Şimdi Ara

Android cihazlar için önemli yenilik kapıda: Pil ömrü artıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
3.729
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
24 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Android cihazlar için önemli yenilik kapıda: Pil ömrü artıyor
    Google, Android cihazlarda arka planda çalışan hizmetleri güncellemeye devam ediyor. Son olarak Google Play hizmetlerinin 25.13 sürümüyle birlikte hem pil ömrü hem de bağlantı kalitesini artıran yeni düzenlemeler duyuruldu. Yeni güncelleme, telefonlar, akıllı saatler, Android TV, Google TV, Android Auto ve ChromeOS'a geliyor.

Pil ömrü artışı ve Google Wallet’a yeni özellikler geliyor

Google'ın paylaştığı sürüm notlarına göre, Google Play hizmetlerinin 25.13 güncellemesi sistem yönetim servislerinde yapılan optimizasyonlar sayesinde cihazların enerji tüketimi azaltıyor. Şu an için Google, bu değişikliğin detaylarını paylaşmadı. Ancak pil ömrü artışının cihazdan cihaza değişeceğini söylüyor. Üstelik yenilikler bununla sınırlı değil.

Android kullanıcıları, artık Google Wallet tarafında dijital kartlara takma ad verilebiliyor. Diğer tarafta Google Play Store tarafında da küçük ama işlevsel bazı değişiklikler var. "Soru sor" özelliği artık video yanıtları da destekliyor ve bu sayede kullanıcılar, ilgilendikleri bir uygulama hakkında yazılı yorumlar dışında görsel içeriklerle de bilgilendirilebilecek.

Ayrıca Bkz.Hızlı şarj telefona zarar verir mi?

Peki yeni güncellemeye nasıl ulaşılıyor? Tüm bu yenilikler için manuel bir işlem yapmasına gerek yok. Google Play hizmetleri güncellemesi arka planda otomatik olarak zaten kuruluyor. Ancak dileyen kullanıcılar, Ayarlar > Uygulamalar > Google Play hizmetleri > Uygulama detayları adımlarını izleyerek güncelleme durumunu manuel olarak kontrol edebilir.

Kaynak:https://www.techradar.com/phones/android/googles-new-android-update-will-give-your-devices-a-battery-boost-plus-a-helpful-new-feature-for-google-wallet

• Her yeni güncelleştirme,planlı eskitme olayıdır.Kullanıcılar her sene yeni telefon almalı ki,firmalar zengin olsun.
    Eskiden çıkarılabilir bataryalar vardı.Bir telefonu min 3-5 sene kullanırdık.

• Subservient11 S kullanıcısına yanıt
    Zaten kullanılıyor 3 - 5 sene. Batarya da değişiyor sıkıntı yok.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Apple bu duruma dislike attı.

• 20 senede tek gelişen hızlı şarj batarya kapasitesi arttı ama telefon 7 inç oldu 5.5 inç 4000mh telefonlar en iyisi sadece amiral gemisi telefonlar bu boy batarya oranına yakın oluyor

• Şeytan ayrıntıda gizli, cihazdan cihaza degisebilirmis.

• Google de inanmıyor bu söylediklerine. Zaten ayrıntı vermemesinden belliydi.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Subservient11 S kullanıcısına yanıt
    telefoncuya götürüp bataryayı değiştirmek çok mu zor anladım herkes 'de bunu yazıyor. 3-4 yaşında bataryası zayıflamış bir telefonun varsa bütün testlerden geçmiş, fiyatı uygun bir yan sanayi batarya taktırın gittiği yere kadar gitsin

• Gerçekten işe yarıyorsa ne ala onlara.

• bence bi işe yaramıyor telefonu değiştirin taktiği

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ne yaparsanız yapın GOOGLE nin tüm ürünlerinden uzak durun. Bu gördüğünüz verileri gün içerisinden defalarca Google kayıt altına alıyor. Bu bilgiler bir kısmı, çok daha fazla derinlemesine bilgilerinizi çeker ve 2,3.ncü taraf şirketlere satar. Android cihazlar için önemli yenilik kapıda: Pil ömrü artıyor Android cihazlar için önemli yenilik kapıda: Pil ömrü artıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-339BE6E5C -- 12 Nisan 2025; 15:24:53 >

• ne önerirsin ? yerine ne kullanmalıyız

• oktayakgoz kullanıcısına yanıt
    Ben 5 yıldır DUCKDUCKGO kullanıyorum. Cihazımda yükkü olan tüm uygulamaların paylaşımlarını tamamen engelliyor. Bunu tespit edilip kanıtlamıştır. Yüklendikten sonra kişisel ayarlarını yaparsın hatta chatgp ve open AI içerisinde sistemli çalışıyor, en azından tüm cihaz verilerini paylaşmasını engellersin

• Pil ömrünü daha iyi artırmak isterseniz opsiyonel android ara yüz uygulamaları var bunları kullanarak uygulamaları tamamen devre dışı bırakma kısıtlama engelleme gibi pek çok detaylıca ayarlar yapabilirsiniz. Ayrıca gizlilik koruması ve veri paylaşım engelleyen tarayıcılar kullanırsanız eğer hem veri hemde adaptif arka plan enerji tüketiminden kâr edebilirsiniz

• Kapasite artmadıktan sonra boş işler bunlar

• Apple zaten hiç almıyordu.

• sinaps1 kullanıcısına yanıt

Telefoncuya götürmeye gerek yok iphone hariç herşey değişebiliyor. Iphone arka kapak sökmek için kapağı paramparça etmek lazım uzun iş. Diğerleri yapışkanlı oluyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynı düşüncedeyim hocam. Çoğu güncelleme hikaye. Android için de gereksiz olanlar var.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • programmer_onur kullanıcısına yanıt
    Hocam S24'üm geldi bugün, Ekim 2024 güncellemesi yüklü. Direk kapattım yeni güncellemere. Ohhhh :D

Batarya çok iyi gidiyor. Şimdi güncellesem planlı eskitme devreye girecek. Hiç dokunmuyorum.

Artyom Bey'le de görüştüm. Bidaha benim telefona giermeyecekmiş zaten :D

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.