Şimdi Ara

Pioneer BDP140 vs Sony BDP-S490

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
55
Cevap
0
Favori
4.342
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba, iki 3D player için pratik tecrübelerini paylaşan olursa memnun olurum, karar aşamasında bana yardımcı olacaktır.



  • ben de Sony 490 uzerinde dusunuyorum. Pioneer icin cok yorum bulamadım.

    buldugunuz fiyatlar nasıl acaba ikisinde de?
  • fiyatları yakınmıs, bakalım kullanıcılar ne diyecek. takip edecegim baslıgı

    pioneer urunlerini nerelerde bulabilirim, online ya da magaza?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EliasGS -- 24 Temmuz 2012; 22:13:36 >
  • bende pioneer bluray player arayışındayım ama tr de fazla arz-talep yok sanırım...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: calypso-ab

    bulabildiğim en iyi fiyatlar
    http://www.bimeks.com.tr/urun/124058/sony-bdp-s490--3d-bluray-oynatici.aspx
    http://www.kliksa.com/UrunDetay/tv-goruntu-sistemleri/dvd-bluray-player2/900187779

    Az önce teknosadan 329 TL'ye Sony s490'ı webden sipariş ettim. Üstelik bu ürünü alana 10'lu bluray film paketi 79 TL yerine 27 TL. Kargo da ücretsizdi ama 2-3 gün kargo beklemek istemediğim için ben mağazadan teslimi seçtim. Bimeks'te 338 TL + 15 TL gibide kargo parası çıkıyordu. Aynı paraya ekstradan 10 tane de bluray film olduğu için teknosadan aldım ben. Ayrıca bimekste taksit yok teknosa'da vardı. İlk bluray player'ım olacak




  • Hayırlı olsun. Bimekste World ve Maximuma 6 taksit var. Ancak Teknosa fiyatı daha iyiymiş ve kargo avantajı da var. Teknosa bu tip indirimleri hep seri sonu ürünlerde yapıyordu ancak web sayfasında bununla ilgili bir bilgi de göremedim. Ürünle ilgili deneyimlerinizi paylaşırsanız memnun oluruz.
  • ben de kullanıcı yorumları duymak isterim.

    Pioneer ın tipi hosuma gidiyor. Sony nin boyle yuvarlak hatlarını sevmedim :))

    bu arada bu sitede Pioneer ın bu modelini Bluray Region free yapmak icin 99 dolara aparat satıyorlar
    http://www.bluraychip.dk/category.php?id_category=7
  • Teknik özelliklerini incelerken birisinde derin renk 36 bit (Pio) iken diğerinde 16 bit (Sony) olduğunu farkettim. Acaba bu görüntü kalitesinde pratikte bir fark mı demek?
  • tv sony, avr pioneer... bluray playerı da bu iki markadan birinden almak istiyorum gönlüm pio'dan yana ama fazla bir incelemede bulamadım...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: özgüç55

    tv sony, avr pioneer... bluray playerı da bu iki markadan birinden almak istiyorum gönlüm pio'dan yana ama fazla bir incelemede bulamadım...

    AVR niz kaliteli sayılır, bütçeniz uygunsa Pio nun BDP-LX55 ini alabilirsiniz, genelde olumlu şeyler okudum. BDP-140 ise giriş seviyesi bir player. Ancak 490 vs 140 için hiç yorum alamadım, herhalde herkes tatilde yada ramazan dolayısıyla kapalı..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: calypso-ab

    quote:

    Orijinalden alıntı: özgüç55

    tv sony, avr pioneer... bluray playerı da bu iki markadan birinden almak istiyorum gönlüm pio'dan yana ama fazla bir incelemede bulamadım...

    AVR niz kaliteli sayılır, bütçeniz uygunsa Pio nun BDP-LX55 ini alabilirsiniz, genelde olumlu şeyler okudum. BDP-140 ise giriş seviyesi bir player. Ancak 490 vs 140 için hiç yorum alamadım, herhalde herkes tatilde yada ramazan dolayısıyla kapalı..

    evet lx55 gerçekten kaliteli bir ürün ama sürekli gelişen teknolojiye 1000 tl üstü vermek istemiyorum açıkcası...
    pio'da bluray oynatıcıda ülkemizde fazla seçenek yok. bdp-140 alıcam sanırım...




