Arkadaşlar internette devamlı kopma yaşıyorum, 5 dakikada bir internet kesiliyor, seyrekte olsa 2 saat kesintisiz kullandığımız oluyor ama genelde kesinti yaşıyoruz devamlı. Türk telekom a birkaç defa arıza kaydı yaptım, sinyal sizin modeme kadar sağlam geliyor, modemde ya da ev içi tesisatta sorun var dediler. Kesinti şöyle oluyor, modemin adsl ışığı ve power hariç diğer ışığı sönüyor sonra tekrar bağlanıyor. Modemi TT kampanyasından almıştım. Böyle bir problem yaşayan var mı ?
Splitter da sorun vardır büyük ihtimal ile aynı şey benim başımada bir kaç kez gelmişti.Splitter belli zaman sonra yanıyor istersen onu değiştir öyle dene
TTneti arıyorsun sorun yok diyolar.Bazen açıyosun hiç kopmuyosun aha düzeldi diyosun tak gidiyo internet Bazense 2 dk da gidiyor.İlk bu sorunla karşılaşınca 3 gün düzeltememiştim aramadığım yer kalmamıştı.En sonunda deneye deneye sorunun o olduğunu anlamıştım
O modemi çok kullandım sağlam modemdir.Çok portlu modem aldığım için artık kullanmıyorum.Ama duruyor köşede
Hocam ilgin için teşekkürler. Şu anda hatta telefon takılı değil, splitter da kullanmıyorum. Modem direk hata takılı. Splitterın telefonun kullanılabilmesini sağlamaktan başka bir işlevi var mı, sinyali gürültüden arındırmak gibi.
Valla o konuda bir bilgim yok ama şöyle bir şey gördüm internet de
''Splitter üzerindeki filtre alçak geçiren filtredir. Zira 4 kHz lik band genişliğinde sadece ses sinyalleri bulunmaktadır. Splitter ''içindeki bu alçak geçiren filtre sayesinde ADSL modeme sadece internet sinyallerinin ulaşılması sağlanır. Splitter'dan geçen ADSL sinyalleri ADSL modem içerisinde ikinci bir kez filtrelemeye uğrar. ''
Bulabilirsen splitter ile bir dene sorun ondan kaynaklanmıyorsa apartmandan gelen kabloları kontrol et.Eski ise değiştir.
Arkadaşım eğer hattında bir sorun yok ise modeminin yazılım sürümünden kaynaklı olabilir. Modeminin markasına göre üretici firma yada ithalatçı firmasının adresinden yeni sürüm yazılımını indir ve modeminde yazılım güncellemesi yap, bu şekilde sorunun düzelecektir
modemin pikatel combomax isewww.adslburada.com adresinden yeni sürüm yazılım dosyasını indirebilirsin
Cevap yazan arkadaşlara çok teşekkür ederim.
Sorunu modemin yazılımını güncelleyerek çözdüm, ayarlarda Quality of service seçeneğini de devre dışı bıraktım. İlginç olan bir durum, işyerindeki modemi akşam evde denedim ve daha seyrek de olsa kesilme yaşadım ama sonrasında dediğim gibi eski modemin yazılımını güncelleyince sorun kalmadı.
ya bende 2 saatte bir kopuyorum nerdeyse güncelleme yaptım ve böle yazıyor modem sürüm : C11-2M-0030R çok araştırdım internetten ama kimsede bu güncelleme yok acaba senin güncelemen kaç deli edecek beni bu iş ya acil yardım edersen sevinirim :S:S
Modemi şu an kullanmıyorum, erişimim de yok. Aşağıda arkadaşın verdiği siteden indirip güncellemiştim. Güncelleme dosyası bende yok maalesef. Combomax için bir driver dosyası buldum bilgisayarımda belki işine yarar diye onu uploadladım. Kolay gelsin, insanı gerçekten sinir ediyor ...
teşekkürederim yardımın için dediklerini yaptım şu anda bi sorun gözükmüyo tıkır tıkır çalışı az daha kafayı yemek üzereydim hızır gibi yetiştin çok saol dedin gibi Quality of service bunuda devre dışı bıraktım bunun ne oldunu pek bilmiyorum bi zararı olmaz dimi bunun tekrardan çok teşekkürederim
quote:
Orijinalden alıntı: 06H@RUN
teşekkürederim yardımın için dediklerini yaptım şu anda bi sorun gözükmüyo tıkır tıkır çalışı az daha kafayı yemek üzereydim hızır gibi yetiştin çok saol dedin gibi Quality of service bunuda devre dışı bıraktım bunun ne oldunu pek bilmiyorum bi zararı olmaz dimi bunun tekrardan çok teşekkürederim
Rica ederim, sorununu çözdüğüne sevindim . Quality of service ne işe yarıyor bilmiyorum ama modem arkadaşlarda bu zamana kadar sorunsuz kullanıyolar.
quote:
Orijinalden alıntı: RCox
Modemi şu an kullanmıyorum, erişimim de yok. Aşağıda arkadaşın verdiği siteden indirip güncellemiştim. Güncelleme dosyası bende yok maalesef. Combomax için bir driver dosyası buldum bilgisayarımda belki işine yarar diye onu uploadladım. Kolay gelsin, insanı gerçekten sinir ediyor ...
verdiğin link silinimş birdaha verirsen sevinirim işime çok yarayacam deli oldumm
Aynı sorun bende de var. İlk aldığımda bu sorunu yapıyordu aslında ama bi ara düzeldi ve aylarca sorunsuz kullandım.Son iki gündür yine aynı sorun başladı.Modemin açıp kapattığımda düzeliyor.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme