Şimdi Ara

Piramitler Hakkında İlginç İddia (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
129
Cevap
0
Favori
11.530
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Onların teknolojileri belki bizden daha ileridedir. bizim teknoloji dediğimiz şey eelektronik araçların gelişmesi :(
  • Arkadaşlar,
    Vezir'in bahsettiklerini Türkçe okumak isteyenler varsa, "Galaktik İnsan" adlı kitabı okumalılar.
    Kitabın içerdiği bilgiler doğrudur veya yanlıştır orasını bilmiyorum ama okurken keyif aldığım kitaplardan biridir.
    herkese öneririm.
  • benimde üzerinde çokca dusundugum bı konu ama şöyle düşünürsek mısırlılar astronamide zaten en gelimiş uygarlıktı bunun büyük katkısı olmalı ayrıca farklı düşüncelerimde var burada paylaşmak istemediğim ve sadece insanın yapması gerekmez ama insan yaptısada gerekli malzemeleri bulmuştur zor bişey deilki
  • Bu konudaki en iyi bilgi Ra Material da var alıp okumanızı bende öneririm.Hatta okurken benden selam söyleyin daha iyi anlarsınız.
    Çok entresan bilgiler var.
    Bilhassa wanderers ler.
  • bencede piramitler zaten ordaydı

ayrıca çok eski zamanlarda nasıl bi teknolojinin olduğunu bile bilmiyoruz
    bilim de çok ilerlemiş ve yok olmuş bir medeniyetin eseride olabilir
  • aynen Stoneage taşları gibi
  • quote:

Orjinalden alıntı: MMZ

bencede piramitler zaten ordaydı

ayrıca çok eski zamanlarda nasıl bi teknolojinin olduğunu bile bilmiyoruz
    bilim de çok ilerlemiş ve yok olmuş bir medeniyetin eseride olabilir

nasıl yani? bu inşaları mutlaka birileri aptı ve bu mısırlılardır..
  • quote:

Orjinalden alıntı: Michelangelo.

quote:

Orjinalden alıntı: bigjackal

bu piramitler çok tuhaftır bakın:

>>Kahire'de bulunan " Keops piramidi " nin 12 ton
    > > agirliginda iki buçuk
    > > >>milyon bloktan olustugunu, Günde on blok
    > > yerlestirilmesi halinde yapiminin
    > > >>664 yil sürecegini, Piramidin üstünden geçen
    > > >>meridyenin karalari ve denizleri tam esit iki
    > > parçaya böldügünü ve
    > > >>piramidin dünyanin agirlik merkezinin
    > > >>tam ortasinda bulundugunu,
    > > >>
    > > >>Yüksekliginin (164 m.) bir milyarla
    > > >>çarpiminin günesle dünyamiz arasindaki uzakligi
    > > >>verdigini, Tabanalaninin,yüksekliginin iki katina
    > > bölünmesinin pisayisini
    > > >>verdigini,
    > > >>
    > > >>Piramitlerin içerisinde "ultrasound", radar,sonar
    > > gibi cihazlarin
    > > >>çalismadigini, Kirletilmis suyun bir kaç gün
    > > >>piramidin içinde birakildiginda aritilmis olarak
    > > bulundugunu,
    > > >>Piramidin içerisinde sütünbir kaç gün süreyle
    > > taze kaldigini ve sonunda
    > > >>bozulmadan
    > > >>yogurt haline geldigini,
    > > >>
    > > >>Bitkilerin piramit içerisinde daha hizli
    > > >>büyüdüklerini, Çöp bidonu
    > > >>içindeki
    > > >>yemek artiklarinin hiç koku yaymadan
    > > >>mumyalastiklarini, Kesik, yanik,
    > > >>siyrik ve yaralarin piramidin içinde daha çabuk
    > > >>iyilestigini, Piramidin
    > > >>içinin göreli olarak yazin soguk, kisin sicak
    > > >>oldugunu, Piramit kimin
    > > >>adina
    > > >>yapildiysa onun bulundugu odaya yilda 2 kez
    > > >>günes girdigini ve bu
    > > >>günlerin
    > > >>dogdugu ve tahta çiktigi günler oldugunu,
    > > >>Biliyor muydunuz?

ben inanamıyorum

neden inanmıyosun ? doğru

evet doğru

• bazı piramitlerden uçak gibi bazı taştan şekiller çıkmış ayrıca içlerindede böyle şekiller var bence bunları dünya dışı varlıklar yaptı
  • Gerçekten tam bir bilimsel muamma bu konu.Çok ilgileniyorum ben de.
  • quote:

Orjinalden alıntı: hightechx

Bu konudaki en iyi bilgi Ra Material da var alıp okumanızı bende öneririm.Hatta okurken benden selam söyleyin daha iyi anlarsınız.
    Çok entresan bilgiler var.
    Bilhassa wanderers ler.

Haklısın. "Ra Bilgileri" gerçekten çok ilginçtir.
    Ra, geçmişimiz, geleceğimiz ve evrende olup bitenler hakkında birçok şeyi açıklıyor gibi gözükse de bu bilgilerin doğruluğu tartışılır.
    Sonuçta Ra bilgileri serisinde ki tüm celseler birer düzmeceden ibaret de olabilir.
    Ancak verilen bilgiler yalnız insanoğlunu değil tüm evreni hatta tüm alemleri ilgilendirmektedir.
    Bu kadar verinin uydurulabileceğine inanmamakla birlikte yine bu verilere inanmak da hayli zor.
    Neyse uzatmayayım, kesinlikle okunması gereken bir eserdir.

• quote:

Orjinalden alıntı: Che Guevara

Piramitler Hakkında İlginç İddia
    Piramitler Hakkında İlginç İddia

Mısır piramitlerinin taşlarının sentetik olduğu ve beton gibi döküldüğü öne sürüldü.

Fransa'da yayımlanan 'Bilim ve Hayat' adlı dergiye göre, taşların yapılarını inceleyen bilim adamları, bunların taş ocaklarındakinden farklı olduğunu tespit etti.

ABD'deki Drexel üniversitesinden Michel Barsoum ve Fransa Ulusal Havacılık Araştırmaları Ofisinden Gilles Hug'un çalışmasına göre, Gize piramitlerinde kullanılan taşların yapısı, taşların çıkarıldığı düşünülen Tura ve Maadi ocaklarındaki taşlardan farklılık gösteriyor.

Araştırmacılar, piramit taşlarının sentetik esaslı 'jeopolimer' olduğunu düşünüyor. Dergiye göre, uzmanların başta X ışını taraması olmak üzere değişik yeni teknikler kullanarak yaptığı araştırmaya göre, 'piramit taşlarının bazı mikro bileşenleri, hızlı bir kimyasal reaksiyonun izlerini' taşıyor.

KAYNAK: DHA

itiraf ediyorum benim cok onceki soyum bunların yapımında calısanları dogurdu

• nerde bulabilirim o kitabı
  • arkadaşlar konuya farklı bir açıdan yaklaşmak istiyorum.

piramitler insan yapısı gibi görünmemektedir. O devirlerde ortaya çıkan ve insanları Allah yoluna davet eden bir peygamberin mucizeleri olabilirler.

firavunların ilahlık idialarını aşağı yukarı hepimiz biliyoruz. bunlar onların yaptırdığı küçük saraylara karşı bir ilahlık göstergesi olabilir.

inanmayanlar ve dalga geçenler mutlaka olacaktır. ama uzaylılardan daha mantıklı.
  • o da olabilir gastede okumuştum bi ara medyum memiş o piramitleri firavunlar cinlerine yaptırmış diye
  • quote:

Orjinalden alıntı: Darth Revan

nerde bulabilirim o kitabı

Büyük kitapçılarda bulunur.
    Ben "Dost" 'tan almıştım zamanında.
  • saol en kısa sürede alıcam
  • Bir televizyon kanalının bir sohbet programında yayınlanmış, kaçırmışım tabii: Youtube’den izledim.

Muhabir, “sokaktaki adamlara” soru soruyor. Soru, koftiden, kıtır bir soru. Kamera şakası gibi bir şey.

“Mısır piramitlerinin Türkiye’den kaçırıldığı açıklandı. Bu konuda sizin görüşünüz nedir?”

Şaka, hüzün verici bir kakaya dönüşüyor... “Güvenlik önlemleri yetersiz” diyenler de var, “kanunların caydırıcı gücü arttırılmalı” diyen de... Hatta birisi “kanunların yıpratıcı olmasını” istiyor.

“Memlekette denetim mekanizmaları işlemiyor ki...” şeklinde yakınan da var.

