Şimdi Ara

Mondial Revival 50 için yağ önerisi olan var mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
12.223
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Sıfır km aldığım Mondial Revival 50 scotterla 2 ayda 900 km devirdim.
    Bu tür motorlara hangi motor yağı kullanmak gerekiyor?
    Periyodik olarak kaç km de bir yağ değişimi olacak?
    Bilgisi olan varsa iyi olar.
    Teşekkürler.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Mondial Revival 50 için Motor Yağı Önerileri

Mondial Revival 50 ve Mondial Wing 50 scooter'larının sorunsuz çalışması için uygun motor yağının seçilmesi çok önemlidir. Bu modeller için tavsiye edilen motor yağı şunlardır:

• 10W-40 API SL veya JASO MA2
    • 15W-50 API SL veya JASO MA2

Motoruna hangi yağın konulacağından emin değilsen, Mondial Revival 50 veya Mondial Wing 50'nin kullanım kılavuzunu kontrol etmeni öneririz.

Mondial Revival 50 ve Mondial Wing 50, yaklaşık 0,8 litre motor yağı alır. Yağ değişimini her 2.000-3.000 kilometrede bir veya üreticinin önerdiği sıklıkta yapmalısın.

Uygun motor yağını kullanmak, Mondial Revival 50 veya Mondial Wing 50'nin motorunun uzun ömürlü olmasını ve optimum performans göstermesini sağlar.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Kışın soğuk olan yerlerde 15-50, ılık olan yerlerde 10-40 kullanmanız kafidir. Kışın motoru soğukken ilk çalıştırmadan sonra hareket etmeden önce 30-40 saniye beklerseniz motorunuz için faydalı olacaktır.

Ben şimdiye adar hep Shell Advance serisi kullandım. Hem fiyatı uçuk değildi hemde marka idi. Sizde o banttaki yağlardan tercih edebilirsiniz. Yağın sentetik olmasına dikkat etmeniz yeterli olacaktır. Sentetik yağlar sıcaklığa daha fazala dayanır ve daha uzun ömürlü olur.

Shell, Motul, Ipone, Castrol genellikle tercih edilen markalardır. Seçin beğenin alın :) Zaten çok bir fark yok aralarında.
  • quote:

Orijinalden alıntı: L.Miura

Kışın soğuk olan yerlerde 15-50, ılık olan yerlerde 10-40 kullanmanız kafidir. Kışın motoru soğukken ilk çalıştırmadan sonra hareket etmeden önce 30-40 saniye beklerseniz motorunuz için faydalı olacaktır.

Ben şimdiye adar hep Shell Advance serisi kullandım. Hem fiyatı uçuk değildi hemde marka idi. Sizde o banttaki yağlardan tercih edebilirsiniz. Yağın sentetik olmasına dikkat etmeniz yeterli olacaktır. Sentetik yağlar sıcaklığa daha fazala dayanır ve daha uzun ömürlü olur.

Shell, Motul, Ipone, Castrol genellikle tercih edilen markalardır. Seçin beğenin alın :) Zaten çok bir fark yok aralarında.
    Teşekkür ederim. Muğla/Bodrum da yaşadığım için sanırım 10-40 almam gerekecek. Bir arkadaşım 4T diye bir yağdan bahsettimişti. 4T ile 10/40 arasında fark var mı? Birde bu motorlar kaç litre yağ alıyor :-) İnanın bilmiyorum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi granma79 -- 13 Kasım 2019; 9:2:11 >

• @ 4T ile 10/40

Alırken 4T yazılı motor yağı alınacak,
    4 T = 4 Zamanlı Motor

10 -40 , 5 - 40 ile alakası yok.
    Normal otomobil yağı kulanamassınız

0.7 ila 0.8 litre yağ koyun. Sonra ölçün ve eksiği ilave edin. Az coktur, fazlası zarardır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E75606366 -- 13 Kasım 2019; 12:25:43 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-E75606366

@ 4T ile 10/40

Alırken 4T yazılı motor yağı alınacak,
    4 T = 4 Zamanlı Motor

10 -40 , 5 - 40 ile alakası yok.
    Normal otomobil yağı kulanamassınız

0.7 ila 0.8 litre yağ koyun. Sonra ölçün ve eksiği ilave edin. Az coktur, fazlası zarardır
    Çok teşekkür ederim.
  • Rica ederim , motosikletin kitapcığında yazması lazım ... Büyük ihtimal 15/40 veya 10/40 yağı kullanılacak .Motorun kod ( 139qmb ? ) numarısını görede yağ seceneği kolay olur..kolay gelsin
  • 1000 km.

