Şimdi Ara

pic16f877a dahili eeprom sorunu??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
814
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
    dahili eeproma veri yazdırmam ve sonra da okumam gerekiyor.yazdıgım kod proteusta dogru çalışıyor ancak pice yüklediğimde çalışmadı.
    pici kontrol etme amaçlı küçük bir programla eepromun 0-4 adresleri arasına 1 yazdırıp aynı program içinde bu adresleri okuyup LCD'ye yazdırdım.
    1111 gördüm ekranda bu ana kadar her şey normal. sonra koddaki eeproma yazdırma satırlarını sildim LCD ekranda içi dolu 4 karakter göründü. ancak eepromda 1111 değerleri vardı bunu yazması gerekmez miydi? nasıl silindi bu veriler? bir fikri olan var mı acaba??

Hayal Alem_in Ümit-siz Bekçisi
  • eeprom adres üzerine hiç yazılmadıysa FF dir yani 256 bu yüzden içi dolu karakter görmüşsün yazma işlemi gerçekleşmemiş büyük ihtimal proteus ile denemeler çoğu zaman yetersiz pic de yazma işlemi sürerken gecilme veya bir döngü yazdın mı? genelde burada hata yapılıyor eğer asm de yazdıysan kodları paylaş yardımcı olurum

saygılar...

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.