Şimdi Ara

[Pioneer VSX-AX2AV-S] - [DENON AVR-2807] - [ONKYO TX-SR805] Sizce hangisi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
34
Cevap
0
Favori
2.583
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar tahmin edeceginiz gibi yeni kurmak istedigim ev sinema sistemi için bir süredir araştırma yapıyorum. Aslında 4000 YTL gibi bir bütçe ile başladığım bu hobi için sadece AVR ye 3000 YTL ayırma noktasına geldim (Bu forumun bana kattıkları dışında alıp götürdüğü binlerce YTL olucak sanırım) Her geçen gün gittikçe bütçemi artırıyorum ee artık bi dur demem lazım aslında ama düşündümkü yarın öbürgün nerden aldım bunu deyip yarı fiyatına ürünlerimi satacağıma bütçemi max. zorlayarak yapabildiğimin en iyisini birazdaha uzun vadeye yayarak yapmalıyım. Şu durumda ampli ile işe başlayıp elimden gelenin en iyisini alıp mevcut giriş seviyesi stereo kolonlarımla bir süre kullanıp sonra 2 güzel front ve ardından da center ve rear lar ile son vuruşu yapmak istiyorum. Hemen akabinde plazma yada LCD ile süsleyeceğim bu sistem için yeni nesil ses formatlarınınde önemli olduğunu gördüm ve seçeceğim AVRde bunada dikkat etmeye çalıştım.

Aslında söze "yeni kurmak istedigim ev sinema sistemi" diye başladım ama benim için müzik daha ağır basıyor, o sebepten alacağım AVR de müzik performansıda sinema dan geri kalmamalı. Fiyat olarak aynı klasmanda olan 3 AVR arasında kaldım, ürünlerle ilgili tecrübe, özelliklere bakarak fikir ve düşüncelerinizi paylaşmanızı rica ederim. Konu hakkında bilgi ve tecrübe sahibi arkadaşların olduğunu biliyorum. Aşağıdakilerden beni sinema konusunda memnun ettiği kadar müzik konusundada geri kalmayacak hangi modeli tercih etmeliyim. 3000 YTL ye kadar alternatif bir AVR öneriside yapabilirsiniz. Bu arada tercih sebeplerinizi yazarken sebebini ve diger modellere göre artı ve eksilerinide yazarsanız verdiginiz bilgilerin havada kalmayacağını düşünüyorum. Buyrun modeller;

PIONEER VSX-AX2AV-S
    http://www.pioneer.co.uk/uk/products/archive/VSX-AX2AV-S/index.html

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    DENON AVR-2807
    http://usa.denon.com/ProductDetails/3038.asp

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    ONKYO TX-SR805
    http://www.onkyousa.com/model.cfm?m=TX-SR805&class=Receiver&p=s

• Bu cihazlar aynı sınıfın cihazları değil.. O yüzden kıyaslama biraz güdük kalacaktır.. Yeni ses formatlarını desteklemesi bakımından Onkyo önde gibi.. Denon ise bu kategoride 2807 değil 2808 veya 3808 düşünülmeli.. O cihazlarda yurt dışında 1100-1500€ civarında.. Pioneer.da ise VSX-LX50 düşünebilirsiniz..
  • Trineo çok doğru bir tespit yapmış..cihazlar aynı sınıfta değiller.denon 2808 , onkyo 805 ve bence LX-60 kıyaslanmalı ...bu 3 cihazdan birini tercih etmeye gelince ise , yeni alınacak iken en yeni modeli tercih et derim.O da 805 olur.
  • Ne açıdan aynı sınıfın cihazları degil biraz açabilirmisiniz? fiyat olarak birbirlerine çok yakın cihazlar çıkış güçleride birbirine çok yakın.