  • ben bdp 140 kullanıyorum giriş seviyesinde güzel alet ama boyutları vsx 520 -920 serisinden 1 cm büyük bende vsx 920 var onun üzerine biraz büyük geldi bilginiz olsun
  • BDP-140 br arkadaşımda var.Güzel bir cihaz.Biraz deneme fırsatı buldum gayet olumlu neticeler aldım.Fiyatına bağlı olarak alınabilecek bir bluray player
  • quote:

    Orijinalden alıntı: PRODJ

    BDP-140 br arkadaşımda var.Güzel bir cihaz.Biraz deneme fırsatı buldum gayet olumlu neticeler aldım.Fiyatına bağlı olarak alınabilecek bir bluray player

    Nihayet bir geri bildirim aldık. Bilgi için teşekkürler. Kopya BD oynatma ile ilgili bir sıkıntı yaşamış mı arkadaşınız? Görüntü kalitesi için başka BDPlerle kıyaslama imkanınız oldu mu?
  • 3-4 tane kopya bluray izledik onlarda sıkıntı yoktu.Çok fazlada kopya film denememiz olmadı.
    Bdp-140 altyazılı mkv filmlerde türkçe karakterlerin bazılarını göstermiyor.İthalatçıyla görüştük.Durumu pioneer e bildireceklerdi.Bizde altyazıları filmin içine gömüyoruz.Toplasanız 10 dakikamızı alıyor.O nedenle o sorunuda bu şekilde aştık.Görüntü performansı fiyatı göz önüne alındığında bizce kesinlikle yeterli hatta iyi.Lg samsung gibi markalardan bana göre daha iyi bir cihaz.Bu tamamen benim kişisel görüşüm.
  • desmodus84, sizin deneyimleriniz nedir?
  • Tercihimi Pioneer dan yana kullandım. Tecrübelerimi paylaşacağım. Ancak 2 sorum olacak;
    1. AV receiver ımda 2 HDMI giriş ve 1 HDMI çıkış var. Yani receiver a hem Blueray hem DVD playeri bağlıyorum. Ancak Blueray-receiver HDMI bağlantım görüntüyü iletiyor, sesi iletmiyor. Ses için eski Blueray playerimı ayrıca koaksiyel kablo ile bağlayıp öyle ses çıkışı alabiliyordum. Pio da koaksiyel çıkış yok, bunun yerine optik çıkış var. Şimdi optik kablo ile bağlamak durumunda olacağım. Bana biraz garip geldi, HDMI üzerinden yapılabilecek bir ayar var mıdır receiverdan ses çıkışı alabilmem için?
    2. Blueray için HDMI 1.4 kablo alacağım ama yukarıda dediğim gibi, playerı televizyona değil AV receivera bağlıyorum. Oradan TVye tek HDMI çıkış var. Blueray-AV receiver bağlantısını HDMI 1.4 ile yaparsam AV receiver-TV bağlantısınıda HDMI 1.4 ile yapmam gerekir diye mantık yürütüyorum? Ayrıca 1.4 versiyon sadece kabloya özel bir teknik detay mıdır yoksa HDMI portunda bu özelliği olması mı gerekir? Zira AV receiver ım bayağı eski, 2008 model..
    Şimdiden teşekkürler..




  • HDMI 1.4 Özellik bildiğim kadarıyla AVR'nizdede olması gereken bir özellik yani desteklemesi gerekir. Ne işe yarar, 3D ISO yada 3D BD'leri son teknolojik HD sesleri ile beraber kayıpsız oynatmanıza yarar. Görüntü var ses yok demişsiniz, oynattığınız HDseslerle alakalı olabilirmi? Belki kullandığınız kablo desteklemiyordur. Normal DTS'li bir film oynattığınızdada mevcut sistemde ses alamıyormusunuz? Normal şartlarda ses formatları DTSHDMA yadaTRUEHD olsada AVR'niz bu formatları destekliyorsa sesi almanız lazım yok eğer desteklemiyorsa sadece DTS olarak algılaması gerek. Optik çıkıştan HDsesleri alamassınız yalnızca DTS olarak iletir. Kolay gelsin.
  • Blu-ray ınız hayırlı olsun.BD playerin ayarlarından HDMI ses ayarlarını değiştirmeyi deneyin.Kullandığınız avr hd sesleri işlemiyor olabilir.
    Blu-ray ın ayarlarına bir bakın.Pioneer ın kumandasından öncelikle stop tuşuna basın.Sonrasında;
    HOME MENU
    Inıtial setup
    HDMI
    HDMI Audio out seçeneklerini seçin.

    Hdmı oudio out içindedeki
    Bistream
    PCM
    Reencode
    OFF seçeneklerini deneyerek ses almaya çalışınız.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.