yaklaşık 1 hafta önce 2006 model piaggio x9 250 lik bir scoter aldım. scoter ımdan memnunum. fakat cuma günü iş dönüşü bir çukara girmemle motor stop etii ve devir saat on aki devrinde hız saati 60 km hararet ve benzinde olduğu yerde takılı kaldı. motoru sağa çekip kontagı açıp kapadığımda hiç elektirik gelmediğini gördüm motoru kilitleyip sabah tekrar geldim. yine sonuç değişmedi en yakın motorcuya çekiciyle götürdüm ve motorun aküsünün sabit olmadığı için kutup başının çıkarak şase yaptıgını bu sayede akünün öldüğünü söylediler neyse 12v 9amperlik bir akü takıldı o arada yagınıda değiştirdiler tamam dediler fakat motor u çalıştırdıgımda tüm ibreler takılı durumda bu neden olabilir. ustanın çok anladığını sanmıyorum bana zamanla düzeleceğini söyledi sanki akü yeterli değil gibi geliyor çalışırken takılan akü bosh marka 12v 9 amper sizce sorun neden olabilir karşıya merkez motora götürecem fakat yola çıkmaya korkuyorum açıkçası bu konuda yardımcı olacak kimse varmı anadolu yakası kartal dayım. teşekürler şimdiden herkeze.
Merhaba.
Sorununuza ilişkin biraz google bakınması yaptım. Aynı seri ve cc'nin 2002 modelinde de bazen hız, devir göstergesinin takıldığından bahsetmiş bir kullanıcı.. Göstergenin üstüne hafif bir iki vuruş ile sorunun eski haline geldiğini söylüyor. Sizin durumunuzda ne kadar işe yarar bilemedim. Aynı zamanda "doğru akü" hakkında bilgi bulabilmek için motorunuzun kullanma kılavuzunu buldum orada yazmasını umuyordum ancak çıkmadı.
Bunların yanı sıra başka bir forumda bir kullanıcı motorunun yağmurda kalması sonucu göstergelerinin çalışmadığını aynı zamanda dijital ekranda da bir takım sıkıntılar çektiğini söylemiş. Bu arkadaşa da motorun iki farının arasında bulunan karenajı söküp içerden reset tuşuna basmasını söylemişler. Ne yazık ki olumlu veya olumsuz bir cevap yok. İşe yarıyor mu bilemiyoruz.
Benim tavsiyem eğer açabileceğinize inanıyorsanız ön kapağı açıp "Reset Tuşu'nu" deneyin. Yok ben hiç gelemem öyle şeylere diyorsanız servis sizi bekler.
Ön karenajı açma konusunda bu video yardımcı olur diye umuyorum.
Umarım biraz yardımcı olabilmişimdir. Sorununuz çözülünce cevabını paylaşırsanız ileride birisinin işine yarayabilir.
merhabalar,
yardım ve bilgilendirme için çok teşekkür ederim yarın deneyip bilgi vereceğim tekrar teşekkürler.
merhabalar,
dediğiniz işlemleri yaptım devir saati çalışır hale geldi ama diğer göstergeler hala sorunlu bugün servisi aradım ama haftasonu olduğu için cevap alamadım. 12v 9ah akünün uyumlu olup olmadığını bilen varmı? üzerinden bu çıkmıştı çünkü ama bası sitelerde 12v 11ah koyabilirsiniz diyorlar bu sorun olur mu?
merhabalar,
12v\11 ah bosh akü ile sorun çözüldü. şuan tüm göstergeler çalışır durumda
quote:
Orijinalden alıntı: murat_x9
merhabalar,
12v\11 ah bosh akü ile sorun çözüldü. şuan tüm göstergeler çalışır durumda
Selam, sorununuzun çözüldüğüne sevindim. Çözümü paylaştığınız için teşekkürler.