Bunlar elbette bol “yani”li yanıtlar, halkımız bu “yani” kelimesini kullanmayı çok sever.

Fakat kamera karşısında olduklarının bilincinde, sözlerine dikkat etmişler, ikide bir “yani” demişler ama hiçkimse “anuğa koyum” lafını kullanmamış! Terbiyeli davranmışlar.

Birçok kişi, tarihi eserlerin yurt sınırları içinde kalmaları gerektiğini ısrarla belirtmiş.

“Tek kişinin işi olamaz, mutlaka bir şebekedir” diyen de çıkmış. Başka birisi “mutlaka gümrükte adamları vardır” demiş.

“Eserlerimize sahip çıkmayı bilmiyoruz” eleştirisi de yaygın.

“Bu ülkede herşey yolsuzluk üzerine kurulu” şeklinde yanıt veren bilinçli vatandaşlar da çıkmış.

Olgunca bir hanım, “piramitler diyorsunuz değil mi” diye sorup soruyu yanlış anlamadığını doğruladıktan sonra, olayı “çok çirkin bir gelişme” olarak nitelemiş. “Kaçırılmaması lazım” diyor.

Fakat bir başka vatandaş “yurt dışından yeni geldiğinden bu konuda bir şey söyleyemeyeceğini” belirtiyor.

“Sizce piramitler buradan Mısır’a nasıl taşınmış olabilir?” sorusuna, gençten bir adam, “mutlaka deniz yoluyla, başka yoldan mümkün değil” yanıtını vermiş.

Ne iş yaptığı sorulduğunda da, sıkı durun...

“Tarih öğretmeniyim” demiş!

Tarih öğretmeni...

Eskiden bunun fıkrası vardı. Fıkra gerçek olmuş.

Bir tarih öğretmeni öğrenciyi tahtaya kaldırıp “İstanbul’u kim aldı?” diye sorar... “Vallahi ben almadım hocam” yanıtına çok sinirlenip soluğu başöğretmenin yanında alır... Olayı anlatınca, başöğretmen “bu afacanlar böyledir hocam, alırlar, sonra da inkâr ederler” der.. Daha da sinirlenen hoca müdüre çıkar... Müdürün tavrı çok daha kesin ve kararlıdır: “Siz hiç merak etmeyin hocam, ben meseleyi araştırır, kimin aldığını en kısa zamanda ortaya çıkarırım!”...

Şimdi de tarih öğretmenleri piramitleri Türkiye’den deniz yoluyla naklediyorlar.

Ülkemizde ortalama eğitim düzeyinin ilkokul üçüncü sınıf olduğu, bunun büyük bir hamleyle dördüncü sınıfa yükseltildiği söylenirdi, inanmıyorum.

Eğitim düzeyi ekside, ekside!

Zekâ seviyesini hiç tartışmıyorum.

Şimdi arkanıza yaslanın, derin bir nefes alın, ve bizi aralarına almak istemeyen Avrupa Birliği yöneticilerine okkalı bir küfür savurun.

Ya da dilerseniz, meşrebinize göre, kiminiz erkek öğrencilere 1935 modeli baklavalı süveter giydirebilir, kiminiz kız öğrencilerin başını örtebilirsiniz, memleket kurtulur, böylece belki şu piramitleri kimin çaldığı da açıklığa kavuşur.

Engin Ardıç /http://www.aksam.com.tr/yazar.asp?a=101501,10,2

• ya şimdi konu yarılanma ömrüne geldi de aklımda bir soru var şimdi bildiğiniz gibi hidrojen bombasında hidrojenin izotopları olan deuterium ve trityum kullanılıyor deuterium okyanuslarda ağır su olarak bilinen suda doğal olarak bulunuyor ama trityum lityumun elektron bombardımanı sonucunda ortaya çıkıyor ve çok çabuk bozulduğu için bombanın patlmasından hemen önce üretiliyor yani bilim tekniğin sitesinde böyle yazıyor ama trityumun yarılanma ömrü 12.56 yıl 12.56 yıl bence yeterli bir süre hemen patlamadan önce üretmeye lüzum yok peki neden böyle yapıyorlar aklıma takılmıştı da yeri gelince sorayım dedim
  • piramitleri insanlar yapmış olamaz demek bence daha fazla düşünmekten kaçıp artık huzura ulaşmaktan başka bir şey değil...
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.