Şimdi Ara

Pkk ideolojisi ve inanç kültürü (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
53
Cevap
1
Favori
3.261
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Asıl tartışılması gereken konu "kürtçülük ideolojisi ve kürtçülüğün inançları kullanımı"dır. Buradaki tartışma, çöplüğün horozluğunun kimde olacağı meselesidir. kürtçü cemaat, rakibi pkk ile çöplük için hesaplaşmaktadır.
  • Yorumlarını okudum gözüme takılanlardan bahsedeceğim.

Zerdüştler sanılanın aksine, dediğin gibi ateşe tapmazlar. Yanlış biliyorsunuz.

Bu örgütün milliyetçiliği sizin terminolojinizdeki milliyetçilikle uyuşmamaktadır. En temel örneği; Örgütün içinde Alman, İngiliz, Hollandalı, kısacası Kürt olmayan birçok insan vardır. Bu insanlarla ilgili haberleri iç ve dış kaynaklardan araştırabilirsiniz.
    Bunun yanında sadece Lenin'in ezilen milletin milliyetçiliği ile ilgili sözleri Marksist düşünce içinde örgütün yaptıklarının meşru sayılabileceğini gösterir. Sadece sınıfsal açıdan baksak bile 'milliyetçilik' dediğiniz bu tavır örgütün sol ideolojilerine ters düşmemekte. Çünkü Türkiye'de işçi sınıfı Kürtleşmiştir. Lütfen inşaat işçilerine, ırgarlara, mevsimlik fındık işçilerine bakın. Dilerseniz bu konuyu daha sonra açarım.

Ne olursa olsun, insanlar oy vermeye gittiğinde, etrafında polis ve askerlerin bulunduğu o perdeyle etrafı kapatılmış yerde kendilerini baskı altında hissedip BDP ye oy verdiklerine inanmak aptala yatmak olur. Diyarbakır'da, Mardin'de, Cizre'de oy oranları bellidir. Yani insanlar BDP ye kendi iradeleriyle oy veriyorlar, onları temsilcileri seçiyorlar. Bu durumda BDP lilerin tehdit yoluyla kepenk kapattırdıklarını söylemek mantıksızlıktır. Çünkü bu tür eylemler belediyeliklerin BDP de olduğuna, yani çoğunluğun BDP ye oy verdiğine dikkat edin. BDP liler eli sopalı eşkıyalar değiller, vatandaşın oy bastığı siyasetcilerdir, halkın kendisidir.
    Ayrıca bu yolla insanların rıskının kapandığını söylemekde saçma, çünkü tüm il/ilçe bu eylemi birlikte yapıyor. Müşteride, iş sahibide. O gün alışveriş yapmayan vatandaş yarın alışveriş yapıp açığını kapatmıyor mu ? Dediğim gibi blogunuzda da bahsettiğiniz bu önerme saçma.
    Bu noktada size katılacağım tek nokta toplumda bir baskının gerçekten oluşuyor olması. Ama bu baskı BDP nin baskısı değil, BDP nin arkasındaki çoğunluğun oluşturduğu mahalle baskıdır.
    Bunun yanında belliki siz hiç Newroz Bayramı'na katılmamışsınız. Lütfen en azından fotograflarına bakıp konuşun. Bu kadar insan nasıl tehditle toplanabilir ? oradaki binlerin nasıl canları pahasına polis barikatın aştıklarını görmediniz mi ? Geçen yıllardaki Newroz bayramlarına bakın. On binlerce insanın nasıl piknik yaptıklarına bakın. Bunu tehditle mi yapıyorlar ?

BDP nin sivil cuma eylemlerini halk desteğini artırmak için yaptığı doğru. Çünkü bölgede siyasal islamın ne kadar kuvvetli olduklarını, zamanında Hizbullah la, bu gün sivil toplum kuruluşlarının gücüyle anlayabilirsiniz. Bu örgütlenmeler, bügünde olduğu gibi, genel olarak 90 lardan bu yana muhafazakâr partilere oy basıyorlar. Bunu gören BDP nin bu yöne yönelmesi gayet doğal. Bu çabalar Kürt siyasetinde tek taraflı değildir, muhafazakâr ve sol taraflar arasındaki bir süreçtir. Yani dium buyken sizi ilgilendirelim ne olduğunu anlamadım. Sanırım tek endişeniz BDP nin desteğini artırıp hak taleplerini daha gür bir sesle dillendirmesi.
    Ayrıca, ne olursa olsun, inançlara saygı duyduğunu söylemene rağmen, insanların bu dini temelli sivil eylemini 'tiyatro' diye yorumlayıp aşağılamak ahlaksızlıktır. Bu konuda kimsenin samimiyetini ölçmeye çalışamamalınız.

Son olarak bir diğer arkadaşın söylediklerine cevaben, Apo ve örgütle ilgili bel altı haberler polis/asker servisidir. Söyleyin, hangi haber ajansı hangi gazete hangi delille bu haberleri yapmış. Bölgede BDP tabanın Kürt hareketini boğmaya yönelik bu yalan haberlere karnı tok.
    'Sünetsizlik' 'Domuz Eti' ile ilgili haberler doğrudur ama bu tür haberlerin devlet tarafından ne niyetle -en son İdris Naim im yaptığı gibi- basına servis edildiğini gayet iyi biliyoruz. Bu noktada Kürtlerin dini duygularını esas kimin kullanmaya çalıştığını anlamak zor değil. Buna prim vermeyede niyetimiz yok.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: x-c9

Son olarak bir diğer arkadaşın söylediklerine cevaben, Apo ve örgütle ilgili bel altı haberler polis/asker servisidir. Söyleyin, hangi haber ajansı hangi gazete hangi delille bu haberleri yapmış. Bölgede BDP tabanın Kürt hareketini boğmaya yönelik bu yalan haberlere karnı tok.
    'Sünetsizlik' 'Domuz Eti' ile ilgili haberler doğrudur ama bu tür haberlerin devlet tarafından ne niyetle -en son İdris Naim im yaptığı gibi- basına servis edildiğini gayet iyi biliyoruz. Bu noktada Kürtlerin dini duygularını esas kimin kullanmaya çalıştığını anlamak zor değil. Buna prim vermeyede niyetimiz yok.

Yazınızın tamamını okudum. Asıl bu bahsettiğiniz safsata ve şişirmelere bizim karnımız tok! İnsan öldürmeyi meşrulaştırma diye bir olay yok! Silin bunu kafanızdan! Bdp ve pkk'nın kimin köpeği olduğunu da açıkça yazabilirdiniz?

Ayıptır, ayıp! Yediğiniz kaba tükürmeyin!

• Arkadaşlar lütfen aşırı sözlerden, kırıcı tavırlardan kaçınalım. Aksi halde burada yazılanlar amacına ulaşamayıp, işine gelmeyen kişilerin amacına hizmet eder.

Bir yönetici çıkıp kırıcı sözleri bahane edip silmese bile, kavga gürültü içinde hiç bir okuyucu konuyu okumayacaktır. Bu anlamda ricamı dikkate alma nezaketi gösterirseniz müteşekkir olurum. İstirham ile...

Sayın @X-c9'un yanlış bildiği şeyler var. Bunları bir sonraki mesajımda yanıtlayacağım.

...
  • quote:

Orijinalden alıntı: El-Cezeri

Aksi halde burada yazılanlar amacına ulaşamayıp...

Nedir bu topiğin amacı? Millet nedir? Her biri ayrı millet olan kabileler nasıl olur da bir millet olarak tanımlanır?

İler tutar hiç bir tarafı olmayan bu toplumsal paranoyayı tartışmak Türklerin kafalarını bu çorbaya alıştırmaktan başka hangi ulvi, yüce amaca hizmet eder?
  • @X-c9'un mesajındaki yanlış noktaları yorumlarken aynı zamanda konuya da devam etmiş olacağım. Yanlış sayısı çok olduğu için, yazacağım mesaj biraz uzun olacak ama lütfen okuyunuz. Zira çoğu başka yerde bir daha duymayacağınız ama halkın malumu olan gerçekleri dile getireceğim.

-------

quote:

Zerdüştler sanılanın aksine, dediğin gibi ateşe tapmazlar. Yanlış biliyorsunuz.

