Şimdi Ara

PİYANO ÖĞRENMEK İÇİN ORG

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
1
Favori
11.583
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar 21 yaşındayım piyanoya merak sardım. Ağustos gibi bir kursa yazılacağım fakat o zamana kadar biraz antreman yapmak istiyorum. İkinci el bir org alarak bu işe başlamak istiyorum. Org ile öğrenmeye başlarsam ileride piyanoya geçince sıkıntı yaşar mıyım?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Org ile Piyano Öğrenmek Mümkün Mü?

Piyano öğrenmek isteyenler arasında, "Org ile piyano öğrenilir mi?" sorusu sıkça sorulmaktadır. Cevap, hem evet hem de hayırdır.

Evet, org ile piyano öğrenilir mi?

Org, piyanoya benzer bir tuş düzenine sahiptir. Bu nedenle org çalmayı öğrenen kişiler, piyanonun tuş düzenine daha kolay alışabilirler. Ayrıca, her iki enstrüman da nota okumayı gerektirir. Yani, org çaldığınızda nota okuma becerilerinizi geliştirirsiniz ve bu da piyano öğrenmenizi kolaylaştıracaktır.

Hayır, org ile piyano öğrenilir mi?

Org ve piyano, farklı teknikler gerektiren farklı enstrümanlardır. Org, hava basıncıyla çalışırken piyano, tuşlara vurularak çalınır. Bu nedenle, org çalmayı öğrenmek, piyano için gerekli olan parmak gücünü ve koordinasyonu geliştirmeyebilir.

Piyano öğrenmek için org tavsiyesi

Eğer piyano öğrenmek istiyorsanız ve org çalmayı biliyorsanız, orgunuzu şu şekilde kullanabilirsiniz:

• Nota okuma becerilerinizi geliştirmek için org çalın.
    • Tuş düzenine alışmak için org çalın.
    • Parmak koordinasyonunu geliştirmek için org çalın (ancak bu, piyano için gerekli olan parmak gücünü geliştirmeyecektir).

Piyano yerine org

Org, piyano yerine geçmez. Farklı teknikler gerektiren farklı enstrümanlardır. Bununla birlikte, org çalmak piyano öğrenme yolculuğunuzda faydalı bir destekleyici araç olabilir.

Org çalan piyano çalabilir mi?

Org çalmak, piyano çalmak için bir ön koşul değildir. Ancak, org çalmayı bilmek, piyano öğrenme sürecini kolaylaştırabilir.

Piyanoya başlamak için org

Piyanoya başlamak için org kullanmak, faydalı bir seçenek olabilir. Nota okuma ve tuş düzenine alışma sürecinizi hızlandırabilir. Ancak, org çalmanın piyano için gerekli olan tüm becerileri geliştirmeyeceğini unutmayın.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Bi bilgim yok ama sanırım 88 tuşlu org öneriyorlardı.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eğer gerçekten hevesli isen ve bırakmayacaksan ucuzundan bile olsa dijital bir piyano alırsan daha iyi olur. İkisi aynı enstrüman gibi gözükse de tuşeleri çok farklı.
  • Ucuz bi org piyano gibi olmuyor. Ben 3 yıl önce 600₺ ye 60 küsür tuşlu almıştım internetten parçaların tutoriallarına bakıyorum hepsi 88 tuşluyla çalıyor. Karışıyo bu sefer

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dijital piyano al hocam zaten dijital alacaksın ileride alırsan da akustikler acayip pahalı yanına yaklaşılmıyor
  • Hocam ben 18 yaşımdayım.Ben de merak saldım ve casio ctk 4400 org aldım.7 aydır falan da çalıyorum.

Sana tavsiyem eğer imkanın varsa piyano al.Gerekirse birkaç ay bekle yine de piyano al.

Çünkü org bir süre sonra tatmin etmiyor.Şimdi sana orgun dezavantajlarını sayayım.

-Tuş kalitesi pek iyi olmuyor.Bastıkça tıkır tıkır sesler geliyor ki bu çalma zevkini büyük oranda düşürüyor.(Gerçi bu olay 2-3 bin liralık dijital piyanolarda da oluyor ama daha az)

-Ses kalitesi çoğu zaman tatmin etse de bir piyano değil.

-61 tuş.Normal piyano 88 tuş olduğundan bazı parçaları çalamıyorsun.En azından olduğu gibi çalamıyorsun.Daha kalın notalar yerine inceleri kullanıyorsun.

Ben de yamaha p45 almak istiyorum.
  • istersen elimde 2 günlük kullanılmamış org var açıkçası pek bana göre enstrüman olmadığım için satıyorum casio ctk 4400 modeli 800 tlye almıştım ama 650 tlye bırakabilirim, 2 yıl garantisi var
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • gel sana orgun babasını göstereyim pa800 işte budur,bunda ki ritim ne yamaha da var ne casio da
    7 senedir düğünlerde çalıyorum böyle bişey görmedim,aha buda eski videolarımdan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zibidi Gonzales -- 21 Haziran 2018; 0:30:25 >
  • Flüt cal flüt o daha güzel

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • zibidi gonzales kullanıcısına yanıt
    Hocam zevkler tartışılmaz ama çok merak ediyorum bundan nasıl zevk alıyorsun ? Bir klasik müzik varken,en kötü dönemin müzikleri varken bu dandik şeyler nasıl hoşunuza gidebiliyor ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: 37debdeb37

Hocam zevkler tartışılmaz ama çok merak ediyorum bundan nasıl zevk alıyorsun ? Bir klasik müzik varken,en kötü dönemin müzikleri varken bu dandik şeyler nasıl hoşunuza gidebiliyor ?
    Trakyalı değilsin hocam ne anlatsam anlamassın yani zevk
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.