Şimdi Ara

PİKAP TAVSİYESİ (33. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.137
Cevap
29
Favori
114.019
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3132333435
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • sarpcore kullanıcısına yanıt
    Seramik kartuşların çıkış voltajı manyetik kartuşlara göre daha yüksektir. Dolayısı ile bir amfiye bağladığınızda biraz düşük seviyede olsa da ses almanız lazım. Eğer hiç gelmiyorsa kartuş arızalı olabilir.
  • Kursun_ kullanıcısına yanıt
    https://resmim.net/f/FBJwdY.jpg

    Bu resimdeki ceviriyle tosları optike cevirip sounbara taktım ama ses gelmedi. Cevirici analogdan digitale. Tersi mi olacak acaba? Digitalden analoga.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • https://www.dr.com.tr/Elektronik/Gpo-Stylo-Ii-Pikap/Ev-Elektronigi/Pikaplar/urunno=0001727454001#

    Bu pikap alınır mı maksat ses cıksın elimdeki plakları dinliyim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu şekilde tamamlafım.
    Pioneer sa-540 amfi aldım.
    Hitachi hoplarda ekledim.

     PİKAP TAVSİYESİ

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sevgili üstadlarım,

    Tane tane, sabırla, büyük bir nezaketle yazdıklarınızı satır satır okudum, elimden geldiğince anlamaya çalıştım. Her birinizin ellerinize, bilgilerinize sağlık. Yaklaşık olarak 2-3 haftadır bir pikap arayışı içerisindeyim. Bir süredir sevdiğim, miras olarak bırakmak istediğim albümlerin LP'lerini topluyorum ancak gerekli ekipmana sahip olmadığım için hiçbirini dinleme fırsatım olmadı :) Öncelikle nostalji amaçlı ve niyeyse daha "iyi" ses alabileceğime kendimi inandırdığım için National Panasonic ve Dual markalarının 40-50 yıllık ürünlerini araştırdım. Sonra neden eve bir rulo tuvalet kağıdı alırken bile yumuşaklık analizi yapılmıştır diye baktığım donanımhabere bakmadım ki diyerek bu başlığı okumaya başladım ve bakış açım tamamen değişti.

    Daha önceden giriş seviyesi sayılabilecek bir Yamaha AV reciever ve Denox kolon sistemim olmuştu ancak boşanma nedeniyle hepsini geride bırakmış durumdayım. Elimde hiçbir şekilde bir cihaz bulunmuyor. Sistem için ise max 3000-4000TL arası hedefledim.

    Pikap olarak Lenco'nun L-90 ve L-3808 modelleri arasında gidip geliyorum. Amazon'da 1500TL'ye L-3808 varken ikinci el olarak benzer fiyatlarda L-90 da bulabileceğimi düşünüyorum. Öncelikle pikap olarak bu iki modelden hangisini, neden tavsiye edersiniz?

    Stereo amfi almaktansa bir AV reciever alıp hem TV&PS4 kullanımımı şenlendirsem, hem de alacağım pikap'ı bağlasam iyi verim alabilir miyim? Yanıtın evet olduğu senaryo için bütçe dahillerinde kalacak, f/p canavarı sayılabilecek bir cihaz tavsiyeniz var mıdır? (Denon AVR X250 BT modeli gibi)

    TV'yi de bağlayacak olmama rağmen hoparlörde 4+1, 5+0 gibi bir oluşum istemiyorum. Sağda solda iki tane sağlam hoparlör beni mutlu edecektir ancak hoparlör konusunda hiç bilgim olmadığı için her türlü öneriye açığım.

    Verdiğiniz yanıtlar için şimdiden her birinize çok teşekkür ederim, yanıtlarınıza istinaden de tekrar soracağım muhtemel sorularım için ise affınıza sığınırım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sardaukar -- 5 Nisan 2019; 17:16:2 >




  • Sardaukar kullanıcısına yanıt
    Öncelikle eğer 5.1 kurulum yapmayacaksanız ve sadece ön iki hoparlörü stereo olarak kullanacaksanız Avr almanızın bir mantığı olmuyor. Çünkü Avr’ler Müzikal anlamda basit bir stereo amfi kadar bile başarılı değiller. Hele ki bt250 gibi giriş seviyesi bir Avr hiç iyi olmayacaktır.

    Onun yerine PS4’ü hdmi ile tv’ye bağlayıp tv’nin kulaklık çıkışından da stereo amfinin herhangi bir girişine bağlantı yaptığınızda hem tv’nin hem de ps4’ün sesini sistemden alabilirsiniz.
    Ayrıca stereo amfi ile de plaklarınızdan daha iyi bir ses alabilirsiniz.

    Pikap konusunda pek bir bilgim yok ben de etraftan okuduklarıma göre Pro-Ject Debut Carbon modelini aldım ve kullanıyorum. O yüzden orada daha bilgili arkadaşlar yorumlarına göre devam edersiniz.