1. paragrafınız için;
    Bu cümle ve savunma ya zerdüştlüğü bilmeyen biri tarafından söylenebilir yada zerdüştlüğü çok iyi bilip diğer insanların kafasını karıştırmak için söylenebilir yada demagoji yapmak için. Eğer illede zerdüştlük felsefesinin içine girersek felsefi olarak evet ateşe tapmazlar ama teknik olarak ateşe ve güneşe taparlar.
    Zerdüşlükte ateşe aydınlığa veya güneşe bakılarak ibadet edilir. Bu ışıklar, aydınlıklar, Tanrı'nın fiziksel temsili olduğuna inanılır. Bu inancın tanrısı Ahura Mazda. Bununla ilişkili olarak ateş, iyi ve kötüyü birbirinden ayıran Tanrısal bir güce sahiptir. Bu inanca göre, ateş bütün varlıklarda bulunur ve canlı ve cansızlarda farklı biçimlerde var olur. İnsanda, hayvanda, bitkilerde, gökte ve yerde bu ateşi değişik zaman ve durumlarda görmek mümkündür. En kutsal olan ateş ise, Tanrı Ahura Mazda ile insan arasındaki ateştir. (bknz; vikipedi)

2. paragrafınız için; Marksist ideoloji ile alakalı kurduğunuz bu düşünceyi daha sonra açacağınızı söylemişsiniz. O halde bununla ilgili münazarayı daha sonraya bırakalım.

3. paragrafınız için; Bu parafı iki madde halinde inceleyip asıl gerçeği göstereceğim
    a-) İnsanlar gerçekten hür iradeleri ile mi oy kullanmaktadırlar?: Yukarıda da bahsini ettiğim gibi, evet bdp ve pkk'ya, onun aşırı milliyetçi görüşüne inanmış ve buna isteyerek oy veren küçük bir azınlık var. Her defasında bu küçük azınlık örnek gösterilip asıl çoğunluk görmezden geliniyor.
    Bunu irdelemeden önce, öncelikle bdp ve pkk arasında bir ayrım yapmak gerekiyor. Evet ikisi iki sıkı arkadaş ama ikisi aynı anlamlara gelmiyor. Ayrıca birde belediye seçimleri ve millet vekili seçimleri arasındaki ciddi ayrımı da görmek gerekiyor. Bdp her ne kadar kan siyaseti yapsada, yinede bölge halkınca bir siyasi parti olarak görülüyor. Pkk ise eli silahlı bir örgüt... Belediye seçimlerinde ise halk kendisine hizmet edecek partiye oy veriyor, vekil seçimlerinde ise bu kriter tamamen değişiyor. Bunları birazdan açıcağım. Sadece ayrımları yapmanız için üzerinden geçtim.

Bdp ve Pkk'nın tamamen aynı şeyi ifade etmediğini bir kere anlamanız gerekiyor. Bdp'ye verilen her oyun anlamı Pkk'ya destek verildiği anlamına gelmiyor. Bdp'ye verilen oyların bir kısmı saf aşırı milliyetçi oylar bunlar Pkk'ya alenen destek veren kesim oluyor, verilen oyların bir diğer kısmı ise tamamen baskı ve korku ile. Oyların perde arkasından kullanılması bir şey ifade etmiyor. Şayet bir mahallede bdp'ye verilen oy oranı düşük çıkarsa o mahalleye baskı yapılıyor. O mahalle insanları, o dişli azınlık tarafından "hain" olarak yaftalanıyor. O mahallede oturan kişilere ters gözle bakıp arkalarından fısıldamaya başlıyorlar. Hal böyle olunca hem psikolojik hemde fiziksel olarak eliniz bdp tarafına kaymak zorunda kalıyor.

