Şimdi Ara

PİKAP TAVSİYESİ (34. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.138
Cevap
29
Favori
113.996
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3233343536
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaş bendeki 720 yi aldı.
    Thorens 160 mk 2 - Energy cf 70 ve Black Rhodium jive kablo setiyle deneyip aldı.
    güle güle kullansın.
  • KcRasco K kullanıcısına yanıt
    Hocam selamlar,

    O gün gösterdiğiniz misafirperverlik ve nezaketiniz için tekrar çok teşekkürler. Henüz deneme fırsatım olmadı ama eksikleri toparladıktan sonra tekra kulaklarınızı çınlatacağım. :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sardaukar

    Hocam selamlar,

    O gün gösterdiğiniz misafirperverlik ve nezaketiniz için tekrar çok teşekkürler. Henüz deneme fırsatım olmadı ama eksikleri toparladıktan sonra tekra kulaklarınızı çınlatacağım. :)
    güzel yorumların için ben teşekkür ederim.
  • Merhaba. Pro-ject Essential II phono usb n11'de distribütörü tarwfından 1750 gibi bir fiyata satılıyor. Fiyat iyi göründü. Kullanan, tavsiye eden olur mu?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: KcRasco

    Arkadaş bendeki 720 yi aldı.
    Thorens 160 mk 2 - Energy cf 70 ve Black Rhodium jive kablo setiyle deneyip aldı.
    güle güle kullansın.
    energyler de satılık mı ? :D
  • malesef hocam :) diğer bileşenler satılık değil
  • Merhaba arkadaşlar,

    Valide hanıma jest olsun diye hediye amaçlı pikap almak istiyorum.Kadıköy sahaflardan da arada ziyaret edip plak alırım nostalji olur diye düşündüm.Çok iyi bir müzik kulağım yok ama ilerde sararsa güzel bir sistem kurabilirim.Queen albümlerini iyi kalitede dinlemeyi çok isterim ama şuan için çok iddialı olmayan ve bütçe dostu bir şey almak istiyorum 400 TL'ye kadar çıkabilirim.Tahminen sesi çok beklentiyi karşılamaz ama aşağıdaki ürünü yorumlar mısınız yada muadil bir şey önerir misiniz :)
    https://www.dr.com.tr/Elektronik/Ion-Trio-Lp-3-In-1-Pikap/Ev-Elektronigi/Pikaplar/urunno=0001691107001

    hepsiburada en çok satılanlardan ekledim o kadar yabancıyım :)https://www.hepsiburada.com/gdl-retro-canta-pikap-t317-vip-dahili-sarjli-p-HBV000009FW4P




  • Bir kaç gündür nette araştırmalar yapıyorum ama çok acemiyim.Ekşi sözlükten okudum bazı şeyler bilmeden hakim olmadan çok para bağlamak istemiyorum açıkçası.
  • Merhaba, Project debut carbon pikapımı om-10 iğnesi ve phono box e ile birlikte satıyorum, ilgilenen mesaj gönderebilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • densiz1905 D kullanıcısına yanıt
    bu tarz bir pikapta düşük kondisyon veya ucuz yeni basım plak dinleyecekseniz sorun olmaz. ama 100tl üzeri para verip alacağınız plaklara yazık edersiniz. Bu tarz pikaplar plaklara zarar verir ve hakkıyla da çalmaz. Bir arkadaş evde bulduğu tomar tomar 45lik için almıştı böyle bir pikap. Plakların çoğu yamulmuş veya üst üste durmaktan çizik içindeydi. birazcık nostalji olsun diye aldı kullanıyor.
  • Bayadır bu başlığa yazmamışım. Bu işe yeni başlayacak arkadaşlara bikaç öneri de ben yapayım.
    Birincisi plak işi pahalı bir hobidir. Bu işe girmeden önce bunu unutmayın.

    İkincisi aldığınız o pahalı dönem plaklarını abuk sabuk ucuz universal iğnelerle sakın dinlemeyin. Plakta geri dönüşü olmayan hasarlar meydana gelebilir.

    Üçüncüsü sonrasında geliştirebilir sistemler kurmanız size fayda sağlar. Nasıl derken şöyle amfi+hoparlör+pikap şeklinde bir sistem kurun.

    Dördüncüsü de kompakt duallerden uzak durun. Evet bizim ülkemizde çok popülerdir ama nerdeyse oynanmamışı yoktur. Otomatikleri hele plak sonlarında problem yaratır.

    Beşincisi pikabınızın kol ayarı,antiskating ayarı ve iğne ağırlığı ayarlanabilir olsun mutlaka. 500 liraya pikap alıp onda 500 liraya aldığınız plağı dinlemeyin. Plağa yazık.

    Altıncısı kendimden örnek vereyim. Benim başta amfim yoktu ve pikabımı evdeki ses sistemine bağlayıp kullanmıştım. Ama bunun için pikabınızın line ve phone seçenekleri olması gerekir. Eğer line seçeneği yoksa içinde preamp olmadığını gösterir ve o pikabı phone girişi olmayan bir amfiye bağlamadan ya da harici preamfi almadan ses alamazsınız.

