Şimdi Ara

Pil hücre sayısı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
41.498
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba, 4 hücreli batarya ile 6 hücreli batarya arasındaki belirgin farklılıklar var mıdır? Varsa nelerdir?

Kimi the Iceman #7
  • Yapay Zekanın Yanıtı

Pil Hücre Sayısı Nedir?

Pil hücre sayısı, bir pildeki elektrik hücrelerinin toplam sayısını ifade eder. Her hücre, bir elektrik akımı üreten kendi pozitif ve negatif elektrotlarına sahiptir. Hücre sayısının bir pilin performansı üzerinde önemli bir etkisi vardır.

Çift Hücreli Batarya Nedir?

Çift hücreli bir batarya, toplam iki elektrik hücresine sahip bir pildir. Tipik olarak, çift hücreli bataryalar AA ve AAA gibi küçük cihazlarda kullanılır.

3 Hücreli Pil Ne Demek?

3 hücreli bir pil, toplam üç elektrik hücresine sahip bir pildir. 3 hücreli piller, dizüstü bilgisayarlar ve elektrikli aletler gibi daha büyük cihazlarda kullanılır.

4 Hücreli Pil Kaç Saat Gider?

4 hücreli bir pilin çalışma süresi, pilin kapasitesine, cihazın güç tüketimine ve kullanım koşullarına bağlı olarak değişir. Genel olarak, 4 hücreli bir pil tipik olarak 4-8 saat güç sağlayabilir.

Laptop Pil Hücre Sayısı Nedir?

Dizüstü bilgisayarlardaki piller genellikle 3 veya 4 hücrelidir. 3 hücreli piller daha hafif ve daha taşınabilirken, 4 hücreli piller daha uzun çalışma süresi sağlar.

Laptop 3 Hücreli Pil Ne Demek?

Dizüstü bilgisayarlarda kullanılan 3 hücreli bir pil, toplam üç elektrik hücresine sahiptir. Bu piller, sınırlı çalışma süresi için uygundur ve genellikle daha hafif cihazlarda kullanılır.

4 Hücreli Pil Ne Demek?

4 hücreli bir pil, toplam dört elektrik hücresine sahiptir. Bu piller, daha uzun çalışma süresi gerektiren ve daha fazla güç tüketen cihazlarda kullanılır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Fikri olan yok mu?

Kimi the Iceman #7
  • Belirgin fark daha kapasiteli olmasi iste nasil bir fark ariyorsun ki? Daha uzun sure dayanir vs..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Fenerbahçe S.K
  • quote:

Orijinalden alıntı: f@ithline

Belirgin fark daha kapasiteli olmasi iste nasil bir fark ariyorsun ki? Daha uzun sure dayanir vs..

Yani normal uygulamada(kullanıma göre değişir elbet ama) ortalama kaç saat fark eder? 6 hücreli 5 saat giderse 4 hücreli 2.5-3 saat gider diyebilir miyiz?

Kimi the Iceman #7
  • Aynen oyle kullanima gore degismikle 4 cell 1.5 3 saat arasi gider dersek 6 cellde ayni kullanim ve ozelliklerdeki makinada 4 5 saat gider

Fenerbahçe S.K
  • f@ithline kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler

Kimi the Iceman #7
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mimar Adayı

Merhaba, 4 hücreli batarya ile 6 hücreli batarya arasındaki belirgin farklılıklar var mıdır? Varsa nelerdir?

Ya aslında hücre sayısı önemli ama ondan daha önemli olan bataryanın kaç miliWattsaat (mWh)olduğu, bataryanın gerçek kapasitesini o belirler
    Tabi hücre sayısı bunu artırır ama her bataryanın hücre kapasitesini aynı değil
  • quote:

Orijinalden alıntı: ibrahimdekori

quote:

Merhaba, 4 hücreli batarya ile 6 hücreli batarya arasındaki belirgin farklılıklar var mıdır? Varsa nelerdir?

Ya aslında hücre sayısı önemli ama ondan daha önemli olan bataryanın kaç miliWattsaat (mWh)olduğu, bataryanın gerçek kapasitesini o belirler

mWh sayısının fazlalığı önemli diyebiliriz yani?

Kimi the Iceman #7
  • quote:

quote:

quote:

Tabi, öyle
    Ama bunu pc nin tanıtımında yazmazlar, kısaca 4,6,8 veya 9 hücreli olduğu yazılır

• quote:

quote:

quote:

quote:

Tabi, öyle
    Ama bunu pc nin tanıtımında yazmazlar, kısaca 4,6,8 veya 9 hücreli olduğu yazılır

Kardeşim mrb bi sorum olacaktı. Almak istediğim iki adet laptop var.

1-ASUS [link]http://1-ASUShttp://urun.n11.com/dizustu-bilgisayar/asus-x550jx-xx171d-i7-4720q-4gb-1tb-156-freedos-4-gb-gtx950m-P87815546?cid=800202&utm_source=rtg_rtb

2-MONSTERhttp://www.monsternotebook.com.tr/abra/MONSTER-ABRA-A5-V6-1-3.html#.Vy8ddYSLTIW

Ekran kartları aynı fakat monster olan DDR5 Asus olan DDR3. Şimdi monster daha iyi hem işlemci hem ekran kartı hemde ram olarak fakar 3 hücreli prizmatik pil diyo. Asus 4 hücreli li lion pil. Aklıma takıldı şarjı çabuk mu biter bu 3 hücrelinin? Monster düşünüyorum ama sırf bu yüzden muallakta kaldım ayrıca bu prizmatik pil ile li lion pil arasındaki fark nedir ve bu iki batarya arasında ne kadar fark vardır?

• Başarılı bir hort.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    Uzun bir zamandır siteye giriş yapmadım, o yüzden epey geç cevap veriyorum. Prizmatik pillerle ilgili çok bilgim yok ama lityum ion pillerden daha iyiler diye biliyorum. Gerçi muhtemelen şimdiye kadar pc yi almışsınızdır :) Aldıysanız hayırlı olsun :) Hangisini aldınız

Fakat şarj 1 saat içinde bitiyor boşta olduğu halde asus destek uygulamam için birkaç adım izlememi söyledi onu denicem akşam eve gidince. Şarj sorunundan korkuyodum başka laptop aldım korktuğum şey başıma geldi düşün :)

iki bilgisayar arasında kaldım fakat dediğiniz gibi iki bilgisayarında Wh değerleri aynı fakat birisi 3 hücreli diğeri 4 hücreli.

3 hücreli pil, 52 Wh

4 hücreli pil, 52 Wh

bu iki aynı olan Wh değerlerle birlikte hücre sayısı nın az veya fazla olmasının avantajları ve dezavantajları nelerdir?

İlginize şimdiden teşekkür ederim.

Orijinalden alıntı: Turmen000

Merhabalar,

iki bilgisayar arasında kaldım fakat dediğiniz gibi iki bilgisayarında Wh değerleri aynı fakat birisi 3 hücreli diğeri 4 hücreli.

3 hücreli pil, 52 Wh

4 hücreli pil, 52 Wh

bu iki aynı olan Wh değerlerle birlikte hücre sayısı nın az veya fazla olmasının avantajları ve dezavantajları nelerdir?

İlginize şimdiden teşekkür ederim.
    Avantaj: 4 hucreli pil ayni yukte (oyun olur, uygulama olur, kullanim olarak dusun) daha uzun sure sisteminizi besler. Yani 3 cell atiyorum 1 saat dayanirsa 4 cell 1 saat 20dk gider gibi.
    Dezavantaj: 4 hucreli pil daha fazla yer kaplar. Daha agir olur.
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.