Şimdi Ara

* PING - LAG - LATENCY * sorunları hakkında genel bilgi. (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
63
Cevap
0
Favori
9.613
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ping bendede çok yüksek server aratırıyorum sadece rush modu secerek gelenlerin içinde 32 kişilik hd olmayan ping 70 vivarı olan bir servera giriyorum oyuna girince en az 200 ping oluyor bende anlamadım 30 metre kablo ile arkadaşla ortak kullanıyoruz neti acaba kablodanmı yapıyor ama cod4 ve 6 da bu yok.
  • Okuma kabiliyeti ölmüş. Satırlarca anlattık yahu oyun içi pingi normalde olanın 2-3 katı diye.

SERVER LISTESINDEKİ PING DOĞRU OLAN OYUN İÇİ PING YANLIŞ!

Oyun içinde 160-180 civarı ping görüyorsanız normaldir oynayın gitsin yahu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aresmar -- 20 Nisan 2010; 11:08:18 >

Orijinalden alıntı: isk0rpit
    Tmm kızmayın hemen görmemişim kusura bakmayın jeton şimdi düşüyor kanasla 250 pingle bukadar rahat adam vurulmaz zaten demek benim pingler 100 civarı fena değil ozaman.

Sırf sen değil çok soran oldu da sana patladı mevzuu
    MSI P67-GD53 //i5 2500k@4.5ghz//Corsair 2x4 gb 1600 mhz //Asus GTX770 DirectcuII//Corsair ForceGT 60ssd//Truvatek Phalanx //ASUS VG236H 23" 3D monitör
    Logitech G9//Creative Sound Blaster Arena Headset
  • Kedidir o kediiii.

Kedi = TTnet
  • Konuya bir yardımımız daha dokunsun.Başka bir forumda gördüğüm ve kullanınca yararına şahit olduğum bir programı tavsiye edeceğim sizlere.Programı kullandıktan sonra download hızlarımdaki dalgalanma azaldı ve BC2'de gözle görülecek şekilde daha az lag yaşamaya başladım.

Programımızın adı SG TCP Optimizer.Aşağıdaki linkten programı temin edebilirsiniz.

http://www.speedguide.net/downloads.php

Önemli Uyarı:Program registry(kayıt defteri) üzerinde değişiklikler yapar.Bu konuda deneyiminiz yoksa ve çekinceleriniz varsa uzak durun.Programın PC'nize getireceği zararlardan sorumlu değilim.Benim kullanıp sorun yaşamamam sizin yaşamayacağınız anlamına gelmiyor.

Programı açar açmaz "File>Backup Current Settings" bölümünden ayarların yedeğini alın.İlerde çıkacak bir sorunda formata gerek kalmadan eski ayarlarınıza dönebilmenin tek yolu bu.

* PING - LAG - LATENCY * sorunları hakkında genel bilgi.

Programın arayüzü aşağıdaki gibi.

Eğer bu konularda bilgili iseniz "Custom Settings" bölümünden istediğiniz değişiklikleri yapabilirsiniz.Hiçbir bilginiz yok ise bir kaç ayarı hallettikten sonra "Optimal Settings" işaretlerseniz program sizin yerinize gerekli ayarları yapmakta.

Sizin yapmanız gereken ufak ayarlar ise;

Connection Speed > Bu bölümde mevcut internet bağlantı hızınızı ayarlayın.
    Network Adapter Selection >Bu bölümünde internete bağlanma türünüzü seçin.Örneğin;Ethernet,USB Modem,wireless vs.

Daha sonra "Optimal Settings"i işaretleyip "Apply Changes"e basıyoruz.

Aşağıda da görüldüğü gibi program bize değiştireceği 'registry' değerlerinin listesini sunuyor."OK"a bastığımızda PC'mizi reset atılıyor ve işlem tamamlanmış oluyor.

Bu işlemi yaptıktan sonra film/dizi indirmelerinde indirme hızım artık daha az dalgalanıyor.Daha önceleri genellikle hiç bir sebep yokken 40 kb/s civarında hızda gereksiz azalma sonra yeniden eski seviyesine dönmeler yaşıyordum.Keza BC2'de anlık takılmalar ve scoreboarddaki pingin aniden 500'lere fırlaması gibi sorunlarım vardı.1 hafta önce optimize ettirdim ve bir haftadır bu sorunlar yok.

• @Avrim güzel aciklama olmus internetinde sorun yasayan arkadaslara birebir.. düzgün bir sekilde calistiripta hala daha lag var ping yüksek diye aglamalar olmaz umarim

OS: Windows 9x/ME/2K/XP/XP-SP2/2k3 | version: 2.0.3 | date: 01/06/2006 | filesize: 596 KB

Çok eski bişi bu yaw Wİn 7 registery mizi katleder bu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aresmar -- 20 Nisan 2010; 16:00:50 >

Düzenleme:

SpeedGuide.net forumlarında programın Vista ve Win7'ye etkisi olmadığı söylenmiş ama kullanıp internet hızında düzelmeler olduğunu söyleyenler mevcut.

