Şimdi Ara

Piramitler Hakkında İlginç İddia (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
129
Cevap
0
Favori
11.534
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Binlerce yıl boyunca Keops piramidinin bir mezar olduğuna inanılmıştır. Keops piramidinin 30 yılda yapıldığı düşünülmektedir. Önce bir kent yapılmış taş bloklar taşınmış ve yığılmıştır. Yüzeyin düzleştirilmesi için uzun zaman çalışıldığı sanılıyor. Taş blokların nasıl yerleştirildiği henüz anlaşılmış değil çeşitli kuramlar üretilmektedir. Bir kurama göre yapılan spiral bir rampadan çıkarılan taş bloklar üst üste konuyordu.Rampa çamur kaplanıyor sulanıyor ve taş bloklar itilerek kaydırılabiliyordu. Diğer bir kurama göre taş bloklar dev manivelalarla kaldırılıyordu.Tarihçi Herodot'a göre, ağır granit blokları, piramidin üst bölümlerine çıkarmak için 925 metre boyunda, 19 metre genişlikte bir rampa yapılmıştır. Sadece bu rampanın yapılması bile 10 yıl sürmüştür.

• Akıl erdirmek çok zor
  • zaten kafama takılan şey piramitlerin mısır uygarlığının daha öncesinde var olduğunu söyleyen yıl hesabıydı.<Siz eğer lahit için hesap yaparsanız bu uygarlığın yaşını bulursunuz , ancak taşların ne zamn maden ocağından getirildiği sorusunu cevaplamak için carbon kullanılamaz gibi geliyor.Araştırmak lazım tabii kibelki bazı mikroorganizmalardan bile bu yaş saptanabilir.

quote:

Orjinalden alıntı: SeRHaS

Piramitlerin yaşını öğrenebilmek için taşları carbon testine tutman gerekmez.Yaşlarını bulmak için bir çok yol mevcud örneğin lahitlerden örnek alıp bunları carbon testine tutabilirsin.Tabii eğer piramitlerin mezar olarak yapıldıgına inanıyorsan ki bilim adamları bunu kabul ediyor.Bir arkadasımız piramitlerin mısır devletinden uzun bir süre öncesinde bile mevcud oldugunu söylemiş ben böyle bir şey oldugunu zannetmiyorum.Çünkü piramitler mezar olma dogrultusunda inşa edilmiş olup bir çok sayısal ve görsel mucizeyide bu şekilde bünyesinde bulundurmakta.

• Arkadaşlar benim merak ettiğim:Piramitleri kimin yaptıgına inanıyorsunuz insanlar tek başınamı yaptı bu yapıları sizce??
  • bu konuda yeni bir tartışma başlatmak istemiyorum ama MU uygarlığı ile ilgili kitapları okumanızı öneririm.hani şu 30000 yıl öncesinde pasifikte batan uygarlık.

http://forum.donanimhaber.com/m_2587394/mpage_1/key_UYGARLI%25D0I//tm.htm#2595152

quote:

Arkadaşlar benim merak ettiğim:Piramitleri kimin yaptıgına inanıyorsunuz insanlar tek başınamı yaptı bu yapıları sizce??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vezir -- 6 Aralık 2006; 13:06:30 >
  • Vezir ben verdiğin linkteki kaynağı okudum ama piramitlerle ilgili bir bağlantısını kuramadım.Benim orda kaçırdığım bişey varsa lğtfen uyarırmısın?
  • Eğer piramitler çimentoyla yapılan dökme beton şeklinde yapıldıysalar, o kadar sıvı haldeki maddeyi nasıl yukarı çıkardılar?Zaten piramitlerin şekli itibariyle kalıp dökmekte zor.O zamanda dev vinçler yoktu.
  • quote:

Orjinalden alıntı: qtq

Eğer piramitler çimentoyla yapılan dökme beton şeklinde yapıldıysalar, o kadar sıvı haldeki maddeyi nasıl yukarı çıkardılar?Zaten piramitlerin şekli itibariyle kalıp dökmekte zor.O zamanda dev vinçler yoktu.

Taş halindeyken nasıl çıkardılarsa sıvı halde de öyle çıkarmışlardır büyük ihtimalle,piramitlerin yapımında piramit yükseldikçe etrafını saran sarmal bir yokuş şeklinde yolların olduğu bilinmekte,kalıntıları da mevcut....
  • bu linkteki bilgiler toplama genel fikrin olması için bir forum üyesinin yazdıkları.Detaylı bilgiler için yazarın kitaplarını okumalısın.

