Şimdi Ara

Phoenix Jungle Udyr Rehberi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
1
Favori
24.277
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Öncelikle bu benim yazıya döktüğüm ilk rehberim.Bu rehberde uzun süredir oynadığım Udyr'den bahsedeceğim.Rehberde aradığınız yeri daha iyi bulmak için ctrl+f'yi kullanmanızı tavsiye ederim.Bu rehberi 3 günde hazırladım,hatalarımı uygun bir dille söylerseniz mutlu olurum :)

Udyr nedir?

Udyr oyundaki ultisi olmayan tek herodur(Karma'nın da ultisi yok demeyin onun ultisi var sadece 1 levelde de açık) .Jungle ve solotop yapabilir.Offtanktır.Karizmatiktir.Sakallı,bıyıklı hayvan düşkünü bir adamdır işte.
    Uzağa vuran hiçbir skili yoktur.Skilleri kendini güçlendirir.skillerinin en fazla 2'si aynı anda kullanılabilir.Pek eğlenceli değildir.Oyunun eski herolarındandır(Udyr'in Spotlightında inter***** locket var,o kadar eski yani)

Udyr ne yapar?

Udyr kovalar,Udyr tanklar,Udyr korur,Udyr damage yapar,Udyr kaçmaya başlar,Udyr ölür :(

Neden Udyr'i seçmeliyim?

Udyr'in bufflarını çalsanız bile jungle yapabilir,1vs1 de çok etkilidir,Ghost açarak gank atarsanız karşı tarafın kaçması oldukça zordur.Fiyatı çok pahalı değildir.

Rehber hakkında detaylı bilgi

Bu rehberde sizlere Phoenix Jungle Udyr'in nasıl oynanması gerektiğini anlatacağım.Rehberi okuduktan sonra udyr hakkında biraz fikriniz olacak ve antrenman yaparak bunu geliştirebileceksiniz.Yeni başladığınız bir heroda alacağınız itemleri ve yapacaklarınızı bilmek işinize çok fazla yarayacaktır.
    Az önce phoenix udyr dedim.Peki nedir bu phoenix udyr?skin mi?item mi? Hiçbiri değil phoenix,udyr'in R skilidir ve bizde bu R skili üzerine yükleneceğiz yani alacağımız itemler ve oynayış şeklimiz R skili üzerine olacak.rehberin başındada bahsettiğim gibi udyr'in ultisi yoktur bu yüzden skillerimizden 1 veya 2 tanesini son levele getiremeyeceğiz

Neden Phoenix Udyr?

Çoğu kişi Tiger udyr(Q skili)'nin daha iyi olduğunu düşünür bu yüzden ilk Q skillini açarlar.Eğer ilk Q skilini açarsanız junglede çok yavaşlarsanız ve teamfightlarda phoenix udyr'e göre biraz daha useless kalırsınız.Bende Q skilini 5 level yapıyorum ama oyunun sonuna doğru.

Skill tanıtımları

Skill tanıtımlarına geçmeden önce bilmeniz gereken şey udyr'in skilleri onu farklı hayvan formlarına dönüştürür.

Pasif;Monkey's Agility:Udyr form değiştirdikçe %10 attack speed kazanır bu üzellikle 3 kere stacklanır.Udyr form değiştirdikten sonra tekrar form değiştirmek için 1 saniye beklemelidir(Bu özellik insanın sinirlerini çok bozuyor :/).

Q;Tiger stance:Udyr attack speed kazanır ve aktifleştiğinde udyr'in vurduğu kişiden udyr'in attack damageinin 1.5 katı + belirli bir miktar damage 2 saniye boyunca dot(damage over time) olarak düşmanın hpsinden kesilir.Eğer bu formda kalmaya devam ederseniz belirli bir miktar attack speed kazanırsınız.

W;Turtle stance:Aktifleştiğinde Udyr kalkan kazanır eğer bu formda kalmaya devam ederseniz her vuruşunuzda hpnizin ve mananızın bir kısmını yenilersiniz.NOT:Udyr bu formdayken Crit vuramaz.

