Şimdi Ara

PLAKA DEĞİŞİNCE HASAR KAYDI SİLİNİR Mİ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
0
Favori
28.619
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: serhatcn

quote:

Orijinalden alıntı: tahaemre3438

bende diyorum ki bende plakayı değiştirsem hasarsız olur mu araç!

Plaka sorgusunda görünmez. Şasi sorgusunda görünür.

Hasarin gorunmemesi için sifir plaka gerekir. Trafikten cekilmis baska aracin plakasi takilirsa o aracinda hasar kaydi varsa plakadanda cikar. Plaka hasari o kadar onemli degil zaten Şaseden anlasilir neyin ne olduğu. Arkadasta hasari kaldirip satışa sunu ak anladigim kadariyla

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • silinmez
  • Kardeş hasar kaydı ciddi bir şey değilse o kadar da önemseme hasar kaydını sonuçta alınmış alınmıştır.
    Eğer ciddi bir şey veya pert kaydı gibi bi durum varsa aldığın kişiye aracın iadesini teklif et kabul etmezse dava aç. Forumda daha önce açılan dava örnekleri var onları incele.
    SAKIN O ARACI SANA SATTIKLARI GİBİ SEN DE BAŞKASINA SATMAYA KALKMA...

• quote:

Orijinalden alıntı: öcüü..

memlekette bunca çakal varken bunu kimse akıl edememişmi o zaman..

ne saçma bi soru öyle bi durum olsa memlekette hasar kayıtlı araç kalmaz maliyeti neyde plaka değiştirmenin..
    siz bu konuyu silin en iyisi hayır mübarek gün hiç hoş cevaplar almayacaksınız...

Hocam saçma diyorsun ama 2012 Kasım da Renault clio 1.2 aldım 2007 model izmire gidip. Önce plaka ve Şase den sorgulattim hasar kaydı cikmadi, semtteki sanayiye gösterdim arabayi kız gibi dediler (araba zaten orda toplanmış) aldım kasko da yaptırdım 1 sene. Sonra aracın evraklarinin içinde eski plakasini buldum sorgulattim pert kaydı çıktı sonra mevcut plakayla sorgulatinca da pert kaydı çıkmaya başladı Şase ile de! Tabi 2.ci sene kasko yaptiramadim ! Şimdi öyle saçma şey olur muymus olamaz miymis?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: mannical

Forumda şaşırdı ne yapacağını, iyi niyetli olup zarara uğrayana mı yardım etsin, kötü niyetini gizleyip millete kazık atmaya çalışana mı akıl versin..

anlayan anlıyo durumumu aracıım hasarlı değilken hasarlı gözüküyo

Olmaz öyle şey. Araç durup dururken hasarlı görünmez, vardır mutlaka.

Çok eminseniz sigortaya başvurun düzeltsinler. Öyle plaka değiştirmekle olmaz o işler

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • adam bide selamun aleykümle cümleye başlıyo,
  • tahaemre3438 T kullanıcısına yanıt
    insan dolandırmaya, yalana dolana " selamun aleyküm " diye başlamıyor musun bir de ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 17Scorpion -- 16 Temmuz 2014; 23:55:55 >
  • Her türlü gözükür zaten aklı olan adam plakası yeni değişmiş bir aracı da almaz hemen.

İstiyorsanız değiştirin ama 1 ay sonra gözükür zaten.

Dolandırıcılık gibi niyetiniz varsa bu dünyada hem de öbür dünyada bedelini ödersiniz.

Ama cin olmadan adam çarpmaya kalkıyorsunuz.

Hem kendiniz işi bilmeyip hasar kayıtlı araç alın hem de sonra biz akıllandık herkes bilmiyordur birine satarız.

Merak etmeyin arayanların yarısı sizden zeki.

Yani Allah niyetinizi biliyormuş size böyle zeka vermiş ama satarken de sattırmaz
  • Dolandırıcı aklı olan adama zaten emin ol söyler plakayı yeni değiştirdiğini alacak olan adamda da o kadar akıl vardır herhalde

• quote:

Orijinalden alıntı: meganers

quote:

Orijinalden alıntı: öcüü..

memlekette bunca çakal varken bunu kimse akıl edememişmi o zaman..

ne saçma bi soru öyle bi durum olsa memlekette hasar kayıtlı araç kalmaz maliyeti neyde plaka değiştirmenin..
    siz bu konuyu silin en iyisi hayır mübarek gün hiç hoş cevaplar almayacaksınız...

