Şimdi Ara

Php hazır scriptlerimi nasıl çalıştıracağım??(yeniyim php konusunda)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.097
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar yavaş yavaş php yle ilgilenmeye başladım.Daha önceden asp biliyordum, biraz da php öğrenmek istedim..Php ile şimdilik bir kaç birşeyler yapabiliyorum.Biraz da hazır scriptlerle uğraşmak istiyorum, elimde de bir kaç hazır script var ama bunları çalıştıramadım çünkü sql bağlantılarını yapamadım..Scriptlerin içinde *.sql dosyalarıda var, acaba bunu nasıl kullanacam..

Yardımcı olursanız çok sevinirim..İyi günler..

• Sevgili Yusuf

Localde diyorsan Php serverlar kurman lazım, bakayım eğer akşama kadar yazan olmaz ise sanırım ben sana akşam detaylı bir şekilde anlatırım. Bu arada Forumda da Php server olarak ta aratırsan bir şeyler bulabilirsin.
  • bende php.de yeni biri olarak şunu söyleyebilirim,
    bir msql hesabı edinmelisin
    bazı php scritplere sql kullanıcı adı..database adresi..şifre..vs..v.s. yazman gerekli..
    bunları dreamweaver da o dosyayı açıp,yazmalısın..kod bölümünde görürsün zaten...
    indirdiğin php script 6-7 dosya olsun mesela..
    bunun bir dosyası css. falan olur..rengini-şeklini vs.. değiştirmek için kullanırsın..istediğin gibi editleyebilirsin..
    bir tanesinde şablonu vardır kodlarla..örneğin anket scritpi..
    bu kodları dreamweaverda sitenin neresine anket yerleştirmek istiyorsan örneğin yeni bir yaler çizip,kodları oraya yapıştırabilirsin..bu sayede anketin şekli çıkacaktır..tabi çalışmayacak..
    daha sonra bildiğin gibi bütün php dosyalarını www içine atman yeterli..
    bazılarına chmod uygulamak gerekiyor atarken..cuteftp gibi..
    kısacası sitene php script ekleme bu tarz birşey..
    bazı php scriptler install yapılır..
    bunun içinde yukarıda dediklerimi yaptıktan sonra..css ile editledin anketini..sql şifrelerini yazdın vs..sitene koydun DW. ile..ftp.ye attıktan sonra,www.xxx.com/install.php demen yeterli..
    daha fazla anlatmiyim,yanlış bilgi verebilirim..
    hatam varsa düzeltsin arkadaşlar lütfen..
    kolay gele..

• Genelde hazır scriptlerin içerisinde baglan.php config.php vs.. veri tabanına bağlanman için gerekli dosyalar olur. Tek tek dosyalara bakarakta bulabilirsin.

mysql_select_db("veri tabanı ismi"); bu kodun olduğu doyayı kendine göre uyarla. Ayrıca .sql dosyaları yedek dosyalarıdır. Onuda phpmyadminden yükleyeceksin. sql osrgusu çalıştırarak.

Ayrıca elinde ki scriptlerin ne scriptleri olduğunu söylersen daha yardımcı olabiliriz. Örneğin bazı scritpler veri tabanı gerektirmez. Bazıları install dosyasıyla bazılarıda sql sorgusu çalıştırılarak yüklenir. Biraz daha açarsan dediğim konuyu daha iyi olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi samplus -- 6 Kasım 2006; 16:52:16 >
  • Öncelikle çok teşekkür ettim acaba

Elimde hazır site scriptleri var asıl onları denemek istiyorum.İçerisinde ki sql dosyaların phpmyadmine yüklemesini tam olarak beceremedim..
  • Sevgili Yusuf

Php dosyaları asp den de bileceğin gibi aslında server side uygulamalardır. Dolayısı ile çalışmak için standart tarayıcılardan ziyade birer sunucu gerekiyor, ancak yine asp deki gibi kodlar işletilerek birer html dosyası halinde yayımlanır.

Php sitelerin çalışması için Asp de olduğu gibi yine bazı durumlarda istisna olabilir bir veri tabanı gereklidir. Asp de server Windows ve MSSql ve Asp ve benzer tabanlı kodlar gerekirken, Php de Linux server MySql gereklidir.

Aslında PhpAdmin ve Mysql i ayrı ayrı kurabileceğin gibi bilgisayara hazır halde olan paket kurulumlarda mevcut. Eğer direk Php destekli bir siteye kurulum yapmak istiyor isen herhangi bir şey kurmana gerek yok.

Kayyo ve buna benzer sitelere üye olduğunda yani alan adı aldığında sana

mysql veritabanı adı
    mysql kullanıcı adı
    mysql sifresi
    mysql host adı

verecektir. Yukarıda arkadaşların dediği gibi senin elinde bulunan scriptin durumuna göre bunları yazmanı isteyecek bir ekran gelecektir. Bunları doğru bir şekilde yapılandırman gerekiyor.

Ancak dikkamt edilmesi gereken nokta WordPress, Joomla, Fusion, Nuke ve diğer portallar olsun yada hazır site scriptleri diğer bazı dosların üzerinde değişiklik yapmanı isteyebilirler. Bunlarıda yönergelerini izleyerek çözebilirsin.

Local dede buna benzer işlemler yapman gerekecek. ancak ilk defa bu işlemleri yapacağın zaman mutlaka ve mutlaka Readme dosyalarını eğer ingilizcen yoksa ve yapancı dilde bir readme dosyaları mevcut ise ilgili kurulumların Türkçe DEstek sitelerinden biraz faydalanmaya çalışmanı tavsiye ederim. Gerçi aşağı yukarı hepsi nerede ise kurulum methodları aynı.

Diğer asıl konuya gelirsek yani 0 dan Php yazmaya, onu da sıfırdan Html yada asp öğrenir gibi öğrenmeye çalışman lazım. Tavsiyem öncelikle Localhost a bir kurulum yapman, daha sonra da kayyo gibi sunucularda deneme yaparsan sorunu halletmiş olursun.

Eğer denemeye başladığın yerlerde takıldığın yerler olursa yine sorarsan elimizüden geldiği kadar ölmez sağ kalırsak yardımcı olmaya çalışırım.

• @X Files hocam konuyu çok iyi açıklamış. Eğer takıldığın bir yer olursa sam@istanbul.com msn ine eklersen asp konusunda bir kaç sorum olacak benimde. Bu arada senin problemide hallederiz birlikte.

X Files affına sığınarak atıyorum bu postu.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Çok teşekkür ederim @XFiles çok açıklayıcı bilgiler verdin ayrıca @samplus de çok teşekkürler...
    Ama hala ben bişeyi anlamadım elimdeki hazır site scriptlerini yani hazırlanmış hali hazırda çalışan siteler var onu nasıl deneyeceğim o konuda aklım karıştı.Çok özür dilerim ama hala burada takılı kaldım..
    Çünkü komple siteyi localhost a attıgım zaman mysql hatası diye ekran yazıyor. Ve sitenin içinde *.sql diye bir dosya var.Büyük ihtimal sorun burdan kaynaklanıyor.Acaba bu dosyayı ne yapmam gerekiyor..

Valla hiç bu kadar kötü duruma düşmemiştim..Asp neymiş öyle basitti herşey kolaydı ama yılmak yok devam...
  • Yusuf eğer elindeki siteyi bir yere upload edersen ve linkini verir isen baktıktan sonra fikir yürütürsek daha iyi olur.

Mysql hatası genelde

mysql veritabanı adı
    mysql kullanıcı adı
    mysql sifresi
    mysql host adı gibi verilerin yanlış yada eksik girildiği takdirde verebilir. .sql dosyaları nı da belkide içeriye aktarmak ( Sql sorgusu çalıştırmak ) gerekebilir.

