Şimdi Ara

Pirelli Diablo ve Michelin City Grip arasinda kararsizim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
1
Favori
15.558
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

SYM Orbit II scooter kullaniyorum. Uzerindeki lastiklerden cok memnun degilim. On 120/70/12 arka 130-70/12 Henuz 1000km)
    Bu sabah servistekiler de bu lastikleri degistir deyince niyeti bozdum.

Genel olarak tavsiye edilen Michelin City Grip ama yabanci forumlarda Pirelli Diablo nun da onerildigini gordum.
    Aralarinda buyuk fiyat farki yok. Acaba hangisini tavsiye edersiniz?

Not= Hesapli satan bir yer biliyorsaniz hele kredi kartina taksitle, mutesekkir olurum. (Istanbul Mecidiyekoy-Kartal arasi farketmez)

Simdiden tesekkurler

• Yapay Zekanın Yanıtı

Pirelli Diablo ve Michelin City Grip: Motosiklet Lastikleri Karşılaştırması

Motosikletin için en iyi lastikleri seçmek, sürüş deneyimini önemli ölçüde etkiler. Pirelli Diablo ve Michelin City Grip, scooterlar için popüler lastik seçenekleridir ve aralarında seçim yapmak kafa karıştırıcı olabilir.

Pirelli Diablo Rosso Scooter

Pirelli Diablo Rosso Scooter, performans odaklı bir lastiktir. Özel tasarımı, ıslak ve kuru koşullarda mükemmel yol tutuşu sağlar. Ayrıca, yüksek hızlarda bile stabilite sunar. Ancak, daha kısa bir ömre sahip olma eğilimindedir.

Michelin City Grip 2

Michelin City Grip 2, dayanıklılığı ve çok yönlülüğü ile bilinir. Şehir içi sürüşler için idealdir ve ıslak hava performansında mükemmeldir. Uzun ömürlüdür ve Pirelli Diablo Rosso Scooter'dan daha uygun maliyetlidir.

Hangi Lastik Senin İçin Doğru?

İhtiyaçlarına en uygun lastiği seçmek için aşağıdaki faktörleri göz önünde bulundurmalısın:

• Sürüş Stilin: Performanslı sürüşleri tercih ediyorsan Pirelli Diablo Rosso Scooter daha iyi bir seçim olabilir. Şehir içi sürüşlere odaklanıyorsan Michelin City Grip 2 daha uygun olacaktır.
    • Sürüş Koşulları: Yağmurlu veya ıslak koşullarda sık sık sürüyorsan Michelin City Grip 2'nin ıslak hava performansı avantajlı olacaktır.
    • Ömür: Uzun ömürlü bir lastik arıyorsan Michelin City Grip 2 daha iyi bir seçim olacaktır.
    • Fiyat: Pirelli Diablo Rosso Scooter, Michelin City Grip 2'ye göre daha pahalıdır.

Sonuç

Hem Pirelli Diablo Rosso Scooter hem de Michelin City Grip 2, scooterlar için mükemmel lastik seçenekleridir. Hangi lastiğin senin için daha uygun olduğuna karar vermek için sürüş stilini, sürüş koşullarını ve bütçeni göz önünde bulundurmalısın.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Buz motor setustu kabatas

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • racert R kullanıcısına yanıt
    Yanlış oldu..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mirable -- 2 Temmuz 2014; 15:09:40 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: racert

Buz motor setustu kabatas

Tesekkur ederim ama fiyatlari digerleri ile ayni.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: aoitsukinosuke

quote:

Orijinalden alıntı: racert

Buz motor setustu kabatas

Tesekkur ederim ama fiyatlari digerleri ile ayni.

Alıntıları Göster
    Citygrip in su kanalları daha etkili diye düşünüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fatih!