Denon 3808 ve pioneer lx50 ve 60 modeli de fiyat olarak 3000 ytl bütçemi aşan cihazlar. Şu durumda bütçemi daha fazla genişletme imkanım yok malesef. Şu durumda tek alternatif 805 mi kalıyor?
  • Bana göre pio biraz daha diğer 2 cihazın üst sınıfında.
    Birde bunların 2 si eski model.(denon ve pio) onkyo 805 ise yeni modeldir.Yurtdışı forumlarda bu model , yani 805 onkyo, yamaha 1800 ve denon 2808 (2807 nin yeni versiyonu) ile kıyaslanır.
    Gene kıyaslama yapan dergilerde sony 5300 es ile onkyo 875 ve denon 3808 karşılaştırılmaktadır.(Ki bence buna pio da LX-70 de ilave edilebilir.)
    Bu kıyaslamaları yaparken fiyat kategorisi yanında , kullanılan komponentlerin kalitesi , donanımsal ve teknolojik kabliyet ve zenginlikleri de belirleyici oluyor.Firmalar en üst modellerine , en kaliteli komponent ve özellikleri ile bağlantı çeşitliliklerini veriyorlar.ne kadar bu özellik ve donanım azalırsa, fiyatta düşüyor.mesela kimisi s video bağlantısı hiç kullanmıyor reciever da..sanırım sony 4300 modeliydi.kimisinin benzer kategoride usb bağlantısı varken diğer markada bulunmuyor.Kimisinin 4 HDMI girişi varken kimisinde 2 oluyor, kimisinde de 6.
    Test ve karşılaştırma yapan dergiler cihazların ses kalitesi, gücü, bağlantı çeşitliliği, fiyat / performans oranı ve kullanım kolaylıklarına göre belli yüzdeler vererek toplamda cihazların puanlarını belirliyorlar.

• tek alternatif 805 mi kalıyor sorusunu unutmuşum.bence yamaha 1800 e de bak.ve mümkünse cihazları dinlemeye çalış arkadaşım.10 seneye yakındır ev sineması ile amatör olarak ilgilenirim.Bildiğim tek şey o da bu işin resmen kulak zevki ve beklentileri karşılama olayı olduğudur..kimisi onu beğenir kimisi bunu...herkese göre beğeni farklılık gösterir.Bu sebeple dinelemeye çalış diyorum.Birde cihaz özelliklerini ve bağlantı çeşitliliklerini iyice anlamak için cihazların pdf. file larını indir ve okumaya çalış.Hele yabancı dilinde varsa hiç tembellik etme ve mutlaka oku.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zapatero -- 17 Ocak 2008; 13:55:17 >
  • Valla arkadaşlar pioneer ile ilgili bazı satıcı ve çevremden edinmeye çalıştığım bilgiler pek parlak degil, ürünü satanlar dahi memnun kalmadıkları bir marka olarak gösteriyolar pioneerı nedendir bilinmez ama pioneer ın bile en iyi ürünümüz dedigi VSX-AX10İ-S modelini dahi çok keskin ve yorucu ses seviyesi nedeni ile begenmiyorlar.

Bu arada daha detaylı araştırmalarıma gore marantz 7001 üzerine biraz yoğunlaşmış durumdayım ki.. hem ürün kalitesi hem malzeme kalitesi hemde ses klite ve rengi olarak baya bir ovgu ile anlatılıyor. Ürünü demo da gidip dinlemem lazım, sanırım yarın gidip dinliycem. Yorumlarımı paylaşırım sizlerlede, 7001 i sanırım dali concept serisi bir hop takımına baglamışlar once o şekilde deniycem. 7.1 olduğu halde stereo performansının çok iyi olduğunu dinleyince zaten bunu farkedilebilineceğini savunuyor adam. Bakalım yarın neler olucak :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Denon PMA720 vs Yamaha As500
    11 yıl önce açıldı
    Pioneer vsx-921 arc desteği
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • oronra merhaba

Merhaba açıkçası bende bir recevier almak istiyorum ve yamaha dsp ax1 veya pio vsx-ax10i-s alacağım...Dikkatimi çektide pio vsx-ax10i-s 'in sesi çok mu kötü birazdaha bilgi verebilir misin?
  • quote:

Orjinalden alıntı: nehad

oronra merhaba

Merhaba açıkçası bende bir recevier almak istiyorum ve yamaha dsp ax1 veya pio vsx-ax10i-s alacağım...Dikkatimi çektide pio vsx-ax10i-s 'in sesi çok mu kötü birazdaha bilgi verebilir misin?

Merhaba, pioneer ile ilgili sadece vsx-ax10i-s modeline karşı bir tavır soz konusu degil genel olarak performansından çok memnun olunmadıgı konusunda duyumlar aldım. Sebebi ise marantz, denon, onkyo gibi markara nazaran çıkış gücü daha yuksek olarak gosterilen modellerinin bile aslında o kadar guclu olmadığıydı. Bunlar sadece yorumdan ziyade sinema ve müzik konusunda farklı hop. setleri ile yapılan dinletiler ve izletilerin sonuçları. Pioneer vsx-ax10i-s modelinin ses renginin çok keskin ve kısa zaman içinde yorucu bir hal aldığı iddası vadı. Üstelik KEF ve DALI gibi kalitesini ispatlamış markaların hop. takımları ile yapılan testler bunlar. Pioneer ın her işi yaparım yaklaşımından da biraz rahatsız insanlar nerdeyse fritöz bile yapıcak felan diye dalga geçiyolar hatta. Halbuki marantz denon onkyo gibi markalar sadece ses sistemleri üzerine profesyonelleşmiş daha güven verici iyi komponentler ve ürünleri kullanan markalar olarak gösteriliyor. Vs.. vs.. bu ve benzeri sebepler işte.. Ama sen yinede kendi çevrende biraz araştır derim, çok kesin konuşmak istemiyorum çünkü.

