Şimdi Ara

Pkk ideolojisi ve inanç kültürü (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
53
Cevap
1
Favori
3.261
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: love_62127

quote:

Orijinalden alıntı: El-Cezeri

aynen katılıyorum kardeşim bunun başka açıklaması yok yok zerduşmuş bilmemne diyenler bile var ama bende kominist sitalinist insanlardır bunları çökertmek için darwinizmi ve materyalizmin geçersizliğini güneydoğuda anlatmamız lazım

Burası kültür ve bilim konusu. Bilmiyorsan sus. Ben şahsen yorumları okuyordum, bir şey yazma niyetinde değildim ama bu saçma mesajı görünce yazasım geldi. Hep aynı yorum bir de. Birisi kafanıza sokuyor, 1000 kişi her yere aynı şeyi yazıyor. Bari biraz yaratıcı olun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Semper-Fidelis -- 28 Haziran 2012; 0:05:07 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Timurlénk

yukarıda değinilmiş. bence de pkk ve bdp'nin son dönemdeki tüm bu dinsel mesajlarının amacı; eski adıyla hizbullah, yeni adıyla mustazafların bölgede büyük bir güç olma yolunda adım adım ilerlemesiyle alakalı. 90'larda pkk ile ciddi bir çatışma yaşamışlardı. hatta kendilerine muhalif kürt kimlikli islamcı yazar ve iş adamlarına bile saldırmışlardı. pkk'nın eylemlerini durdurmasıyla birlikte devlet bunların fişini çekti. onlar da legal yollardan faaliyetlere girişmeye başladılar. uzun süre dernek çatısı altında faaliyetteydiler. geçenlerde mahkeme kanalıyla kapatıldılar. şimdilerde partileşmeye çalışıyorlar. yeni çatışmalar ufukta görünüyor gibi.

Ben Kürtlerin bu konuda bir eşiği atladıklarını ve bilinçlendiklerini düşünüyorum. Mustazaf-Der ve öncülü örgütlenmeler Kürtçülüğün lehine.

• quote:

Orijinalden alıntı: Semper-Fidelis

quote:

Orijinalden alıntı: love_62127

quote:

Orijinalden alıntı: El-Cezeri

aynen katılıyorum kardeşim bunun başka açıklaması yok yok zerduşmuş bilmemne diyenler bile var ama bende kominist sitalinist insanlardır bunları çökertmek için darwinizmi ve materyalizmin geçersizliğini güneydoğuda anlatmamız lazım

Burası kültür ve bilim konusu. Bilmiyorsan sus. Ben şahsen yorumları okuyordum, bir şey yazma niyetinde değildim ama bu saçma mesajı görünce yazasım geldi. Hep aynı yorum bir de. Birisi kafanıza sokuyor, 1000 kişi her yere aynı şeyi yazıyor. Bari biraz yaratıcı olun.

kardeş pkk yı yok etmek istiyorsan pkk nın temel inancını ortadan kaldıracaksın ilimle bilimle mucadele edeceksin bunun başka çaresi pkky la yıllardır silahla mucadele ediyoruz bir sürü pkk lı öldürüldü ama gene sonuç yok ya ilimle mucadele edecen yada ilimle

• herkez pkkyı abdnin kurduğunu düşünür ama çok yanlış bi düşünce.bunu eskiler daha iyi bilir pkknun kurulmasında amerikanın payı yoktur devlet kendi kendine kurdurmuştur.bazı acımasız askerlerin sabahın köründe durduk yere milletin köyünü basıp her şeyine el koyduğu için doğudaki halk artık sinirlenmişti bu askerin yaptığı bazı p.sliklere.o zamanki derin devletinde payıyla pkkyı kurdular.yani abd ile falan alakası yok yanlış düşünmeyin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: achilles97

herkez pkkyı abdnin kurduğunu düşünür ama çok yanlış bi düşünce.bunu eskiler daha iyi bilir pkknun kurulmasında amerikanın payı yoktur devlet kendi kendine kurdurmuştur.bazı acımasız askerlerin sabahın köründe durduk yere milletin köyünü basıp her şeyine el koyduğu için doğudaki halk artık sinirlenmişti bu askerin yaptığı bazı p.sliklere.o zamanki derin devletinde payıyla pkkyı kurdular.yani abd ile falan alakası yok yanlış düşünmeyin.

