< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
|

2 Mobil
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
|
Hocam philips ile kıyaslama zaten yanlış olur. Öğütücüsü kötü değildir ama bir süre sonra daha kaliteli öğütücü istersin. Hatta bir süre sonra 58mm porta filtreli makinaya geçmek isteyeceksiniz. 😁 Bu arada makine tamp yapmıyor. Kendiniz yapacaksınız. Normali de budur zaten. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
Normal olanları 54mm mi peki? Neden 58mm geçmek isteyeyim. Daha fazla kahve mi alıyor yani 18gram değil de 20 hatta 22grama kadar çıkan double shot olan filtreler var. Onlar için mi 58mm çıkmak gerekiyor? Yani bu espresso olayının çok detayı var çekirdekten tutun da kullanılan makinenin kazan tipine teknolojisine kapasitesine ve kullanılan tekniklere hatta aksesuarlara varıncaya çok detay içeren bir sektör |
|
|
|
|
|
|
Merhabalar, bir süredir cafissimo easy kahve makinesini kullanıyoruz ancak eşim sıcak olmamasından ve sütü farklı bir şekilde(cezve kullanıyoruz :) ) ısıtmaktan şikayetçi ki haklı taşmasın diye beklemek gerekiyor vs. Ben de artık kapsüllerin tadının güzel gelmediğini düşünüyorum, ağızda keyifli bir tad bırakmıyor. Bir süredir Philips EP4346/70i araştırıyorum ancak şüphelerim var. Evde makine varken ona geçmek saçma olur mu ya aynı tadı alırsam düşünceleri var. Şemdinli'de olduğumuzdan taze öğütülmüş kahveye direkt erişemeyeceğim sürekli kahve deneyemeyeceğim internetten halletmeye çalışacağım. Kapsül kahve kullanan biri olarak geçmeli miyim tavsiyeleriniz nelerdir? |
|
Siz de bizim gibi sıcak içenlerdensiniz. yeni makineye geçmeniz bir şey farkettirmeyecek. Çünkü bu makineler de sütü çok ısıtmıyor. Yani en azından bizim gibiler için yeterli sıcaklıklar değil. Bu fiyatlara da maalesef sütü o sıcaklığa getiren makine yok. O yüzden alırsanız ölü yatırım olacak. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
Benim için sıcaklık hiç önemli değil normal bir sıcaklık gayet yeterli asıl önemli olan tadı. Eşim kaynar seviyede olsa anca iyi sıcaklığı der :) Tat olarak da istediğim farkı yaşamaz mıyım? |
|
Çok konuştuk bunları, artısını eksisini ve çok üşengeç bir çift olduğumuza karar verdik :D. Bir ara ayrı ayrı öğütücü vs. de düşündüm ancak 1-2 hafta uğraşır sonra bırakırım diye vazgeçtim. Hafta sonu ya da akşamları kahve içerken uğraşabiliyoruz(ki bunda da çok alet kirletmekten dolayı şikayetçi oluyoruz). Benim düşüncem şöyle, sabah işe hazırlanırken tek tuşla kahvesini hazırlayıp termosuyla götürebilsin. Kaliteli ve keyifli kahve içebilelim. Ofiste çalıştığım sürede philips deneme imkanım olmuştu süt köpürtme özelliğini ben açıkçası çok beğenmiyorum kuru köpük yapıyor kıvamlı süt alamayacağımın farkındayım. Ancak uzun süre önce deneyimlediğimden tat konusunu hiç hatırlayamıyorum. Asıl amacım lezzetli kahve içebilmek bu konuda çekirdek tercihleriyle doğru kahveyi bulursan yaparsın, kapsülle arasında çok fark olur derseniz almayı düşünüyorum. |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onatba -- 18 Aralık 2023; 15:2:49 > < Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
|
Yorumlarınız için çok teşekkür ederim. Siz söyleyince bir Nespresso'ya bakayım dedim espressoda köpüğü vs. çok güzel duruyor aklımı çelmedi değil :) Nespresso Lattissima One ya da Philips EP4346'dan yana kullanacağım tercihimi. Cafissimo easy ve kapsüllerinden biraz soğudum açıkçası. Ben konuyu çok kirletmeden biraz daha araştırmaya devam edeyim tekrar çok teşekkür ederim. |
|
Vallahi dayanamadım Philips'i sipariş ettim hocam umarım pişman etmez. Şimdi çekirdek deneme zamanı :) bahsettiğim gibi bulunduğum yerde çekirdek kahveye erişimim yok malesef. İnternet üzerinden sipariş edebileceğim yumuşak içimli taze kahve önerileriniz var mıdır? |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onatba -- 20 Aralık 2023; 13:5:22 > < Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |