Şimdi Ara

Php de Ürün Çekildikten Sonra Sorgu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
393
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar Diyelimki Bi ürünler tablomuz var üzerinde marka_id model_id kategori_id vs değerler var ben örnek veriyorum model_id si 12 olan bir ürünü çektim diyelim aynı sayfa içersinde nasıl bir sorguyla aynı model_id ye ait diğer kategori_id leri çekerim ? yani örnek vermek gerekirse

kategori : kılıf
    model : galaxy s4

ben tekrar diyecemki

kategori : şarj
    model doğal olarak galaxy s4

birde modele ait yani galaxt s4 e ait kategori seçilmişmi yani seçeceğim kategorisine ait ürün girilmişmi girilmişse kategoriyi yazdıracam girilmemişse kategoriyi yazdırmayacam.

Asagidakilerden anlamadigin birsey varsa, haber ver. Ve ya tam istedigin degilse, tekrar acikla.

Veritabanimiz:

Ve gosterilecek cevap:

Buraki kod yardimci olup olmazmi haber ver:

<?php
    $con=mysqli_connect("localhost","root","","ornek");
    // Check connection
    if (mysqli_connect_errno())
    {
    echo "Failed to connect to MySQL: " . mysqli_connect_error();
    }
    echo"<table><tr>";

$cek=mysqli_query($con,"SELECT * FROM tablo");
    if($cek === FALSE) {
    die(mysql_error()); // TODO: better error handling
    }
    while($yaz = $cek->fetch_assoc()){
    $id=$yaz["id"];
    $model=$yaz["model"];
    $marka=$yaz["marka"];
    $kategori=$yaz["kategori"];
    echo"<td>$id</td><td>$model</td><td>$kategori</td></tr>";
    }

echo "</table>";
    ?>

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dbd -- 3 Haziran 2015; 13:06:18 >

Oracle Cloud Hizmetleri
    Twitter
    Blog For Developers

• dbd kullanıcısına yanıt
    Cevabın için teşekkür ederim

verileri gayet güzel çekebiliyorum teşekkür ederim bide ben bunlara ait ürünleri çekmek için nasıl bir sorgu kullanmam gerek ? WHERE marka='$gelenmarka' or model='$gelenmodel' or kategori_id='$gelenkategori' tarzındamı ?
  • Yani aslında örnek site olarak mobilcadde.com daki gibi mesela sitede apple a tıklıyorsun modeller geliyor örnek veriyorum iphone 6 tıkladım iphone 6 ya ait bütün ürünler geldi ama sol taraftada modelin ürünlerinin kategorileride geldi mesela kılıf kategorisi yoksa kılıf gözükmüyor varsa gözüküyor mesela kılıf kategorisi var diyelim daha önceden o kategoriye bir ürün girişi yapışmış ben kılıf a tıklıyorum sorgu tekrar marka iphone model iphone 6 kategori kılıf şeklinde geliyor solda ise yine model e ait kategoriler duruyor.

Oracle Cloud Hizmetleri
    Twitter
    Blog For Developers
  • dbd kullanıcısına yanıt
    valla bu benim istediğim şey oldu yaptımda bu seferde bir ürün mesela iphone 6 yada olur iphone 5 e de olur iphone 4 e de olur ben bunları nasıl belirleyecem şimdi aklıma gelen harici bir tablo oluşturup veya bir sütün açıp ürünler tablosunda bu modellerin id değerlerini dizi olarak kaydetmek sorguyada bunu modelin ürünlerini çekerken yazdırmak dizi olarak veri kaydetmek ve yine dizi olarak çalırmak ve bunu sorgu kısmına dahil etmek nasıl olur ? Kafa durdu gene :D Benim
    öncelikle yapmaya çalıştığınız şeyin adı chained selecthttp://www.appelsiini.net/projects/chained adresinden bolca destek ve yardım bulabilirsiniz. son 20 senedir kullanılan bir meetoddur kendisi. Milyar kere forumda sorulmuştur ve cevaplanmıştır. (Kızmadım yada saldırı amaçlı değildir lütfen yanlış anlaşılma olmasın.)

jquery modelini kullanırsan çok daha yardımı dolunur ve bolca örnek bulabilirsin ki bence en makulu en çok kullanılanını kullanman hem sıkışınca döküman bulman da kolay olur.

genelde her model bir sonraki tabloya kendi id sini yollaması yoluyla eklenir ve bu sayede onu seç bunu seç sonunda elene elene istediğin model gelsin olabilir.

Diyelimki

urun_tipi tablomuz başlangıç olmuş olsun içersinde

Urun_tipi (Tablo)

ID ---------- Urun_Tipi
    1 ----------Televizyon
    2 ----------Cep telefonu
    3 ----------Akıllı telefon

Marka (Tablo)

ID----- u_tip_ID -------Marka
    1----------1-------------Samsung
    2----------1 ---------- Philips
    3----------1---------- Toshiba
    4----------2 ---------- Apple
    5---------- 2 ---------- Generalmobile
    6---------- 3 ---------- Samsung

Model (tablo)

ID---------- m_Id---------- Model
    1 ---------- 3 ---------- Galaxy s 10
    2 ---------- 3 ---------- Note 2
    3 ---------- 3 ---------- Note 3

Gibi sürekli birbirine bir önceki tabloda otomatik atanan id verisni yollarsın. KOşulları istediğin kadar istediğin gibi yazıp php tarafından verileri çağırırsın, Misal diyelim samsung telefonları ayıkladı kullanıcın tamam bunlara uygun id leri biliyoruz, samsung Note 3 telefonların id si 6-3-3 eğer tablodan gelen id ler buna eşit ise istediğin işlemi yaparsın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ecarpar -- 8 Haziran 2015; 1:37:34 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ecarpar kullanıcısına yanıt
    Çok Teşekkür Ederim Bende bunu yapmıştım konuya bakmayı unuttum foruma iki gündür girmiyorum mysql tablolarım birbiriyle ilişkiliydi ben bunları select yerine resimle seçmeli hale getirmiştim :D mesela samsung - Samsung s5 felan filan id leri birbirine bağlayarak yola çıktım ama bu jquery olayını yeni öğrendim teşekkürler yanlız bir sorum oolacak ben mesela ürünü eklerken örnek veriyorum samsung şarj aleti bu şarj aletini hem s4 e hem s3 e hemde hangisi destekliyorsa o modele eklemek istiyorum eklemem içinde örnek veriyorum ben samsung u seçtim select box la samsung a ait bütün telefonlar alt alta veya yanyana tıkladığım anda gelsin istiyorum bende bunları seçip onay verdiğimde dizi olarak kaydedicem ama jquery kısmını nasıl yapabilirim onu bilmiyorum ?
    childArray = [ ["S3","S4"],["3310"],["3","4","5"],["XPeria"]];

function fillSelect (selectId,Array) {
    $.each(Array,function(index,value) {
    o = new Option(value,index);
    $("#"+selectId).append(o);
    }); }

function createDiv (Array){
    $(".main").empty();
    $.each(Array,function(index,value) {
    $("<div>",{id:index+value,text:value}).appendTo('.main');

});
    }
    fillSelect("parent",parentArray);

$("#parent").on('change',function() {
    val = $(this).val();
    createDiv(childArray[val]);
    });

HTML
    <select id="parent"><option>Seçiniz...</option></select> 
    <div class="main"></div>

Şurdan bakabilrsin : link. Kendine göre düzenlersin.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.