Şimdi Ara

PİKAP TAVSİYESİ (41. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.138
Cevap
29
Favori
113.957
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3940414243
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Kursun_ kullanıcısına yanıt
    Sayın Kursun,

    Özetlersem Audio Technica AT-LP140 modelini almamı, buna da özel phono girişi olan aktif hoparlör almamı öneriyorsunuz. Size çok soru sorduğumu biliyorum, ama tam teknik konulara hakim olmadığımdan bana bir iki hoparlör modeli söyleyebilirseniz çok sevinirim. Özel phono girişi olan tip.
    Tekrar ilginize teşekkür ederim.
  • fazuc F kullanıcısına yanıt
    Audio Technica pikaplarını genel olarak öneriyorum. Audio Technica AT-LP140 modelinin fiyatı uygun görünüyor. Ama sizin için en iyi tercih olmayabilir de...
    Aktif hoparlör almanızı önermedim. Sanıyorum bu sizin vardığınız bir sonuç.
    Aktif hoparlör kullanmadığım için bir önerim yok. Belki de forumdan başka arkadaşlar öneride bulunabilir.

    Normal olarak pikaplı bir müzik sistemi için pikap, phono girişi olan bir amfi ve bir çift hoparlör gerekir.
    Eğer kullanılan amfinin phono girişi yoksa veya daha kaliteli bir phono girişi isteniliyorsa harici bir phono pre kullanılabilir.
    Bu anlattığım yolun bütçeye göre çok değişik çeşitlemeleri olabilir.

    Ama öncelikle neden pikap isteniliyor onu irdelemek lazım.
    Pikap kullanmak biraz emek ister.
  • Audio Technica AT-LP120X almak isteyenler aşağıda ki linki arada kontrol edebilir. Amazonda bilindiği gibi ürün ücretleri ve kargo ücretleri anlık değişebiliyor. Almaya karar verdikten amazon.de yi takip ettim sürekli ve sonun satıcının birinde Türkiye'ye ücretsiz kargo olduğunu gördüm. Toplam sipariş tutarım cihaz+vergi=280Euro(Ort2000TL mart içi). Cihazı aldıktan sonra 5 gün içinde Türkiye'ye geldi. Ulaşılamazlıktan dolayı 2 gün gümrükte beklemek zorunda kaldı.Toplamda bir hafta içinde elimdeydi. Ülkemizde ki piyasanın çok altına geldi. Ürünün paketlemesi ve cihaz sorunsuz geldi.

    https://www.amazon.de/-/tr/gp/product/B07MVY92KZ/ref=ppx_yo_dt_b_asin_title_o00_s00?ie=UTF8&psc=1




  • Haklısınız, öncelikle tam ne istediğimi belirtmem daha doğru olurdu.

    Eşimle plak dinlemek istiyoruz, ama bunun içinde plaklara zarar vermeyecek teknoloji marketlerde satılan retro çanta pikaplar olmasın istiyorum. İleride amfi ilave edebileceğim orta düzeyde bir pikap ve yanında aktif hoparlörler yeterli olur.

    Bu ihtiyacımı karşılayabileceğim bir set önerebilirseniz sevinirim. Bütçe 5.000.-TL

    Ben aşağıdaki pikapları bulmuştum.
    Audio Technica AT-LP140 3000 TL
    Rega Planar Plus 1 3000 TL
    Lenco l-3808 2000 TL
    Pro Ject Essential II 2500.-TL
  • fazuc F kullanıcısına yanıt
    5000 TL bütçe ile 3000 TL'lik pikap alınırsa amfi ve hoparlöre sadece 2000 TL kalıyor ki bu yeterli olmaz.

    Bu durumda Lenco L3808 pikap alınıp, yanına ikinci el olarak 2000 TL'ye bir çift hoparlör ve 1000 TL'ye amfi alabilirsiniz. Bunun için sahibinden.com takip edilebilir.

    Bu pikabın dahili phono pre'si olduğuna göre phono girişi olmayan aktif hoparlör ile de kullanabilirsiniz. Ama aktif hoparlör ile kullanım ileride sistem güncellemesi için pek uygun olmayacaktır. Aktif hoparlör, daha doğrusu stüdyo monitör konusunda benim favorim Yamaha'dır. Yıllardır kayıt stüdyolarının referans monitörü olmuşlardır.
  • Şu karikatürü daha önce de bu forumda kullanmıştım. Esasında pikap konusunun çok pahalı ve zahmetli bir iş olduğu bir gerçek.

