B760 - Z790 farkı
Merhaba sistem toplamaya başladığım bir süreçteyim fakat anakart konusunda bir tercihim henüz yok. Başlıkta belirttiğim gibi iki anakartın farkını öğrenmek istiyorum.
z790 farkı sadece oc desteği midir? Linkteki iki ürünü karşılaştırdığımızda hangisinde ne gibi farklar var yardımcı olabilir misiniz? Farklı tavsiyeleriniz varsa açığım (atx ve beyaz soğutucu bloklu tercihim ve mümkünse asus)
Merhaba 4 senenin ardından sistemimi komple yenilemek istiyorum.
Toplamak istediğim sistem
İşlemci : i5 13600K (KF de olabilir)
Anakart : (En kararsız olduğum nokta burası)
Ram : CORSAIR 32GB (2x16GB) Vengeance RGB White 6200MHz (dominator de olabilir ancak 2bin TL farka değer mi?)
Ekran Kartı : RTX 4060 (markaya karar veremedim)
SSD : (Seçmedim)
PSU : NZXT C650 650W 80+ Gold
Kasa : NZXT H7 Airflow White
Açıkcası hem gördüğümde hem de kullandığımda oh be dedirtecek güven veren bir sistem toplamak istiyorum ama bir süredir bu konularda çok incelemeleri takip etmediğimden biraz fikrinizi almak istedim.
En başta Gigabyte markası. Anakartını yaklaşık 10 sene önce kullandığımda hiç beğenmeyip iade etmiştim o zamandan sonra çok sular aktı tabi, son zamanlarda sosyal medyada da çok yükseltiyorlar ancak açıkcası hiç yaklaşasım gelmiyor. Bu konuda tavsiyeniz ne olur.
Asus genel anlamda bana güven veriyor. Şu ana kadar kullandığım ürünleri beni hiç üzmedi bu nedenle anakart ve ekran kartı için Asus tercih etmeyi düşünüyorum.
Ekran kartı konusunda fiyatlardan dolayı RTX 4060 a düştüm. Bilgisayarda aşırı oyun oynamıyorum arada arkadaşlarla online oyunlar sadece.
Beyaz bir sistem toplamak istiyorum ancak anakart ister istemez siyah olacak, ekran kartında da beyaz için gigabyte aero serisi var sadece(Aslında tasarım olarak referans tasarım çok hoşuma gidiyor ancak onların satışı yok sanırım ). İşlemci soğutucusunda siyah-beyaz arasında yaklaşık 2bin TL fark oluşuyor. Parçaların renkleri dahi düşündürüyor . Kasa beyaz, parçalar siyah tercih etsem saçma olur mu diye düşünüyorum.
Yazım hataları için affedin, kendimce düşüncelerimi aktarmak fikirlerinizi almak istedim. Kasım-Aralık gibi parçaları almak istiyorum.
Merhaba Türk Telekom internet kullanıcısıyım. Eşimin ataması sebebiyle Konya'dan Şemdinliye taşındık. Bulunduğum binada altyapı ve şebeke olduğunu gelen ekipler belirtmişti fakat nakil için müşteri hizmetlerini aradığımda sistemde görünmediğini, il müdürlüğünün binada internet olduğuna dair sistemde güncelleme yapması gerektiğini belirtiyor. İl müdürlüğüyle telefon ile ulaşamıyorum. Fiziki olarak ulaşmak için de 2 saat(x2) yol gitmem gerekiyor. Nasıl bir yol izlemem gerekiyor. Bu konuda yardımcı olabilecek biri var mıdır?
Merhaba, kasamı sessizleştirmek için NZXT Kraken 120 almayı düşünüyorum tarz olarak çok hoşuma gidiyor. Fakat anakarta argb soketi ile bağlandığını gördüm. Benim anakartımda rgb bağlantı var argb bağlantı yok. Bunun için ne yapmam gerekiyor? sırf rgb bağlantısı yüzünden anakart değiştirmek istemiyorum :D eğer almam gereken bir usb kontrolcu vs varsa önerebilir misiniz? uygun fiyatlı tabiki :D
Merhaba aracımın teybindeki aksaklıklardan dolayı teybi değiştirmeye karar verdim. Bulunduğum şehirde(konya) tavsiye edilen birinde danıştığımda şu ürünü gösterdi
https://www.trendyol.com/tekno/volkswagen-seat-skoda-navigasyon-carplay-android-auto-7-inc-2gb-ram-16gb-hafiza-android-11-p-287071519?boutiqueId=61&merchantId=564127
bu tarz ürünler arayüz olarak vs araç içi orjinalliği bozuyor gibi geliyor bana. bu konuyu atlasam görüntü ve ses kalitesi açısından zayıf olduğu yönde yorumlar görmekteyim internette.
Bu konuda tecrübesi olanların yorumları nelerdir? ne önerirsiniz nasıl bir yol izlemeliyim?
Böyle teyplerle uğraşmaktansa tablet alıp takmayı da düşündüm fakat yine çok kaliteli bir durum olmuyor.
225/45/r17 Lastik Önerisi
Web sitesinde fixed bar sorunu
eklerde belirttiğim gibi sabit durması gereken fixed bar iphone hariç cihazlarda(pc-android) yarısına kadar içeri gömülüyor bu konuda bir çözümünüz var mıdır yardımcı olabilir misiniz?
Web sitesinde fixed bar sorunu
eklerde belirttiğim gibi sabit durması gereken fixed bar iphone hariç cihazlarda(pc-android) yarısına kadar içeri gömülüyor bu konuda bir çözümünüz var mıdır yardımcı olabilir misiniz?
Projeksiyon cihazım ekran kartımı yaktı
|
LG 65UM7510PLA nasıldır
|
Corsair 8gb ddr4 300mhz ram Sapphire Rx580 8gb Nzxt S340 Beyaz |
Alışveriş yaptıklarım : R@ // Nefrelius // Mayako // h_tunc //pcmnyk // EASTWOOD1981 // sonerpc // çok şükür hepsi sorunsuz alışveriş oldu Hayırlı müsteriler, hayırlı satıcılar, hayırlı alışverişler, güzel takaslar dilerim... |
Son Giriş: 13 sa. önce
Son Mesaj Zamanı: 3 hafta
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 1.342
İkinci El Bölümü Mesajları: 199
Konularının görüntülenme sayısı: 23.906 (Bu ay: 527)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 93 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware