Şimdi Ara

Pioneer A-70DA Stereo Amfi (Yeni Model) (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
235
Cevap
3
Favori
8.511
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,

    Pioneer ın bu yeni serisinin güzel bir özelliğinden bahsetmek istedim. Android yönetim desteği.
    Pioneer Network player lar android "ControlApp" uygulaması ile kolay ve keyifli sekilde kontrol edilebiliyor.
    Ayrıca arkasında bulunan control out ile amfi ye baglantı yapıldıgında aynı sekilde telefonunuzdan amfiyide kontrol edebiliyorsunuz.
    Amfiyi kapatıp acma, sesini kısıp yükseltme ve input secme gibi fonksiyonları telefonla kontrol edebiliyosunuz. Aynı serinin cd player ıda bu şekilde yönetilebiliyor.
    Sistemin tüm kontrolü cep telefonunuzda elinizin altında oluyor. Fotolar aşağıda.


     Pioneer A-70DA Stereo Amfi (Yeni Model)

     Pioneer A-70DA Stereo Amfi (Yeni Model)




  • İşte bir tane daha, iyi marka diye bilinen ama kasa içi boş ve 3750 pound'a satılan bir dac. Hiç olmazsa kasayı küçük yapsalarmış.


     Pioneer A-70DA Stereo Amfi (Yeni Model)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: asukrumercan

    İşte bir tane daha, iyi marka diye bilinen ama kasa içi boş ve 3750 pound'a satılan bir dac. Hiç olmazsa kasayı küçük yapsalarmış.




    Cihazların içine bakınca hersey ortaya cıkıyor zaten. Pioneer ın yeni nesil Network Playerlarını bu yüzden cok begeniyorum. Tam bir fiyat/performans cihazları.
    Kasasının stabil olmasından, kullanılan komponent malzemelerine kadar dolu dolu. Özellikle hersey tek pcb de toplanmamış. Kasa bile etkileşim olmasın diye 3 parcaya ayrılmıs. Tum devreler ayrık tasarım. Bu yapısı ile upgrade işlerinede cok acık. Tam bir tüketici dostu cihazı.
    İçi boş hafif cihazlara dünya paralar isteniyor. Dikkat etmek lazım. Bol ödül almış yazılarınada güvenmemek lazım. Tamamen ticari yaklaşımlar.




  • kandırılıyoruz deyince kızıyorsunuz.arada verdiğin parayı hakedeni de vardır ama bu ne arkadaş?neyse fazla yorum yapmayacağım artık herşey ortada.
  • Çok ucuk rakam, böyle içi boş cihaz için.
    Pioneer A-70DA içi dolu dolu iken hem dac hem amfi iken pahalı deniliyor birde :)
  • Herşey iç güzelliği ile olsaydı bu cd player rakip tanımazdı... Bizzat kullanan biri olarak Marantz CD 6004 den kötü çaldığını söyleyebilirim.


    Bu mesaja eklenen görseller:

     Pioneer A-70DA Stereo Amfi (Yeni Model)

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sn. HI-DEF-MAN

    İnsan verdigi para ile dogru orantılı malzeme ,işçilik, mühendislik kalitesi bekliyor. Böylede olmamalı. Bu fiyata dac ve opamp kısımları ayrı trafolarla beslenebilirdi mesela.
    Tek pcb de herseyi toplayıp tek trafo ile sürmüşler. Ayrık tasarım bir besleme PCB olabilirdi. Kabloları sabitleme yöntemine bakın, kasaya koli bandı ile direkt yapıştırmışlar :)
    Cok cok daha ucuz olan Pioneer NP de o kablolar kasaya temas etmesin diye o kadar cok detay işçiliklere girişilmiş ki şaşırıyorsunuz. Haliyle insan bu fiyata böyle bir iç yapı görünce yadırgıyor.
    Biraz daha masaya yatırıp ayrıntılara girsek durum daha vahim olacaktır bu cihaz için.
  • ikarahal İ kullanıcısına yanıt
    Ben bu örneği denediğim için vermiştim. Keza PS AUDIO'nun bu ürünü hakkında bir deneyimim yok . Dinlemeden pek karar vermemek lazım ummadığımız taş baş yarar. Bazen keramet basitlikte olabilir.
  • Tamamda cihaz basit, ama fiyatı pek basit degil :) Derdimiz bu. Bu fiyatın karşılığını siz bu cihazda görüyormusunuz ? Fiyatına dikkat ettinizmi ?
    Hifi ve hiend de ciddi bir sömürü sözkonusu, çok dikkat etmek lazım.
  • ikarahal İ kullanıcısına yanıt
    30.000 usd kablo var ...O çok daha basit o zaman...Böyle genellememek gerektiğini düşünüyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: HI-DEF-MAN

    30.000 usd kablo var ...O çok daha basit o zaman...Böyle genellememek gerektiğini düşünüyorum.

    En vahim konulardan biri bence kablo. Abartının son noktaları. Bir kablo kullanıyorsan önü ve arkasındaki durumlarıda net görmen lazım.
    Zayıf halkaları görmezden gelip klasik şekilde kablo degiştim muhtesem oldu, duymadıgım sesleri duyuyorum, sahne genişledi, detay arttı vs yorumları bana duygusal agırlıklı geliyor.
    Amfinin çıkış transistor bacagından başlayıp Binding post una kadar durumunu bilmez, hoparlor icindeki kablolamayı, crossover elemanlarının detayını bilmez, bu zayıf halkaları hice sayar arada bir kablo mucizeler yaratmış gibi fark duyar. Enteresan bir durum.

    Kalın pahalı bir power kablo takar muhtesem oldu der. Ama amfi içine bakınca 220 volt soketten bir plakette, ordan ince bakır yollardan sigortaya, ordan bir kablo ile power anahtara ordanda trafoya kadar giden bir süreçi ve burdaki kablolamayı görmez.
    Yada arka tarafına bakınca apartman girişinden kendi ev sigorta kutusuna, ordanda prize kadar olan durumu bilmez. Bu araya 1 metre kablo takılınca dünya degişir. Garip degilmi.

    Neyse bu cok tartısma götürür bir konu. En ideali kör testi :)




  • ikarahal İ kullanıcısına yanıt
    Bahsettiğiniz hiçbir konuya hatalısınız diyemem ama olaya çok materyalist baktığınızı düşünüyorum. Bu hobinin %50 madde ise %50 ise duygulardan geçiyor. Benim bir sistemde hissettiklerimi siz farklı hissedebilirsiniz aynı şekilde tersi de mümkün. Bu sebeple PS AUDIO mühendislerinin DAC algoritmalarının mükemmelleşmesi için kaç saat mesai harcadıklarını bilmeden sadece içine bakarak bir yorum yapmamak gerekir diye düşünüyorum.Belki de Pioneer N70 streamer'ı için bunun 1/10'unu harcamış dış tedarikçilerinden bulduğu komponentleri cihazın içine doldurup isminin de yardımıyla bolca satılacağını umarak piyasaya sunmuştur.
    Dediğiniz gibi dinleyerek test etmek en doğrusu
  • Bir ses kartinve onu besleyen bi trafo.dac bundan ibaret evet ama o bantlar cok kotu olmus.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İçi boş/dolu konusuna tasarımsal olarak yaklaşırsak, kasanın rijit olması, kartların birbirinden ayrılıp ayrı trafo ile beslenmesi ve yalıtılması hatta güç katının harici olması, ana çipe bütünleşik değil harici kaliteli osilatör kullanılması, input receiverın ayrıca beslenmesi, titreşim önleyici önlemlerin alınması v.s. bunların hepsi ses anlamında da ölçüm olarakta iyi yapılmışsa iyi sonuçlar verir. Ancak bu donanımsal bileşenlerin yanı sıra dacın algoritması, dijital filtresi ve özellikle analog çıkış katı ve ı/v dönüşümünün asıl ele alındığı sonuçta çıkan sese benim gördüğüm kadarıyla daha çok etki yapıyor. hepsi beraber olsa ne ala tabi ki tercih sebebi olur ancak neticede çıkan ses önemli ise o kısma konsantre olmak daha doğru gibi geliyor.
  • Hersey cok acık aslında.

    Yukardaki DAC cihazın iç yapısını gördügünüzde fiyatınıda bilmediginiz zaman fiyat tahmininiz ne olurdu ve liste fiyatını görünceki tepkiniz nasıl olurdu ? Ben tahmin ediyorum. Olay bundan ibaret.

    Aşağıdak fotosu bulunan çok cok daha altındaki bir fiyata satılan pioneer NP cihaz da kabloların saseye temas etmemesi için alınan tedbirlere işçiliğe bakarmısınız. Birde bu ucuk rakamdaki cihazın kablolarının saseye direkt temas durumuna. Hemde koli bandı ile. Kullanıcı olarak 15000 TL civarı verip bu içyapıya ok denmemeli.

     Pioneer A-70DA Stereo Amfi (Yeni Model)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ikarahal -- 11 Mayıs 2016; 16:03:38 >




  • ikarahal İ kullanıcısına yanıt
    Ben diyorum ki o beğenmediğimiz ps audio nun bir kartı ve trafosunu kasasından çıkarıp masanın üstüne koyup çalıştırsak o pioneer den 10 kat iyi çalar.
    Bunu bile dinlemeden kanıtlayamayız değil mi?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 10 kat iyi olduğunu nasıl anlıyoruz peki,ölçü birimi ne bunda?şu şundan 10 bilmemne birim daha iyi.bu bilmemne,ne?ya da nasıl belirliyoruz.bana göre 3 birim daha iyiyse ne yapacağız?dönüp dolaşıp aynı yere geliyoruz.3500 pound yahu.el insaf.neyse boşverin gene bi yere varamayacağız.
    pardon 3750 pound imiş.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilkerinanç -- 11 Mayıs 2016; 19:36:47 >
  • Litre

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 10 litre daha iyi yani.anladım...sayılır...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: HI-DEF-MAN

    Ben diyorum ki o beğenmediğimiz ps audio nun bir kartı ve trafosunu kasasından çıkarıp masanın üstüne koyup çalıştırsak o pioneer den 10 kat iyi çalar.
    Bunu bile dinlemeden kanıtlayamayız değil mi?


    aynı fikirdeyim. bilemezsin. hele dijitalse büyük veya küçük olması kesin fikir vermez. basit bir örnek biraz komik ama geniş uzun ddr2, p4 anakart ile DDR3, çift çekirdek anakartların boyu belli. çift çekirdek anakart çok daha ufak ama çok çok daha iyi... dememe gerek var mı?
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.