Şimdi Ara

PHOTOSHOP için Optimal DONANIM ...?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
479
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Fotoğrafçılık yapan bir arkadaşım bu güne kadar topladığı sistemlerden verim alamadığı konusunda biraz dert yandı ve para sorun değil ama benim işimi sorunsuz götürecek bir sisteme ihtiyacım var dedi bende kendi birikimimle şu konfigürasyonu önderdim. Sizlerinde önereceği değişiklikle konfigürasyonu kendisine önermeyi düşünüyorum

Konf:

MB ABİT AMD AN8 NF4 ULTRA AMDA64-939 PX S+L GB FW
    CPU AMD ATHLON 64-s939 3500+ 2 2 Ghz 640KB BOX
    VGA 128 MB WINFAST PX6600GT EXTEREM TDH PCX EX SLI
    2*512 dual DDR Kingston RAM
    Western Digital 80 SATA HDD 8 MB (yeterli olduğunu söylediği için)
    PLEXTOR 740A 48x32x48 16x8x16x DVDRW
    Aopen kasa 300 W

bu konfigürasyonda photoshop CS için bir eksiklik veya fazlalık görüyorsanız lütfen yazın hemen düzeltip önermem gerekiyor.

şimdiden teşekkür ederim

Sevgilerimle...

• onemli olan ram ve harddisk

ramler en az 2 gb olmalı
    ayrıca ya scsi hd olmalı yokssa ise raid 0 da 2tane 16mb cacheli hd lazım
  • 1-HDD RAID0 yapabilirsiniz iki tane alıp.Photoshopta HDD hızı çok önemli ve RAID ile neredeyse 2 katına çıkıyor hız...
    2-RAM mümkün olduğunca fazla olmalı.ben artık 2GB dan düşük önermiyorum...
    3-oyun oynanmayacaksa ekran kartının o kadar yüksek olmasına gerek yok.X300 bile yeter size...buradan artıracağınız parayı P4 630-640 işlemci-Intel945 anakarta yatırabilirsiniz.veya 1 GB RAM yerine 2 GB yapabilirsiniz...Intel işlemciler tecrübe ile sabit bu tür programlarda daha iyi sonuç veriyor...işlemcideki cache miktarı da önemli maalesef...ama tercih sizin tabiki,teklif var ısrar yok...
  • +1
    quote:

Orjinalden alıntı: hightowerfrl

onemli olan ram ve harddisk

ramler en az 2 gb olmalı
    ayrıca ya scsi hd olmalı yokssa ise raid 0 da 2tane 16mb cacheli hd lazım
  • arkadaşlar abest mi kaçar bilmiyorum ama amd 3500+ yı görünce söylemeden edemeyeceğim
    bence x2 3800 alın photoshop için işlemci işte budur
  • quote:

Orjinalden alıntı: ilkerinanç

1-HDD RAID0 yapabilirsiniz iki tane alıp.Photoshopta HDD hızı çok önemli ve RAID ile neredeyse 2 katına çıkıyor hız...
    2-RAM mümkün olduğunca fazla olmalı.ben artık 2GB dan düşük önermiyorum...
    3-oyun oynanmayacaksa ekran kartının o kadar yüksek olmasına gerek yok.X300 bile yeter size...buradan artıracağınız parayı P4 630-640 işlemci-Intel945 anakarta yatırabilirsiniz.veya 1 GB RAM yerine 2 GB yapabilirsiniz...Intel işlemciler tecrübe ile sabit bu tür programlarda daha iyi sonuç veriyor...işlemcideki cache miktarı da önemli maalesef...ama tercih sizin tabiki,teklif var ısrar yok...

bu uygulamalar için asla amd kullanmayın
    bende teklifte var ısrarda var
    945 chipset asus P5LD2 anakart+P4 640 cpu
    4* corsair ddr2 533 ram (ramleri biostan 3-3-3-5 yapıyorsunuz ram voltajını 2-3 kademe artırarak)
    samsung sata2 hdd - raidde kullanılabilir 2 hdd ile
    x800gto sapphire ( pahalı kaçarsa x600pro-x-700 vs)
    300watt psu olmaz çok düşük

• Photoshop da performans için
    İşlemci, Ram, HD sağlam ve hızlı olmalı...
    Nekadar derin çalışıcağına bağlı olarak 1-2GB arası ram
    Sağlam bir işlemci seçtiğin işlemci güzel biraz daha sağlam olabilir.
    HD mutlaka 8MB cache li GB/platter oranı ve erişim hızı yüksek kısacası performanslı bir disk olmalı.
    Ben şahsen verilerin güvenliği açısından hemde photoshop kullanımda raid in işlemciye ek yük olacağından Raid 0 önermiyorum. Ancak güvenliği önemli verilerin 3. bir sabit diskte tutulmasıyla olabilir ama oda külfetli olur bence bunu yapana kadar 7200 veya 10K rpm sağlam bir disk üzerine bir işletim sistemi yanında bir PATA daha uygun bir çözüm olur.
  • çok çoook aşırı bir güç beklemiyorsanız sadece diskleri SATA RAID Mode 0 yapın yeter. Bir de RAM i en az 2GB yapın. Büyük dosyalarda şişme yaşanabilir.

Zaten disklerde önwmli storage bulunmayacağından data güvenliği sorun değil SCSI ye para dökmektense SATA RAID en iyi sonucu verir.
  • açıkcası bende bu tür programlar için inteli tavsiye ederim. 1gb ram kesinlikle kesmez ayrıca o ekran kartınada gerek yok oyun oynanmıycaksa.
    ayrıca monitör de çok önemli düzgün(düşük nokta aralıklı min. 19") bir monitör almak şart
  • bildiğim kadarıyla intelin ht teknolojisini destekleyen programlardan biriside photoshop,o yüzden intel seçilmesi daha mantıklı olabilir, ayrıca 2mb ön bellekde çok büyük + olur gibime geliyor.
  • disk ve VGA (2D) yavaşsa photoshop yalan olur.

Özellikle zamanında 2D si çok vasat olan 3dfx lerde yaşanan sıkışmalar bunun kanıtıdır.
  • Arkadaslar yazılanlar yeterince tatmin edici PS CS konfigurasyonumuz belli oldu sayılır. COK TESEKKU EDERIM

fakat kafama takan bişe oldu ACHARAD in bir yazısı arsivde dikkatimi cekti sormadan edemiyeceğim.

eskiden MATROX ekran kartları vardı bu kart bir zaman elime geçmişti görüntüsü itibariyle iyi bir kart olduğunu düşünmüştüm ufak bir araştırmadan sonra bu kartın zamanında cok iyi bir kart olduğunu gördüm hatta şu aralar P650 ve P750 modelleri ile de iddalı olarak piyasaya girdiğini okudum. Bu kart dikkatimi çektiği için şu an bu modelleri kullananların yorumunu alabilirmiyim

Tekrar teşekkür ederim

Sevgilerimle...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ultimate® -- 17 Ekim 2005, 11:24:47 >
  • şu anda piyasada bulunan en dandik ekran kartı Photoshop için yeterlidir Acharad hocam...
  • ya ne kadar dandik iş görüyor olsada en azından bir 9550ge almalı bence.
    Ayrıca raid 5 bu iş için nasıl sizce!
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.