun yerine s sport uyeligimi yenilemem bana online oyunlardan yada sony nin verecegi cop oyunlardan daha '' eglenceli'' geldi.) Elestirisel baktigimdan dolayi, neden cloud save leri bedava degilde ucretli bir sekilde uyguluyorlar? cunku persona da 90 saat gomuyorum ve HDD bozulursa cloud a savelerimi atamadigim icin o 90 saat cop olabilir. sımdi bu durumda hem sony ye hem persona ya karsi irrite bir durum olusur.Halbuki persona 5 royal harika bir oyun hem Persona 5 i dijital hem de royali kutulu sahibi biri olarak gecen sene 100 kusur saat bu sene de royal versiyonunu 90 saat gomdum.

    Rakibi Xbox bu save olayini bedava yapiyor. Ama sony musterilerini aptal yerine koyup plus almaya zorluyor. Simdi diyebilirsiniz ki Usb stick ile savelerini alabilirsin. evet, ama bunu her yaptigimda makinenin usb girislerine giris-cıkıs yaptigimdan mekanik ariza olma olasiligi yuksek.Bunu yilda 500 kere yapsak , omrunu hırpalamis oluyoruz. halbu ki xbox da 500 kere yapmiyoruz. Ve usbye zarar gelmeyi bırak olasi faulty sectorler bile olmamis oluyor. cok mu ince dusunuyorsun? evet. cunku 90 saatte bir cok sey yapılabilir bu hayatta.




    Pro yu Versiyon 9 da bıraktim. hicbir sekilde update etmeyecegim. malum yollarin gelmesini bekleyip, oyunlari modlu, fps orani daha yuksek bir sekilde( RDR2 pro da orjinal olarak 30 fps calisirken, malum yollarla 45-48 fps arasi calisiyor mesela)

    onun disinda PC ye gececegim. fiyatlar el yaksa da artik 30 fps bir oyun oynamak istemiyorum. isterse ps3 deki gibi 575p de Red dead redemtion oynayayim ama 60 fps olmali. Konsollarda her oyun 60 fps calismiyor. ki donanimi el vermesine ragmen. Yapimcilarin gunluk keyfine kalmis artik. hep bir konsol oyuncusu oldugum icin, bence konsol oyunculu ayrı bir janra. Ozellikle bazi oyunlari kutulu bir sekilde aldiginizda onu konsola takip bir kac saatligine 30 fps de olsa sizi eglendiriyor.


    Fiziksel birseylerin olmasi da o donemleri anımsatir. ve tipki kresde cizdigimiz resimlerin 20 yil sonra yine aynı gun orada durmasi gibi bazen sadece bakip o anlari dusunursunuz. Video oyunlarinda ise bu durum daha da ilgi cekici cunku resimden daha fazlasini sunuyor. Kutunun icini acıp konsola taktiginizda o zaman ki oynadiginiz oyunlari tekrar tekrar oynadiginizda sanki o zamandaymissiniz gibi his verir. İste bu olay dijital olan hicbir content de yok , aynisi film muzik icin de gecerli .


    ileride PC den sonra Ps5 pro-slim alıp zaten var olan dijital oyunlarimin yani sira, kutulu oyunlari oynamayabilme sansim da var. hersey guzel bu acidan.


    Bu saatten sonra sony den var olan oyunlara ucretsiz Fps yada Resolution boost gibi kullanıcı dostu seyler bekliyorum.


    Ps4 pro yu ise malum yollara cevirdikten sonra PC ye kadar kullanirim. (Bozulursa da satmam, hatta ps5 veya pc de dualshock4 de kullanabilirim) onun disinda istersem orjinale cevirir yada tv programlari ile kullanmaya devam ederim. ( malum yollarda tv Apklari yukleyebiliyorsunuz) bir cok insan malum yollarin daha cok kotu oldugunu dusunur ama bence daha cok opsiyonel sunar.

