Şimdi Ara

Pil kapasiteniz ve kullanım şekliniz .....

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
64
Cevap
4
Favori
4.288
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar mevcut laptoplarınızı kaç gündür kullanıyorsunuz ve pil kaybınız ne kadar ?

Ben yaklaşık 15 gündür kullanıyorum. Oyun oynarken hep şarjda idi cihaz. 15 günlük süre boyunca 3 kere deşarj yaptım pili. Dün abim sağolsun cihazı şarja takmadan lol'de 2 maç atmış ve pili bitirmiş.

Son durum şöyle :

Program : Hardware monitör

Düne kadar wear level %0'dı diye hatırlıyorum. Şuan wear level yani pildeki kayıp %4 olarak gözüküyor.

Siz de benim gibi paylaşırsanız karşılaştırma yapabiliriz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metallurgy -- 5 Aralık 2012; 11:09:59 >

• Ben de şimdi Everest'ten baktım %2 olmuş dayanma seviyesi. Bilgisayar geleli 5 gün oldu. Genellikle normal kullanımla ve kurulumlarla geçirdim 5 günü. 2-3 defa da 1-2 saat oyun oynamışımdır. Normal kullanımda da doldur boşalt şeklinde kullandım. 5 günde %2 olduysa orantı kurmak istemiyorum.

Bu arada eminsiniz değil mi wear level'ın pil kaybı anlamına geldiğine? Dayanma seviyesi farklı anlamlar çağrıştırıyor sanki.
  • Şimdi araştırdım da evet pil kaybıymış. 1-2 ay kullanıp değerlendirmek daha sağlıklı olur gibi geliyor. Eylül - Ekim gibi notebooklarını alanlar paylaşırsa fikir edinebiliriz kanımca.
  • 2 sendir kullanıyorum everestten baktım dayanma seviyesi %30
  • Siz siz olun dostlar oyun oynarken bilgisayar pilini asla şarj etmeyin ben oyun oynarken aynı anda da şarj ederken bir şey dikkatimi çekti sanki batarya daha hızlı şarj oluyor gibi buda bataryanın ömrünü kısaltır
    Ben yaklaşık oalrak 17 aydır kullanıyorum laptopu ve aldığımdan beridir bir kez bile olsun yuvasından çıkarmadım kayıp ise %16 şu anlık
  • Hactex@ Pil üzerinde kullnman doğru ve mümkün olduğunca şarja takılı olsun batarya dolduğunda güç keser ve fişten beslenir haftada 1 kere bataryda uyarı verene kadar doldur boşalt yapmak yeterli,makine batarya üzerinde olup zarar göreceğini düşünüp çıkaranlar veya sıksık doldur boşalt yapanlar ciddi manada yıpranma görür. Bende de 22 ay oldu %14 bunun %5 benim hatamdan oldu makine başında olmadığım için pil uyarı seviyesini düşüp kendini kapatıp korumaya aldı yıpranma oluştu bir yıpranma sebebide budur yoksa yıpranmayı halen %10 altında tutabilirdim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: vercenik53

Hactex@ Pil üzerinde kullnman doğru ve mümkün olduğunca şarja takılı olsun batarya dolduğunda güç keser ve fişten beslenir haftada 1 kere bataryda uyarı verene kadar doldur boşalt yapmak yeterli,makine batarya üzerinde olup zarar göreceğini düşünüp çıkaranlar veya sıksık doldur boşalt yapanlar ciddi manada yıpranma görür. Bende de 22 ay oldu %14 bunun %5 benim hatamdan oldu makine başında olmadığım için pil uyarı seviyesini düşüp kendini kapatıp korumaya aldı yıpranma oluştu bir yıpranma sebebide budur yoksa yıpranmayı halen %10 altında tutabilirdim.

merhabalar hocam doğru batarya kullanımı nasıl olmalıdır , yeni batarya da ilk sarj nasıl olmalıdır bataryayı bitirip mi sarj yapılmalıdır
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bende toshiba laptop var 30 ilk aldığımda 4 saat gidiyordu şimdi 1 saat 30 dk anca gidiyor yarıdan fazla kayıp var ama devamlı fişte takılı olduğu için problem yok.
  • Batarya kullnımına metin içerisinde değindim.İlk şarj bazıları der 12-14 saat yapın buna gerek yok çünkü batarya dolduğunda fişten gelen gücü kesiyor ve makine fişten besleniyor sizin bu konuda saatlerce beklemeniz yersiz bataryayı bitirmenizde gereksiz,lion piller her seviyeden şarj edilebilir.Pili ilk aldığınızda tam performansında kullnmanız için 3-4 kere peşpeşe doldur boşalt yapabilirsiniz deşarj olur hücreler normal şekliyle kendini gösterir bazıları der yeni aldım 4-5 saat gitmesi gerekirken 2 saatte sona yaklaşıyor nedeni budur.Bazılarında bu sürekli olabilir bios güncellemesiyle çözülen bir problem sorun olmuyor.Batarya üzerinde kullnın fişe takılı olsun mümkün olduğunca oyunlaro bataryada oynamayın fişe takılı oynayın,bataryada aynı performansı vermez çabuk biret buda doldur boşalt döngüsünü artırır yıpranma söz konusu olur.
  • P170hm 1 yıl oldu cihaz günde ortalama 15 saat açık. pil durumu aşağıda

• hiç deşarj filan uraşmadım elektrik olan yerde hep fişe takılı kullandım 1 senelik kullanımda pil kaybı yaklaşık %28. bu şekilde bile batarya kullanıma göre 2 saat idare ediyor.
  • pili öldüren sıcaklıktır ve %0 olana kadar tüketmek zararlı. pil için başka hiçbir özen ve deşarj gibi şeyler uygulamam.
  • forum teknik bilgiler biraz sığ kalmış ben teknik açıdan araştırıp paylaşayım
  • Benim 5 senelik laptopta batarya ölmesi %66 ilk zamanlar sürekli bataryayı çıkardım sonralarda sürekli takılı idi.Son 2 senedir açıkcası hiç önemsemedim son durum %66
  • Bu pile bataryaya neden bu kadar takıyorsunuzki çokta önemli birşey değil.
  • HW Monitor ile baktım %12. Alalı 25 gün falan oldu. Çok fazla doldur boşalt yaptım diye mi acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: berkaydj

2 sendir kullanıyorum everestten baktım dayanma seviyesi %30

Gayet iyiymiş. Kuzenlerin yaklaşık 2-3 sene arasında kullandığı hp laptopun pili tamamen bitti. Tabi onlar gece gündüz laptopu kullandılar ve prizdeymiş, pildeymiş gibi kullanırken hiç dikkat etmediler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: StranGe_PassenGer

HW Monitor ile baktım %12. Alalı 25 gün falan oldu. Çok fazla doldur boşalt yaptım diye mi acaba?

Bence evet. Oyun oynarken prize takılı olsun. Ve çok sık doldur boşalt yapmayın. Doldur boşalt yapsanız bile pil uyarı verdikten sonra prize takın. Yani tamamen bitmesini beklemeyin. %10-20 her ne ise ne zaman pil azaldı derse o zaman prize takın diye öneriyorlar. Tabi zor durumda kaldığınızda %5 lere kadar düşebilirsiniz.
  • Ee benim 2 gün oldu alalı %9 olmuş ne iş
  • quote:

Orijinalden alıntı: vercenik53

Hactex@ Pil üzerinde kullnman doğru ve mümkün olduğunca şarja takılı olsun batarya dolduğunda güç keser ve fişten beslenir haftada 1 kere bataryda uyarı verene kadar doldur boşalt yapmak yeterli,makine batarya üzerinde olup zarar göreceğini düşünüp çıkaranlar veya sıksık doldur boşalt yapanlar ciddi manada yıpranma görür. Bende de 22 ay oldu %14 bunun %5 benim hatamdan oldu makine başında olmadığım için pil uyarı seviyesini düşüp kendini kapatıp korumaya aldı yıpranma oluştu bir yıpranma sebebide budur yoksa yıpranmayı halen %10 altında tutabilirdim.

Hocam 22 ay için mükemmel bir değer yakalamışsınız. Demek ki siz bu işi biliyorsunuz ve bilinçli olarak kullanıyorsunuz cihazınızı. Aynı benim düşündüğüm şekilde kullanıyorsunuz. Ben de çok sık doldur boşaltlara karşıyım.

Maalesef benim cihazın %4 olmasının sebebi de abim oldu. Cihazı performans moduna alıp pil üzerinden 1.5 saate yakın lol oynamış. ( full detay. gtx660 ile ) Prizde olduğunu düşünüyormuş ama cihaz prize bağlı değildi. %6 lara kadar düşmüş pil kullanımı. Sonradan ekran karardı parlaklık dibe vurdu. Pc bozuldu sanmış. Sonra laptopu kapatım yattım ben. Sabah kalktığımda ise pili tam şarj ettim ve %4 kayıp olduğunu gördüm. Bu olaydan önce %0 gidiyordum.

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.