Fatih Bey,
    Genel kullanici tecrubesi de bu yonde ama Diablolar sicak asfaltta daha iyi deniyor.
    Sizin gozleminiz nedir bu hususta?
    Saygilarimla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aoitsukinosuke -- 3 Temmuz 2014; 11:45:01 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

Fatih Bey,
    Genel kullanici tecrubesi de bu yonde ama Diablolar sicak asfaltta daha iyi deniyor.
    Sizin gozleminiz nedir bu hususta?
    Saygilarimla
    City gripler yağmurda iyi, kuruda zayıf diyor kullanıcılar.
    power pure serisi var birde.
    o da kuruda iyi ıslakda zayıf :)

Kullandıgın yol kosullarına göre seçim yapmalısın.
    http://www.scooturk.net/showthread.php?t=15582

Şurdaki yorumlara bakmanı isterim.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Daha evvel bakmistim. Zaten soruma mesnet olusturan forumlardan birisi de bu. Ilginize tesekkur ederim.
    Yagmurda kisa mesafe gidiyorum. O nedenle kuru tutunma daha onemli. Tercihi de o yonde yapacagim.

Saglicakla kalin.

• quote:

quote:

Daha evvel bakmistim. Zaten soruma mesnet olusturan forumlardan birisi de bu. Ilginize tesekkur ederim.
    Yagmurda kisa mesafe gidiyorum. O nedenle kuru tutunma daha onemli. Tercihi de o yonde yapacagim.

Saglicakla kalin.
    motorumun üstünde bridge stone vardı. 18000 km sonra eskidiği için city grip ile değiştirdim. ustam ısrarla lassa yada bridgestone al demişti, dinlememiştim. 2 lastiğim birden 1000 km olmadan patladı. benim city griple olan maceram bu kadar.

• quote:

Orijinalden alıntı: erenberkay

motorumun üstünde bridge stone vardı. 18000 km sonra eskidiği için city grip ile değiştirdim. ustam ısrarla lassa yada bridgestone al demişti, dinlememiştim. 2 lastiğim birden 1000 km olmadan patladı. benim city griple olan maceram bu kadar.

Lastiğin patlaması ile lastik markasının ne alakası var :)
  • hamuru yumuşak olduğu için yolda ne kadar çivi cam ıvır zıvır varsa direk giriyor.
  • City grip ve diablo scooteri ayri ayri test eden birileri yok sanirim. Ben de izmirde oturuyorum, tercihimi diablo scooterdan yana yapmayi dusunuyorum, ama hangisinin yoltutusunun iyi oldugunu biyerlerden ogrenemiyoruz malesef..

• İki lastiği de test etme imkanı buldum. İzmirde yaşıyorum ben de. Diablo yu eski motorum sym joymax üzerinde tecrübe ettim. Lastik ısınan kadar problemli. Geç ısınan bir lastik o yüzden memnun kalmadım. Michelin city grip şimdiki suzuki burgman da vardı aldığımda. Daha yumuşak bir lastik diabloya göre. Çabuk ısınıyor ancak diablo ısınınca virajda daha iyi. Yazın sıfır metzeler feel free taktım motoruma. En çok beğendiğim ve güven veren lastik metzeler oldu. Metzeler feel free yi gönül rahatlığıyla tavsiye edebilirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Efe -- 4 Mart 2015; 23:23:17 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Efe

İki lastiği de test etme imkanı buldum. İzmirde yaşıyorum ben de. Diablo yu eski motorum sym joymax üzerinde tecrübe ettim. Lastik ısınan kadar problemli. Geç ısınan bir lastik o yüzden memnun kalmadım. Michelin city grip şimdiki suzuki burgman da vardı aldığımda. Daha yumuşak bir lastik diabloya göre. Çabuk ısınıyor ancak diablo ısınınca virajda daha iyi. Yazın sıfır metzeler feel free taktım motoruma. En çok beğendiğim ve güven veren lastik metzeler oldu. Metzeler feel free yi gönül rahatlığıyla tavsiye edebilirim
    Diablo
  • quote:

Orijinalden alıntı: pulvo47

Diablo

Alıntıları Göster
    Konu başlığı eski ama faydalanmak isteyenler için bilgi amaçlı yazayım.

