Şimdi Ara

Pil Şarj Süresi Hesaplaması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.131
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Elimde 4'lü pil şarj cihazı var. Altında yazan bilgilere göre;

DC 2,4V x2 110mA (SLOW)
    DC 2,4V x2 220mA (QUICK)

Pil ömrü için yavaş şarjı tercih edicem. 4 tane 2300mAh'lik AA pil ne kadar süre şarjda kalmalı bu bilgilere göre?

2300/110=20 saat -> Bu şekildemi hesaplanır?

Teşekkürler

• sanırım bu değeri 1.5 ile çarpıyorduk. yani 20*1.5=30 saat
  • Bilidigim kadarı ile pilin verebildigi maksimum akımın 1/10 u kadar akımla 15 saat şarj etmek gerekiyordu. Ancak bu klasik sarj yöntemi eskide kaldı. Yeni nesil sarj aletleri daha başarılı.
  • o zaman ben 24 saat şarj ediyim 110mA ile. hızlı modtada 220mA ile 12 saat yeterli olur sanırım. teşekkürler
  • quote:

Orjinalden alıntı: Uriel

Bilidigim kadarı ile pilin verebildigi maksimum akımın 1/10 u kadar akımla 15 saat şarj etmek gerekiyordu. Ancak bu klasik sarj yöntemi eskide kaldı. Yeni nesil sarj aletleri daha başarılı.

sanırım bu yöntem kurşun-asit akü için. her akü cinsi için yavaş şarj akımları farklı.

quote:

o zaman ben 24 saat şarj ediyim 110mA ile. hızlı modtada 220mA ile 12 saat yeterli olur sanırım. teşekkürler

elimde şu tablolar vardı, biraz eski olabilirler ama yinede faydalı olabilir:

[img=http://img249.imageshack.us/img249/5601/arjoq3.th.jpg]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Amor -- 14 Ağustos 2007; 0:46:49 >

• bence ataba AT-508 model şarj cihazı alın. fiyatı 15 ytl. AA ve AAA tipi pilleri şarj edebiliyor. en önemli yönü ise deşarj modunun olması ve de piller dolduğunda damla şarja geçerek jarjı bitirmesi. böylece hesaplamaya ve saat tutmaya gerek kalmayacak. ben kullanıyorum. pillerim gayet uzunca bir süredir verimini yitirmedi tavsiye ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mbbilici -- 14 Ağustos 2007; 16:17:09 >
  • Babam almış ucuza biyerden. Modeli CP, pillerde CP. 4 pil(2300mAh)+4lü şarj cihazına 10ytl vermiş.

Ömrünün yettiği kadar kullanırım artık
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Akü sarj süresi hesabı
    11 yıl önce açıldı
    Şarj ve Pil konusu
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • CP dediğin GP yi taklit eden ucuz ve kalitesiz bir ürün. dediğin gibi ömrü yettiği kadar kullan. zaaten gerçek 2300 ma değildir onlar. kısa sürede (30-40 doldur boşalt) iflas eder o piller. süre tutmana hiç gerek yok.
  • Zaten pek performans alamıyorum. Dijital foto. makinasında kullanıyoruz. 1 saat gitse iyidir.

Ömrü bitsin, daha kaliteli bişey aldırayım bari..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.