Şimdi Ara

Pil Kapasitesi ve Hesabı Hakkında (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
28
Cevap
0
Favori
11.200
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Merhaba;

Anladığım kadarıyla şu anki sisteminiz 60V 20 Ah jel akü sistemi, kaç tane pille/aküyle 60 volta ulaştığınızın hiçbir önemi yoktur. 60 volt, 60 volttur.

Siz bu akülerin yerine tek parça halinde 60 volt 20 Ah veya daha fazla kapasiteli LiFePO4 batarya yaptırabilirsiniz. Sistemin voltajını değiştiremezsiniz, değiştirmeyin.

Bunun piyasadaki karşılığı 20 seridir, yani piyasada yaygın olarak bulunabilecek 3.2V 6000 mAh LiFePO4 pillerden 80 adet kullanarak 20 seri 4 paralel yani 60V 24 Ah batarya yaptırabilirsiniz. (20*3.2=64 olur ama piyasada 60 volt olarak da bulunabilir)

Bu sistem için BMS kullanılması gerekir, zaten bataryayı yapacak kişi bunları bilir.

• piladam kullanıcısına yanıt

Hocam cevabın ve ilgin için çok teşekkürler..

doğrudur, 60v20 ah sistem. Yalnız şunu anlayamadım, sürücüyle yaklaşık 200 kg ağırlığa sahip, 25-30 km hıza ulaşabilen Elektrikli motora o 3.2 volt piller yeterli olacak mı? Menzilde sıkıntı olmaz mı?

• dragotreis kullanıcısına yanıt

Siz 3.2 volta takılmayın, o bir bileşen, siz 3.2 voltluk bileşenleri toplayarak 60 voltluk bir sonuç elde ediyorsunuz. Bu da sizin eski voltajınızla aynı. Ayrıca Menzili kapasite belirler, sizin eski kapasiteniz 20 Ah, yeni kapasiteniz 24 Ah. Yani menzil de uzar.

Bu bataryayı yapacak kişiye "bana şu eski akülerimin yerine 3.2 volt 6000 mAh pilleri kullanarak 20 seri 4 paralel Lifepo4 batarya önerdiler, sizce uygun mudur" derseniz o bms'i de seçer, gerekli işlemleri de yapar.

• 110 tl olmuş.. 80 tanesi 8800 tl..

gülsem mi   ağlasam mı 

• dragotreis kullanıcısına yanıt

yakında patatesten pil yapıp onları bmsye bağlamak zorunda kalıcaz bu gidişle.

• s.a. onvo 12 scooter pili söktüm batarya blokları arasındaki voltaj farkı 9.3v iken son grupta 8.7v olarak ölçtüm. sondaki 8 li grup bozuk mudur.

onvo scooter bir senede 3000 km yol yaptı batarya ölmüşmü acaba

4,6

13,9

23,2

32,7

42

51.6

60.3 olarak grup grup voltaj değerleri görüyorum.

artık 4 km de bir diş götürüyor. kullanılma mesafesi çok kısaldı.

• @KlavYE@ kullanıcısına yanıt

A.s

Kolay gelsin, teker teker ölçmeniz lazım. Bu ölçümden anlayamadım açıkçası.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.