Bu yazdiklarina seni inandiran hapin yada icecegin ismini cok merak ettim dogrusu arkadasim?

Pkk nin dis gucler tarafindan kurulduguna dair neredeyse yazili belgeler var artik- abd demiyorum dis gucler diyorum.

Yillarcada finansal kaynaklari dis gucler olmustur, taki pkk uyusturucu ve silah isine baslayana dek. Yunanistan bile pkk ya yaptigi finansal destegi yapmasaydi ekonomik krize bikac sene gec girerdi; sen dusun.

Doguda pkk orgutune ait ozellikle son yillarda cok buyuk bir halk desteginin oldugundanda supheniz olmasin zira pkk milliyetcilik kozunu cok iyi kullanmaktadir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: memeti

quote:

herkez pkkyı abdnin kurduğunu düşünür ama çok yanlış bi düşünce.bunu eskiler daha iyi bilir pkknun kurulmasında amerikanın payı yoktur devlet kendi kendine kurdurmuştur.bazı acımasız askerlerin sabahın köründe durduk yere milletin köyünü basıp her şeyine el koyduğu için doğudaki halk artık sinirlenmişti bu askerin yaptığı bazı p.sliklere.o zamanki derin devletinde payıyla pkkyı kurdular.yani abd ile falan alakası yok yanlış düşünmeyin.

Bu yazdiklarina seni inandiran hapin yada icecegin ismini cok merak ettim dogrusu arkadasim?

Pkk nin dis gucler tarafindan kurulduguna dair neredeyse yazili belgeler var artik- abd demiyorum dis gucler diyorum.

Yillarcada finansal kaynaklari dis gucler olmustur, taki pkk uyusturucu ve silah isine baslayana dek. Yunanistan bile pkk ya yaptigi finansal destegi yapmasaydi ekonomik krize bikac sene gec girerdi; sen dusun.

Doguda pkk orgutune ait ozellikle son yillarda cok buyuk bir halk desteginin oldugundanda supheniz olmasin zira pkk milliyetcilik kozunu cok iyi kullanmaktadir.

yaw bişe sorcam kaç yaşındasın? neden her şeye muhalefet peşindesiniz anlamıyomki sizi

git babana veya bi büyğüne sor.eziqlik yapma lütfen.ben abd, pkk'ya yardım etmediğnii söylemedim zaten.
    şuan abdnin bi bölümünün pkkyı desteklediği zaten ortada ama pkk 1980'lerde kuruldu.o zamanlarki derin devlet bilerek kurdurdu pkk'yı.abd falan kurmadı lütfen git araştır cahilliğin lüzumu yok.....

madem her şeye muhalefet ediceksiniz biraz araştırında gelin bari

edit:sen galiba o zamanlarki oyunları bilmiyosun? askerler on yıllardan beri sabahın körü durduk yere doğudaki köylere basıp elinde ne var ne yok alıyodu.bunu ben değil bunu yaşayan insanlar söylüyor.çünkü gerçekler bunlar siz inansanızda inanmasanızda gerçek değişmeyecek. o zamanki halkta artık isyan etme noktasına gelip türkiyeye düşman olmaya başladı.bazı askerlerin barbarlığı yüzünden.pkk'nın kuruluşu hakkında hiç bir şey bilmiyorsun kusura bakma ama.boş boş konuşuyon bence

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kelt -- 2 Temmuz 2012; 21:00:44 >

• quote:

tabiki dış güçler, 1983 yılında diplomatlari öldüren asala biter, yerine aynı yıl içinde pkk gelir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Not: Arkadaşlar konuyu kişisel münakaşa yada kavga için açmadım. Gürültü oluşturmak içinde açmadım.
    Kavganın da gürültünün de hiç bir faydası yoktur. Bu güne kadar görülmedi, daha da görülmeyecektir.
    Çöpten dahi olsa hiç bir ideolojiyi yada fikri kavga, gürültü, savaş, küfür, hakaret ile bitiremezsiniz.

Sizden defaatli ricam ve uyarımdır: Lütfen konu içinde kırıcı, aşırı tavırlardan, sözlerden ve paylaşımlardan kaçınalım. Fikrimizi zikredelim ardında kalan hınç, öfke ve bu cümleden olan duygularımızı mümkün mertebe köşede bırakalım. Ki gerçeği net bir şekilde göstermiş olalım. Konumuz googleda sürekli ilk sıralardadır. Bu anlamda her yönden, sürekli okuyucularımız olacaktır. Şimdi yazdıklarınızı belki yıllar sonra bile birileri okuyacak.

Madem öyle istifade edilecek, faydalı ve seviyeli, vurucu yorumlar yazın. Bilgi ve fikrinizi dahice birleştirin. Çene ile değil fikrimiz ile savaşalım.

Rica ve istirhamlarımla...

• quote:

Ya kardeşim bu kadar da abuk ve ergence bir yorum yazılamaz ya
  • quote:

Orijinalden alıntı: x-c9

quote:

Orijinalden alıntı: Timurlénk

yukarıda değinilmiş. bence de pkk ve bdp'nin son dönemdeki tüm bu dinsel mesajlarının amacı; eski adıyla hizbullah, yeni adıyla mustazafların bölgede büyük bir güç olma yolunda adım adım ilerlemesiyle alakalı. 90'larda pkk ile ciddi bir çatışma yaşamışlardı. hatta kendilerine muhalif kürt kimlikli islamcı yazar ve iş adamlarına bile saldırmışlardı. pkk'nın eylemlerini durdurmasıyla birlikte devlet bunların fişini çekti. onlar da legal yollardan faaliyetlere girişmeye başladılar. uzun süre dernek çatısı altında faaliyetteydiler. geçenlerde mahkeme kanalıyla kapatıldılar. şimdilerde partileşmeye çalışıyorlar. yeni çatışmalar ufukta görünüyor gibi.

Ben Kürtlerin bu konuda bir eşiği atladıklarını ve bilinçlendiklerini düşünüyorum. Mustazaf-Der ve öncülü örgütlenmeler Kürtçülüğün lehine.

şahsen bdp çizgisinin bu tür oluşumları kolay kolay kabullenebileceğini düşünmüyorum. ya da şöyle söyleyeyim, eninde sonunda anlaşmazlıklar tekrar su üstüne çıkacak. ki gerçekleşen bazı olaylar bunun sinyalini veriyor.

• ''Problemleri onları üreten kafalarla çözemeyiz.'' - Albert Einstein
  • PKK itirafçısı Rıdvan Şener’in Diyarbakır DGM’de verdiği ifadeyi okuyalım:

"Kandil Dağı'ndaki Kortek Kampı'na 28 Aralık 2006 günü 3 adet zırhlı paletli Amerikan askeri aracı geldi. Araçlar, Süleymaniye tarafından sadece paletli arazi araçlarının geçebileceği yerden geldi. ABD'li askerlere ait olan bu araçlar kamp alanına ulaştığında 100'er adet M-16 marka Amerikan piyade tüfeği bulunan 3 adet sandık bıraktılar.
    Silahların tümünde dürbün ve bomba atar takılıydı. Bizzat elime alarak kontrol ettim. Araçlardaki şahıslar ise askerî üniformalı, siyah gözlüklü, kafalarında kask vardı. 6 Amerikan askeri kampa gelmişti. Hepsinin üniformasında ABD bayrağı vardı.
    Askerlerden 4'ü sandıkları alana indirdi. Sonra araçların başında beklediler. 2'si, PKK yönetiminin bulunduğu taştan örülü, üstü naylonla kapalı barakaya giderek Hakkari bağımsız milletvekili adayı Hatem İke'nin kardeşi olan sözde Tabur Komutanı Kawa ve Şıvan kod adlı teröristle 10 dakika görüşüp tekrar araçlarla geldikleri istikamete geri döndüler.
    Amerikalılar gidince Kawa kod adlı terörist bizleri alana toplayarak gelen araçlardaki şahısların Amerikalı olduğunu, gördüğümüz araçları ve şahısları kimseye anlatmamamız yönünde bizi uyardı. Kampa getirilen silahların bir kısmı üst düzey yöneticilere, kalan kısmı İran'a karşı savaşan PJAK'a gönderildi".

• Bilinen bazı gerçeklerin, delilleriyle birlikte güzelce tanzim edildiği bir konu olmuş. Konu sahibi arkadaşa teşekkürler.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.