    Mesela oyunlarin daha iyi calismasini, sony nin resmi olarak yapamadigi bazi tv uygulamalarinin yuklenmesi gibi yada tum ps2 oyunlarini oynamak gibi. herseyden onemlisi oyunu hicbir zaman kaybetmiyorsunuz.Tamam kutulu oyunlarda oyle ama kutulu oyunlarda Bluray okuyucu ariza yapabilir her ne kadar bir bluray diskin 100 yil omru olsa da bluray i takip o oyunu oynayabilmesi senden 2 kusak birinin yine senden bahsederek onu kullanmasi, onun dogumundan once olan seyleri ilk gun ki gibi gormesi cok guzel, cok nostaljik bir duygu.İste bu yuzden fiziksel.


    Bugun sony nin unuttugu Mag oyunun tekrar diriltilmesi saglaniyorsa iste bu malum faydali birsey oldugunu gosterir

    Eski kolda ışık kapatma işlemi yapmadan önce kaç saatlik bir performans alıyordunuz?

    Bir de bu ışık kapatma olayının bir videosu varsa atarsanız süper olur. Ben de 3-4 senelik dualshock 4’ümün pilinin çok çabuk bitmesinden şikayetçiyim. Yeni bir kola da 650-700 lira veresim gelmedi pek.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • Spielberg kullanıcısına yanıt

    Eski kumanda dediginiz, benimki siyah v2 olani. Bu yil Mart ayinda kapattim. Kapatmadan once Dim ayarda 3,5 4 saat civari gidiyordu


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Spielberg kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle değiyor. Açılış hızı olsun, oyunların yüklenmesi, ps store da gezinmede bile hissediyorsunuz. Zaten oyunların loading süresi dramatik biçimde azaldı oh be dedim yani geçmediğime pişman oldum bu zamana kadar. Kesinlikle tavsiye ediyorum.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Cityzens kullanıcısına yanıt

    bende ps4 pro vardı 7116 olması lazım fan sesi, ısınması şuyu buyu derken aniden satıp elden çıkardım

    ps4 slim aldım 3 tane kol ve kutulu olarak

    Last of Us

    Last of Us part II

    god of war

    rdr 2

    spiderman

    sekiro

    ghost of tsushima

    blood born

    days gone

    rise of the tomb raider

    titan fall 2

    witcher 3 gibi oyunlar var hepsine gözüm gibi bakıyorum.

    şuan ps5 benim için sadece hayal elimizdekine dikkat etmekten başka seçenek yok


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • abeslank kullanıcısına yanıt

    Bende bir cok kez dusundum aslında ps4 pro yu elden cıkarıp slim e gecmeyi ama


    Birincisi, 2.el cihazlara hic guvenmiyorum. ki zaten ps4 slim sifir alınmaz


    ikinci konu ise ps4 pro ileriye donuk bir alet. mesela HDMI 2.0 cıkısı var (slim de 1.4) . 3 tane usb 3.1 ve optik ses cıkısı artı olarak da en onemlisi 5ghz wifi bandı.

    evimde 200mb net var ve kablolu ile baglantı (cat5) sagladıgımda 130 mb civarı test sonucu gozukuyor. ama wifi ile bagladıgımda 180mb civarı. tabiki sony nin dandık serverlarını ve hicbir zaman dogru gostermedigini unutmayalım ama ileride tıpkı suan bazı ps3 ler gibi youtube makinasina donustugunde onemı cok daha iyi anlasılır.


    Bir de 1gb fazladan ram var. ios icin. ben ne kadar hızlı calıstıgını anlamadım ama kesinlikle bir SSD ile denemek lazım belki o zaman ios akıskanlıgı belli olur.


    Bunlar kulaga hos geliyor ama asıl isi oyun olan konsolun stabil olmayan 60 fps i 2-3 oyunda vermesi ve bir o kadar cok ses yapması tam bir basarısızlık. ki benim 7216, 2018 ekim ayında uretilmeye baslandı normal prolar gibi 2016 nın ilk baharında degil. aynı yılda 2018 de xbox one x mukemmel derece de sessiz bir alet cıktı.


