Şimdi Ara

Pioneer 2011 Model Teypler (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
380
Cevap
1
Favori
93.754
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Fonksiyon menüsünde FF/REV diye bir ayar var, onu ROUGH SEARCH yaparsanız şarkılar 10 ar 10 ar atlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MustangGT39 -- 5 Ağustos 2011; 4:12:05 >

6350sd modelinde ses tuşu çok fonksiyonlu
    RCA çıkış Voltajı alt modellerden yüksek, amfi kullanıldığında verim ve kalite artar
    EQ su 5-Band, alt modellerinki 3-Band
    RCA sayısı 6350sd modelinde 3 iken alt modellerde 2

İlk mesajı okuyun, açıklamalar mevcut
    6350sd alınamayacaksa ben 4350ub öneririm, ekran ve tuş aydınlatması çok çeşitli

• quote:

Orijinalden alıntı: MustangGT39

Alınabilecek en mantıklı cihazlar 4350ub, 6350sd ve 8350sd dir.

Sayın hocam ben de bu aralar bi teyp almak niyetlisiyim. CD derdinden bıktım ve FM transmitterin cızırtısı da beni çok rahatsız ediyor. Alıntı mesajınıza 9350 yi almamışsınız, neden acaba? Bir de şunu soracağım, bu teypleri yalnız hoparlörlerle kullanmak hoparlör ya da teybe zarar verir mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erkanays -- 5 Ağustos 2011; 16:39:42 >
    350 Tl den fazla vermemek lazım bu teyplere, daha da uyguna alınabilir

Teybin çıkışlarına hoparlör bağlayarak kullanabilirsiniz, herhangi bir sorun olmaz
    9350sd modeli de alınabilir, 7250sd de alınabilir, 5250sd de alınabilir
    Ben fiyatı uygun olduğu için diğerlerini yazdım
    350 Tl den fazla vermemek lazım bu teyplere, daha da uyguna alınabilir

Hocam peki orta sınıf bi alelade teyp ile pioneer ın sesi hoparlörlerde fark eder mi acaba?
    Teybi aldık, montajını yaptık, 1 çift de Pioneer TS-S20 tweeter bağladık, bass bile alabiliyor hafiften

Madem durum böyle ben o halde direk 2350 modelini alıp kullanmayı planlıyorum. GGde 193 liraya mevcut.

Yanınada şu ürünleri alsam uyum sağlayabilir mi ?

http://urun.gittigidiyor.com/KICKER-DS-650-2-16-5CM-COMPENANT-KAMPANYA_W0QQidZZ42661851
    http://urun.gittigidiyor.com/JAMESON-USA-505-4-KANAL-MOSFET-CIKISLI-OTO-ANFI_W0QQidZZ42628787
    http://urun.gittigidiyor.com/PIONEER-309-1000-WATT-KABINLI-BASS-SIFIR-URUN_W0QQidZZ42803641

• Muhtemelen iyi ses alırsınız
    Size 2 RCA çıkışlı bir teyp lazım, 2350 de 1 RCA olabilir

O özellik ayarlanabiliyor
    Fonksiyon menüsünde FF/REV diye bir ayar var, onu ROUGH SEARCH yaparsanız şarkılar 10 ar 10 ar atlar

Aynen hocam, Rough/Search ayarı vardı P40MP'de fakat 6350SD'de bulamadım o ayarı.

Orijinalden alıntı: erkanays

quote:

Alınabilecek en mantıklı cihazlar 4350ub, 6350sd ve 8350sd dir.

Sayın hocam ben de bu aralar bi teyp almak niyetlisiyim. CD derdinden bıktım ve FM transmitterin cızırtısı da beni çok rahatsız ediyor. Alıntı mesajınıza 9350 yi almamışsınız, neden acaba? Bir de şunu soracağım, bu teypleri yalnız hoparlörlerle kullanmak hoparlör ya da teybe zarar verir mi?

9350SD'de RDS yok yalnız.

Benim gibi RDS mutlaka olsun diyenlerdenseniz ben şahsen tavsiye etmem.

