Şimdi Ara

Piramitler Hakkında İlginç İddia (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
129
Cevap
0
Favori
11.534
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Peki Çin'deki beyaz piramit hakkında ne düşünüyorsunuz? Çin tarafından araştırılma yapılması yasaklanan, II. dünya savaşı sırasında bir savaş uçağı tarafından tesafüden fotografları çekilen ve Ön-Türkler tarafından yapıldığı iddia edilen bu yapılar Mısır piramidleri kadar bilinmese de başlı başına bir başka muamma.
  • quote:

Orjinalden alıntı: bugraq

Peki Çin'deki beyaz piramit hakkında ne düşünüyorsunuz? Çin tarafından araştırılma yapılması yasaklanan, II. dünya savaşı sırasında bir savaş uçağı tarafından tesafüden fotografları çekilen ve Ön-Türkler tarafından yapıldığı iddia edilen bu yapılar Mısır piramidleri kadar bilinmese de başlı başına bir başka muamma.

Bir de bunların önü arkası mı var?
  • Arkadaşlar size şaşırmamak elde değil. Herhangi bir kimsenin bu konuyu açan kişinin yazdığı haberi okuduğunu sanmıyorum. Okuduysa da düşündüğünü sanmıyorum. Sanırım okumadan olanca gücünüzle ''piramitler ne kadar süper'' diyorsunuz. Bakın haber ne diyor?

'' Araştırmacılar, piramit taşlarının sentetik esaslı 'jeopolimer' olduğunu düşünüyor. Dergiye göre, uzmanların başta X ışını taraması olmak üzere değişik yeni teknikler kullanarak yaptığı araştırmaya göre, 'piramit taşlarının bazı mikro bileşenleri, hızlı bir kimyasal reaksiyonun izlerini' taşıyor''

Ben de bu cümleyi okumadan evvel diyordum ''ya adamlar nasıl taşımış o kayaları'' diye. Ama haber zaten şunu diyor o blokları taşımadılar yukarıda çimento olarak döktüler. Bu durumda bütün dertler bitti. Mısırlılar da insandı. Üstelik baya da zeki ve teknik açıdan üstün bir ırktı. Şu dünyada birşey yokki mantıklı bir açıklaması olmasın.

Bilime inanın asla yolunuzu şaşırmazsınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi krushmut -- 7 Ocak 2008; 3:14:12 >

• quote:

Orjinalden alıntı: Burak[Alper]

quote:

Orjinalden alıntı: bugraq

Peki Çin'deki beyaz piramit hakkında ne düşünüyorsunuz? Çin tarafından araştırılma yapılması yasaklanan, II. dünya savaşı sırasında bir savaş uçağı tarafından tesafüden fotografları çekilen ve Ön-Türkler tarafından yapıldığı iddia edilen bu yapılar Mısır piramidleri kadar bilinmese de başlı başına bir başka muamma.

Bir de bunların önü arkası mı var?

bunlar?
  • Burda daha enteresan bir iddia var

http://www.youtube.com/watch?v=_NkXoZRwoNc
  • quote:

Orjinalden alıntı: SeRHaS

Bu arastırmanın ne kadar gercekci oldugu hakkında bir fikrim yok ama bu tür arastırmalardan once de benim mısır piramitlari hakkında farklı düşüncelerim vardı bu yapılar o cagın teknolojisi kullanılarak yapılmış olamaz diye.Belki çok farklı bir yaklasım olacak ama bana gore bu yapılar yapılırken dünya dısı varlıkların da yardımı kullanılarak yapılmıs.İçlerinde,dışardan bakıldığındakinden daha büyük gizemler taşıdıgına inanıyorum...

Farklı bir yaklaşım değil yıllardır inanılan büyük kitle toplayan inanç budur zaten.
  • Gerçekten toplumumuzun olaylara bakış tarzını bu kadar iyi yansıtan ve ne kadar esnek bir toplum olduğumuzun en güzel kanıtı olarak arşivimde saklayacağım.

quote:

Orjinalden alıntı: Yearning

Burda daha enteresan bir iddia var

• quote:

Orjinalden alıntı: vezir

Gerçekten toplumumuzun olaylara bakış tarzını bu kadar iyi yansıtan ve ne kadar esnek bir toplum olduğumuzun en güzel kanıtı olarak arşivimde saklayacağım.

quote:

Orjinalden alıntı: Yearning

Burda daha enteresan bir iddia var

Sakla sakla

Cidden halkımızın hali içler acısı

• quote:

Orjinalden alıntı: Che Guevara

Piramitler Hakkında İlginç İddia

Mısır piramitlerinin taşlarının sentetik olduğu ve beton gibi döküldüğü öne sürüldü.

Fransa'da yayımlanan 'Bilim ve Hayat' adlı dergiye göre, taşların yapılarını inceleyen bilim adamları, bunların taş ocaklarındakinden farklı olduğunu tespit etti.

ABD'deki Drexel üniversitesinden Michel Barsoum ve Fransa Ulusal Havacılık Araştırmaları Ofisinden Gilles Hug'un çalışmasına göre, Gize piramitlerinde kullanılan taşların yapısı, taşların çıkarıldığı düşünülen Tura ve Maadi ocaklarındaki taşlardan farklılık gösteriyor.

Araştırmacılar, piramit taşlarının sentetik esaslı 'jeopolimer' olduğunu düşünüyor. Dergiye göre, uzmanların başta X ışını taraması olmak üzere değişik yeni teknikler kullanarak yaptığı araştırmaya göre, 'piramit taşlarının bazı mikro bileşenleri, hızlı bir kimyasal reaksiyonun izlerini' taşıyor.

KAYNAK: DHA

eğer arştırma doğru ise bunca yıl bize doğalmış gibi gelmesi bunun sağlanması daha büyük bir teknolojidir.

bunu yanında mısır tarihi kaynaklarına bakılacak olursa şu firavunun piramiti şu tarihte şu kadar yılda şu kadar köle çalıştırılarak yapılmış diye direk saray tarihçileri yazmış

ayrıca çalıştırılan köle sayısına bakınca bize imkansız gibi gelen şeylerin mümkün olduğunu görüyoruz tıpkı çin seddi gibi

• quote:

Orjinalden alıntı: bahtiyar0011

quote:

Mısır piramitlerinin taşlarının sentetik olduğu ve beton gibi döküldüğü öne sürüldü.

Fransa'da yayımlanan 'Bilim ve Hayat' adlı dergiye göre, taşların yapılarını inceleyen bilim adamları, bunların taş ocaklarındakinden farklı olduğunu tespit etti.

ABD'deki Drexel üniversitesinden Michel Barsoum ve Fransa Ulusal Havacılık Araştırmaları Ofisinden Gilles Hug'un çalışmasına göre, Gize piramitlerinde kullanılan taşların yapısı, taşların çıkarıldığı düşünülen Tura ve Maadi ocaklarındaki taşlardan farklılık gösteriyor.

Araştırmacılar, piramit taşlarının sentetik esaslı 'jeopolimer' olduğunu düşünüyor. Dergiye göre, uzmanların başta X ışını taraması olmak üzere değişik yeni teknikler kullanarak yaptığı araştırmaya göre, 'piramit taşlarının bazı mikro bileşenleri, hızlı bir kimyasal reaksiyonun izlerini' taşıyor.

eğer arştırma doğru ise bunca yıl bize doğalmış gibi gelmesi bunun sağlanması daha büyük bir teknolojidir.

bunu yanında mısır tarihi kaynaklarına bakılacak olursa şu firavunun piramiti şu tarihte şu kadar yılda şu kadar köle çalıştırılarak yapılmış diye direk saray tarihçileri yazmış

ayrıca çalıştırılan köle sayısına bakınca bize imkansız gibi gelen şeylerin mümkün olduğunu görüyoruz tıpkı çin seddi gibi

Hiçbir hiyegroglifte köle çalıştırıldığı yazmaz. NGC de bilimadamlarının ilginç keşfini anlatmıştı:
    Piramitlerde maaşlı ve iyi beslenen işçiler çalıştı.