Gelelim belediye seçimlerine; Belediye seçimleride genel seçimlerinden çok farklı sonuçlar çıkar güneydoğuda. Ve televizyonlarda bir allahın kulu çıkıpta bu önemli sosyolojik detaya değinmez. Çünkü bu sonuç iktidarın işine gelmez. Kendi memleketim için konuşayım; Cizre'de bu güne kadar ki çoğu seçimde genel seçimleri muhafazakar partiler almış fakat belediye seçimlerini bdp almıştır. Bunun çok önemli bir sebebi var. Belediye seçimlerinde halk kendisine hizmet verecek partiye oy veriyor. Yıllarca shp, anap, dyp, refah gibi partilere oy veren halk onlardan hiç bir fayda görememiştir. Bizzat kendimde bunu söylüyorum. Çocukluğum çamur içinde, göl gibi bataklıklarda, elektiriksiz karanlıkta geçmiştir bu partiler yüzünden. Ama belediye seçimlerini bdp aldıktan sonra akıllıca davranıp temel hizmetlerde bulunmuştur. Sokak tamiratı gibi, göllerin kurutulması gibi, elektirik faliyetleri gibi. Bdp'nin takdir ettiğim tek yönü budur. Zaten kendisi için başka şansı olmadığını kendisi de bilmektedir. Her ne kadar bu yaptıkları lafı edilmemesi gereken temel hizmetler olsada yinede önceki belediyelerden daha iyidir.

Referandum seçimlerinde ise kurtların halkın iradesine nasıl açıkça diş geçirdiğine bizzat şahit oldum. Hafızanız kuvvetli ise sizde hatırlayacaksınız o seçimi. Halkın her halükarda "Evet" oyu kullanacağını bilen örgüt o gün şehirlerde sokağa çıkma yasağı ilan etmiş idi. Evimizde bütün gün tıkılmak zorunda kaldık. Dışarı çıkan fişleniyor yada tacize, tehdide maruz kalıyordu. Çakallar okul önlerinde ve saçim salonlarının kapılarında dikilmiş idi. Her girenin kulağına fısıldayıp, önünü kesiyorlardı. Çoğu yerde öyle açıkça kavga gürültü yoktu, olamazdı da zaten kim cesaret edebilir!? Dayım biraz asabidir bu konuda. Kimse bana karışamaz ben oyumu kullanacam deyip gittiğinde kapıda biri tarafından durdurulmuş "nereye gittiğini sanıyorsun" denilmiş. Tam mevzu çıkacakken başkaları araya girmiş.

Bu seçim mevzusu ile ilgili daha bir sürü anlatacağım şey var. Ama inanın hem ben yazmaktan yorulmuş olurum hem siz okumaktan usanırsınız. Öyle uzaklardan yan gelip koca bir halkın kaderini kolayca yorumlamak kolay. Ama yaşamak, görmek, hissetmek çok farklı bir şey.

3. Paragrafınızın b-) şıkkına ve sonraki hayati yanlışlıklara daha gelmedim. Onlar içinde söylemem gereken bir kaç sayfa sözüm olacak. Ama şimdilik müsade edin biraz dinleneyim.

...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi El-Cezeri -- 24 Haziran 2012; 13:03:14 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Nürnberger
    Nedir bu topiğin amacı?

Bu konun amacı: Pkk'nın gerçek yüzünü göstermek ve halkın kesilen sesine ses olmaktır.

Başka yerde dile getirilmeyen gerçekleri dile getirip, yaşanmışlıkları unutturmamaktır.
    Halkın çektiği fakat kimsenin bilmediği zulmü açığa vurmaktır.

Not: Lütfen "bunu tartışmayın şu tartışın" yada "konun amacı nedir" soruları gibi gereksiz, konuyu dağıtıcı mesajlar yerine meseleye odaklı yazalım(illede yazmak zorunda değilsiniz ama yazacaksanız diye dedim). Birde daha sonra kişilere indirgemeyelim lütfen. Lütfen...!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi El-Cezeri -- 24 Haziran 2012; 13:35:26 >
  • Zerdüştler ateşe veya güneşe tapmazlar. Zerdüştler ateşe ve güneşe karşı teknik olarak tanrıya taparlar. Bu ateşe tapma anlamına gelmez, ateşin kutsal olduğu anlamına gelir. Tıpkı Yezidilikdeki güneş gibi. Alıntınızda bu söylediklerimi teyit ediyor. Bu ayrıntı üzerinde daha fazla konuşmamıza gerek olduğunu düşünmüyorum.

