Şimdi Ara

PIC ile 10 Kaynaktan Frekans Ölçümü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
0
Favori
482
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Pic ile 10 ayrı kaynaktan gelen frekansları ölçmek istiyorum. Bu mümkün mü ama bilmiyorum. Maksimum göreceğim değer 100-150hz civarı olacak. Böyle birşey yapılabiliyor mu ve yuapabilirsem hangi pic i kullanmam gerek?

Teşekkürler, Saygılar

• cd4066 türü analog anahtarla bunu yapabilirsin datasheetini incelersen picin tek ucunu giriş olarak kullanıp ve girişi 4066 ile anahtarlayarak birçok farklı kaynaktan gelen sinyalin frekansını uygun yazılımla ölçebilirsin
  • ebabil bir kuştur E kullanıcısına yanıt
    teşekkür ediyorum. yalnız sadece pic ile yaparsam benim için daha iyi olacak. pic olaylarında yeniyim

ayrıca win7 x64 yüzünden microcode da derleme dahi yapamıyorum
  • yanlış konuya cevap yazmışım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi evren kılıç -- 26 Şubat 2014; 20:57:46 >
  • tek piclede yapabilirsin 10 pini giriş olarak ayarlayıp sırayla girişlerdeki sinyallerin frekanslarını ölçersin ,aynı anda 10 girişi okuyamazsın ama belirlediğin bir tarama hızıyla 10 okumayı tamamlarsın microcodenin win7 64bit çalışanı var googleden aratıp bulabilirsin ,yazılım kısmıyla da uğraşman gerekecek
  • hocam ilk olarak teşekkür ediyorum. pic te 10 girişe frekans yolluyorum. PULSIN ile 1 periyot zamanını ölçerek frekansı hesaplayabiliyorum fakat hassasiyette sıkıntı oluşuyor. Örnek olarak açıklayayım; tam değerlerde sonuç tamam ama 35,85Hz de sıkıntı oluyor. sonuç tam olmadığın yuvarlıyor ve kullandığım formülde fark 28 oluyor. Hani 3~5 olsa bir nebze diyecem ama çok fazla fark olmakta. ölçeceğim frekans max 150Hz civarı

PULSIN PORTB.0,1,YUKSEK1
    PULSIN PORTB.0,0,ALCAK1
    PERYOT1=(ALCAK1+YUKSEK1)
    SONUC1=(10000/(PERYOT1/10))*30
    'LCD yazdırma
    LCDOUT $FE,1,"FAN 1= ", dec SONUC1

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tass_co -- 1 Mart 2014; 1:40:59 >
  • 10 kanal CCP olan bir mikrodenetleyici ile ölçebilirsin. Ya da yukarıda arkadaşların dediği gibi anahtarlama yöntemini deneyeceksin.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • dahili kesmeleri ve sayıcıları kullanabilirsin, protona geçebilirsin (değişken tanımlamak açısından float ), eğer hassasiyet istiyorsan, aslında nette çok örnek var bu yapıylada belki halledebilirsin
  • Fiyat konusundan anahtarmayı kullanmam daha mantıklı olur sanırım. Peki bunu nasıl yapabilirim? Bir örnek kaynak verebilirseniz onun üzerinden deneme yanılmayda çıkartırım heralde

Özür diliyorum arkadaşlar, pic olayında yeniyim
  • 4067 gibi bir entegre kullanabilirsiniz. Tabi girişlere uygulanacak sinyallerin genlikleri ne kadar olacak önemli.
  • diegorian kullanıcısına yanıt
    tacho dönüş sinyali için ustam. 12 volt u geçemez sanırım
  • Siz devir mi ölçeceksiniz? Eğer olay bu ise takometre entegreleri var. Frekansı voltaja dönüştürüyor.
    Evet, devirlerini ölçeceğim. tako çıkışı mevcut diye hiç aklıma gelmedi. onlara bir bakayım. sağolun
  • Bu entegreler vasıtası ile frekansı voltaja dönüştürüp analog kanallardan voltaj ölçümü sayesinde devir ölçümü yapabilirsiniz.
    Mesela ;
    http://www.ti.com.cn/cn/lit/ds/symlink/lm2907-n.pdf
    http://www.circuitstoday.com/frequency-to-voltage-converter-using-lm331

Hocam, affına sığınarak söylüyorum. Örnek olarak verdiğin entegre tek tako girişli, düşünürsem 10 tane kullanmak durumundayım. Bu da bana maliyeti artıracak. Şu anda hali hazırda sinyali okuyabilmekteyim. Tek sıkıntım hassasiyette. PULSIN ve COUNT komutları ondalık değerlerini yuvarlıyor, bundan dolayıda hesap tam çıkmıyor. Şayet bunu düzeltebileceğim bir yol var ise onu kullanmak daha mantıklı olur takdir edersiniz. Bir yerde frekansı timer ile ölçerek hassas sonucu alabileceğimi görmüştüm ama oradaki formül olmadı.
  • İmzamdaki sitede capture olayini anlatmistim. Frekans olcme isi kesme kullanmadan hassas bir sekilde yapilamaz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Evet haklısınız. Kesme ile yapılıyordu. Hocam hemen inceliyorum sayfayı

Çok uğraştırıyorum, kusura bakmayın. bu arada max31790 entegresini isis de nasıl kullanabilirim? library de mevcut değil. onunla 12 fan tako çıkışı alabiliyorum, onun için sordum
  • kaynak c dili olduğundan anlamadım.

Ayrıca TFT ekrana yazı yazdırma hakkında birkaç birşey sormak isterim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tass_co -- 1 Mart 2014; 19:08:42 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.