Orijinalden alıntı: maybe22days

@MustangGT39
    Benimde bi önceki postuma cevap yazabilirsen çok sevinirim. Sipariş vereceğim ama bekletiyorum;

Madem durum böyle ben o halde direk 2350 modelini alıp kullanmayı planlıyorum. GGde 193 liraya mevcut.

http://urun.gittigidiyor.com/KICKER-DS-650-2-16-5CM-COMPENANT-KAMPANYA_W0QQidZZ42661851
    http://urun.gittigidiyor.com/JAMESON-USA-505-4-KANAL-MOSFET-CIKISLI-OTO-ANFI_W0QQidZZ42628787
    http://urun.gittigidiyor.com/PIONEER-309-1000-WATT-KABINLI-BASS-SIFIR-URUN_W0QQidZZ42803641

2350UB modelinde 1x RCA var.

Madem sistem kurmak istiyorsunuz %5 indirim olduğunda 25-30 TL gibi bir miktar daha koyup en azından 4350UB almanız daha mantıklı olmaz mı?

Bir de link verdiğiniz satıcılarınız farklı. Aynı satıcıdan alırsanız birine vereceğiniz kargo parasını elediğinizden cihaza eklemiş olursunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pulstar -- 5 Ağustos 2011; 19:38:42 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Pulstar

quote:

Orijinalden alıntı: maybe22days

@MustangGT39
    Benimde bi önceki postuma cevap yazabilirsen çok sevinirim. Sipariş vereceğim ama bekletiyorum;

2350UB modelinde 1x RCA var.

Madem sistem kurmak istiyorsunuz %5 indirim olduğunda 25-30 TL gibi bir miktar daha koyup en azından 4350UB almanız daha mantıklı olmaz mı?

Bir de link verdiğiniz satıcılarınız farklı. Aynı satıcıdan alırsanız birine vereceğiniz kargo parasını elediğinizden cihaza eklemiş olursunuz.

Hadi ya. E ben 2350 olanı aldım bugün??? Ne yapacağım şimdi? Bu teyp ile sistem kurulmazmı :)

• Az önce ufak bir google araştırmasına göre 5-10 TL karşılığı rca çoklayıcılar varmış. Bunlardan kullansam? Ayrıca neden 2 adet rca çıkışına ihtiyaç var? Ne bağlanacak tam olarak?
    Y şeklinde RCA kablolar var, 2 tane onlardan alıp 1 RCA yı 2 tane yapabilirsiniz ama voltaj 2 ye bölünür
    Zaten teybin RCA voltajına göre amfinin Gain ayarı yapılır
    Teybin RCA voltajı yükseldikçe, teybin Gain ayarını kısık kullanmak gerekeceği için ses kalitesi ve verim artar
    Genel olarak amfilerin RCA giriş voltajı (Gain ayarı yani) minimum 6,5-5 volt arasındadır
    Amfiden verim ve kalite almak için 4-5 volt RCA çıkışlı teyp kullanmak daha doğru olur
    Zaten Pioneer artık çoğu modeli 4 volt RCA lı üretiyor, 6350sd ve üstü modeller, 2006 yılındaki modellerde yüksek RCA voltajını 6000 serisine kadar düşürdüler

Resimdeki amfi Pioneer ın GM-9500F modeli
    Gain ayarı en solda iken en kısık olur, görüldüğü gibi minimum değer 6,5 volt
    Normal yazan kısım da 2 ya da 2,2 Volt olması lazım
    Dikkat ederseniz aralıklar eşit değil, yani Gain i açarken ilk anlarda az bir çevirme bile çıkışlara çok fazla etki edebilir
    Bu sebepler Gain yarım açık, 4 te 1 kadar açık gibi ifadeler hiçbir anlam ifade etmez
    Tam zamanı bilmiyorum ama yaklaşık 10 yıl kadar önce üretilen teyplerin genelinde RCA voltajı2-2,2 volt seviyesindeydi, üretilen amfiler de buna göre yapılıyordu
    Amfilerin mininmum Gain leri 2 volt falandı
    Bu amfileri (mesela Pioneer gm-x904) yüksek RCA voltajlı (4-6,5 Volt arası) bir teyple kullanırsanız, Gain i en kısıkta tutmalısınız, yoksa zaten seste bozulmalar olur
    Gain in amacı, teybin RCA çıkış voltajı ile amfinin RCA giriş voltajını dengelemektir
    Gain in manası kazançtır, Gain i açarak güçten kazanırken kaliteden kaybedersiniz
    Tüm amfilerin çıkışlarının ve teyplerin kolon çıkışlarının THD değeri (toplam harmodinamik distorsiyon) vardır, yani kaynaktaki sesi ne kadar bozduğunu anlatan değer
    Gain i açtıkça THD de artar, yani ses daha çok bozulmaya başlar
    Sanırım insan kulağı %2 den sonraki bozulmayı algılayabiliyor