    Başta yazdığımı tekrar yazayım. Plak işi pahalı bir hobidir.

    Herkese iyi forumlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Majeste1 -- 12 Haziran 2019; 11:37:39 >




  • Merhabalar,

    Bana bir pikap hediye geldi. D&R'da satılan ucuz modellerden. Benim için pikapla tanışma fırsatı oldu bu. Pikap olayını sevdim ve buna yatırım yapmaya karar verdim. Şimdi düzgün bir pikap almak istiyorum. Aklımda Rega Planar 2 var. Fakat öğrenmek istediğim bu modeli alırsam evdeki müzik setimle kullanabilir miyim? Evde 30 yıllık emektar Pioneer müzik setim var. Pikabı buna rca kabloyla aux girişe bağlamıştım. Rega'yı da bu şekilde kullanabilir miyim yoksa bir preamp mı almam gerkir? Eğer kullanamayacaksam Rega'ya alternatif dahili preamp içeren bir model önerebilir misiniz? Bütçem aşağı yukarı 3,000 TL civarıdır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi scarlet pimpernel -- 1 Temmuz 2019; 18:28:37 >
  • scarlet pimpernel S kullanıcısına yanıt
    Merhaba model özelliklerinde Rega Planar 2 için dahili preamp görünmüyor. Bunun için illa bu pikabı almak istiyorsanız ya ucuz yollu başlangıç için bir preamp alacaksınız pikapla birlikte ya da Audio Technica LP-120 gibi içinde dahili preamp bulunan modellere bakacaksınız. Siz olsanız ne yapardınız diye sorarsanız sizinkine benzer bir yoldan geçmiştim ve ben Audio Technica almıştım sonra amfi aldım en son da hoparlör işine girmiştim. Böylece hem başlangıçta bütçeyi çok yormamıştım hem de süreç içinde daha doğru bilgiler edinip ona göre hareket etmiştim. Bu arada Audio Technica LP-120 alacaksanız da siyahını alın bunu pek kimse söylemez ama siyah da shell yani iğne kafasının modeli gri renklere göre daha üst model ve aslında bayağı fiyat farkı var. En azından resimdekilerde öyle. Ben siyah sevdiğim için tamamiyle tesadüfen siyah almıştım. Bir de Audio Technica Lp-120 modelerinin 2018 öncesi üretimlerinin anti-skating ayarlarında sorun çıkabiliyor. Bununla ilgili yabancı forumlarda bolca bilgi var ben öyle bir sorun hiç yaşamadım. Yine tamamen şansa sanırım siyah istediğim için onlar son dönem üretilmişler. Bu benim halen kullandığım Audio Technica LP-120 ile ilgili deneyimlerim ve okuduklarımın özeti. Genelde kimse malını kötülemez ama almadan önce handikaplarını da bence yazmak lazım. Rega Planar 2 kullanmadığım için bişey yazamam hakkında ama emin olun ki her modelin kendine has iyi ve kötü tarafları vardır. Audio Technicanın iyi tarafları da bence şunlar, birincisi bu pikap direct drive yani motorlu bir sistem, dolayısıyla bir lastik kullanmıyor. İleride lastik arama derdiniz olmuyor ayrıca diyelim ki devir kaybı yaşarsanız üzerindeki devir ayarlarıyla ayarlama şansınız var ki benim hiç ihtiyacım olmadı. En büyük avantajı da eğer başlangıç için bir preamfiniz ya da phono girişi olan bir ses sisteminiz yoksa üzeindeki preamfi olması nedeiyle hevesiniz kursağınızda kalmıyor. Uzun oldu ama son bilgi aslında Audio Technica LP-120 ve başka markalarında var aynı pikaptan, nerdeyse birebir Technics Mk 1200 serisinin kopyasıdır. Telif kalkınca farklı firmalar bu efsane modeli kendi markalarıyla üretmişlerdir. Umarım yardımcı olabilmişimdir.




  • Majeste1 kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkürler. Planar 1 plus ile Planar 2 arasında benim algılayabileceğim boyutta bir fark olmayacaksa Planar 1 plus alacağım sanırım. Bu model preamp içeriyor. Tabi Planar 1 plus'ı direkt aux ile müzik setine bağlamakla kaliteli bir amplifier alıp planar 2'yi aynı sisteme bağlamak arasında ses kalitesi anlamında çok fark olacaksa paraya kıyıp planar 2 + rega amp da alabilirim. tüm bunları istanbul'da deneyebileceğim ya da bu konuda samimi bilgi alabileceğim bir dükkan var mıdır bunu da bilmek isterdim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi scarlet pimpernel -- 2 Temmuz 2019; 19:26:27 >
  • scarlet pimpernel S kullanıcısına yanıt
    İyi ses için iyi amfi, uygun bir hoparlör, hoparlör kablosu, hatta iyi bir pikap kartuşu ve iyi bir harici phono katı da lazım.

    O yüzden pikapı çok iyi alsanız bile müzik seti ile o iş olmaz.

    O yüzden bu iş için ayırabileceğiniz maksimum bütçeyi kafanızda belirleyin. Sonrasında o bütçeye ilk etap için alınabilecek pikap, amfi, hoparlör ve kablo seçeneklerini belirleyin.
    Sonra da belirlediğiniz seçenekleri dinlemeye çalışın. Ona göre karar verirsiniz.

    Ses işi çok göreceli bir zevk olduğundan benim hoşuma giden sizin hoşunuza gitmeyebilir. O yüzden sadece okuduklarınızla alım yapmayın, sonunda hüsran olabilir.

    Bunun dışında rega’nın Tr distribütörü Timpani Audio dur. Buraya gidip her iki pikabı aynı amfi ve hoparlör ile dinleyin derim. Bu sayede iki pikap arasında sizin anlayabileceğiniz bir fark var mı görmüş olursunuz.
    https://www.timpani.com.tr

    Maalesef bu hobide fiyatlar döviz kurları ile uçmuş durumda ve bazen çok küçük farklar için çok ciddi farklar ödemek zorunda kalabiliyorsunuz. Bu da kişinin isteğine ve imkanlarına göre değişen bir durum.

    Bir ek daha bu ses sistemleri hobisinde sıfır alım yapmak her zaman çok daha pahalıya patlıyor. O yüzden amfi ve hoparlörü 2.el almanızı tavsiye ederim.

    Ve de sıfır alımlarda mutlaka ve mutlaka pazarlık yapın. Min %10-20 pay oluyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • scarlet pimpernel S kullanıcısına yanıt
    Bildiğim kadarıyla rega satmıyor ama Extreme audio da acayip ilgili bir mağazadır. Ben pikabı onlardan internet üzerinden almıştım ama artık Audio Technica distribütörü değiller. Fakat amfi işine girişince istediğim gibi gelip deneyebileceğimi söylemişlerdi. Bu arada yukarıdaki arkadaş yazmış. Ben de o şekilde almıştım, amfi ve hoparlörü ikinci el alabilirsiniz. Benim evdeki hopörlör ve receiver amfi benden yaşlı ama taş gibiler. Mümkün mertebe deneyerek almaya çalışın özellikle ikinci el piyasasında çok dolandırıcı ve üçkağıtçı da var malesef.
  • Majeste1 kullanıcısına yanıt
    Değerli tavsiyeler için teşekkürler. Sanıyorum ben bu işin şimdilik çok derinine girmeden (pikap+amfi+kablo+kolon kurmak şimdilik bana pahalıya gelecek), ama en ucuz seviyede de kalmadan, yani ION'un plaklarımı daha fazla çizmesine izin vermeden orta halli bir pozisyon almak istiyorum. Bu sebeple evdeki emektar pioneer müzk setini (ki kolonları gerçekten iyi) kullanarak dahili amfili bir pikap alabilirim. Nedense Planar 1 plus şu an yakın geliyor bana. Timpani'ye uğrayıp denemk lazım.
  • Aşağıdaki linkte detaylı bir inceleme dahili pre-amp içeren bu gibi pikapları almayın diyor. Bunun mantığı nedir anlamıyorum. Yani pikabı harici bir pre-amp ile kullanıp ekstra bir kablo devreye sokmaktansa direkt olarak dahili pre-amp girişine lehimlemek daha iyi bir sonuç yaratmaz mı?

    https://theaudiophileman.com/rega-planar-1-plus-turntable-review/

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • scarlet pimpernel S kullanıcısına yanıt
    Verdiğiniz link oldukça ilginç...
    Rega pikaplara ilişkin pek de olumlu görüşüm olmadığından bu olumsuz değerlendirmeye şaşırdım diyemem.

    Dahili phono pre konusunda dediğiniz teorik olarak doğru...
    Ancak phono pre var, bir de phono pre var... Bütün phono pre'ler eşit değil.
    Bu kadar düşük sinyal seviyeleri ve yüksek kazançlı (35~70 db) phono pre'ler söz konusu olunca phono pre'ler arasındaki farklılıklar hoparlörlere fazlası ile yansıyor.
    Gerçi piyasada satılan [harici] phono pre'lerin çoğu, birbirinden pek de farklı olmayan, entegre devreli aletler...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kursun_

    Verdiğiniz link oldukça ilginç...
    Rega pikaplara ilişkin pek de olumlu görüşüm olmadığından bu olumsuz değerlendirmeye şaşırdım diyemem.

    Dahili phono pre konusunda dediğiniz teorik olarak doğru...
    Ancak phono pre var, bir de phono pre var... Bütün phono pre'ler eşit değil.
    Bu kadar düşük sinyal seviyeleri ve yüksek kazançlı (35~70 db) phono pre'ler söz konusu olunca phono pre'ler arasındaki farklılıklar hoparlörlere fazlası ile yansıyor.
    Gerçi piyasada satılan [harici] phono pre'lerin çoğu, birbirinden pek de farklı olmayan, entegre devreli aletler...
    Peki giriş seviyesi ama parasını hak eden bir built-in preampli pikap var mıdır tavsiye edeceğiniz?
  • 
Sayfa: önceki 3233343536
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.