Bu arada LocalHost mu kullanıyorsun ? Bir kaç deneme yaptıktan sonra olayın mantığını çözeceğinden eminim. Ben yanlış hatırlamıyor isem Local hosta server kurmak için ilk etapta bir hayli uğraçmıştım Hatta ilk denememde çalışmıştı ama daha sonra restart tan sonra çalışmamıştı. Çok geride kaldı o günler. Sende kısa süre içinde öğrenirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi X Files -- 6 Kasım 2006; 23:41:48 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: yusufpb

Çok teşekkür ederim @XFiles çok açıklayıcı bilgiler verdin ayrıca @samplus de çok teşekkürler...
    Ama hala ben bişeyi anlamadım elimdeki hazır site scriptlerini yani hazırlanmış hali hazırda çalışan siteler var onu nasıl deneyeceğim o konuda aklım karıştı.Çok özür dilerim ama hala burada takılı kaldım..
    Çünkü komple siteyi localhost a attıgım zaman mysql hatası diye ekran yazıyor. Ve sitenin içinde *.sql diye bir dosya var.Büyük ihtimal sorun burdan kaynaklanıyor.Acaba bu dosyayı ne yapmam gerekiyor..

Valla hiç bu kadar kötü duruma düşmemiştim..Asp neymiş öyle basitti herşey kolaydı ama yılmak yok devam...

Dostum sitenin doyaları arasında config.php ya da baglan.php tarzında bir dosya var. Önce kendine bir veritabanı oluştur. Veri tabanı ismi ve kullanıcıadı şifresi belirle. Sonra sitenin içindeki sql dosyasını phpmyadminden yükle. Sonrada sana söylediğim dosyanın içinde yukarda belirttiğim kod var onu kendine göre düzenle. Bu kadfar. Bundan sonra sana o hatayı vermez.

• quote:

Orjinalden alıntı: samplus

quote:

Orjinalden alıntı: yusufpb

Çok teşekkür ederim @XFiles çok açıklayıcı bilgiler verdin ayrıca @samplus de çok teşekkürler...

Dostum sitenin doyaları arasında config.php ya da baglan.php tarzında bir dosya var. Önce kendine bir veritabanı oluştur. Veri tabanı ismi ve kullanıcıadı şifresi belirle. Sonra sitenin içindeki sql dosyasını phpmyadminden yükle. Sonrada sana söylediğim dosyanın içinde yukarda belirttiğim kod var onu kendine göre düzenle. Bu kadfar. Bundan sonra sana o hatayı vermez.

Evet bunu deneyeceğim büyük ihtimal olacak gibi geliyor.Çok teşekkür ederim...

• quote:

Orjinalden alıntı: X Files

Yusuf eğer elindeki siteyi bir yere upload edersen ve linkini verir isen baktıktan sonra fikir yürütürsek daha iyi olur.

Mysql hatası genelde

mysql veritabanı adı
    mysql kullanıcı adı
    mysql sifresi
    mysql host adı gibi verilerin yanlış yada eksik girildiği takdirde verebilir. .sql dosyaları nı da belkide içeriye aktarmak ( Sql sorgusu çalıştırmak ) gerekebilir.

Bu arada LocalHost mu kullanıyorsun ? Bir kaç deneme yaptıktan sonra olayın mantığını çözeceğinden eminim. Ben yanlış hatırlamıyor isem Local hosta server kurmak için ilk etapta bir hayli uğraçmıştım Hatta ilk denememde çalışmıştı ama daha sonra restart tan sonra çalışmamıştı. Çok geride kaldı o günler. Sende kısa süre içinde öğrenirsin.

Site dosya olarak elimde siteye yüklemeyi hiç düşünmedim host , domain olmayınca zor olacak..
    Kendi bilgisayarıma apache2Triad yükledim ve yavaş yavaş phpyle çalışmaya başladım yani localhostta çalışıyorum..
    Çok çok teşekkür ettim ilgilendiğiniz için...

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.