Şimdi Ara

Plakaya Trafik Cezası Kesildi Nasıl İtiraz Edebilirim ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
969
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba, bugün e-devlet sorgulamasından park edilmesi yasak yere park etmekten 19 Ocak'ta ceza yazıldığını gördüm fakat ben o gün arabayı kullandığımı hatırlamıyorum (benim dışımda kimse kullanmıyor). Ayrıca İstanbul'da ceza kesilmiş ilçesi yazmıyor. Ben Kocaeli'de oturuyorum İstanbul'a fazla yolum düşmüyor. İşin garibi trafik cezası sadece e-devlet te çıkıyor , EGM sitesi ve bankası hesabımda çıkmıyor. Sizce nasıl itiraz edebilirim ? Fotoğraf falan bulmam söz konusu mu ? Kime itiraz etmem gerekiyor ?

• Ceza nerede yazildiysa oradaki sulh ceza hakimliğine itiraz ediyorsunuz. Tebligat gelmeden itiraz sureniz başlamaz . Tebligatı bekleyebilirsiniz belki bir yanlışlık olmuştur.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Lawyer066 L kullanıcısına yanıt
    Mahkeme sürece uzun sürer mi? Tebligat gelmedi
    eğer yanlışlık olduysa kendi kendine silinme ihtimali var mı ?
  • Bana da bugün geldi bakınca şok oldum. 13.12.2018 perşembe güya hadımköy e-5 yanyol bağlantı da emniyet kemeri cezası yazmış. O gün ben bahçelievler de işteyim arabam da işyeri otoparkında. Şimdi kalk git ta büyükçekmece adliye ye itiraz için uğraş. Ya bunların Allah belasını versin başka bişi demiyorum.
  • Tio Salamanca kullanıcısına yanıt
    Silinmez tebliğ edildiği tarihten itibaren 15 gün için yazılı sulh mahkemesine itiraz dilekçesi vermek gerekiyor. Önce ceza kağıdını alman lazım onu da itiraz da sunman gerekiyor.
  • SertyAdams kullanıcısına yanıt
    Tebliğ kağıdı gelmedi ki ? Ceza da ödenmiyor internetten, sanırım vergi dairesini gitmek gerekiyor ama ben neden boş yere ceza ödeyeyim ?
  • sivil polis?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bende hep emniyet kemerini takan biri olarak bazen çok nadir takmamazlık ederim. Taa kasım ayından kalma emniyet kemeri cezası gelmiş o gün neredeydim ne yaptım hatırlamıyorum. Herhangi bir resim vs de yok bu cezanın doğru olup olmadığını nasıl anlayabiliriz ki?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tio Salamanca kullanıcısına yanıt
    Sözlü bir yargılama olmuyor itiraziniz üzerine trafik şubeden tutanak isteniyor ona göre değerlendirme yapılıyor. Genelde 3 4 ayı geçmiyor . İmkânınız varsa cezayı yazan trafik şubeye gidip soyleyin gerçekten bir hata varsa duzeltirler. Bazen odediginiz halde dahi sistemde ödenmedi gözüküyor çok iyi çalışmıyor anladığım kadarıyla.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • bana 3 ceza gelmişti 2 si haklı biri haksız yere..3 ünüde çağlayandaki 3. sulha itiraz etmiştim..dilekçe fotograf vs ama hepsini kaybettim..cezalarıda %25 inidirmli ödüyordum belki kaybedersem hiç olmssa o avantajımı koruyayım diye..kazanırsam da iade alırım parayı diyordum ama olmadı..sulh mahkemelrine gidiyorsun orada 2,5tl gibi satılan garip dosyalardan alıyorsun dilekçe ruhsat fotokopisi ehliyet fotokopisi ceza yeri fotoları vs belgelerini sulh mahkemesi ne veriyorsun genelde 6-8 haftada sonuç açıklanıyor..tahminim basvuruların %90 nı onaylanıyor..siz haklı bile olsanız..
  • Bana kasım başında kesilmiş bir ceza, 2 saat sonra edevletten mesaj geldi . 10 gün sonra tebliğ edildi. Gittim tebliği aldım, %25 indirimle hemen ödedim.
    Sonra anadolu asliye hukuk mu sulh hukuk mu neyse o mahkemeye gittim. Dilekçe verdim trafik suçunun isnat edildiği Pendik sahil meydan orada zaten parkedilmiş arabaları hemen çekiyorlar , bahsedilen yere hiç bir zaman hiç bir şekilde parketmedim. Trafik suçunun isnat edildiği saatte aracım parketmenin yasak olmadığı şu şu sokakta nizami park halinde idi. Cezanın iptali, ödememin geri iadesi diye dilekçe verdim. Allahtan personel çok düzgün ve yardımseverdi ancak 2 ayı geçmesine rağmen hala sonuç gelmedi. Benzer durumda itirazı kabul olan ve iade kararı alınan bir arkadaş vergi dairesinin çok daha fazla savsakladığını mahkeme kararının 2 ayda çıktığını ama iadenin 4 aydır yapılmadığını söylüyordu.
    Parasında değilim işlemediğim suçtan niye ceza ödeyeyim ki ?

• Yaklaşık 2 yıl önce bayram tatilinden döndükten sonra kapıya tebligat bildirisi bırakıldı. Kayseri bilmemne trafik şube!!! Allah allah dedim. Coğrafyam da iyidir ama Bursa Antalya arası yanlışlıkla Kayseri il sınırından falan geçemem ama bakayım dedim(ki ömrümde gitmedim Kayseriye). Nitekim düşündüğüm gibi imkansız. Aldım tebligatı, baya baya bana yazmışlar. Sonra tutamağı okumaya koyuldum, plaka harflerim BOB, aynı il ve aynı son rakam ile BDB olan Mavi renkli Ford Kamyonet yerine Beyaz binek Megane olan aracıma yazmışlardı. Muhtemelen sisteme giren memur BDByi BOB anlamış(ki hakikaten bir şey diyemedim tutanağı elle yazan ciddi öyle gibi yazmış)

İnternetten araştırdım Kayseri bilmem kaçıncı sulh mahkemesi adresine.

Arkadaşlarında dediği gibi cezayı gerektiren bir durum olmadığını anlatan dilekçe
    Ehliyet ruhsat kimlik tutanak fotokopisi
    Büyükçe bir zarf ve muhakkak PTT’den 15günü geçmeden APS, iadeli taahhütlü ve alım bildirimli gönderi. Yoksa ulaştı ulaşmadı devletin devletten başka kabul ettiği kurum az.
    Cezayı ödemedim. Ekim Kasım gibiydi.
    17 Şubatta mahkeme cezamı iptal etmiş. Mart gibi mahkeme kararı geldi. Biraz sabrederseniz oluyor. Ama öyle gönder 3 gün sonra iptal olmaz. Sistemde gözükmesi bir şey ifade etmez trafik cezaları kesilen yılın Aralık sonuna kadar tebliğ edilmesi lazım. Yoksa zaten gider düşürürsünüz ama muhtara bırakma durumu var arada bir kontrol edin. Postacılar çok seviyor Evi bulmak yerine muhtara atıp kaçmayı. Böyle olunca o 15 günlük süreniz sizin haberiniz olmadan başlamış oluyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Artık fotoğraf çekerek ceza yazıyorlar.E-devlette fotoğraf çekilip çekilmediğini görebilirsin ama fotoğrafı göremezsin.Fotoğraf çekilmişse zaten itiraz edersen ve gerçekten o gün orada değilsen cezan iptal olur.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.