Şimdi Ara

Philips pfl9705 3d gözlük için yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
2.128
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba arkadaşlar başlıkta belirttiğim televizyon için 3d gözlük buldu destekleyen pta516 ben şimdi bu gözlüklerden 2 tane alınca birde 3d gözlük vericisi almam lazım değilmi ? 2 tane mi verici almalıyım ?

• Paketten 2 gozluk 1 verici cikiyor zaten.
  • ne kadara ve nereden aldınız
  • merhaba, pfl9705 için ben de yeni gözlük ve transmitter siparişi verdim. Bu tv için, klavuzunda ve reklam bilgilerinde 2 gözlük ve 1 transmitter içeren PTA 02 3d kiti belirtiliyor. Ben de alacaktım. Bu kitin fiyatı Ankara'da 360 (vatan)ile 440 (elektroword) arası değişiyor. Biraz araştırınca kitin dışında PTA 516 gözlükler ve PTA 215 transmitterin d bu tv için uygun olduğunu öğrendim. Bu bilgiler philipsin web sitesinde mevcut. PTA 516 gözlükler kittekinden farklı olarak usb den şarz edilebiliyor. Asıl önerilen PTA 02 kitindeki gözlükler ise şarz edilemiyen türden ve daha pahalı. Yani PTA 02 kiti almak hiç mantıklı değildi. Bende hepsiburadadan 3 gün önce sipariş ettim. Fiyat bilgileri aşağıda. Sanırım pazartesi elime geçer. 3D bir kaç film şimdiden indirdim. Merakla bekliyorum

Ürünler KDV Adet Birim Fiyat (TL) Toplam Fiyat (TL)
    Philips 3D Televizyon Gözlüğü PTA516 8 2 149,00 297,99
    Philips 3D Gözlük Vericisi PTA215 8 1 68,99 68,99
    indirimler
    0,00
    Vade Farkı
    0,00
    Ara Toplam
    339,80
    KDV
    27,18
    Kargo Ücreti
    7,81
    Genel Toplam
    374,79
    Kazandığınız HepsiPuan 105.664

• Siparişlerim geldi. Bağlantıları hemen yaptım. PTA 516 gözlükler USB ile şarz edilebilir türden. Kitapçığında 3 saatte şarz olduğu ve 30 saat ömrü olduğu yazıyor. Göstergesi yeşil olduğunda piller dolu oluyormuş. Ben de 1 saat sürmedi, piller kısmen dolu geliyor olmalılar. Transmitterin montajı çok kolay oldu. Sadece yanında gelen ve TV nin 3D çalışmasını sağlayan yazılımı taşıyan USB yi takınca sadece dosyalar okunuyor diye bir uyarı aldım. Kitapçığında ise USB yi takın "succesfully installed" yani başarıyla yüklendi yazana kadar bekleyin diyordu. Uzun süre beklememe rağmen ekranda hiç bir değişiklik olmadı. Neyseki yüklenmiş. TV nin uzaktan kumandasındaki 3 renkli olan kısayol tuşuna basınca artık 2 farklı 3D seçeneği de geliyor. Birincisinde yan yana , alt alta, otomatik seçeneği var. Diğerinde ise 2D/3D seçeneği var. İndirdiğiniz 3D filme göre seçim yapılıyor. İzlediğim filmleri de çok başarılı buldum. Kitapçığında ideal izleme mesafesi TV nin yüksekliğinin 3 katı diyor ama bence en etkili mesafe 1 metreydi. Yakından izleyince çok etkileyiciydi. En iyi, yan yana iki görüntünün yer aldığı 3D filmleri beğendim. TV'den 3D ayarından yan yana seçimini yapınca görüntü çiftken üstüste biniyor, gözlük takınca 3 boyutlu izleyebiliyorsunuz. Ancak en büyük sorun alt yazılarda oldu. Bir media player ile filmleri izliyordum. Genelde filmler mkv formatında ve boyutları 4 ile 20 GB arasında filmler ama alt yazılar bir türlü filmlere oturmadı. Yazının bir kısmı sağda bir kısmı solda, ve karakterler çok büyük. Bu sorunu aşabilirsem herkeze kesinlikle tavsiye edeceğim.

• quote:

Orijinalden alıntı: farmer27

Siparişlerim geldi. Bağlantıları hemen yaptım. PTA 516 gözlükler USB ile şarz edilebilir türden. Kitapçığında 3 saatte şarz olduğu ve 30 saat ömrü olduğu yazıyor. Göstergesi yeşil olduğunda piller dolu oluyormuş. Ben de 1 saat sürmedi, piller kısmen dolu geliyor olmalılar. Transmitterin montajı çok kolay oldu. Sadece yanında gelen ve TV nin 3D çalışmasını sağlayan yazılımı taşıyan USB yi takınca sadece dosyalar okunuyor diye bir uyarı aldım. Kitapçığında ise USB yi takın "succesfully installed" yani başarıyla yüklendi yazana kadar bekleyin diyordu. Uzun süre beklememe rağmen ekranda hiç bir değişiklik olmadı. Neyseki yüklenmiş. TV nin uzaktan kumandasındaki 3 renkli olan kısayol tuşuna basınca artık 2 farklı 3D seçeneği de geliyor. Birincisinde yan yana , alt alta, otomatik seçeneği var. Diğerinde ise 2D/3D seçeneği var. İndirdiğiniz 3D filme göre seçim yapılıyor. İzlediğim filmleri de çok başarılı buldum. Kitapçığında ideal izleme mesafesi TV nin yüksekliğinin 3 katı diyor ama bence en etkili mesafe 1 metreydi. Yakından izleyince çok etkileyiciydi. En iyi, yan yana iki görüntünün yer aldığı 3D filmleri beğendim. TV'den 3D ayarından yan yana seçimini yapınca görüntü çiftken üstüste biniyor, gözlük takınca 3 boyutlu izleyebiliyorsunuz. Ancak en büyük sorun alt yazılarda oldu. Bir media player ile filmleri izliyordum. Genelde filmler mkv formatında ve boyutları 4 ile 20 GB arasında filmler ama alt yazılar bir türlü filmlere oturmadı. Yazının bir kısmı sağda bir kısmı solda, ve karakterler çok büyük. Bu sorunu aşabilirsem herkeze kesinlikle tavsiye edeceğim.

Altyazı problemini aşabildiniz mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: gurkans

quote:

Orijinalden alıntı: farmer27

Siparişlerim geldi. Bağlantıları hemen yaptım. PTA 516 gözlükler USB ile şarz edilebilir türden. Kitapçığında 3 saatte şarz olduğu ve 30 saat ömrü olduğu yazıyor. Göstergesi yeşil olduğunda piller dolu oluyormuş. Ben de 1 saat sürmedi, piller kısmen dolu geliyor olmalılar. Transmitterin montajı çok kolay oldu. Sadece yanında gelen ve TV nin 3D çalışmasını sağlayan yazılımı taşıyan USB yi takınca sadece dosyalar okunuyor diye bir uyarı aldım. Kitapçığında ise USB yi takın "succesfully installed" yani başarıyla yüklendi yazana kadar bekleyin diyordu. Uzun süre beklememe rağmen ekranda hiç bir değişiklik olmadı. Neyseki yüklenmiş. TV nin uzaktan kumandasındaki 3 renkli olan kısayol tuşuna basınca artık 2 farklı 3D seçeneği de geliyor. Birincisinde yan yana , alt alta, otomatik seçeneği var. Diğerinde ise 2D/3D seçeneği var. İndirdiğiniz 3D filme göre seçim yapılıyor. İzlediğim filmleri de çok başarılı buldum. Kitapçığında ideal izleme mesafesi TV nin yüksekliğinin 3 katı diyor ama bence en etkili mesafe 1 metreydi. Yakından izleyince çok etkileyiciydi. En iyi, yan yana iki görüntünün yer aldığı 3D filmleri beğendim. TV'den 3D ayarından yan yana seçimini yapınca görüntü çiftken üstüste biniyor, gözlük takınca 3 boyutlu izleyebiliyorsunuz. Ancak en büyük sorun alt yazılarda oldu. Bir media player ile filmleri izliyordum. Genelde filmler mkv formatında ve boyutları 4 ile 20 GB arasında filmler ama alt yazılar bir türlü filmlere oturmadı. Yazının bir kısmı sağda bir kısmı solda, ve karakterler çok büyük. Bu sorunu aşabilirsem herkeze kesinlikle tavsiye edeceğim.

Altyazı problemini aşabildiniz mi?

Evet, 3 boyutlu filmlerin alt yazısını çözmek kolaymış. Öncelikle bazı altyazı siteleri 3d filmler için altyazı vermeye başlamış. Google'a "3daltyazı" derseniz siteler hemen geliyor. Şu anda popüler filmlerin çoğunun alt yazısı var. Bu sitelerden alt yazı indirdiğinizde aynı isimde 4 farklı dosya var. Hepsinin ismini filmin olduğu dosya ile birebir aynı hale getirip aynı klasörün içine atarsanız altyazı tamam oluyor.

Eğer bir filmin 3D altyazısına ulaşamıyorsanız ve elinizde normal alt yazı varsa (srt, sub) kendiniz de kolayca hazırlayabiliyorsunuz. Ücretsiz "3DSubtitler" diye bir program var. Programda zaten kullanabileceğiniz 3-5 tuş var. Size sadece altyazıyı göster diye bir soru, bir de nereye hazırlayayım diye bir soru soruyor. Gölgeler ve derinlik ayarlarını da yapabiliyorsunuz. Program 3-5 saniyede alt yazıyı 3 ayrı dosya haline getiriyor. Hepsinin ismini filmin olduğu dosya ile birebir aynı yapınca altyazı tamam oluyor. Dosyalar idx, xml ve sub uzantılı oluyor. Oldukça kolay bir işlem, ancak bazı TV ler LG LW serisi gibi USB den bu işi halledemiyor. Bu nedenle TV den emin olmak lazım veya iyi bir media player gerekiyor. Ben dark media mania 2 ile şimdilik sorunsuz kullanıyorum. dark media mania 2 iyi midir tartışılır ama idare ediyor..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi farmer27 -- 6 Aralık 2011; 21:57:01 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.