Marksizm ile ilgili söyleyeceklerim o paragraftakilerden ibarettir. Eğer bunlara verecek cevabınız varsa yazın. Daha sonraya ertelediğim konu Kürt sorunu ile Emek sorunu arasındaki paralelliktir. Ama size hak verdiğim bir noktayıda bu arada belirteyim, örgütün en ateşli savunucuları arasında Kürt ırkçıları var. Bu bir halk hareketi. Sosyalisti dindarı olduğu gibi vandalı, ırkçısı olabilir, kontrol edemezsin. Ama yazılarında bahsettiğin hastalıklı milliyetçiliğin varlığını bende görüyorum ve kınıyorum. Ancak bu örgütün ideolojisini değiştirmez, Kürt hareketinide ırkçılıkla yaftalama hakkını vermez.  Bundan şikayetçi olup BDP ye vurmaya çalışmayın, çünkü buna  çözüm üretmesi gereken Kürt siyasetinin kendisidir.

Bir yandan BDP ye örgütü desteklemek için çok az insanın oy verdigini ve insanların ekmek derdinde olduğunu söylüyorsun, bir yandan da mahalle baskısınının  insanların verdiği oyu etkilediğini söylüyorsun. Eğer baskı varsa ve baskı dediğimiz dedikodu, dışlama yollu ise bunu yapan grup, çoğunluğu oluşturan grup olmalı. Öyleyse BDP ye gerçekten isteyerek oy verenler çok da az değilmiş. Bunun yanında belediye secimleri ile milletvekili secimlerinin bölgede çok farklı sonuçlar dogurabildigini yazmışsınız. Bir secimde kendini baskı altında hissedenler diğer secimde daha hür mü hissediyorlar kendilerini ? Hem sende demişsin, BDP nin hizmetleri seçmence karşılık bulabilmiş ve bunun içinde oy vermişler. Aslında bu şaşırılacak bir şey değil, hiçbir parti oradaki insanları BDP kadar önemseyemeyez, çünkü oradaki insanlar bu hareketin kaynağıdır. Sonuç olarak Şırnak, Hakkari ve yine bu illere yakın veya bağlı küçük yerlerde bahsettiğin tehdit seviyesinde bir baskı olduğunu kabul ediyorum. Ve evet bu yanlış. Ama bunu öne sürüp örgüte ve/veya BDP ye olan desteği küçümsemen, zorlama oldugunu iddia etmen doğru değil. AKP ve BDP nin neredeyse başbaşa olduğu yani coğunluk baskısının olmadığı Diyarbakir gibi bir şehirde de oy oranları ortada. AKP nin önde olduğu Mardin'de BDP nin son 2 secimde nasıl oyunu artırdığı ortada. Sadece Mardin'de değil, hemen hemen tüm bölgede BDP nin nasıl oy oranın artığı ortada. Bunu da tehdit ve baskının artışına yoramassın. Halkın AKP nin yaklaşımından tatmin olmadığı ve BDP ye yöneldiği gayet net. 
       Kaldiki Diyarbakır'da, Cizre'de örgüt olmadığı yani silahlı tehditin ve baskının olmadığı dönemlerde dahi Kürtçülüğün ocakları olmuşlardır. 60 larda nasıl Kürtçülüğün uyandığını, TİP deneyimini, 70 lerde nasıl Ahmet Türk, Şerafettin Elçi gibi isimlerin milletvekili seçildiklerini, Kemal Burkay'ın 'Darbe olmasaydı yerel yönetimleri bağımsız adaylarla kazanacaktık' açıklamasını hatırlatmam gerekiyor. Bahsettiğimiz dönemde silahlı örgütler yoktu, yarı legal kuruluşlar vardı. Yani bu hareket gökten düşme, tehdit ve baskıyla ayakta duran, çoğunluğun sesini kesen bir hareket değil. Newroz ile ilgili söyledillerim neyin ne olduğunu anlamanız için yeterli. Tüm bunlara bir cevabınız var mı ? 

Önceki mesajımla ilgili yazacaklarınızı bekliyorum. 
    Hakaret içeren hiçbir yazıyıda cevap vermiyeceğim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Dark Tranquillity

quote:

Orijinalden alıntı: yetkinbaba123

quote:

Orijinalden alıntı: Barney Stinson 31

quote:

Adamın dibisin seni takip ediyorum fikirlerin düşüncelerin çok hoşuma gidiyor Lanet olsun pkk Biz Atatürk'ün yolunda dinimize bağlı Deniz Gezmiş'in çizgisinde yılmadan ilerleyeceğiz.

