Şimdi Ara

Philips (saeco) Tam Otomatik Kahve Makineleri - EP4346 (88. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
3.553
Cevap
207
Favori
212.614
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
25 oy
Giriş
    belki güncelliğini kaybetmiştir diye düşündüm :) teşekkürler.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Hocam philips ile kıyaslama zaten yanlış olur. Öğütücüsü kötü değildir ama bir süre sonra daha kaliteli öğütücü istersin. Hatta bir süre sonra 58mm porta filtreli makinaya geçmek isteyeceksiniz. 😁 Bu arada makine tamp yapmıyor. Kendiniz yapacaksınız. Normali de budur zaten.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

John Smithyoutube
    The perfect espresso ... made in Naples!
    https://www.youtube.com/watch?feature=shared&v=yT8IHdStkAY

Bir diğer video var tam lokal kahveci şimdi bulamadım malesef. Anlatayım; napolide kahveci bir abimiz, önünde çekilmiş kahve dolu tahta çekmece, kaşıkla dolduruyor porta filtreyi. Kahvesi türk kahvesinden hallice, ince çekim. Kaşığın tersiyle sırtıyla da bir güzel bastırıyor sıkıştırıyor kahveyi. La marzocco kazanlı kollu makineden sicim gibi akan bir ristretto alıyor.

Napolide olay budur hocam. Bu kadar basit. Gerisi fasa fiso.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• onatba O kullanıcısına yanıt

Attığın link kullanılabilir değil diyor yine de teşekkür ederim.

Normal olanları 54mm mi peki? Neden 58mm geçmek isteyeyim. Daha fazla kahve mi alıyor yani 18gram değil de 20 hatta 22grama kadar çıkan double shot olan filtreler var. Onlar için mi 58mm çıkmak gerekiyor? Yani bu espresso olayının çok detayı var çekirdekten tutun da kullanılan makinenin kazan tipine teknolojisine kapasitesine ve kullanılan tekniklere hatta aksesuarlara varıncaya çok detay içeren bir sektör Philips (saeco) Tam Otomatik Kahve Makineleri - EP4346 

John Smithyoutube
    The perfect espresso ... made in Naples!
    https://www.youtube.com/watch?feature=shared&v=yT8IHdStkAY

john smith the perfect espresso

bende de aynı sorun oluyor hocam. Çözümü var mı yoksa servise mi vereyim.

AquaClean su filtresini beş saniye boyunca sallayın.

Filtreyi, hava kabarcığı görünmeyene kadar suyla dolu bir kasenin/kabın içinde baş aşağı tutun.

Filtreyi tekrar su haznesine takın ve su haznesini suyla doldurun.

Daha fazla kahve alır ancak aynı zamanda gramajdan bağımsız 58mm daha geniş yüzey alanı haliyle daha uniform ekstraksiyon sunar. Tabi buda daha yüksek gramajlara tat profilini koruyarak çıkabilme imkanı sunar. Triyakiler içindir 58mm. 58mm için yeterli basıncı üreten makine gerek aynı zamanda.

Philips (saeco) Tam Otomatik Kahve Makineleri - EP4346

Standart bir espressoda ekstraksiyon miktarı/süresi/sıcaklığı arttıkça kahvenin acı notalarıda bardağa düşmeye başlar.

İşte tabiri caizse kahvenin acısına dokunmadan kaymağını alma sanatıdır ristretto. Doğru yapılmış bir ristrettoda kahvenin acılığını neredeyse hiç almazsınız. Kadifemsi kremamsı bir doku ve yoğun tat profili olur. Kendiliğinden şekerli gibidir.

Doğru profili yakalamak pek kolay değildir. Ristretto hacmini kahvenin acısını almadan tat profilini koruyarak arttırmanın yoluda porta filtreyi genişletmektir.

• Merhabalar, bir süredir cafissimo easy kahve makinesini kullanıyoruz ancak eşim sıcak olmamasından ve sütü farklı bir şekilde(cezve kullanıyoruz :) ) ısıtmaktan şikayetçi ki haklı taşmasın diye beklemek gerekiyor vs. Ben de artık kapsüllerin tadının güzel gelmediğini düşünüyorum, ağızda keyifli bir tad bırakmıyor. Bir süredir Philips EP4346/70i araştırıyorum ancak şüphelerim var. Evde makine varken ona geçmek saçma olur mu ya aynı tadı alırsam düşünceleri var. Şemdinli'de olduğumuzdan taze öğütülmüş kahveye direkt erişemeyeceğim sürekli kahve deneyemeyeceğim internetten halletmeye çalışacağım. Kapsül kahve kullanan biri olarak geçmeli miyim tavsiyeleriniz nelerdir?

www.hepsiburada.com
    Tchibo Elektrikli Süt Köpürtücü, Paslanmaz Çelik Fiyatı
    https://www.hepsiburada.com/tchibo-elektrikli-sut-kopurtucu-paslanmaz-celik-pm-HBC000048FVPA

Hazneli makinelerin süt köpürtme performansı genelde ortalama seviyede. Çubuklunun performansı daha başarılı ancak uğraştırıcı.

Kapsülün çöpünden masrafından sıkıldıysanız, sık kahve içiliyorsa ve tek tuşla kahve istiyorsanız, canınız sıkıldı ve yenilik değişiklik uğraş istiyorsanız geçebilirsiniz hocam. Uzun vadede kapsülden tasarruf etmiş olursunuz.

Onun harici size tavsiyem sütü kaynatmadan ısıtıp, frenchpresste şekerini ekleyip karıştırıp köpürtüp, üzerine bir shot koyup deneyin.
    Örn:
    youtube
    How to froth milk with french press for Latte Art 💕طريقة عمل فوم الحليب بالفرينش بريس
    https://www.youtube.com/shorts/er4CNjmCjls?app=desktop

• Siz de bizim gibi sıcak içenlerdensiniz.

yeni makineye geçmeniz bir şey farkettirmeyecek. Çünkü bu makineler de sütü çok ısıtmıyor. Yani en azından bizim gibiler için yeterli sıcaklıklar değil.

Bu fiyatlara da maalesef sütü o sıcaklığa getiren makine yok.

O yüzden alırsanız ölü yatırım olacak.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Benim için sıcaklık hiç önemli değil normal bir sıcaklık gayet yeterli asıl önemli olan tadı. Eşim kaynar seviyede olsa anca iyi sıcaklığı der :)

Tat olarak da istediğim farkı yaşamaz mıyım?

Çok konuştuk bunları, artısını eksisini ve çok üşengeç bir çift olduğumuza karar verdik :D. Bir ara ayrı ayrı öğütücü vs. de düşündüm ancak 1-2 hafta uğraşır sonra bırakırım diye vazgeçtim. Hafta sonu ya da akşamları kahve içerken uğraşabiliyoruz(ki bunda da çok alet kirletmekten dolayı şikayetçi oluyoruz). Benim düşüncem şöyle, sabah işe hazırlanırken tek tuşla kahvesini hazırlayıp termosuyla götürebilsin. Kaliteli ve keyifli kahve içebilelim.

Ofiste çalıştığım sürede philips deneme imkanım olmuştu süt köpürtme özelliğini ben açıkçası çok beğenmiyorum kuru köpük yapıyor kıvamlı süt alamayacağımın farkındayım. Ancak uzun süre önce deneyimlediğimden tat konusunu hiç hatırlayamıyorum. Asıl amacım lezzetli kahve içebilmek bu konuda çekirdek tercihleriyle doğru kahveyi bulursan yaparsın, kapsülle arasında çok fark olur derseniz almayı düşünüyorum.

• Kapsülle arasında çok fark olsun istiyorsanız manuel makineye geçmeniz gerek.

Bu tip makinelerde kapsülün aksine çekirdek tipi, kavrumu, öğütüme inceliği, yoğunluğu vs kısmen de olsa sizin kontrolünüzde. Dolayısıyla bunları sizin ayarlamanız gerek. Fark oladabilir olmayadabilir.

Kapsülde bütün bunlar standart, önceden makineye göre ayarlanmış vaziyette.

Otomatik makinelerin düzenli temizlenmesi yağlanması yani bakım yapılması gerek.

Eğer tchibodan sıkıldıysanız, kapsül çöpü maliyeti dert değilse, aynı tembellikte devam etmek istiyorsanız nespressoya geçebilirsiniz. Orjinal/uyumlu yüzden fazla çeşit kapsül var.

Kapsül derdinden kurtulmak için bu tip makineler tercih sebebi.

Bütçe derdi yoksa alın geçin hocam. Çeşit olur. Bu tip makinede kapsül derdi olmadığı için alınca kullanılıyor genelde. Kapsül makinesini rafa kaldıran çok ancak bunları kaldıran pek yok.

Ek: Sizdeki makine ile bu tip makinelerde kullanılan pompa benzerdir hocam. Farklı tip çekirdek denemek istiyorsanız doldurulabilir kapsül ve el değirmeni alıp denemeler yapabilirsiniz. Aliexpresste satılıyor tchibo steel capsule diye.

Örn.https://www.hepsiburada.com/gorgeous-feetchibo-cafissimo-krema-makinesi-iin-paslanmaz-elik-kahve-kapsl-yurt-diindan-p-HBCV00005INLDF?magaza=Gorgeous&url_src=and-product-detail

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onatba -- 18 Aralık 2023; 15:2:49 >

• onatba O kullanıcısına yanıt

Yorumlarınız için çok teşekkür ederim. Siz söyleyince bir Nespresso'ya bakayım dedim espressoda köpüğü vs. çok güzel duruyor aklımı çelmedi değil :)

Nespresso Lattissima One ya da Philips EP4346'dan yana kullanacağım tercihimi. Cafissimo easy ve kapsüllerinden biraz soğudum açıkçası.

Ben konuyu çok kirletmeden biraz daha araştırmaya devam edeyim tekrar çok teşekkür ederim.

Vallahi dayanamadım Philips'i sipariş ettim hocam umarım pişman etmez. Şimdi çekirdek deneme zamanı :)

bahsettiğim gibi bulunduğum yerde çekirdek kahveye erişimim yok malesef. İnternet üzerinden sipariş edebileceğim yumuşak içimli taze kahve önerileriniz var mıdır?

Örn.
    https://www.kurukahvecinuritoplar.com/

Forumda da kampanyalı satış yapan firmalar var. Seçenek çok.

Varsa çevrenizde kahve satan kuruyemişçi, ondan da çekirdek temin edebilirsiniz.

Makineyi kurmadan youtubedan kurulum videosu izlemenizi tavsiye ederim hocam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onatba -- 20 Aralık 2023; 13:5:22 >
  • 
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.