    Stereo amfi olarak da bütçeye göre sıfır olarak denon 720, Marantz 6005 vs gibi modeller düşünülebilir.
    https://www.amazon.de/Denon-Stereo-Vollverstärker-Frontblende-ECO-Standby-HC-Singele-silber/dp/B007Y3OBKQ/ref=mp_s_a_1_1?crid=QUWEC5Z4C1PF&keywords=denon+720&qid=1554540033&s=gateway&sprefix=denon+72&sr=8-1
    https://www.amazon.de/gp/aw/d/B01GQFS7HK/ref=dp_ob_neva_mobile

    Hoparlör konusu ise bütçeden dolayı biraz sıkıntılı.
    Bunun için ise 1000 tl civarına 2.el Heco Victa 302, q aqustic 2020 gibi modellere bakabilirsiniz

    Ki bu hali ile bile sistem 4-5 bin tl civarı oluyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Turuncu55 hocam, yanıtınız için çok teşekkürler.

    Amfi için Denon 720 için kararımı verdim. Amazon.de'de 250€ iken, önceden teşhir ürünü olup sonrasında 2-3 ay kullanılan bir cihazı 1400TL'ye buldum. Sıfır mı ikinci el mi ikilemi yaşıyorum şu an :)

    Hoparlör olarak da Dali Zensor 1 ve Heco Victa 302 arasında kaldım. Her yerde okuduğum "Denon-Dali Uyumu"ndan dolayı Dali ağır basıyor. 1000TL civarına ikinciel bulabileceğim gibi duruyor.

    Pikap'ta ise L-3808 ve L-90 arasında sıfır L-3808 almak daha mantıklı geliyor. Muhtemelen hafta başında almaya başlıyorum.

    Bahsettiğim modeller hakkında görüşleriniz nelerdir? Bir de kablo için ne önerirsiniz?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sarpcore

    Bu şekilde tamamlafım.
    Pioneer sa-540 amfi aldım.
    Hitachi hoplarda ekledim.

    Üstadım benzer bir setup kurmaya karar verdim pikap harici dac yada direk pc bağlantısı denediniz mi.su anki pc ana kartı daclı sistem olduğundan almadan biraz araştırıyorum :)




  • quote:

    Orijinalden alıntı: monarchisoliders

    Üstadım benzer bir setup kurmaya karar verdim pikap harici dac yada direk pc bağlantısı denediniz mi.su anki pc ana kartı daclı sistem olduğundan almadan biraz araştırıyorum :)

    Alıntıları Göster
    az önce pc den anfiye baglantı yaptım bir yandan dinliyordum.ucuz yollu bir ssitem bu.aldığım yerde var hala.hoplar iyi değil onları değişicem yakalarsam bir seyler bakıyorum.pikapa para vermedim kayınpederin evinden çıktı.dac düşünüyorum ama o konuda karar veremedim.pi + dac mi alayım yoksa sadece dac mı alayım emin olamadım.




  • sarpcore kullanıcısına yanıt
    Üstadım benim dac ahım şahım değil :/ sa 540 + Pioneer CS 595 al uzun süre üzmez dedi işin meraklısı bir abim .
  • monarchisoliders kullanıcısına yanıt
    orası göreceli tabi.çok üst düzey bir şey beklemiyorsan işini görür.benim müzik kulağım zaten yok o yüzden pilaklarımı dinliyim notebook dan baglantı yapıp spotify dinliyim istedim.benim işimi görüyor ama dediğim gibi hoparlörler kötü onları değişicem.ekleyebilirsem birde dac ekliyicem.
    https://www.sahibinden.com/ilan/ikinci-el-ve-sifir-alisveris-ev-elektronigi-ev-muzik-sistemleri-pioner-sa-540-orjinal-amfi-seti-uygun-fiyat-673658549/detay


    bu ilana bak.adam komple katlarını veriyor.fiyatıda bence uygun.alınır tamir falan olmamıssa.bende sadece amfi kısmı var.ben bile alabilirim sırf radyo ve kasetçalar için.




  • sarpcore kullanıcısına yanıt
    Benzer düşünüyoruz hocam , derdim bellirli bir kalitenin üzerinde müzik dinleyebilmek,yorumlarınız için teşekkürler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • monarchisoliders kullanıcısına yanıt
    rica ederim.iyi günler..
  • Selam dostlar. İşin içinden çıkamadım, yardımınıza ihtiyacım var :)
    Başlangıç seviyesi için sistem toplamak istiyorum ama çok hakim olamadığım için sizlere danışmak istedim.
    Düşündüğüm birkaç model var (Lenco L-3807/ L-175 / L-85 / L-90). Benim amacım sadece hoparlör bağlayıp dinlemek şu an için. Bulunduğum yerde geçici olduğumdan fazla yüksek bir sistemin altına girmek istemiyorum. Bunlardan birisini alırsam, ne tür bir hoparlör almam lazım? Ya da ses sistemi? Nasıl bir yol izlesem daha doğru olur, yardımcı olursanız sevinirim. Harici bir amfi, hoparlör falan almak hiç istemiyorum açıkçası. Sizler ne önerirsiniz bu konuda merak ediyorum. Şimdiden teşekkürler.
  • Hazreti Bruce Wayne kullanıcısına yanıt
    Amfi neysede hoparlör almadan nasıl yapacaksın? Aktik hoparlör alman lazım. Pikap konusunda çok bilgim yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sardaukar kullanıcısına yanıt
    Merhabalar dostum. Naçizane bir kaç tavsiye veya görüş belirtmek isterim. Denon PMA 720 gerçekten güçlü bir amfi. Ben sıfır aldım ve oldukça memnunum. f/p sayılabilecek bir ürün. Ama sonradan sonraya aklıma receiver amfiler düştü. Deneme fırsatım olmadı ama güzel yorumlar okuyorum. Özellikle temiz vintage sayılan modeller ilgimi çekiyor. Tabi bunun için bütçe gerekli.