     PİKAP TAVSİYESİ

    Pikap kullanması kolay bir alet değil. İlgi ister.
    Bence şu video'daki ayarları yapamayacak durumda olanların pikap işine girmemeleri en doğrusu olur.

    https://www.youtube.com/watch?v=WM-aIDwfrhc




  • merhabalar Dual Marka pikap alacağım ama hs130 ile p90 marka arasında kaldım sizce ikisinden de vazgeçmelimiyim yoksa bi sıkıntı yaşamamam mı kara veremedim
    ne önerirsiniz acaba
  • Kursun_ kullanıcısına yanıt
    Hocam merhabalar, ben de arkadaş gibi evde ara sıra dinlemek için bir pikap almak istiyorum. AT-140XP alıp yanına linkteki anfi ve 2 adet hoparlör ile kullansam nasıl olur sizce?
    https://m.n11.com/behringer-microphono-pp400-pikap-anfisi-P205982488?gclsrc=aw.ds&&gclid=EAIaIQobChMIh8vH8LWS6gIVEtvACh36pgLyEAQYAyABEgJ1C_D_BwE

    Bir de AT-LP3 modeli var. Bu model benim için yeterli olur mu sizce dahili phone pre si mevcut anladığım kadarıyla.(Aktif 2 hoparlör ile)
    Son olarak geçmiş yazılarınızda kaliteli pikapların dahili phone pre si ve iğnesi olmaz demişsiniz. İğnenin kalitesi dinlemeden nasıl anlaşılır. Audio Technica modelleri için mesela AT-XP3 kartuşu ile AT-91V kartuşu arasındaki fark nedir. Cevaplarsanız çok memnun olurum teşekkür ediyorum iyi günler :)

    AT-LP140X 3100 TL
    AT-LP3 2250 TL



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _SiTeMKaR_ -- 21 Haziran 2020; 11:7:16 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • _SiTeMKaR_ kullanıcısına yanıt
    Audio Technica AT-LP140X fiyat olarak bütçenize uygunsa alın. Fiyatına göre güzel bir pikap.

    Fiyat konusunda verdiğiniz fiyatlarda bir dengesizlik var.
    Audio Technica'nın Avrupa sitesinde
    AT-LP140X - £349
    AT-LP3 - £199
    Eğer AT-LP140X 3100 TL ise AT-LP3'ün orantı ile 3100TL *199/349 = 1768 TL'ye satılması lazım. 2250 TL'ye satılıyorsa orantısız pahalı satılıyor demektir.

    AT-LP3 drict-drive değil, kayış sürücülü... Ayrıca tam otomatik. Bence tercih edilebilecek bir model değil.

    Link verdiğiniz Behringer phono preamp işinizi görür. Ama bu ilanda yazdığı gibi bir amfi değil preamplidir.
    Yani pasif hoparlör ile ayrıca amfiye ihtiyacınız olur.
    Bu fiyata bunu almaktansa pikap girişi olan bir amfi almayı tercih edebilirsiniz.

    Pikap kartuşlarının sesleri arasında nüans farkları olur. Kimi güçlü, vurucu basları ile öne çıkar, kimi saf su gibi berrak, ipek gibi tizleri ile öne çıkar. Fiyatlarını MM (moving magnet), MC (moving coil) olması, iğnenin (cantilever) yapıldığı malzeme (aluminyum, titanyum gibi), iğnenin ucundaki elmasın profili (konik, eliptik, microline, shibata gibi) etkiler. Kullanılan mıknatısın tipi dahi sesi etkileyebilir.

    Ancak dinlemeden sesini sevip sevmediğinize karar vermek mümkün değil.
    Pikap kartuşları da hoparlörler gibi "elektro-mekanik" sistemlerdir.
    Nasıl hoparlörler elektrik sinyalini akustik sinyale çevirir, pikap kartuşları da mekanik titreşimleri elektrik sinyaline çevirir. Bu çevrim esnasında ister istemez kendi karakterlerini de eklerler.




  • Hocam nazik ve sabırlı cevabınız için çok teşekkür ederim öncelikle :)
    Fiyatlar arasındaki dengesizliği ben de farkettim açıkcası. Ama kendinden anfili + fiyatının uygun olması cezbetmiyor değil. Ben hobi amaçlı almak istiyorum daha önce de belirttiği gibi. Yani o pikap sesinin tadına varmak istiyorum. Açıkcası ikinci el pikaplara da bakıyorum ama kafam çok karışık. İkinci el temiz bir pikap benim işimi görür mü? Bana ilerde sıkıntı çıkarır mı? İğnesi manyetik olmuyor genelde bildiğim kadarıyla. 2 bin TL'ye bulunduğum ilde gerçekten temiz antika pikaplar mevcut. Bir yandan da yine audio technica nın LP60 modeli. 3.5 anolog çıkışı mevcut. Bu pikabı alıp evimdeki creative 5+1 ses sistemini bağlasam o pikap hissini gerçekten alır mıyım yoksa kendimi mi kandırmış olurum.
    1) Antika eski temiz bir pikap almak mı? (Ortalama 2 bin TL)
    2) Audio Technica LP60 + mevcut ses sistemim mi ?
    3) LP140X + PP400 + aktif hoparlör mü ? (4500 TL)