E;Bear stance:Aktifleştiğinde movement speed kazanırsınız eğer bu formda kalmaya devam ederseniz normal vuruşlarınız düşmanın üzerinde stun efekti oluşturur(1 saniyelik).Stunladığınız bir kişiyi 6 saniye boyunca tekrar stunlayamazsınız.

R;Phoenix stance:Aktifleştiğinde sunfire cape gibi etrafına magic damage yapar eğer bu formda kalmaya devam ederseniz ability powerınız,attack damageniz artar ve her 3.vuruşunuzda önünüzdeki düşmanlara magic damage vurusunuz(ionic spark gibi).

Gerekli Runelar:

Marks:Flat attack speed
    Seals:Flat armor
    Glyphs:M.res per level
    Quints:Movement speed

Maddi durumum pek iyi olmadığı için size önderdiğim runeları kullanamıyorum :(
    Bunlarda benim runelarım

Neden bu runelar?

Buildimiz attack speed ve defans üzerine olacağı için runelarımızda böyle olmalıdır.Quintlere movement speed seçtim çünkü bu runelar ile hem junglede daha rahat hareket ederiz hemde daha etkili ganklar atabiliriz.

Mastery ağacı

İşte buda benim mastery ağacım 0-21-9,farkle şekillerde denedim udyr'e en çok uyan bu gibi geldi bana.

Summoner spells

Jungle yaptığımız için smite şart.Diğer summoner spelli ben ghost alıyorum ama karşı takıma göre flashda olabilir.Eskiden hep flash alırdım,bir kere ghostu denedim şimdi bırakamıyorum :)

Skill sıralaması

R->W->E

Önce R'yi fulluyoruz,sonra E'yi sonra W'yu 3 level yapıp Q'yu fulluyoruz.

Skillerimizi nerelerde kullanacağız?

Teamfighta ayı ile girip birkaç kişiyi stunladıktan sonra Phoenix ile dövüyoruz.Hp'miz %40 olunca W açıp savaşıyoruz,ölceğimizi anlayıncada E-w-E-W-E-W şeklinde ordan kaçıyoruz.Kule yıkmak için Q skilimizi kullanıyoruz.

Jungle ve item buildi

Herşeyimiz hazır olduğuna göre Udyr'imizi lockladık ve maça başlamaya hazırız :)

R skilimizi açarak başlıyoruz

Öncelikle bots of speed + 3 tane Hp pot ile kurtlara gidiyoruz.

Kurtlar 1:40'ta spawnlanıyor resimdeki gibi pozisyonumuzu alıyoruz.1:39'da R'ye basıyoruz böylece çok hızlı başlamış oluyoruz.Büyük kurtu kesiyoruz,biz büyük kurtu kesince küçüklerden 1 taneside ölmüş oluyor,küçük kurduda kesip maviye gidiyoruz

Pozisyonumuzu alıyoruz.Takım arkadaşlarımızdan biri maviyi çekiyor ve bizde kesiyoruz last hiti smite ile yapıyoruz böylece kimse ks atamıyor.Maviyi keserken hp potlarımızdan birini harcıyoruz.
    Şimdi 2 leveliz.W skilimizi açıp wraithlere gidiyoruz.

Wraithlerin üstüne doğru koşarken R'ye basıyoruz böylece küçük wraithlerin hpsi azalıyor.Ardında W'yu açıyoruz ve tekrar R'ye basarak hepsini öldürüyoruz.
    Sonra bizim için en önemli olan şeye gidiyoruz *KIRMIZI BUFF*

Kırmızıyı alırken Hp potlarımızdan birini daha içiyoruz.Last hiti smite ile yapıyoruz ve kırmızıyı keserken R-W ile sürekli form değiştiriyoruz.
    Şimdi 3 level olduk ve E skilimizi açıyoruz.
    Takım arkadaşlarımızdan birine yardıma gidiyoruz

Eğer gittiğimiz lanede ward varsa ve lane pushlanmışsa;Ghost ve e skilimiz ile düşman(lar) geri çekilemeden onları stunlayıp R'ye basıp dövüyoruz.Stunladıktan 6 saniye sonra tekrar e ye basıp tekrar stunlıyoruz.