özetle bu uygarlık atlastinde de önce var olmuş ve bütün geçmi uygarlıkların anası şeklinde bir söylem ve kanıtlarla incelenmeye çalışılmış.BAtmadan önce belki hem atlantis hem mu uygarlığı aynı anda var bile olabilri.Kıta batımından sonra göç edenler aztekleri , olmekleri ,türk uygarlıklarını ve atlantis dahil diğer uygarlıkları kurmauş olduklarını anlatmakta.Bilimde ve astromonide çok ileri gitmiş olan bu uygarlık mısır uygarlığınınında temelini oluşturduğu söylenmekte.Dolayısıyla piramitleri yapan belki mısırlı işçiler idi ama mühendisleri ve tasarımcıları MU uygarlığının birikimini kullanan kişiler idi. Devamlı gözlem yapmalarının nedeni de yaşadıkları priodik feleketleri bir takvime bağlamak ve insanlığı bu yıldızlar sayesinde uyarmak idi.Mısır piramitlerinin büyük sırrı olarak da daha bulunmmamaış bazı belgeler olduğu anlatılır durulur.Bu sırların arasında dünyanın anormallikler yaşayıp depremler ve yanardağ patlamalarıyla sarsılacak olan 21. yüzyıl da bulunmaktadır. Daha neler neler...

quote:

Vezir ben verdiğin linkteki kaynağı okudum ama piramitlerle ilgili bir bağlantısını kuramadım.Benim orda kaçırdığım bişey varsa lğtfen uyarırmısın?

• serhas sana MU uygarlığı biraz daha okuyup bilgin olması için bazı linkler vereceğim.

http://www.dunyadinleri.com/mu_dini.html

http://mu.blogcu.com/

http://www.derki.com/sayfalar4/atlantis.html

http://www.hafif.org/yazi/sumerlerin-pesinde

bence sonunda dayanamayıp Churchward ın kitaparını alacaksın.Kitapçılara gittiğinde bir göz at.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vezir -- 6 Aralık 2006; 16:15:04 >

• bişey sorucam piramitlerin içine kimler girebilio??vede onun içinde barındırdığı belgeler yada başka bişeyler varmı??
  • aslında birçok rivayete göre bulunmamış bazı belgeler olduğunu iddaa edenler var.Bu konuda açılmamış bazı kapıların arkasını inceleyen mısırlı meşhur bir adam var.2-3 yıl önce bir 60x60 cm çapında kapının arkasına bakıldı arkasında bir kapı daha çıktı.National geographıc de belgesel olarak verilmiş idi.Bir robot matkap yapıp 60 metre tünelden gönderip taşı delip arkasına bakmışlar idi.Belki hatırlarsınız.

Devamını bende merak ediyorum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Timu®

quote:

Arkadaşlar benim merak ettiğim:Piramitleri kimin yaptıgına inanıyorsunuz insanlar tek başınamı yaptı bu yapıları sizce??

İnsan sürprizlerle dolu bir varlık. Ben yüzde yüz insanoğlunun yaptığına inanıyorum. Bugün teknolojinin vardığı noktayı görünce hiçte ihtimal dışı görünmüyor. Medeniyetleri bir sinüzoidal dalga gibi düşünmek lazım.Tepe ve çukur noktaları var.Sıfır noktası var.Bence Mısır tepe noktalarından birisi.

Bugun kullanılan teknolojiyle bu yapıların yapılmasına olanak veriyosun ama bilim adamları hala o taş blokların nasıl üst üste konuldugunu bulacak teknolojiye sahip degiller.

• quote:

Orjinalden alıntı: pau_gasoll

bişey sorucam piramitlerin içine kimler girebilio??vede onun içinde barındırdığı belgeler yada başka bişeyler varmı??

Piramitlerin özel bir bölümü turistik gezi için acık ama hala üzerinde araştırma yapılan bölümlere sadece arastırmada görevli insanlar alınıyor.
  • bide bişeyler bulsalar bari?? yada belkide buldular ama söylemiyorlar???????
  • Pau__gasoll kusura bakma ama birazda arastır istersen bu tür sorularda sorma artık bir sürü şey bulundu zaten.Şeyden kastın neyse onuda bilmiyorum yaa artık.
  • Bence bu piramitler foton kusaginda yapildi
    2012de foton kusagina tekrar giris yapılacak.
  • quote:

Pau__gasoll kusura bakma ama birazda arastır istersen bu tür sorularda sorma artık bir sürü şey bulundu zaten.Şeyden kastın neyse onuda bilmiyorum yaa artık.

burda soru sormanın yasak olduğunu bilmiodum!!!!!!!! ben sordum cevap vermek isteyen ya da bilgisi olan zaten söylüyor
  • birazcık fizik bilgisi olan insan kürenin ağırlık merkezinin ortasında olduğunu bilir yani piramitler dünyanın ağırlık merkezinde değildir
    taşların yaşı tabiki 76000 yıl gibi bi sayı çıkacak. Taşlar 3 senede oluşmuyor değil mi
    yazın soğuk kışın sıcak olması taşla alakalıdır. köydeki taştan evlere bakarsanız yazın soğuk kışın sıcaktır
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.