    Son olarak aktif hoparlörü neden önermiyorsunuz. Bahsettiğiniz pikap anfisini bulamadım açıkcası link atabilir misiniz önerebileceğiniz makul bir anfiyi. (İlerde kuracağım sistemi geliştirme gibi bir girişimim olmayacak bana bir ömür o müzik tadını versin yeter :)

    Çok teşekkür ederim tekrardan selametle :)




  • Merhaba. Benim de tavsiyeye ihtiyacım var.
    Bütçem çok yüksek değil. Var mı bilmiyorum ama, usbden de flac yani vinyl rip müzikleri dinleyebileceğim bir pikap arıyorum. Malum plak fiyatları dışarıya nazaran 10 kat daha pahalı hemen hemen.
  • Ben de bu aralar pikabımı artık üst seviyeye çekeceğim.

    Elimde sorunsuz kututuları bile dıuran audio technica lp120 var. İsteyen olursa haberleşelim bari kullanıcıya gitsin.
  • kubadibamka K kullanıcısına yanıt
    Yazdığınızı anlamadım. Pikabın usb çıkışından müzik mi dinlemek istiyorsunuz? Öyle birşey yok çünkü.

    Ama dinlediginiz plakları usb aracılığı ile ripleyip bilgisayara atabilmeniz mümkün
  • Evet usbden vinyl rip dinlemeyi sormuştum. Pikap fiyatına plak satılıyor ülkede...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Belki dışarıdan itici gelebilecek ama plak pahalı bir hobi. Bütçesi yetersiz olan hiç girmesin. Dijital müzik o kadar da korkunç değil çünkü. İyi bir dac ve hoparlör ile harika sonuçlar almak mümkün.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • drax* kullanıcısına yanıt
    Aslında hiç pahalı bir hobi değil. 20 dolarlık plakların 200-300 liraya satılması aklıma sadece "coğrafya kaderdir" gibi saçma bir söz getiriyor. Malesef bu ülkede insanların hayallerine bile kapitalist ambargolar konuluyor. Bence tek sorun bu...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kubadibamka K kullanıcısına yanıt
    Elbette öyle fakat ülkemizin genelinde alışveriş böyle. Sadece müziğe para vererek ulaşma alışkanlığımız az ülkece. Para verenlere de potansiyel alıcı gözü ile bakılıp hiç düşünülmeyince iş saçmasapan hale geldi.

    Yine de plak pahalı bir hobidir. Pikabı iğnesi plağı derken ciddi para harcanır. Bunları vermeye razı olan biz azınlıklar elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıoruz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herkese Merhaba,

    Babadan kalma çok sayıda plağı dinleyebileceğim giriş seviyesi bir sistem kurmayı düşünüyordum fakat aklımda bazı soru işaretleri oluştu, bu yüzden bilen birilerinin görüşünü almak istedim. Yaklaşık ayırabileceğim bütçe 2000-2500 aralığında. İlk başlarda denon 29f + mackie cr3-x düşünüyordum fakat forumda ve internette okuduklarım denon 29f'un tatminkar olmadığını gösteriyor. Bu bütçe aralıklarında giriş seviyesi için bir sistem kurulabilir mi ? Yoksa yol yakınken dönmek en mantıklısı mı ?

    Ayrıca, bu aralıkta audio technica at-lp60bk buldum 1700 civarlarında, bu model iyi midir ?

    (Not: Hoparlörü de internet araştırması sayesinde buldum, iyi midir, giriş için uygun mudur o konuda da yardıma ve öneriye açığım.)

    Teşekkür ederim,

    iyi günler.
  • jemalskywalker kullanıcısına yanıt
    Pioneer PL-990
    Denon DP-29
    Marantz TT-5005
    Audio-Technica AT-LP60

    Hepsi aynı pikaptır.
    Bu markalar bu kadar kötü pikap imal etmekle uğraşmazlar.
    Fason olarak imal ettirip kozmetik değişiklikler ile kendi markaları adı altında "meraklısına" satar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kursun_ -- 30 Haziran 2020; 19:35:59 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kursun_

    Pioneer PL-990
    Denon DP-29
    Marantz TT-5005
    Audio-Technica AT-LP60

    Hepsi aynı pikaptır.
    Bu markalar bu kadar kötü pikap imal etmekle uğraşmazlar.
    Fason olarak imal ettirip kozmetik değişiklikler ile kendi markaları adı altında "meraklısına" satar.
    Çok doğru söyledin , bende o "meraklı"lardan biriydim.
    Zamanında bu sayfalarda Pioneer PL-990 incelemesi ile almıştım , sonra merak ilerleyince aslında ne olduğunu anladım.
    O zamandan beri benzer incelemeleri görünce (herçeşit kablo, amfi, pikap, hoparlör vs), o PL-990 aklıma geliyor.

    Sonuç olarak pikap konusunda her tavsiyeye kulak verin ama hepsini ayrıntılı şekilde inceleyin.
  • 
Sayfa: önceki 3940414243
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.