• quote:

Orjinalden alıntı: Oronra

quote:

Orjinalden alıntı: nehad

oronra merhaba

Merhaba, pioneer ile ilgili sadece vsx-ax10i-s modeline karşı bir tavır soz konusu degil genel olarak performansından çok memnun olunmadıgı konusunda duyumlar aldım. Sebebi ise marantz, denon, onkyo gibi markara nazaran çıkış gücü daha yuksek olarak gosterilen modellerinin bile aslında o kadar guclu olmadığıydı. Bunlar sadece yorumdan ziyade sinema ve müzik konusunda farklı hop. setleri ile yapılan dinletiler ve izletilerin sonuçları. Pioneer vsx-ax10i-s modelinin ses renginin çok keskin ve kısa zaman içinde yorucu bir hal aldığı iddası vadı. Üstelik KEF ve DALI gibi kalitesini ispatlamış markaların hop. takımları ile yapılan testler bunlar. Pioneer ın her işi yaparım yaklaşımından da biraz rahatsız insanlar nerdeyse fritöz bile yapıcak felan diye dalga geçiyolar hatta. Halbuki marantz denon onkyo gibi markalar sadece ses sistemleri üzerine profesyonelleşmiş daha güven verici iyi komponentler ve ürünleri kullanan markalar olarak gösteriliyor. Vs.. vs.. bu ve benzeri sebepler işte.. Ama sen yinede kendi çevrende biraz araştır derim, çok kesin konuşmak istemiyorum çünkü.

yamaha dsp ax1 konusunda bilgin var mı?

• http://www.theosfiles.com/zzz/receiver_compare_875_vs_3808CI.html

arkadaşlar onkyo 875 ve denon 3808

oronra bakıyorumda bütçe genişlemiş
  • Dostum sorma valla 4000 YTL lik bütçe aslında şu an için genişlemedi ama dedimki iyi bir receiver alıp kolonları ileriki zamanda alırsam sanırım AVR adına dogru bişi yapmış olucam. Elimdeki giriş seviyesi sony front kolonlarımla şimdilik idare edip ileriki bir zamandada yeni hop seti alarak bu işi sonuçlandırmak istiyorum. Sonuç olarak yeni nesil ses sistemlerinide destekleyen iyi bir receiver ile ilerdede rahat ederim diye düşünüyorum. O yuzden ampli için 3000 YTL ayırdım kalan 1000 YTL yi harcamayıp ilerdeki hop. sistemi için kullanıcam.

Bu arada Denon 3808 şu an türkiyede yok en azından ben gormedim. Hatta bayi firmalarda bunu soyluyorki sonu 8 le biten modeller sanırım bir sure daha TR de olmayacakmış :(
  • AVR.yi ne için aldığınızı ve tam olarak ne beklediğinizi yazarsanız elinizdeki bütçeye uygun hem AVR hem hoparlör tavsiyesi yapılabilir.. Misal görüntü işleme özelliği aramıyorsanız AVR.de ve sadece surround ses arıyorsanız 1500-2000ytl aralığında AVR.ler sizin işinizi fazlasıyla görecektir..
  • quote:

Orjinalden alıntı: TriNeO

AVR.yi ne için aldığınızı ve tam olarak ne beklediğinizi yazarsanız elinizdeki bütçeye uygun hem AVR hem hoparlör tavsiyesi yapılabilir.. Misal görüntü işleme özelliği aramıyorsanız AVR.de ve sadece surround ses arıyorsanız 1500-2000ytl aralığında AVR.ler sizin işinizi fazlasıyla görecektir..

1. Yeni nesil ses formatlarının hepsi olmasa bile sık kullanılabilecek olanları içermesi (TRUE HD felan hikaye geliyo bana mesela, yakın zamanda bu formatta DVD yada BR çıkacağınada inanmıyorum) önemli
    2. Stereo performansının iyi olması çok önemli yanlız sinema performansından da çok geri kalmamalı
    3. Görüntü işleme özelliği çok üst düzey olmasada upscale vs.. özelliklerinin tatmin edici olmalı ki full hd plazma alamayacağımdan en azından aldığım plazmada fazla sorun yaşamak istemiyorum.
    4. AVR için azami 3000 YTL bütçem var.
    5. Şu an kafamda MARANTZ SR7001 var hatta bu gün gidip ürünü dinleme şansım olucak, sanırım dali concept serisi hop. lere baglı ama farklı hop. setlerindede dinlemek istiyorum. Bakalım kısmet artık demoda ne varsa ona bakıcaz :)

Sevgiler...

• @Oronra

Senin sorunu hemen çözdük o zaman.. Şuan ki AVR.lerin şahı modellerden biri olan Onkyo 875'in fiyatı nakitte 3000 ytl.. Bu AVR alabileceğiniz en iyi AVR.lerden biridir.. Streo.da dünyanın en iyi AVR.sini bile alsanız çok fazla bişey beklemeyin.. Orta karar bir müzik dinleyicisine 875 yeter de artar bile.. Ama müzik tutkunu biri gidip streo sistem kurmalı.. Size son tavsiyem AVR olacaksa 875.den başkasına bakmayın..
  • bende onkyo tx-ds 777 thx receiver var.yıllardır kullanıyorum.
    bende denon mu onkyo mu diye az kafa yormamıştım ama türkiye'de denon çok pahalıya satılıyor.onkyo'nun fiyatı avrupaya daha yakındı benim aldığım sıralar,bende onkyo almıştım.

okuduğum yabancı dergilerden edindiğim bilgi ve tecrübeler ışığında şunları söyleyebilirim. onkyo'lar sağlam cihazlar,ev sineması konusunda gerçekten çok iyiler. stereo'da ise sesleri biraz analitik kaçıyor.
    denonlar hem biraz daha pahalı ama stereo konusunda biraz daha iyiler.

bana sorarsan ben cihazımdan oldukça memnunum, Dynaudio hoparlör ile birlikte kullanıyorum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: TriNeO

@Oronra

Senin sorunu hemen çözdük o zaman.. Şuan ki AVR.lerin şahı modellerden biri olan Onkyo 875'in fiyatı nakitte 3000 ytl.. Bu AVR alabileceğiniz en iyi AVR.lerden biridir.. Streo.da dünyanın en iyi AVR.sini bile alsanız çok fazla bişey beklemeyin.. Orta karar bir müzik dinleyicisine 875 yeter de artar bile.. Ama müzik tutkunu biri gidip streo sistem kurmalı.. Size son tavsiyem AVR olacaksa 875.den başkasına bakmayın..

875
  • quote:

Orjinalden alıntı: Magnat_HiFi

bende onkyo tx-ds 777 thx receiver var.yıllardır kullanıyorum.
    bende denon mu onkyo mu diye az kafa yormamıştım ama türkiye'de denon çok pahalıya satılıyor.onkyo'nun fiyatı avrupaya daha yakındı benim aldığım sıralar,bende onkyo almıştım.

okuduğum yabancı dergilerden edindiğim bilgi ve tecrübeler ışığında şunları söyleyebilirim. onkyo'lar sağlam cihazlar,ev sineması konusunda gerçekten çok iyiler. stereo'da ise sesleri biraz analitik kaçıyor.
    denonlar hem biraz daha pahalı ama stereo konusunda biraz daha iyiler.

bana sorarsan ben cihazımdan oldukça memnunum, Dynaudio hoparlör ile birlikte kullanıyorum.

slm arkadasm onkyo ve denon konsnda anladgm kadaryla bılgı sahıbısn bose acstmas 15 ten tam randıman alablcgm ıkı marka arasnda bır model vereblrmsn ılkonce markada karar veremedm sonra ozellk fıber optık ,hdmı,component gırıs cıkısları ve acstms 15 ıle uyumu bnm ıcn onemlı acs15 ıcn bılgı sahbmsn blmyrm ama amplı ıcın tavsyelerını beklrm modeller arasnda dezavantajı belrteblrsen sevnrm bu arada butcem 2000 ytl cıvarı sımdıdn tsekkr ederm

• arkadaşlar ben DENON 1708 le htks15 harmanın hop. paketiyle kullanmayı düşünüyordum .fakat 2308 e kadar olan denon modelleri çin malıymış . fiat çok çıktığı için ONKYONUN 606 yeni modelini DTS-HD ve dolbydigital + yeni formatları da desteklediğinden fikir değiştirdim . AUSTRİADAN getirteceğim için fiat ve model bulma sıkıntım yok . yada YAMAHA yı mı tercih etsem ?

fikri olan varsa sevinirim ...
  • bende onkyo ya güvendim 777 almıştım ama display arızasından tamire taşımaktan yoruldum pioneer lx70 almayı düşünüyordum arkadaşlar onkyo875 i tavsiye ediyorlar
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.