    Ote yandan sadece alacak bir oyunum kaldı onun dısında oyun almayi bırakıyorum ps4 icin cunku bu yil 269 tl ye aldıgım spiderman game of the year edition yeni fiyatı suan 700 tl . ps5 oyunlari da Bin tl yi gordu . ps4 oyunlari ise tuik verileri gibi kaldi :) bu arada spiderman game of the year edition ın DlC lerini cakal sony bluray in icine gomulu olarak koymayıp, Kod ile dijital vermis. Sony fan boylari yuzunden boyle adeta anti musteri haraketleri goruyoruz. Bunu bir Ps4 kullancısı olarak elestiriyorum.


    Suan versiyon 9.00 dayım , 9.03 cıktı update etmedim. bir kac aya versiyon 9.00 un kırılması bekleniyor hatta 25 aralık da yeni haberler gelmesi bekleniyor. Jail break de oldumu bu is tamamdır. Hem modlu oyunlar, hem de daha cok stabil ve fps oyunlar, hem de her turlu app i yukleyebildiginiz bir ortam. Hem de piyasada olmayan ve TR de olmayan yada hic TR psn e gelmemis oyunlari oynama imkanı. ilk aklıma gelen life is strange in TR de square enix in yayınlamadıgı oyun. sonra outlast serisi var. Her turlu ps2 oyunlari oynama sansınız da var. Orjinal bir ps4 kullanmak cok kısıtlıyıcı bir deneyim.

    Yine de ileride ps5 pro almayi dusunuyorum hem var olan dijital oyunlarımı ve kutulu oyunlarimı oynamakta isterim. Ki ps5 den sonra Bluray li bir ps6 konsolu cıkmayabilir.


    Firmalar her turlu absurtlukleri yapıyorlar. Gecen gun Relaxinghand den tum halo limiti edition xbox kutu acılıslarini izledim.

    xbox360 elite konsol kutusundan, HDMI kablosu, ethernet kablosu, kulaklık, AV kablosu,dijital kod gold live cıkıyor. Ve bunu yaparken de yıl 2007-8 PS3 den kat ve kat daha fazla sattıgı bir donemde. yıl 2020 ps xbox da bunlarin yarısı yok . Her gecen gun kırpıyorlar. konsollar artık onlara eziyet gibi geliyor. Aynı video da halo2 limited edition ve halo infinite limited edition unboxing ini gorunce ve icin cıkanların 180 derece azaldıgını cok net anlayınca ilerisi icin cok daha on gorulebilir oluyor. Aynı ornek ps icinde gecerli





  • şuan pc lerde cd rom yok. konsollarda da tamamen dijitale dönecekler ve bu çok uzak değil.

    kutulu oyun ps5 sonrası tamamen kalkabilir.

    hatta ps 6 yerine stream cihazlarına geçebilirler. oyunu hiç indirmeden internet bağlatısıyla aylık kiralayarak netflix gibi. siz sadece stream cihazını alacaksınız. god of war 1 ve 2 stream olarak ps4 te oynana biliyor. geleceği tahmin etmek arrık zor değil ama maddi olarak

    her günümüz bir öncekini arayarak geçiyor


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Cityzens

    Bende bir cok kez dusundum aslında ps4 pro yu elden cıkarıp slim e gecmeyi ama


    Birincisi, 2.el cihazlara hic guvenmiyorum. ki zaten ps4 slim sifir alınmaz


    ikinci konu ise ps4 pro ileriye donuk bir alet. mesela HDMI 2.0 cıkısı var (slim de 1.4) . 3 tane usb 3.1 ve optik ses cıkısı artı olarak da en onemlisi 5ghz wifi bandı.

    evimde 200mb net var ve kablolu ile baglantı (cat5) sagladıgımda 130 mb civarı test sonucu gozukuyor. ama wifi ile bagladıgımda 180mb civarı. tabiki sony nin dandık serverlarını ve hicbir zaman dogru gostermedigini unutmayalım ama ileride tıpkı suan bazı ps3 ler gibi youtube makinasina donustugunde onemı cok daha iyi anlasılır.


    Bir de 1gb fazladan ram var. ios icin. ben ne kadar hızlı calıstıgını anlamadım ama kesinlikle bir SSD ile denemek lazım belki o zaman ios akıskanlıgı belli olur.


    Bunlar kulaga hos geliyor ama asıl isi oyun olan konsolun stabil olmayan 60 fps i 2-3 oyunda vermesi ve bir o kadar cok ses yapması tam bir basarısızlık. ki benim 7216, 2018 ekim ayında uretilmeye baslandı normal prolar gibi 2016 nın ilk baharında degil. aynı yılda 2018 de xbox one x mukemmel derece de sessiz bir alet cıktı.


    Ote yandan sadece alacak bir oyunum kaldı onun dısında oyun almayi bırakıyorum ps4 icin cunku bu yil 269 tl ye aldıgım spiderman game of the year edition yeni fiyatı suan 700 tl . ps5 oyunlari da Bin tl yi gordu . ps4 oyunlari ise tuik verileri gibi kaldi :) bu arada spiderman game of the year edition ın DlC lerini cakal sony bluray in icine gomulu olarak koymayıp, Kod ile dijital vermis. Sony fan boylari yuzunden boyle adeta anti musteri haraketleri goruyoruz. Bunu bir Ps4 kullancısı olarak elestiriyorum.


    Suan versiyon 9.00 dayım , 9.03 cıktı update etmedim. bir kac aya versiyon 9.00 un kırılması bekleniyor hatta 25 aralık da yeni haberler gelmesi bekleniyor. Jail break de oldumu bu is tamamdır. Hem modlu oyunlar, hem de daha cok stabil ve fps oyunlar, hem de her turlu app i yukleyebildiginiz bir ortam. Hem de piyasada olmayan ve TR de olmayan yada hic TR psn e gelmemis oyunlari oynama imkanı. ilk aklıma gelen life is strange in TR de square enix in yayınlamadıgı oyun. sonra outlast serisi var. Her turlu ps2 oyunlari oynama sansınız da var. Orjinal bir ps4 kullanmak cok kısıtlıyıcı bir deneyim.

    Yine de ileride ps5 pro almayi dusunuyorum hem var olan dijital oyunlarımı ve kutulu oyunlarimı oynamakta isterim. Ki ps5 den sonra Bluray li bir ps6 konsolu cıkmayabilir.


    Firmalar her turlu absurtlukleri yapıyorlar. Gecen gun Relaxinghand den tum halo limiti edition xbox kutu acılıslarini izledim.

    xbox360 elite konsol kutusundan, HDMI kablosu, ethernet kablosu, kulaklık, AV kablosu,dijital kod gold live cıkıyor. Ve bunu yaparken de yıl 2007-8 PS3 den kat ve kat daha fazla sattıgı bir donemde. yıl 2020 ps xbox da bunlarin yarısı yok . Her gecen gun kırpıyorlar. konsollar artık onlara eziyet gibi geliyor. Aynı video da halo2 limited edition ve halo infinite limited edition unboxing ini gorunce ve icin cıkanların 180 derece azaldıgını cok net anlayınca ilerisi icin cok daha on gorulebilir oluyor. Aynı ornek ps icinde gecerli

    9.0 kırıldı gözünüz aydın. Dediğiniz gibi ps4 kırık haliyle daha fonksiyonel bir cihaza dönüşüyor.
    Benim Xbox series S im var. Gamepass 3 yıllık üyeliğimde var. Cihaz çok hızlı süper. Ama kendime ps4 de alma kararı verdim ex oyunlar için. Büyük ihtimal onu kırdırıp oynicam.
    PC komple iptal ettim, sadece konsolda oyun oynuyorum artık.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • İlaçlı pro kaça gider kenarda duruyor, çift kol cıj7016b.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 17331734173517361737
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.