2 gün önce aynı ikilemdeydim. PCX 150 kullanıcısıyım, İzmirdeyim. geçen hafta Foça gezimde foça girişinde yağmura yakalandım. Üzerinde IRC marka 2000 km de fabrika lastikleri vardı. Yagmurda berbat bi lastik oldugunu bildigimden Foça gezimi yarıda kesip Yusuffff Yusuf sesleri ve yağmur eşliğinde yarıyoldan geri döndüm. O an lastikleri değiştirmeyi kafaya koydum. Aklımda Pirelli Diablo vardı. İzmirde Motolastik firmasına gittim. Talep olmadığı için Diablo modelinin ellerinde olmadıgını söyledi. Mecburen istemeyerekte olsa Michelin City Grip taktırdım. Pirelli Diablo ve Michelin City Grip arasinda kararsizim Değişmeden önceki hali.

Pirelli Diablo ve Michelin City Grip arasinda kararsizim Takıldıktan sonra.

Pirelli Diablo ve Michelin City Grip arasinda kararsizim Ve yarım kalan Foça gezisi yeni lastiklerin rodajıyla tamamlanır.

Yorum kısmına gelirsek Diablo bulamadıgımdan City Grip taktırdım. IRC lerle mukayese edilirse arada dağlar kadar fark var. Çabuk ısınıyor ve yumusak bi lastik .Islakta çok iyi. Kuru performansı IRC ye nazaran daha iyi. Rodajda olmasına ragmen foçanın tatlı virajlarında beni üzmedi. Ama ne tip lastik olursa olsun kaymayacak lastik yoktur. Bunun bilincinde olup aracımızın limitlerini zorlamadıkça problem yaşayacagımı sanmıyorum. Tekeriniz düz bassın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Memento-Mori35 -- 5 Mart 2015; 20:05:07 >

• Bilgilendirmeniz icin tesekkurler, ben de simdi bi pcx 150 alma arefesindeyim de, motolastikten Ersan Beyle gorustum, iki lastigide elimle tartip gozumle gormek istedim. City grip in karkas yapisi diabloya gore daha yumusak. Baska bir arkadasimin soylemesine gore de, city grip diablodan daha hizli isiniyormus. Dolayisiyla diablo isinana kadar pek randiman vermiyor fakat isindiktan sonra daha sert yapili oldugundan dolayi virajlarda daha kararli bir durusu oluyormus. Ben kararimi diablodan yana verdim. Bugun siparisimi vercem 15 gun sonra da geldiginde taktiracagim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ogirgin -- 7 Mart 2015; 12:58:35 >
  • Diabloyu bilmiyorum ama ben de scootera City grip taktırdım. 6500km oldu gayet iyi bir lastik ıslak yolda falan güven veriyor. Tavsiye ederim

• quote:

Orijinalden alıntı: cervinff

Diabloyu bilmiyorum ama ben de scootera City grip taktırdım. 6500km oldu gayet iyi bir lastik ıslak yolda falan güven veriyor. Tavsiye ederim
    motorun üzerinde gelen lastik irc lastiği 5000km kullandım . daha sonra city grip taktırdım 25,000km dir kullanıyorum. karda kışta kıyamette sağanakta su baskınında beni üzmedi. çabuk ısnan bi lastik. Diablo konusunda fikrim yok. ancak şunu iyi biliyorum yumuşak hamurlu lastik alın çabuk ısınsın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: coolfire01

motorun üzerinde gelen lastik irc lastiği 5000km kullandım . daha sonra city grip taktırdım 25,000km dir kullanıyorum. karda kışta kıyamette sağanakta su baskınında beni üzmedi. çabuk ısnan bi lastik. Diablo konusunda fikrim yok. ancak şunu iyi biliyorum yumuşak hamurlu lastik alın çabuk ısınsın.