Yeni bir ideoloji yarattın tebrik ederim.. Atatürk'ün yolunda dinine baglı bir şekilde deniz gezmişin çizgisinde ilerlemek(!). tezatları bir araya toplamışsın resmen

Niye öyle dediniz bunlar hepsi bir arada olamaz mı Atatürkçüler müslüman değil mi?

Olamaz. Atafurk ile Gezmis birbirine olabildigince ters goruslu iki insan. Din ile de Deniz Gezmisin pek alakasi yok hatta hic yok. Ataturk ile din konusuna deginmek istemiyorum girersek isin icinden cikamayiz.

Atatürk'e ve Atatürkçülüğe karşı falan değildir bunu nereden çıkardın ? Milliyetçidir demiyorum tabiki fakat Atatürk karşıtı veya onun ilkelerine karşı falan değillerdi.

Ayrıca Pkk'nın yaptığı propagandalarda kimisinin dinlerle, namazla, Allah ile dalga geçtiğini gösteren kimi yerlede halkı çekmek amacıyla dinci kimliğine saklanmaya çalışıp namaz kılmaya çalışınca rezil rüsva oldukları birçok video mevcut. Bunlar ne dinsiz ne dinci kafalarına göre dakikasına göre değişiyor.

• Devletin oralara bakmaması hakkında rivayet olarak söylenen:
    Özal döneminde, teşvik amacıyla vatandaşlara krediler verilmiş. Bilgisayar ile takip ve sorunsuz işleme gibi bir olanak olmadığı için besicilik amacıyla verilen kredileri doğu'da alıp 4 duvarı dikip kredi paraları ile batıya göçeden godaman kürtler çok yüksek miktarda diye duymuştum. Amaç kalkınmayı sağlamak, kar amacı güdülmeden verilen bu krediler bürokrasi yavaşlığına takılmasın diye kontrol yada denetim mekanizmasından önce alınmış. Boş binalar boş mezralar ile batıda tabiri caizse batıda paraları ezen kürtlerden bolca bahsedildiğini duymuştum.

Ayrıca iç anadoluda birçok yerde av amacıyla gezdiğim gittiğim olmuştur. Haymanada yola pulluğu indirip yolu kazıyan ve her sene tekrar yol yapılmasını bekleyen pkk yandaşlarını bizzat gördüm.

keşke benim köyede yol yapsalarda kazısak...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kraven

quote:

Orijinalden alıntı: Dark Tranquillity

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Barney Stinson 31

quote:

Adamın dibisin seni takip ediyorum fikirlerin düşüncelerin çok hoşuma gidiyor Lanet olsun pkk Biz Atatürk'ün yolunda dinimize bağlı Deniz Gezmiş'in çizgisinde yılmadan ilerleyeceğiz.

Yeni bir ideoloji yarattın tebrik ederim.. Atatürk'ün yolunda dinine baglı bir şekilde deniz gezmişin çizgisinde ilerlemek(!). tezatları bir araya toplamışsın resmen

Niye öyle dediniz bunlar hepsi bir arada olamaz mı Atatürkçüler müslüman değil mi?

Olamaz. Atafurk ile Gezmis birbirine olabildigince ters goruslu iki insan. Din ile de Deniz Gezmisin pek alakasi yok hatta hic yok. Ataturk ile din konusuna deginmek istemiyorum girersek isin icinden cikamayiz.

Atatürk'e ve Atatürkçülüğe karşı falan değildir bunu nereden çıkardın ? Milliyetçidir demiyorum tabiki fakat Atatürk karşıtı veya onun ilkelerine karşı falan değillerdi.

Ayrıca Pkk'nın yaptığı propagandalarda kimisinin dinlerle, namazla, Allah ile dalga geçtiğini gösteren kimi yerlede halkı çekmek amacıyla dinci kimliğine saklanmaya çalışıp namaz kılmaya çalışınca rezil rüsva oldukları birçok video mevcut. Bunlar ne dinsiz ne dinci kafalarına göre dakikasına göre değişiyor.

Atarurke karsi demedim zaten gorusleri uymuyor farkli taraflardalar

• quote:

Orijinalden alıntı: Nürnberger

kürtçü cemaat, rakibi pkk ile çöplük için hesaplaşmaktadır.

