Şimdi Ara

Phpmyadmin İçe Aktarma sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
8.450
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Okulda yaptığım veritabanını alıp evde phpmyadminde içe aktar diyorum ama şöle bir hata alıyorum yardım ederseniz sevinirim
    Not: Veritabanında 2 tane tablo var

Hata:

SQL sorgusu:

--
    -- Veritabanı: `araba`
    --
    -- --------------------------------------------------------
    --
    -- Tablo için tablo yapısı `araba_kiralama`
    --
    CREATE TABLE IF NOT EXISTS `araba_kiralama` (

`id` İNT( 11 ) NOT NULL AUTO_INCREMENT ,
    `markasi` VARCHAR( 20 ) COLLATE utf8mb4_turkish_ci NOT NULL ,
    `modeli` VARCHAR( 20 ) COLLATE utf8mb4_turkish_ci NOT NULL ,
    `fiyati` VARCHAR( 20 ) COLLATE utf8mb4_turkish_ci NOT NULL ,
    `resim` VARCHAR( 20 ) COLLATE utf8mb4_turkish_ci NOT NULL ,
    `kayit_zamani` TİMESTAMP NOT NULL DEFAULT CURRENT_TIMESTAMP ,
    PRIMARY KEY ( `id` )
    ) ENGINE = INNODB DEFAULT CHARSET = utf8mb4 COLLATE = utf8mb4_turkish_ci AUTO_INCREMENT =5;

MySQL çıktısı: Belgeler

#1046 - No database selected

• yanlış hatırlamıyorsam bigdump.php diye bir dosya var, internetten araştır nasıl kullanılacağını. bir de onu dene.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fdumanli

yanlış hatırlamıyorsam bigdump.php diye bir dosya var, internetten araştır nasıl kullanılacağını. bir de onu dene.

Hocam indirdim içindeki kodları değiştirdim de phpmyadmine .php olarak nasıl aktarıcam nasıl .sql e çeviricem anlamadım
  • bigdump.php ye gerek yok. çünkü bu arkadaş veritabanı oluşturmadan içeri aktar işlemini yapmakta.

Öncelikle xampp kullanıyorsan phpmyadmine gir ve yeni bir veritabanı oluştur. oluşturduğun yeni veritabanına ıkla ve işlemler sekmesiden içeri aktar de.

açılan konsolda senden dosya seçmeni isteyecek. dosyanın uzantısı dosyaadi.sql olmalıdır ve içeriği mysql e göre yapılandırılmış olmalıdır.

.php den bahsetmişsin sql dosyası asla .php de yer almaz. okuldaki bilgisayardan aldığın veritabanı zaten siteadi.sql şeklinde olacaktır.

phpmyadmine girersin ve var olan tabloya tıklarsın. sağ tarafta açılan konsolda dışarı aktar sekmesi var ona tıklarsın. ve git e tıklarsın dosya indirme şeklinde karşına gelir bunu bilgisayarına kayıt edersin.

başka bir phpmyadmine dump yani aktaracaksan bu dosyayı kullanırsın. eğerki dosya adı .php ise ve içeriği sql ise o dosyası herhangi bir not defteri ile aç daha sonra farklı kaydet de ve isim olarak deneme.sql yaz

.sql yazman o dosyayı sqle çevirecektir.

• Onur. kullanıcısına yanıt
    Dostum önce veritabanı oluşturacaksın ondan sonra içeri aktarma yapacaksın başka bir sıkıntı olmaması lazım
  • Teşekkür ederim dediğiniz gibi ilk önce veritabanı açmam lazımmış.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Onur.

Teşekkür ederim dediğiniz gibi ilk önce veritabanı açmam lazımmış.

Önemli değil kolay gelsin.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.