Şimdi Ara

pil bitmeden şarj yapmak uygun mu.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
631
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • önceki telefonumda kitapçıkta uyarısı vardı. tam bitmeden şarja takmayın diye. şimdi n73 aldım, tam bitmeden şarj yapmak pilin ömrünü kısaltır mı?

• Uzun süre önce dizüstü bilgisayarlarda ve cep telefonlarında ''Nikel Kadmiyum'' piller kullanılıyordu. Telefonu ilk aldığımızda pili en azından 9-16 saat arası şarj etmek ve pil tam olarak boşalmadan şarj işlemini gerçekleştirmemek zorundaydık. Eğer pili uzun şarj etmezsek ya da telefonun şarjı bitmeden pili şarj edersek ''bellek etkisi'' denen bir olay gerçekleşiyordu. Böylece pil şarj tutma kapasitesini yitiriyor, bekleme süresi ciddi oranda zamanla azalıyordu.

Günümüzde telefonlar ''Lityum Polimer'' ya da ''Lityum İyon'' piller kullanıyor. Nikel kadmiyum pillerde yaşanan tüm problemler bu pillerder büyük ölçüde aşılmış bir durumdadır. Telefonu ilk aldığınızda şarjı tamamen bitirip telefonu şarj edebilirsiniz. Telefonun şarjı dolunca da telefonu şarj cihazından çıkarabilirsiniz. Pil dolar dolmaz şarj aleti pile düşük akım gönderecektir. Kısacası pil dolduktan sonra telefonu hala şarj cihazında tutmanın herhangi bir anlamı bulunmuyor. Ancak pil çok uzun süre şarjda kalırsa ''sürşarj'' dediğimiz bir olay gerçekleşir ki bu da pile zararlıdır. Telefonda ilk 5-6 şarjı pili tam boşaltıp yapmanızı tavsiye ederim.

alıntı ..knigt..

• ilk 3..4 kullanımda pili tam bosaltıp şarja koymakta fayda var. en azından ben böle yapıyorum

Orjinalden alıntı: juniorx

önceki telefonumda kitapçıkta uyarısı vardı. tam bitmeden şarja takmayın diye. şimdi n73 aldım, tam bitmeden şarj yapmak pilin ömrünü kısaltır mı?

hayır kısaltmaz aksine tam boşalmadan yeniden şarj etmenin yeni nesil lityum pillerde pilin ömrüne katkıda bulunduğuna dair makale okumuştum

Orjinalden alıntı: over and under

quote:

Orjinalden alıntı: juniorx

önceki telefonumda kitapçıkta uyarısı vardı. tam bitmeden şarja takmayın diye. şimdi n73 aldım, tam bitmeden şarj yapmak pilin ömrünü kısaltır mı?

hayır kısaltmaz aksine tam boşalmadan yeniden şarj etmenin yeni nesil lityum pillerde pilin ömrüne katkıda bulunduğuna dair makale okumuştum

hımmm
  • bildigim kadariyla bir problem teskil etmiyor ama sürsarj problemi dogrudur.. ilk kullanimda uzun sure sarj edilmeli sonra 4 5 kere tam olarak bosaltilip tekrar sarja koyulmali.. sonra istediginiz gibi sarja takabilirsiniz..
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: ..Knight..

Lityum iyon ve lityum polimer bataryaların tamamen boşalmasını beklemek gerekmiyor.

Hangi telefonlarda var bu bataryalar?
    Bu sevdadan vazgeçen kanser olsun Beşiktaş
    l1957l-l1958l-l1960l-l1966l-l1967l-l1982l-l1986l-l1990l-l1991l-l1992l-l1995l-l2003l
  • quote:

Orjinalden alıntı: eAgle 81

quote:

Orjinalden alıntı: ..Knight..

Lityum iyon ve lityum polimer bataryaların tamamen boşalmasını beklemek gerekmiyor.

Hangi telefonlarda var bu bataryalar?

Ericsson, Motorola ve Nokia'nın yalnızca ilk telefonları nikel kadmiyum batarya kullanıyordu. (Örn: GH337)

Günümüzde tüm cep telefonlarında lityum bataryalar bulunmaktadır.
    Sayfalara yazsan sayfa yetmez Beşiktaş
    Vazgeçmek yok anladın mı Beşiktaş
    Bu sevdadan vazgeçen kanser olsun Beşiktaş
    l1957l-l1958l-l1960l-l1966l-l1967l-l1982l-l1986l-l1990l-l1991l-l1992l-l1995l-l2003l
  • şarjın yarısı boşken şarja koymanın ne gibi zararları var?

Orjinalden alıntı: manhack

şarjın yarısı boşken şarja koymanın ne gibi zararları var?

yeni aldıysan teli ,bildiğimiz, batarya zayıf uyarısi gelince şarza koy .bunu böyle 5-6 kere yap. sonraları istediğin zaman şarza koyabilirsin bende şuan öyle yapıyorum istediğim zaman şarza koyuyorum bi zararı yok eskisi gibi...
  • ben n70 me mi boşaldığı zaman takıyorum ve hayret verici şekilde çook çabuk doluyor yani nokia bu ince şarj olayında aştı arkadaşlar nokiadan memnunum hem kullanış hemde sağlamlık açısından benim telefonumda birde kızılötesi olsaydı çok iyi olcakdı ama maalesef.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MESUT_TEKNİK -- 23 Mart 2008; 23:18:56 >
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.