Bölgede PKK ile cemaat rakip olamaz. Cemaat zamanında klasik sağcıları da kafalayabilmek ve kamuoyuna şirin gözükmek için menüye Türk milliyetçiliğini kattı (ne kadar ilginçtir ki cemaatin çıkış noktası olan nurculuk bir kürtçü olan Said Nursi'nin öğretilerini temel alır) Bu kapsamda bir sürü Türk okulu kurdu. Hala Türkçe Olimpiyatları vb. zırvalarla imajını cilalamaya devam ediyor. Bunlar mevcutken cemaatin iyice kürtçüleşmiş güneydoğuda adam toplaması çok zor. Onlar da bunun farkında olduğu için böyle bir maceraya giriştiklerini sanmıyorum.

Bu arada, genel konuşuyorum: Sosyalist görünüp ırkçılık yapanla, milliyetçiliğe sövüp ümmetçilik düşleyenlere dikkat edin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Really -- 25 Haziran 2012; 1:13:22 >

• PKK'ya destek veren halk var vermeyen halk var!Ama şöyle bir olgu vardır ki PKK'nın temeli 1900'lü yılların başına dayanır.Koçgiri Aşireti ile Türkiye'nin savaştığını görmekteyiz ve Türk şehit verdiğimizi biliriz.Başka bir olguda Kürt halkının Ermeni çeteleriyle birlikte olarak köylere baskınlar yapması.Diyorum ya çanakkale'de şehir olmuş kürtlerde var,türkleri şehit eden kürtlerde varmış Osmanlının sonlarında...Şimdide durum aynı...Namuslu,dostluğumuzu benimsemiş olan kadim dostlarımız kürtler var,bizim dostluğumuzu istemeyen leninist(komünist) bir ideoloji tarafından yönlendirilen insanlar var....
  • quote:

Bir yönetici çıkıp kırıcı sözleri bahane edip silmese bile, ..

...

kuralları mümkün olduğunca esnetip, yorumları tolere ediyoruz.

sizlerde yorumlarınız nedeniyle, sınırları zorlamazsanız seviniriz...
  • quote:

Orijinalden alıntı: kocaballi

quote:

Bir yönetici çıkıp kırıcı sözleri bahane edip silmese bile, ..

...

kuralları mümkün olduğunca esnetip, yorumları tolere ediyoruz.

sizlerde yorumlarınız nedeniyle, sınırları zorlamazsanız seviniriz...

Sınırları mı zorluyorum aceba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi El-Cezeri -- 27 Haziran 2012; 14:42:45 >
  • quote:

Sınırları mı zorluyorum aceba?

Konuyu açan ve yöneten siz olduğunuz için,

sizin şahsınızda tüm üyelerimize söylenmiştir....
  • Konu içinde çoğunlukla yazan ben olduğum için kendi şahsımda yine kendimi gördüm. Sınırları geçip yanmak istemem.

Yinede ilgi, dikkat ve müsamahanız için teşekkürler. ...
  • quote:

Merhaba,
    Senelerdir buralarda yazdıklarımla düşüncelerimi okuyanlar bilir. Krem peynirine dahi tapsa bir insan (başkasının hakkına tecavüz etmedikçe) ona saygı duyarım. İnanç meselesi vicdani bir karardır. Onu yerme, eleştirme hakkı ancak ona inanan kişidedir.

Parantez içinde özellikle belirttim "başkasının hakkına tecavüz etmedikçe". Bunu belirttim çünkü Pkk denilen örgüt bütün varlığını halka ve hakka zulüm çektirmeye adamış bir oluşumdur. Bunu bizzat güneydoğu halkının içinden biri olarak açıkça söylüyorum. Ve 'ben malımı iyi bilirim' kanaatince burada bununla ilgili görüşlerimi, gözlemlerimi bazen yaşadıklarımı tekrar aktaracağım.

Lütfen sizde bu konu ile ilgili gözlem ve bilgilerinizi ve görüşlerinizi yada eleştirilerinizi aktarınız.

Bildiğiniz gibi Pkk, zaman zaman belli periotlarla halkın dini inançları üzerinden nemalanmaya çalışmakta, bunun üzerinden prim sağlamaya çalışmakta. Aslında bu arzu ve eylemi yeni yeni aktif olmaya başladı. 80'lerin sonunda 90'ların başında her gün bir imamı katledip elektirik direklerine asan Pkk; bir türlü bastıramadığı, kendisini sürekli kemiren halkın dini hassasiyetini şu günlerde kendi lehine çevirmeye çalışmakta. Bunun en büyük örneğini yakın zamanda "sivil imam" tiyatrosu ile görmüş olduk. Fakat bunun arkasında ne sizin nede batıta yaşayan kimsenin bilmediği arka yüzleri de var. Zaman içinde hepsini burada yazacağım.

Pkk idolojik olarak özünde kürt milliyetçisi, marksist, leninist, stalinci ve maoizm taraftarı bir ideoloji benimser. Şu tabloya baktığınızda bile ne kadar tutarsız bir ideolojik yapısı olduğunu fark edebilirsiniz. Kısaca sol ideolojisi benimseyen bir örgüt aynı zamanda kürt milliyetçiliğinide benimsemesi tam bir tutarsızlık örneğidir. Neyse kimseye çaktırmayın bunu :)

Gelelim inanç sistemlerine. En üst tabaka yöneticilerinin her hangibir inancı yoktur. Tamamen ateist görüşte kimselerdir. Fakat siz büyük bir kitleyi yönetiyorsanız elinizde mutlaka inanç, mukaddesat gibi bir kozuda bulundurmalısınız. Ki kitlelere daha rahat yön verebilesiniz. Pkk'nın kendi emellerinde kullandığı bu inanç sistemi ise kesinlikle İslam değil. Aksine kürtlerin en eski dini olarak kabul edilen Zerdüştlüktür. Yani ateşe tapma, güneşe inanmaktır.
    Bu ise genellikle komuoyundan gizlenir. Çünkü oy verenlerin yada verecek olanların neredeyse tamamı müslüman kimselerdir. Oy kaybı istenmez ama alttan alttan zerdüşlük propagandasıda esirgenmez.

Neyse sevgili forumdaşlar, ilk mesajdan sizi fazla sıkmıyayım.

Aşağıda fotoğrafını paylaştığım mezarlar iki Pkk elemanına aittir. Yer Cizre mezarlığı. Dikkat ederseniz mezarlar diğer müslümanların döndüğü kıble tarafı değil. Müslümanlardan farklı olarak Güneşe doğru gömülmüşlerdir. Ayrıca mezar taşlarındaki 'güneş' sembolü de dikkat çekiyor. Mezar taşlarında, Müslüman mezarlarından farklı olarak 'El Fatiha' ifadesi yerinde 'REVİYA ROJE' yazıyor.

[simg]http://image.samanyoluhaber.com/Images/Resim/Images/News/2012621/PKK.jpg[/simg]

Önemli rica: Konu içinde görüşünü belirtecek arkadaşlar lütfen aşırı sözlerden sakınıp, kırıcı olmaktan uzak durmakta hassasiyet gösterirlerse konunun selameti ve fikir akışının devamlılığı açısından en iyisini yapmış olacaklardır. Rica ve istirham ile...

aynen katılıyorum kardeşim bunun başka açıklaması yok yok zerduşmuş bilmemne diyenler bile var ama bende kominist sitalinist insanlardır bunları çökertmek için darwinizmi ve materyalizmin geçersizliğini güneydoğuda anlatmamız lazım

• Oysa güneş akşamları sönüyor. Yerine çıkan yıldızlar ve ay da...
  • yukarıda değinilmiş. bence de pkk ve bdp'nin son dönemdeki tüm bu dinsel mesajlarının amacı; eski adıyla hizbullah, yeni adıyla mustazafların bölgede büyük bir güç olma yolunda adım adım ilerlemesiyle alakalı. 90'larda pkk ile ciddi bir çatışma yaşamışlardı. hatta kendilerine muhalif kürt kimlikli islamcı yazar ve iş adamlarına bile saldırmışlardı. pkk'nın eylemlerini durdurmasıyla birlikte devlet bunların fişini çekti. onlar da legal yollardan faaliyetlere girişmeye başladılar. uzun süre dernek çatısı altında faaliyetteydiler. geçenlerde mahkeme kanalıyla kapatıldılar. şimdilerde partileşmeye çalışıyorlar. yeni çatışmalar ufukta görünüyor gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Timurlénk -- 27 Haziran 2012; 23:45:51 >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.