• quote:

Orjinalden alıntı: bigjackal

bu piramitler çok tuhaftır bakın:

>>Kahire'de bulunan " Keops piramidi " nin 12 ton
    > > agirliginda iki buçuk
    > > >>milyon bloktan olustugunu, Günde on blok
    > > yerlestirilmesi halinde yapiminin
    > > >>664 yil sürecegini, Piramidin üstünden geçen
    > > >>meridyenin karalari ve denizleri tam esit iki
    > > parçaya böldügünü ve
    > > >>piramidin dünyanin agirlik merkezinin
    > > >>tam ortasinda bulundugunu,
    > > >>
    > > >>Yüksekliginin (164 m.) bir milyarla
    > > >>çarpiminin günesle dünyamiz arasindaki uzakligi
    > > >>verdigini, Tabanalaninin,yüksekliginin iki katina
    > > bölünmesinin pisayisini
    > > >>verdigini,
    > > >>
    > > >>Piramitlerin içerisinde "ultrasound", radar,sonar
    > > gibi cihazlarin
    > > >>çalismadigini, Kirletilmis suyun bir kaç gün
    > > >>piramidin içinde birakildiginda aritilmis olarak
    > > bulundugunu,
    > > >>Piramidin içerisinde sütünbir kaç gün süreyle
    > > taze kaldigini ve sonunda
    > > >>bozulmadan
    > > >>yogurt haline geldigini,
    > > >>
    > > >>Bitkilerin piramit içerisinde daha hizli
    > > >>büyüdüklerini, Çöp bidonu
    > > >>içindeki
    > > >>yemek artiklarinin hiç koku yaymadan
    > > >>mumyalastiklarini, Kesik, yanik,
    > > >>siyrik ve yaralarin piramidin içinde daha çabuk
    > > >>iyilestigini, Piramidin
    > > >>içinin göreli olarak yazin soguk, kisin sicak
    > > >>oldugunu, Piramit kimin
    > > >>adina
    > > >>yapildiysa onun bulundugu odaya yilda 2 kez
    > > >>günes girdigini ve bu
    > > >>günlerin
    > > >>dogdugu ve tahta çiktigi günler oldugunu,
    > > >>Biliyor muydunuz?

ben inanamıyorum

bu bılgılerı ben soylıcektım bugn derste ısledık sen yazmıssın

• Abe ben gitmişem misire gurmuşem bunlari cok devase yapiler
    bunlari gurmek lazim.
  • 4 sayfanında tamamını okudum arada mu uygarlığı ile ilgili verilen linke de baktım, çok ilginiç iddalar var.. Tarihi de sevdiğim için soluksuz okudum. Burada yazan kitaplara da ayrıca bakacaığım..

Lakin piramitlerin acaba Hz. Süleyman la bir ilgisi var mı? Ya da denildiği gibi Mu Uygarlığının bir kolu olabilir mi?

Mu uygarlığından orta asyaya gelenler ilk başta şu anda Çinde bulunan piramitleri yaptılar, Türk ırkı oluştu, daha sonra bunlardan bir kısmı mısır tarafına giderek orada bi uygarlık kurdu ve günümüze ulaşan piramitleri yaptılar.

Bence Çin in yasakladığı o Türk piramtilerinin devletimiz baskı yaparak incelenmesi lazım bence.

Şu anda mu uygarlığı, atlantis ve mısır uygarlığı bi belirsizlik içinde herkes bi teori atmış.. Bence sona yaklaşmak için o belirsizliği kaldırmak için sadece

Türkiye değil bütün dünya o piramitlerin incelenmesi için çine baskı yapması lazım bence..

• ünlü bir türk yazarın (eskilerde tabi, günümüzde değil) ünlü bir eserini okurken mısır piramitlerinin nasıl yapıldığını çözdüm sanıyorum.
    Çok iddialı değilim ama okuduklarım ve araştırmalarım beni daha da haklı çıkarıyor.
    benim düşündüğüm olaydan yukarılarda bir arkadaş daha bahsetmiş.

(biraz araştırma yaptıktan sonra makale olarak yayınlayacağım için türk yazarın kim olduğunu ve eserini söylemiyorum)
  • Arkadaşlar,bu konu açıldığı günden beri takip ediyorum.Üzerinde çok kafa yorduğum ve kitap okuduğum bir konu olduğu için çok merakla izliyordum.Uzun süredir yazmıyordum ama yine bazı cevapsız sorular ve benim katılmadığım düşünceler var...