Alıntıları Göster
    Ben de diablo aldım tavsiyelere dayanarak izmir motolas tan elinde olmadığı için 30 gün yurt dışından gelmesini bekledim Tmax500 kullanıcısıyım üzerinde dunlop lar varken motoru satın alırken deneme aşamasında asfaltı öptüm ve motoru aldım haliyle ve hemen siparişi verdim malum diabloları şöyle açıklarsak geç ısınıyor ama tam ısındıktan sonra virajlarda 160 170 sakız gibi yapışıyor yola fakat ısınana kadar virajlar sanki buz...

• quote:

Orijinalden alıntı: Quebeca

Ben de diablo aldım tavsiyelere dayanarak izmir motolas tan elinde olmadığı için 30 gün yurt dışından gelmesini bekledim Tmax500 kullanıcısıyım üzerinde dunlop lar varken motoru satın alırken deneme aşamasında asfaltı öptüm ve motoru aldım haliyle ve hemen siparişi verdim malum diabloları şöyle açıklarsak geç ısınıyor ama tam ısındıktan sonra virajlarda 160 170 sakız gibi yapışıyor yola fakat ısınana kadar virajlar sanki buz...

Alıntıları Göster
    Merhaba 2013 yılı kasım ayından bu yana yani 41,000KM dir Honda PCX 125 ile Michelin city grip kullanıyorum.
    Karda kışta yağmurda sıcak asfaltta oldukça memnun kaldım.
    Hele o motorla beraber gelen NALYON IRC marka lastikten kurtulduğumda çok sevinmiştim.
    Özellikle lastik biraz ısındıktan sonra yere iyi tutunuyor.

Bir de arkadaşlar, istediğiniz kara iyi lastik alın, olay aslında sizin frenleme ve ÖN GÖRÜLERİNİZDE bitiyor.
    Yani siz abs ye güvenip gazlamayın, veya abs siz motorla iyi lastik kullanıyor olsanız da (otobüsünün önünden adam çıkar, taksideki adam kapıyı açacabilir vs) gibi şeyleri oldukça düşünmek gerekiyor.

Bu arada tabii muayeneye giren motorum arka lastiğin diş derinliğinden dolayı muayeneden geçmedi. :)

Muayendeki adam dedi nasıl dayandı bunca km.
    Şimdi de lastik servisine gittim adamlar şok oldu . "Ya dedi abi sen nasıl gittin bunca km normalde 15000 km dayanıyor bunlar." En fazla 20000 den sonra değiştirmek gerekiyor.
    evet adamlar haklı tekerleri çoktan değiştirmek gerekiyordu ama ben bunun eksikliğini çok hissetmedim Belki de ön görü ve sürekli frenleme antremanı yaptığım için başıma bi olay gelmedi. Belki de şanslıydım.
    Lastikler normalde hiç kullanmasanız bile içine hava basıp takıldıktan sonra 2 sene ömrü vardır. 2 sene sonra özelliklerini yitirmeye sertleşmeye ve yola iyi tutunamamaya başlıyorlar.

Neyse siz bu Michelin city grip i alın ve gönül rahatlığı ile kullanın veya hamuru çabuk ısınan bir lastik arayın.

Bu arada önde 90/90-14
    arkada ise 120/70-14
    takılı. (Beşiktaşt'aki buz motor takmıştı)

motolastik.com da ise tavsiye
    önlere 90/90-14
    arkaya ise 100/90-14

bu yeni Buz motora gittiğimde ise artık önlere
    90/90-14
    arkaya ise 110/80-14 takıyoruz dediler.

bu ise benim biraz kafamı kurcalıyor.
    Bu yeni takacağım lastiklerde arka lastik ne olmalı diye?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coolfire01 -- 11 Mayıs 2016; 13:21:25 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.