• hocam selamlar,

Servisinde niye yaptırmıyorsun? tamam yağ alıp değiştimen servise göre çok daha ucuz ama bu durumda hem motorun garantiden çıkacak hemde yarın satarken orjinal km de olup olmadığı alan kişide bir soru işareti olur...

Çin malı motor bu, ucuz motor diye ucuz ürünlerle yapma bakımını, bakımını düzenli ve parça değişimlerini kaliteli ürünlerle yap mutlaka,

kazasız, arızasız uzun zaman kullanırsın inş.

• quote:

Orijinalden alıntı: volkan_efe

hocam selamlar,

Servisinde niye yaptırmıyorsun? tamam yağ alıp değiştimen servise göre çok daha ucuz ama bu durumda hem motorun garantiden çıkacak hemde yarın satarken orjinal km de olup olmadığı alan kişide bir soru işareti olur...

Çin malı motor bu, ucuz motor diye ucuz ürünlerle yapma bakımını, bakımını düzenli ve parça değişimlerini kaliteli ürünlerle yap mutlaka,

kazasız, arızasız uzun zaman kullanırsın inş.

Hocam bu küçük Çin işi scooterlarda garanti işi araba gibi işlemiyor.

Bir kere en başta kimse 5-6 bin liralık motor alırken servis kaydına vs bakmıyor, ikincisi bunların servisi genelde köşedeki Recep usta tipinde adamlar oluyor, servis mantığından çok uzaktalar, km bilgisi falan kimsenin salladığı yok.

Bunu scooterımın ilk bakımı ve rulman değişimi için servise gittiğimde anladım. Adam 2 basit rulman için en az 10 gün parça bekleriz dedi. Güya garantiden yapacaktı. Gittim 15 liraya aldım parçayı, al tak dedim.

Ondan sonra ilk işim güzel bir lokma takımı dizmek ve hemen hemen her işimi kendim yapmak oldu.

Nette herşeyin videosu var, modele göre sosyal gruplar var, biraz el becerisi, biraz cesaret, bir çok iş hallediliyor.

Edit: imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi albati -- 5 Ocak 2021; 20:39:17 >

• albati kullanıcısına yanıt

Valla ben, (Kişisel gözlemim) Arora Cappucino için Altunizade tarafında Acar motor var oraya gittim bir kere Honda Pcx servisinden bir farkı yoktu. RKS motor servisi Altunizade de Uçar motor var onlarda aynı zamanda Hyundai servisi,

İstanbul Üsküdar/Ümraniye/Kozyatağı tarafında yada Arora ve RKS için şartlar biraz daha farklı galiba. (Mondial bayisine/ servisine gitmedim)

gittiğimde 500 km bakımında bir yağ değişimi için 60 TL aldı servis, yağı kendim alıp değiştirsem 40 TL ye halledermiydim evet ederdim ama benim içim 20 TL az verince rahat etmezdi. iki gün sonra bir arıza da götürdüğümde hesap sormazdım. tüketici olarak hakkını aramayı bilirsen her türlü alırsın.

Satarken de hiç şüphem yok almaya gelenin önüne bakım kağıtlarını koydun mu, kaliteli malzemeleri kullandığını gösterip bir de garantisi devam ediyor dedinmi kendin alıp yaptığın parça değişimi ile serviste yaptırdığın masraf arasındaki farkı fiyatının üzerine koyup alıcak birini buluyorsun. tecrübelerimle bizzat yaşadım.

Olaya sadece yağ değişimi olarak bakmamak lazım, bu da ayrı uzun bir konu :) Benim öyle motoru açıp da parçalarını saçıp tekrar toplayacak ne vaktim var ne de yerim, bu nedenle İstanbulda birçok insanın bu söylediğin şeyleri yapması çok mümkün değil...

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.