Bazı arkadaşlarımızı piramitlerin kölelere yaptırıldığını söylemiş.'Eğer 1000 köle yetmiyorsa 2000 köleyle yapılmıştır.' diyen arkadaşlar var.Mısırın doğal yapısını bilen herkes tek geçim kaynağının Nil olduğunu çok iyi bilir.O kadar köleyi nasıl beslemişler biri bana bunun cevabını verebilirmi öncelikle?

Bir arkadaşımızda kestirip atmış ve beton blokların taşınmadığını,dökme yoluyla oluşturulduğunu söylemiş ama Dünya bunu bu şekilde kabul etmiyor.Nil nehri sayesinde o taşların ocaklardan taşındığı çok açık şekilde anlaşılıyor.National Geograpic Channelda son zamanlarda piramitlerle ilgili bir belgesel var ve uzman kişi eline aldığı aletlerle bu taşların nasıl oyulduğunu ve pürüssüz hale getirildiğini ispatlıyor.Benim derdim işçiliğin insanlar tarafından yapılamaz oluşu değil.

Başka bir yorum ise;Cinlerin piramitleri yaptığı.Bakın size tek tavsiyem ''Tanrının Arabaları'' adlı kitabı okumanızdır.Bu kitabı bir kere okuyun gerçekten bir çok soruya cevap bulacaksınız.Kendinizi ve varlığınızı tekrar sorgulayacaksınız.

Şimdi ben size aklımdakileri bir daha söylemek istiyorum,konuya sonradan dahil olup,bilgi paylaşmak isteyen arkadaşlar için.Piramitlerin yapımında muhtemelen insan gücü kullanılmıştır ama bizim bilmediğimiz teknolojik araçlar kullandırılarak.O kadar insanı o dönemde,o bölgeleden beslemek imkansızdı ama başka yerlerden temin edilmiştir.Matematik,tıp,astrolojik alanlarda ve diğer bütün sıradışı hesaplamaları bize öğrettiklerine inanıyorum.İnsanlar yaptı evet ama başka yaratıkların yardımını kullanarak...

• Besin konusundaki kaygını anlayamadım. O dönemde mısır nüfusu milyonlarla ifade ediliyordu diye biliyorum. Milyonları besleyebilecek kaynakları olan bir ülke piramitleri inşa ederken gerekecek insan gücünü neden besleyemesin?
  • quote:

Orjinalden alıntı: Burak[Alper]

quote:

Orjinalden alıntı: bahtiyar0011

quote:

Hiçbir hiyegroglifte köle çalıştırıldığı yazmaz. NGC de bilimadamlarının ilginç keşfini anlatmıştı:
    Piramitlerde maaşlı ve iyi beslenen işçiler çalıştı.

olabilir o zaman şöyle diyelim toplumun bütün iş yükünü köleler çeker geriye pramitler kalır. pramit yapımcılığı gibi elit bir işide iyi maaşlı işçiler üstlenir.

yıllar önce ngc de izlediğim belgeselde iş bölümü yapıldığı dikkat ve ustalık gereken yerlerde iyi maaşlı işçiler kalan amele işlerini ise köleler üstlenirdi diye hatırlıyorum (yanlış hatırlıyor olabilirim)

• > > >>piramidin dünyanin agirlik merkezinin
    > > >>tam ortasinda bulundugunu,

abi ben fizikçiyim ama dünyanın ağırlık merkezi lafını anlamadım

bu biraz bizim nasrettin hocanın dünyanın merkezi burasıdır inanmazsanız kazın bakın lafına benzemiş
  • Büyük piramidin altından bir çizgi çizer ve bunu kutuplardan gelen çizgiyle birleştirirsen 90 derecelik bir açıyla kesiştiklerini görürsün ve buda Dünya'nın ağırlık merkezi anlamına gelir...
  • quote:

Orjinalden alıntı: SeRHaS

Büyük piramidin altından bir çizgi çizer ve bunu kutuplardan gelen çizgiyle birleştirirsen 90 derecelik bir açıyla kesiştiklerini görürsün ve buda Dünya'nın ağırlık merkezi anlamına gelir...

enlemlere paralel bir çizgi çekersen oda 90 derece kesişir

her enlem ve boylamın dik kesişmesi gibi bunların paraleli çizgilerde dik kesişir

yani ben burdan da çizgi çekip dik kesiştirebilirim

ben hala nasreddin hocayı daha haklı görüyorum
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.