Pioneer 2011 Model Teypler

Bu da Pioneer GM-X904

Pioneer 2011 Model Teypler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MustangGT39 -- 6 Ağustos 2011; 4:26:15 >

• RCA, RDS, Tweeter, Woofer, Amphi nedir acaba kısaca söyler misiniz? standart bir arabada bunlardan hangileri fabrika çıkışı bulunur.
    6350sd ya da 4350ub almayı düşünüyorum ama konu hakkında hiçbir fikrim olmadığı için karar veremedim.

Bir de Ankara da önerebileceğiniz bir dükkan var mı?

Orijinalden alıntı: gnroses

RCA, RDS, Tweeter, Woofer, Amphi nedir acaba kısaca söyler misiniz? standart bir arabada bunlardan hangileri fabrika çıkışı bulunur.
    6350sd ya da 4350ub almayı düşünüyorum ama konu hakkında hiçbir fikrim olmadığı için karar veremedim.

Bir de Ankara da önerebileceğiniz bir dükkan var mı?

Bildiklerim kadarıyla,

RDS: Radyo Veri Sistemi anlamına gelir. Radyo ekranında dinlediğiniz radyonun adı, program ve/veya şarkı bilgisi görünür vs.

Bu başlığın 2. sayfasının ilk mesajında batuhan34 nickli arkadaş RDS hakkında şöyle demiş:

"Radyo sinyalleri üzerinden sayısal (dijital) bilgi aktarma sistemidir.
    Sayısal bilgiler analog olarak iletilen radyo sinyalleri ile birleştirilerek vericiden gönderilir.

RDS Yayını Fayda ve Avantajları:
    Radyo İstasyonu alıcılara sayısal bilgi aktarabilir.
    RDS özelliği olan alıcılar otomatik arama yaparken RDS bilgisi olan istasyon frekanslarına her zaman öncelik tanır.
    Radyo alıcılarında reklam amaçlı görsel yazılı yayın yapılabilir.
    Radyo istasyonunun birden çok vericisi olması durumunda, Alternatif Frekans özelliği ile mobil alıcıların kendiliğinden aynı radyo istasyonuna ait en güçlü frekansa atlaması sağlanır.
    Özel amaçlı sayısal sinyallerin Radyo Yayını ile aktarılması mümkündür."

Pionerlerda sonu MP, SD ve UB ile biten modeller vardır. Bunlar;

MP: CD çalma
    SD: Hafıza kartı, USB Bellek ve CD çalma
    UB: USB Bellek ve CD çalma

özelliklerine sahiptir.

Bir de BT ile biten modeller vardır; onlar da Bluetooth özelliğine sahiptir.

Diğer merak ettiğin konular ses sitemine giriyor ve onlar hakkında net bir bilgim yok. Arkadaşlar sanırım açıklayabilirler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pulstar -- 6 Ağustos 2011; 23:33:10 >

• Teşekkür ederim.
    Dün bayağı bir araştırdım biraz anladım biraz anlamadım. Şimdi şöyle sorsam yardımcı olabilir misiniz?
    Aracımda 2'şer ön kapıda 2'şer arka kapıda olmak üzere toplam 4 adet 4,5cm'lik tweeter yeri, 4 adet de 13cm.lik hoparlör yeri bulunmakta. Acaba marka model hangi hoparlörleri tavsiye edersiniz? Bir de buna göre 6650sd ile 4650ub arasından hangisini almalıyım.
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.