Şimdi Ara

PİLLİ BİSİKLET FARINI POWER BANK İLE ÇALIŞTIRINCA ISINMA SORUNU

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
99
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar. 3 adet ince kalem pil ile çalışan bisiklet farımın voltaj girişlerine power bank bağladım. gayet güzel çalıştı fakat 5 dakika kadar açık kaldığında çok ısınmıştı. hatta açma kapama düğmesine bile ısı iyice gelmişti. devam edersem bozulacağını düşündüm. giriş voltajından sonra küçük bir devre var. uzun far, kısa var, yanıp sönme modlarını ayarlıyor. o devre muhtemelen çok ısınıyor. çözüm önerirseniz sevinirim.




  • 3 Kalem pil, 3,6-4,2V civarı aralıkta gerilim verir.

    Powerbank 5,2V civarı gerilim verir.

    Aradaki gerilim farkı ısıya sebep olabilir.

    Devreyi bilmeden tavsiye vermek zor.

    Kalem pilleri şarjlı kullanın bence powerbank yerine.

  • İlginç
  • Powerbank takılacağını düşünmedikleri için voltaj regülatörü koymamışlar ledleri kontrol eden devreye muhtemelen. Hani yani üzerinde pil yatağı olan bir ürüne ben de olsam koymazdım. 1,2 ve 1,5 voltluk piller kullanıldığında 0,6V fark dert olmasa gerek ama 5,2V'luk bir poerbankı yaslayınca, 1,6Vluk bir gerilim farkı size ısı olarak geri döner diye düşünüyorum. Arada uzun kıısa vs vs ayarı yapan devre olmasa belki ledler parlak yanar ve ısınır, şu an ise cihaz komple ısınmakta. Sürekli böyle çalıştıracak, hiç pil kullanmayacaksanız bir dirençle biter sanki bu iş.

  • Powerbank kaç mah piller ile Powerbank amperleri farklı olduğu için ısınma normaldir
  • 2 seri diyot bağla. 1.4V düşürür. 3 pil voltajı 3.6 lara kadar düşer fener çalışırken. Fener Buna göre tasarlanıyor. Daha yüksek güçlü 18650 vs pil kullanırken akım sınırlayacak direnç kullanıyorum.
  • Normal pillerin akımları çok zayıf. 100ma 250ma gibi. Bu yüzden basit bir ditençle bile led sürersiniz. Fazla teferruata gerek olmuyor, çünkü pil fazlasını veremiyor. Ledi bir nevi pil kısıtlamış oluyor.

    Ama 18650 dediğimiz pillerin 80A bile verenleri var. Ledlerin akımını gücüne göre kısıtlamazsanız eğer led akımı çeker de çeker, çektikçe de ısınır, ısındıkça da daha çok çeker. Kısor döngüye girip bozulır. Bu yüzden led sürücü kullanılması yani akım sınırlama konulması gerekir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.