Hocam saçma diyorsun ama 2012 Kasım da Renault clio 1.2 aldım 2007 model izmire gidip. Önce plaka ve Şase den sorgulattim hasar kaydı cikmadi, semtteki sanayiye gösterdim arabayi kız gibi dediler (araba zaten orda toplanmış) aldım kasko da yaptırdım 1 sene. Sonra aracın evraklarinin içinde eski plakasini buldum sorgulattim pert kaydı çıktı sonra mevcut plakayla sorgulatinca da pert kaydı çıkmaya başladı Şase ile de! Tabi 2.ci sene kasko yaptiramadim ! Şimdi öyle saçma şey olur muymus olamaz miymis?

hocam plaka desen bi nebze sana gelmiş diye binde bir der susardım ama şase ile ihtimal yok.. plakayı bin kez değiştir şasa aynen kalır sorgulamadada sana cvp masjı olarak birde şase ile sorgula denir..

ben giresundayım tsk çalışanı sen o aracı o msjı.. msjda yazan 2012 yani sizin aldığınız yıl itibarı ile kayıtsız olduğunu belgeleyen msjı (şase nosu ile sorgulamada aracın hasar kaydı yoktur gibi) daha sonra birinci yıl kasko yapan iş bilmezin poliçesi ve sonra ki yapmadığı durumu belgeleyin bana getirin aracınızı aldığınız fiyatın 10k üstüne alırım..

neden mi mesleğim gereği binlerce dolandırıcılık olayı davası görüyorum ama sizin ki imkansız bi durum..

ben hala diyorum öyle saçma şey olmaz mış.. sen bu durumda ne mahkemeye nede emniyete gitmişmisin...

• Şasi no aynı kaldığı sürece hasar silinmez, şasi numarası da değişemeyeceğine göre silinmesi mümkün değil.
  • Hocam benim yaşım 33 mesleğim uçuculuk yani allaha sukur eğitim düzeyi ve aklım yerli yerinde yaşımda pek ufak değil. Bunları şundan yazdım ; 10k'nin peşine düşecek değilim ve yalan soyleyecekte degilim.ben bu aracı havaalanina gidip gelmek için 2012 yılında aldım İzmir'den. uçağa atladım gittim aracı satan kişinin semtine buluştuk. Sanayide aracı gösterdim ok dediler ruhsatı elime aldım Şase no ve plaka no ile 5664'ten sorgulattim. 2003 sonrası hasar kaydı yoktur mesajı geldi. Tamam dedim aldım. Istanbula dönünce sigorta şirketime gittim aksogorta ve gayet de kasko yapıldı. Kasko bitmeyen yakın aracin lpg montaj evraklarini buldum. Plaka 35R23. . Sonra plakayı yazdım 5664'e gönderdim 25000 hasar pert kaydı geldi sonra Şase no ile sorgulattim yine aynı sonuç! Kasko sirketim kasko bitimine yakın beni aradı "aracın pert kaydı var kasko yapamıyoruz" dedi.
    Demek ki; dolandiricilar sizin bile bilmediğiniz seyleri biliyor veya sistemin bir açığı var ve bundan yararlanıyor. Eğer konu ile ilgili ciddi ilgilenirseniz özelden yazisalim size numaramı vereyim arayın konuşalım.

Neden bu işin peşine dusmedigim konusuna gelince; hem araç verdiğim parayi yeterince amorti etti (piyasa fiyatından 3000 assa aldim) hemde allaha sukur durumum iyi peşine duymadım. Ama aslında doğru olan ugrasmak ki ucu ucuna para denklestirip bir tane araba alacak insanlarin canı yanmasın gerçi hangi biriyle ugrasacaksin ?

• tahaemre3438 T kullanıcısına yanıt
    Hocam , sen bence o kafayı.değiştir. Seni kaldırmışlar diye başına gelenin baskasinin basina gelsin istiyorsan değiştir..

• 5 bine bu işi hallederim pmden hesap numarasi yaziyorum sen parayi yolla önce gerisine karişma .aramizda kalsin yanliz.

• adama yüklendikçe yüklenmissiniz ama söyle bir durum var arkadasım 2009 focus aldı tekirdağ'dan 2. sahibinden.araç ilk trabzondan alınmıs 61 plaka 2. sahibi tekirdağ plakaya çevirmis ve çevirdiği plakanın üzerinde 40.000 lira hasar kaydı var sase nodan sorgulayınca ufak tefek hasarlar var toplasan anca 3-4 bin.simdi mantık olarak düsünün siz bu aracı alacak olsanız plakadan sorgulayınca 40.000 lira hasar kaydını görünce mideniz bulanmaz mı? sase nodan sorgulayınca çıkmıyor olabilir ama sonuçta aklınızda süphe kalır.bu durumda plakayı değistirmesinin ne gibi bir dolandırıcılığı var?
  • quote:

Öncelikle Selamun Aleyküm arkadaşlar. Aldığım araç hasarlı çıktı peki plakayı değiştirsem 5664 sorgulanınca hasar çıkar mı? acil cevap bekliyorum.

Önce Allah'ın selamını veriyorsun sonra da bizden dolandırıcılık için yardım istiyorsun pes!

• Hasarda 2000 liraymis.
    2000 liralik hasardan ne olur? Araba bu butun gun binlerce aracin arasinda.
    Tampon degismis iste. Muhtemelen bir kac klips vida, davlumbaz falanda degisti.
    Hasar kaydi demek pert oldu yurumez, dogru duzgun gitmez demek degildir. Kirilan tampon cikar yenisi takilir.
    Niye bu kadar buyutulur anlamam.
    Keske millet olarak su kusursuz arayisimizi yaptigimiz islerde de gostersek...

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.