Şimdi Ara

Domain Süresi Bittikten Sonra Tekrar Alma ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.182
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    arkadaş yoluyla "www.whois.com" den domain aldık.Ama birdaki sene domain başka bir şirketten kendim almak istiyorum.Bir host şirketi ile görüştüm domain süresi bittikten sonra 80 gün sonra alabiliyorsun dedi bu doğrumudur ?

• doğru, kilitli kalıyor ancak o süreyi geçirdiğin taktirde genelde yabancı hosting firmaları kendileri regliyorlar o domaini, sen domaini alıp transfer etsen daha mantıklı en azından gitmemiş olur domain.
  • kimse 80 gün diye kesin bir gün, saat veremez.

herhangi bir domainin süresi dolduktan sonra redempation period denen bir sürece girer. bu süreç içerisinde kimse domaini alamaz sadece siz alabilirsiniz. ancak ceza ödemek zorunda kalırsınız. ayrıca transfer de edemezsiniz. önce cezayı ödeyip domaini tekrar aktif konuma aldırmanız gerekmektedir.

bu ceza süreci her firmaya göre değişir. 45-150 gündür. Kesin gün verilemez. çünkü eğer kesin gün verilseydi, cezayı ödemek yerine bitiş gününü beklerdiniz ve ceza bittiği an yeniden alırdırdınız. Sadece siz değil, o domainin son gününü bekleyen herkes alabilirdi. işte bu durumu engellemek için redempation period un bitiş tarihi hiçbirzaman kesin olarak verilmez. ;)

uzak_dogu arkadaşın dediği de doğru, redempation period bitince eğer firma gözüne kestirdiyse kendisi alıyor domaini. buna da dikkat etmek lazım.
    geçmiş olsun.

• Anladığım kadarıyla domain hala sende.
    Bir sonraki sene uzatacağın firmaya şimdiden transfer edebilirsin.
    Ayrıca transfer edince domainin süresi bir yıl daha uzar.
    Yani bir nevi transfer ücretsizdir.
  • Kilitli kalır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ηihat -- 11 Temmuz 2010; 11:34:06 >
  • normal düşüş zamanı 76.gündür. eğer düşmediyse ya backorder yapılmıştır yada süresi uzatılmıştır.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.