Ben resimde bota gittim,siz hangi lanenin yardıma ihtiyacı varsa ona gidin.Gank atarken hp miz azaldıysa son Hp potumuzuda içiyoruz.
    1-2 tane gank attıktan sonra smite ile büyük golemi kesiyoruz ardından wraithleri kesiyoruz ve base atıyoruz.

Alacağımız itemler ganklarımızın başarısına göre değişiyor.

Berserker's graves->Philo stone->Heart of gold->Recurve bow->Wits end->Recurve bow->Burdan sonrası karşı takıma göre şu itemleri alıyoruz->Force of nature->Sunfire cap->Randuniuns omen->Şimdi lategame'ye geldik
    Eğer karşı takımda çok fazla Hp kasan varsa madreds blood razor alıyoruz eğer karşı takım çok fazla hp kasmıyorsa recurve bow'u satıp black clever alıyoruz.

Jungle ile ilgili önemli şeyler!!!!
    1)2.Mavi çıktığında hpsini azaltıp W ve S ye basıyoruz ve onu middeki arkadaşımıza veriyoruz(Eğer middeki arkadaşımız manaless ise toptakine veriyoruz eğer oda manaless ise kendimiz alıyoruz)
    2)Çoğu zaman sizin junglenizi bozmak isterler ve bufflarınızı almaya çalışırlar bufflarınızı kaptırmayın.Kendi junglenizde düşmanı yakalarsanız takım arkadaşlarınız ile veya kendi başınıza onu kesin
    3)Eğer karşı takımın JUngler'ini öldürürseniz onun bufflarını çalın ve asla ama asla onun kamplarındaki minionların hepsini öldürmeyin,5 gold veren değersiz minionlardan 1 tane bırakın!!
    4)Eğer bottaki adamları öldürürseniz 6-7 levelda bottaki ad carry'nin yardımı ile dragonu kesin.
    5)Eğer wardlar size çok sorun yaratıyorsa philo stonedan sonra oracle alın ve wardları kesin.Wardı kesdikten sonra başka laneye gank atın o laneye sonra atarsınız.Yoksa düşman anlar
    6)Eğer fakirseniz ve ilk base attığınızda philo stone alamdıysanız 2 hp pot ve 1 mana pot alın bunlar size base atana kadar yeter.
    7)Rehberde 2 tane Recurve bow aldık bazıları "neden aldık bunu aldık?","ne gerek var" gibi şeyler söyleyebilirler,her fikre saygım var ama lütfen eleştirmeden önce bir kaç kere deneyiniz!
    8)Gank attığınızda tüm killeri almayın takım arkadaşlarınızada kill bırakın yoksa maçı kaybedersiniz.

Rehberimi kullanarak yaptığınız iyi skorları bana gönderirseniz buraya sizin resimlerinizide koymayı düşünüyorum :)
    Umarım yardımcı olabilmişimdir.Lütfen saçma sapan yorumlar yapmayınız,resimleri nasıl koyacağımı bana anlattığı için Gurcellonline'a teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi |D𐌲oogie| -- 7 Haziran 2012; 13:34:38 >

• Çok yanlış var çok...
    Öncelikle Turtle u 3 de bırakmışsın çok yanlış, Bear ı yada Tiger 3 te bırakılır.
    Berserker almışsın ayrıca orası ayrı şey.Neyse ben hayır diyorum.
    quote:

Eğer karşı takımda çok fazla Hp kasan varsa madreds blood razor alıyoruz eğer karşı takım çok fazla hp kasmıyorsa recurve bow'u satıp black clever alıyoruz.

O zaman recurve bow hiç almayalımSonra alırız.Wits end damage için yetiyo bana göre.Devamında daha tanky kasılmalı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Abyss -- 7 Haziran 2012; 13:15:30 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Abyss

Çok yanlış var çok...
    Öncelikle Turtle u 3 de bırakmışsın çok yanlış, Bear ı yada Tiger 3 te bırakılır.
    Berserker almışsın ayrıca orası ayrı şey.Neyse ben hayır diyorum.O zaman recurve bow hiç almayalım Sonra alırız.Wits end damage için yetiyo bana göre.Devamında daha tanky kasılmalı

Berserker aldım çünkü udyr'in attack speede ihtiyacı var ve berserker oldukça ucuz.Stun,slow gibi şeyler pek rahatsız etmiyor.Bear'ı önce kasıyorum böylece kaçma,kovalama,gank atma gibi durumlarda hızlı koşmak çok işime yarıyor.Tiger'ı ise kule yıkmakta kullanıyorum bu yüzden onu 3 te bırakamam.Turtle'yi 3 te bırakmak şu ana kadar bana hiç bir zorluk yaşatmadı.Skill ve item sıralamasını yapana kadar bir sürü farklı varyasyon denedim ve en uygunu bana göre bu.Recurve bow midgamein sonuna kadar bize harika bir damage sağlıyor.Bence sadece wits end yeterli değil.Ayrıca build tamamlandığında doğru hatırlıyorsam bir kuleyi rahatça tanklayabiliyoruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi |D𐌲oogie| -- 7 Haziran 2012; 13:19:56 >

• E'nin fullenmesi yanlış Phoenix'ten sonra Turtle fulluyorum ben. Ayrıca bot olarak Berserkere gerek yok zaten Wits End çıkıyorsun. Mercury tercih edilmeli karşıda mutlaka stun vs. vardır
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jiraiya

E'nin fullenmesi yanlış Phoenix'ten sonra Turtle fulluyorum ben. Ayrıca bot olarak Berserkere gerek yok zaten Wits End çıkıyorsun. Mercury tercih edilmeli karşıda mutlaka stun vs. vardır

Ben turtleyi çok az kullanıyorum o yüzden onu 3 levelde bıraktım.Ayakkabıya gelirsek karşıda tabikide cc'li adam olacak ama bu cc'ler bize neredeyse hiç etki etmiyor(Amumu hariç).Berserkers graves ile oynadığım maçlarda mercury'e göre daha iyi oynuyorum bu yüzden rehbere bu ayakkabıyı ekledim ama mercury'de alternatif olarak alınabilir.
  • Ben begendim sahsen.Deneyeyim pc ye oturunca.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Turtle fullenmeli bence bear yerine.Genelde udyr e hp fazla alınmaz , hep armor + magic resist alınır , bunun sebebide dayanıklılığımız ne kadar fazla olursa o shield da o kadar çok işe yarar.200 küsür armor olduğu zaman devamlı shield basıldığı takdirde karakterimizin canı bile azalmaz.Kesinlikle w diyorum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Amumu Rehber
    14 yıl önce açıldı
    Kha'Zix Build, Rehber ( Full)
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: erayyirik

Turtle fullenmeli bence bear yerine.Genelde udyr e hp fazla alınmaz , hep armor + magic resist alınır , bunun sebebide dayanıklılığımız ne kadar fazla olursa o shield da o kadar çok işe yarar.200 küsür armor olduğu zaman devamlı shield basıldığı takdirde karakterimizin canı bile azalmaz.Kesinlikle w diyorum.

Benimkisi biraz daha ofansif bir build :) Aldığım defans itemlerine bakarsak sunfirecap,fon,randunuins bu itemler aynı zamanda kaçma-kovalama ve damage yapma konusundada bana yardımcı oluyorlar :)
  • Herkes aynı şeyleri eleştirmiş.Ayakkabılar,az defans ve W skilini 5 level yapmamam.Aynı şeyler hakkında yorum yapcaksanız lütfen önce rehberi ve üstteki yorumları okuyunuz.
  • Ben de aynı noktaları eleştireceğim, melee karakter için mercury olmaması büyük eksiklik bence. Q fullemek yerine W fullüyorum, 5. seviyede az buz dmg absorb etmiyor. Onun dışında güzel rehber.
  • Canim Udyr cekti aksam alip oynayim bari.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gurcellonline

Canim Udyr cekti aksam alip oynayim bari.

Gürsel ip'leri biriktirip hissedar olmayı mı planlıyorsun Riot Games'de harca artık şunları. Ashe'nin bile free olmasını bekleyen adamsın.
  • Yok yaf harcadim hepsini neredeyse. En son 63k yi gordum sonra hunharca harcadim simdi 17 yada 18k filan var.
  • Eastte kendime yeni bir sayfa açtım. 21 Champion var şimdilik, Udyr yok maalesef. Unutmazsam PBE'de deneyip skoru paylaşırım.

Bana da W olayı yanlış gibi geldi. W Yerine E'yi 3 de bırakmak daha mantıklı. Turtle Stance harika bir skill. Kesinlikle fullenmesi lazım.
  • ya wits end yeter as ye berserker gereksiz. Mercury %60 çıkılmalı. Frozen mallet nasıl olur udyr a. Alıp da (yine) bi köşede duran championlarımdan.
    Bu arada top lane e gange gidiyoruz nasıl dalmalıyız adama bi söyleyebilir misin?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • R ve Q aynı zamanda olmaz, ikisinden birini en son maxlemelisin. Uzun zamandır Udyr oynayan biriysen bunu kesinlikle bilmen gerekirdi. Ben hayır diyorum.
  • Sanırım bir udyr buildi hazırlama zamanı geldi . Şimdi dostum udyrda sustain ve tanklamayı kolaylaştırdığından W 5 yapılmalıdır . Şimdi itemlerine göz atmadım daha doğrusu botu gördükten sonra başka bir şeye bakmadım. O bot yerine Mercury alman şart diyebilirim . Udyr için zaman her şeyden önemlidir. Geri kalırsa takım arkadaşlarından yaptığı kombolar bozulabilir . Dengesi şaşan player afallayıp kendini boşlukta hissedebilir .

Eğer damage ve can ihtiyacın olursa Frozen Mallet harika bir item olur senin için . Ama kendi buildimde

HOG (İlerde Randuin )-Mercury - Wits End - Aegis - Frozen Mallet - FON ( yada Madreds Bloodrazor ) - Trinity Force - Shurelia gibi itemler içerir . Tabiki de bunlardan 6 tanesini :) .

Bu benim genel buildim . Bu bir iskelet olduğundan duruma göre ekleyip çıkarmalar yaparım . Ama Mercury- Randuin- Aegis- Wits End'i olmayan udyr benim için hiçbir şey değildir .

ÖNEMLİ NOT : Şimdi kurtları keserken ilk levellarda şöyle bir taktik uygula dostum . Çalıdan kurtlara doğru yöneldin . W 'yu açıp küçük kurta bir tane vur ve karşıdaki (Suyun olduğu taraftaki) duvara sırtını verip phoenixi açmalısın . Benim dediğimi yaparsan hem biri pullamış gibi az damage yersin (W açık olduğundan dolayı) hem de hepsi ip gibi dizili olduğundan dolayı R skillin alayını yamultur . Şimdi yoldan geldim daha fazla şey yazmak isterdim ama çok yorgunum .

İyi oyunlar .

• berserker

berserker ucuz demişsinde ona bakarsak ninja tabi daha ucuz wits end bütün dmg ihtiyacını karşılıyor zaten.

ayrıca w fullememek oldukça mantıksız. Ben phoenixten sonra direk fulluyorum.
  • En yakın zamanda oynanış videolarını ekleyeceğim.Eleştirilerde ayyakkabıyı mercury al ve W'yu 5'le denmiş.Oynanış videolarının bazılarında bu builde uyacağım bazılarında sizin dediğiniz gibi yapacağım.
  • Hocam ben ilk q ve w ya yükleniyorum gayet yıkıcı oluyo r ye yüklensem yetenek gücü itemi kasmak lazım değilmi ?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.