    Pikap konusuna gelince ben sıfır L90 ile başladım. f/p kısmı tartışılır elbet ama görsel olarak çok güzel bir pikap. Ahşap kasası ve kaliteli duran yapısı cezbediyor. Detaylı kol ayarı da oldukça işlevsel. Ama ben daha sonradan AT 120 bulunca L90'ı kenara kaldırdım. Bunun iki sebebi vardı. İlki iğneyi değiştirmek istedim ama phono çıkışa kafayı taktığımdan dolayı phono çıkışlı üst model sayılabilecek bir pikaba geçip ek iğne masrafı yapmak istemedim (AT 120'de AT95 iğne var ve 300tl civarı). İki pikabı mevcut sistemimde kullanmış biri olarak çok büyük farklar elde ettiğim söylenemez (Wharfedale 9.6 hoparlör). L90'da başarılıydı ama dediğim gibi dünya para verdiğim plakları daha iyi bir iğneyi hak ediyor diye düşündüğümden AT 120'ye geçmiş oldum (dünya para dediğim tabi ki kendi bütçeme göre :) ). AT 120'yi de bu forumdan bir dosttan temin ettiğim için de üzerine çok düşünmeden aldım. Şu da bir gerçek, şuan Dual'in HS serisi pikap sistemleri de aklımı çeliyor ama malum gene bütçe sorunu :)

    Bütçeni referans alırsak Denon PMA + Heco 302 + Lenco + kaliteli kablo seti fazlasıyla seni tatmin edebilir. İleriki senelerde elbet sende daha iyisi için arayışa girebilirsin ki bu da insan oğlunun takıntısıdır Bu arada Dali bütçeni zorlayabilir diye onu saymadım.





  • Hazreti Bruce Wayne kullanıcısına yanıt
    Pikap için bütçen bin tl üzeri tutmanı öneririm. amfi + hoparlör sana yer sıkıntısı yaratacaksa aktif hoparlör alman lazım. Stereo olanlardan tabi (2.0). Stüdyo hoparlör olarak araştırırsan bir kaç model görürsün. Benim gördüğüm en çok tercih edilenler Edifier, Audio Engine ve yine benim beğendiğim Wharfedale diamond (zor bulunuyor) aktif modeli. Ama bunların fiyatı edifier hariç oldukça yüksektir ve pikap sistemi için ne kadar tatmin eder seni emin değilim. Harici amfi istemediğinden dolayı pikap seçerken mutlaka pre-out çıkışlı olanı tercih etmelisin. Bu çıkış bildiğimiz kulaklık çıkışı oluyor. Sadece phono çıkışı olan bir pikap alırsan onu ancak harici pre-amfi ile aktif sisteme bağlayabilirsin ya da mecbur phono girişli harici amfi + pasif hoparlör alman gerekir.
  • metulen kullanıcısına yanıt
    Pazartesi akşamı bir arkadaştan max 40-50 saat kullanılmış Denon PMA 720 aldım, dün de amazon.com.tr'den sipariş verdiğim Lenco L-3808'im elime ulaştı.

    Geriye hoparlör ve kablo seçimi kaldı. Bütçemi biraz aşabilecek bir güncelleme oldu, temiz ikinci el Dali Zensor 3 kestirdim gözüme :) Onu da bu hafta içerisinde çözeceğim galiba.

    Kablo konusuna ise henüz hiç detaylı bakamadım ama gördüğüm kadarıyla 20TL'den başlayıp binlerce liraya kadar giden inanılmaz geniş bir yelpaze var. Daha çok okumam gerekiyor kabloda karar verebilmek için. Haftasonu kablo işini de çözüp setup'ı kurmayı planlıyorum.

    İlk mesajımdan sonra yönlendirip, bilgilerini paylaşan herkese çok teşekkürler. Kurulumu tamamlayınca fotoğraf paylaşımı da yapacağım.
  • Doğrudan olmasa da önceki sayfalarda yazdıklarınızın da seçimlerimde büyük katkıları oldu. Hala hoparlör ve kablo ayarlayamadım, bir an önce tamamlayım istiyorum ama bir yandan da sırf almış olmak için ihtiyacım olmayan birşey de almak istemiyorum. En iyisi okumaya devam :)
  • Arkadaş bendeki 720 yi aldı.
    Thorens 160 mk 2 - Energy cf 70 ve Black Rhodium jive kablo setiyle deneyip aldı.
    güle güle kullansın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KcRasco -- 11 Nisan 2019; 10:28:6 >
  • 
Sayfa: önceki 3132333435
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.