Vista için otomatik kendini yükleyen bir yama yapmışlar.İsteyenler aşağıdaki linkte sayfanın aşağılarına doğru görebileceğiniz "SG Vista TCP/IP Patch - automatic optimization" yamasını uygulayabilir.Onuda akşama doğru dener anlatırım.

http://www.speedguide.net/read_articles.php?id=2574

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Avrim -- 20 Nisan 2010; 17:41:54 >

• http://www.cableforum.co.uk/board/12/33657237-windows-7-tcp-ip-tweaks-tune.html

Win7 için şöyle bir patch var. deneyeceğim bunu eve gidince.

• Bu parça Ping ile ilgili soru soranlar için geliyor...

Hop hop yukarı... Post yukarı...

Fakat ttnet sağolsun sürekli bu ping değerleri fırlamaktadır. Nedeni ise basit : Altyapı yetersizliğinden dolayı oluşan yoğunluk ve darboğaz.
    Bunun üzerine bir de pop noktalarında en ufak bir arıza oluşması bile o gün "adam gibi" oyun oynayamayacağınız anlamına gelir direktman.
    Sırf bu yüzden C# dilinde ping istediğim değerin altına düşene kadar modemi resetleyen bir yazılım hazırladım kendime.

Yurtdışından katılan oyuncular ping düşsün diye yaptığımız cambazlıkları duysa ne kadar dalga geçerler merak ediyorum açıkcası,
    TTnetin fastpath hizmeti verdiği, ping değerlerinin sürekli stabil kaldığı günleri bizler görebilecekmiyiz bakalım...

• Evet resetlemek bir çözüm olabiliyor. Ama çok uğraştıran ve kesin çözüm olacak bi yol değil. Genel problem olmadıkça bende bi sorun olmuyor mesela. Resetlesemde geçmedi kaç kez denedim. Modemi elimize almıyalım bi de ping düşürecez diye dimi :)

Orijinalden alıntı: aresmar

Evet resetlemek bir çözüm olabiliyor. Ama çok uğraştıran ve kesin çözüm olacak bi yol değil. Genel problem olmadıkça bende bi sorun olmuyor mesela. Resetlesemde geçmedi kaç kez denedim. Modemi elimize almıyalım bi de ping düşürecez diye dimi :)

Evet her zaman çözüm yolu olmuyor resetleme. Eğer örneğin pop noktalarında genel bir arıza varsa isterseniz 100 kere resetleyin ping asla düşmez.
    Ama sadece kısmi gateway kaynaklı sorun ise gateway ip değişimi ile ping düşebiliyor. Ben düğme veya butondan değil, direkt arayüzden atıyorum reseti,
    modemde bu şekilde kullanımda donanımsal arıza çıkma ihtimali düşüktür. Ama tabi fişi çekip takıp reset atarsanız orası şansa kalıyor

• kesinlikle çok faydalı bi kaynak olmuş elinize sağlık Aresmar hocam, benim çok işime yaradı uplayalım diğer arkadaşlarda faydalansın

Uzun bir aradan sonra internetim geri geldi ama gelmez olaydı.. Gelir gelmez bi hevesle The Orange Box'ı kurma hevesiyle başladm download'a.. Güyaa doping amca bana demişti ki "8 mBit'e kadar internet.". Ama ne göreyim? Steam diyor ki sen 24 kB/s ile indiriyorsun! hadi dedi daha dur yeni. Açtım Xfire'ımı. Özlemişim dedim CoD oynıym. Geçen yıl kullandığım o lanet olası BiRi.com'da bile xfire'da 40 gösterir 40 olurdu. bunda da 60 gösteriyordu. Bir girdim 350 ping. Yürüyorum 460 ping. Bu sadece CoD4'te oluyor. CoD2'ye giriyorum MW2'ye giriyorum sorun yok. CoD2'de 40-50 ping. MW2 120-130. Her zamanki gibi. Ama CoD4... Sağ gösteriyo 2li vuruyor. benim anlamadığım, oyunun MP menüsünü açıyorum ordaki Join Game'den gireyim diyorum, orada 60 ping, oyuna giriyorum 350-400 ping. CoD2'de aynısını yapıyorm 40 gösteriyor 40 oluyor.

Neyse.. Aradım sabah doping'i.. Bana dediler kii " Beyefendi biz noktalara bağlantının el verdiği seviyede hız gönderiyoruz. Elimizde olan birşey değil." "Ama geçen yıl 8 mB alıyordum?" deyince de değişti bu sefer "Bağlantı kablonuzda oksitlenme vardır onu halledince düzelir." "Ama beyefendi 8 mBit diyorsunuz en fazla 1 mBit'e iner değil mi? Ben 24-30 kB kullanıyorum ne olacak?" "Oksitlenme, oksitlenme.. Onu çözmeyi deneyin değişme olmazsa tekrar arayın hız ile ilgili bildirname hazırlayalım." diyor kapatıyor.

Doğru mu söylüyor? Oksitlenmeden dolayı olabilir mi?

• Hız testini ttnet in sitesinden yap. en iyi verimi o verir.

speedtest.ttnet.net.tr idi adresi sanırım.

Eğer ordaki hız da böle 512kbit gibi çıkıyosa senin mutlaka hattına baktırman gerekir. Hat kaliten gerçekten kötü olabilir mutlaka incelemeye aldırman gerek. Doping firmasını bilmiyorum ama TTnet mesela twitter dan filan destek isteyince baya ilgileniyor bu sosyal medya olayı yüzünden sonuna kadar takip ediyorlar. Doping yapar mı bunu bilmiyorum.
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.